Zachování osmiletého gymnázia v Mariánských Lázních


Nepřihlášený uživatel

#51

2013-11-22 13:45

Trochu zarážející, že se řeší gymnaziální vzdělávání dětí a hlavně zavedené a známé gymnázium. To už utrpělo,když v rámci optimalizace bylo sloučené s obchodní akademií. To je nepochopitelné, když je OA bližší hotelové škole nebo hotelová škola a SOŠ -Poštovní. Jsou to vždy správná rozhodnutí vycházející ze zdravého rozumu? Zavání to nějak divně. Cvrková

Nepřihlášený uživatel

#52

2013-11-22 14:30

Nechápu, proč by se 8 leté gymnázium mělo rušit. Sám sem nyní v prvním ročníku a moc se mi tam líbí. Proč nedát možnost ostatním?

Nepřihlášený uživatel

#53 Re: Rušení ?

2013-11-22 14:45

#7: - Rušení ?

Na nej nikdo makat nebude, vzdyt maj z politiky nakradeno dost, takze je jedno jestli tady budou vsichni uplne pitomi. Hlavne ze bude mit namastenou kapsu ne?

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2013-11-22 15:12



Nepřihlášený uživatel

#55 Zdroje informací

2013-11-22 15:20

Opět se rozjíždí akce, ale málokdo má potřebné informace. Doufejme, že aspoň dotčená škola je má. Kdo zná zdůvodnění takového rozhodnutí kraje? Zaslechl jsem snížení počtu gymnazistů z 13 na 10 procent. Kdo a kde si tato procenta "vycucal" z prstu nikdo neví. Rozhodující je dle mého uplatnění gymnazistů našeho kraje v dalším studiu a životě. Proč ničit "malým" dětem možnost rychlejšího postupu ve studiu, kterého se jim na nižším gymnáziu určitě dostává, proč by jinak tyto třídy "praskaly ve švech"? Na vyšším gymnáziu dojde k přerozdělení části dětí na jiné střední školy, ale ti, co chtějí další vzdělání a věří dané škole, dosáhnou při studiu požadovaného vzdělání a pokud jsou úspěšní v dalším životě, pak je vzdělání i dostatečné. Vedení gymnázia musí sebrat dostupné informace, vyhodnotit je a dle mého dojít k tomu, že má smysl za osmileté gymnázium bojovat. Musí to ale být boj vedený všemi dostupnými prostředky včetně médií. Kromě této petice, která ve svých důsledcích nemusí s politiky vůbec hnout, jsem nezaznamenal žádné jiné vystoupení. Pokud vedení školy opět (jako už tolikrát) sklopí hlavy, pak sbohem gymnázium. Snad aspoň obchodní akademie přežije.
miroslavame

#56 Rušení osmiletého gymnázia v M.L.

2013-11-22 15:47

Nesouhlasím s rušením osmiletého gymnázia v M.L.! Pocházím z M.L., po dokončení střední školy v Mariánkách jsem se, jako skoro všichni mladí narození v tomto městě, odstěhovala do jiného města, do Prahy a pak ještě dál, až na východní Moravu. Dalo mi práci přesvědčit partnera, ať jdeme bydlet zpátky do mého rodného města. I když jsme bydleli v malém městečku (4 tisíce obyvatel), byly tam na dosah troje potraviny, všechny základní obchody s potřebným zbožím, dvě školky, základka i církevní gymnázium, vyhlášená ZUŠ, praktický i ženský lékař, zubař atd. Minulé září jsme se tedy odstěhovali do M.L., přítel se zde přihlásil k trvalému pobytu, opravujeme byt a založili jsme rodinu. Teď, když přemýšlím, kam půjde malý studovat, děsí mě představa, že s ním budