Zachování osmiletého gymnázia v Mariánských Lázních


Nepřihlášený uživatel

#76

2013-11-24 17:08

chudáci děti doplácejí na blbost a neuvážlivost dospělích.szitai

Nepřihlášený uživatel

#77

2013-11-24 17:54

Vrchnost nepotřebuje chytré a vzdělané lidi. Asi potřebuje blbce, co nemyslí a makaj. A tváří se,že snědli všechnu moudrost.

Nepřihlášený uživatel

#78 Tragicke zasahy do skolstvi

2013-11-24 19:56

Kazdy politik se citi kvalifikovan k tomu, aby zasahl do skolstvi. Kazdy je presvedcen o tom, ze otazky skolstvi muze resit, protoze do skoly chodil a sam vi, jak to chodi. Politik si nepripusti, ze videl skolu pouze z jednoho uhlu - sveho vlastniho. Ucitel posuzuje celek, soubor jedincu ruznych potreb, cilu a snu.Zeptejte se ucitelu, co si o tom mysli a jake bude mit zavreni gymnazia dusledky pro mlade lidi v Marianskych Laznich.
V Mariankach jiz tricet let nebydlim. Ziji ve Svedsku a tricet roku vyucuji na svedskych skolach. Moje aprobace je telocvik, anglictina a matematika - takze mam prehled. Ucim matematiku na gymnaziu / ucnovske skole. Zasahy do skolstvi ve Svedsku vedly k tomu, ze uroven klesla na minimum. Nedavno byli u nas na navsteve moji byvali kolegove z Cech. Ac nemluvi Svedsky, tak pochopili, ze uroven ucebnic pro gymnazium se da srovnat se sestou tridou v Cechach.
Vzdelani se neda racionalizovat. Kdyz zmizi z mesta gymnazialni odbornost, tak klesne automaticky uroven vsech skol. Skola, ktera byla vysledkove na druhem miste za gymnaziem bude najednou prvni.
Nenicte, prosim to, co ma uroven a tradici. Dobrym politickym duvodem byva financovani skol. Penize v Mariankach jsou. Jde o to, aby se dostaly do mestske pokladny. Ja vim, kam v poslednich letech zmizely vice nez tri miliony korun. Pravdepodobne vice, protoze ja znam jenom cast jedne historie. Podporujte poradek, vzdelani a kulturu. Hana Grafström

Nepřihlášený uživatel

#79

2013-11-25 07:42

Jsem absolventem chebského gymnázia a stále vzpomínám na všechny své profesory - byli to lidé, kteří něco dokázali. V Mar.Lázních žiju 18 let a sleduji, jak se mění - bohužel k horšímu. Vzpomínáte - fantastické zdůvodnění dohody s p.Šmuclerem, změna úhrad.vyhlášky = propad lázeňství, přibývající množství těžce nepřizpůsobivých občanů atd. Budování supermarketů Mariánky opravdu nezachrání. A co s dětmi, které nebudou moci mít odpovídající vzdělání? Vždycky platilo, že tupé stádo se lépe ovládá. Že by to byl záměr některých našich představitelů? Nechci být pesimistou, ale příliš nefandím některým našim radním, potažmo karlovarskému kraji jako takovému. Tak co s tím?
Láďa

Nepřihlášený uživatel

#80

2013-11-25 10:16

I když nejsem urputným zastáncem 8-letých gymnázií, považuji za velmi krátkozraké ta fungující rušit. Každé město, ve kterém k podobnému zrušení dojde, totiž přichází o možnost si vychovat generaci vzdělaných lidí, kteří budou s městem spjati, vytvořit svoje další kulturní zázemí, tak důležité pro kvalitní rozvoj regionu. A nebo jde právě o to?
Autor komentáře pracuje jako metodik AJ

anonym

#81 Re:

2013-11-25 14:40

#2: -

jo dobry

 


Nepřihlášený uživatel

#82

2013-11-25 18:58

Podporuji zachování gymnazia a tím to, vzdělávání dětí a mládeže.Rušení toho to gymnazia hodnotím jako naprostý nesmysl!
ŠKOLOVÁ

Nepřihlášený uživatel

#83

2013-11-25 20:26

Dobrý den všem,
Jmenuji se Jakub Dvořák.
Jsem student 9.ročníku jedné základní školy v Praze a a jsem zastánce toho názoru že jakákoliv ztráta vzdělávání prospěšných zařízemíé je v podsdtate plýtvání státními dotacemi a když se jedná o nějaké gimnázium tak v púodstatě i neschopnost a znehgodnocení dobrých ůmyslů potencionálnáího žáka jakožto uchazeže....MNa druhou stranu je ovšem pravda že ubývá učení a využování schopných lidí zejména v Oborech Jazyků a v Matematckých předmětech..(Fyzika.chemie a ekonomie).
Z tímto problémem a s tím spojenou problematikjou školství se dá ale podle mého a nejen mého názoru několika způsoby určitě bojovat.....no děkuji že jsem byl uplatněn a nápomocen při potenciální záchraně jednoho takového "ůstavu" a doufám že vám to vyjde

Nepřihlášený uživatel

#84 Mariánky půjdou do kopru

2013-11-25 21:29

Všechno zrušte v Mariánkách! Zrušte nemocnici i s celou zbytečnou urologií, zrušte gymnázium, zdecimujte všechny normální obchodníky ve městě a na jejich místo dejte obchody s cetkami! Zrušte plochou dráhu a rozparcelujte ji, a když už budete u toho, tak to samé proveďte i s golfovým hřištěm! Všechny baráky a hotely ve městě prodejte Rusákům a Vietnamcům a pak nás strašte návratem zlých sudetských Němců! Mladí lidé utíkají za prací do Prahy nebo do zahraničí a už se sem nevracejí, protože v Mariánkách nevidí žádnou perspektivu. Vím to, protože mám mezi těmito lidmi i kamarády a spoustu známých. Hnus, co to provádíte s naším krásným městem?!

Nepřihlášený uživatel

#85

2013-11-26 11:52

Pan pohraničník Sloup připravuje tajné plány na rušení středních škol.......... pryč s ním !

Nepřihlášený uživatel

#86 Re: Re:

2013-11-26 12:35

#27: - Re:

Nelíbí se mi, jak naznačujete, že dítě chodící do devítky na základce je méněcenné, nebo? vy jste nechodil(a) do devítky?


Nepřihlášený uživatel

#87 Re: Re:

2013-11-26 12:36

#27: - Re:

A  vy jste ukončia (a) základní vzdělání jak? mně se nelíbí jak podsouváte nedostatečnost vzdělání na ZŠ, nejste k tomu zcela kompetentní


Nepřihlášený uživatel

#88

2013-11-26 14:27

Mám rád Boubelky ♥

Nepřihlášený uživatel

#89 Re:

2013-11-26 14:33

#88: -

ůůů to je sexíí


Nepřihlášený uživatel

#90

2013-11-26 15:19

musí zvítězit zdravy rozum.

Nepřihlášený uživatel

#91

2013-11-26 16:56

Dobrý den,

poslední roky cití nejeden z nás, že Mariánské Lázně přestávají plnit funkci města,ve kterém by trvale žijícím obyvatelům nabízelo stabilní a plnohodnotný život. Pánům radním a především představitelům Karlovarského kraje jde především o jejich prosperitu, o naplnění si vlastních kapes z prodeje nemovitosti, které kdysi patřili městu a dnes již cizím státním příslušníkům, kteří ani nemají zájem se zde trvale usadit, natož aby se zde podíleli na rozvoji města. Z Mariánských Lázní se vytrácí kulturní život, školy ale i mladí lidé, kteří se stěhují do měst, které jim mohou nabídnout uplatnění na trhu práce, slušnou mzdu, slušné nepředražené bydlení a dětem vhodné vzdělání a kulturní vyžití. Kam se poděla lidskost a zájem o stálé obyvatele města???Zabraňme proto dalšímu rušení škol a roprodávání budov....

Nepřihlášený uživatel

#92

2013-11-26 17:28

Dobrých gymnázii v dnešní době ubývá. Není potřeba aby bylo další vyškrtnuto ze seznamu ;)

Nepřihlášený uživatel

#93

2013-11-27 16:13

Jsem absolventem gymnasia v Marianskych
Laznich. To, ze jsem mel prilezitost ziskat kvalitni stredoskolske studium bez komplikovaneho
dojizdeni urcite melo i vyznam pro moji pozdejsi vedeckou karieru. Velice nerad bych byl svedkem toho ze pristi generace mych rodaku by ztratila tuto prilezitost nasledkem nejakeho nerozvaneho rozhodnuti. Myslim, ze podpora kvalitniho vzdelani
by mela byt prioritou kazdeho rozumneho politika.
Gymnasium v Marianskych Laznich ma dozajista tradici v poskytovani takoveho vzdelani a bylo by nesmyslne tuto tradici prerusovat.

RNDr. Milan Studeny, DrSc.

Dušan Drexler
Autor této petice

#94 Děkujeme!

2013-11-28 07:55

Vážené signatářky, vážení signatáři,
děkujeme za Vaši podporu, které si velmi vážíme. Jsme rádi, že se nám povedla dobrá věc a že nedojde k utlumení našeho osmiletého gymnázia. Každý Váš podpis měl důležitou váhu.
Děkujeme!
Mgr. Miloslav Pelc a pedagogický sbor
I.D.

#95

2013-11-28 13:02

pocházím z Chebu, ale v Mariánkách jsem strávila třetinu svého života, když jsem oznámila rodině, že se tam chci znovu přestěhovat, tak si všichni klepali na čelo, jestli jsem se nezbláznila...už vím, proč...jak je vůbec možné, aby se v lázeňském městě zrušila nemocnice a teď ještě školy??? Mariánky měly vždy vysokou úroveň a prestiž, to je chtějí totálně zlikvidovat? NESOUHLASÍM !!!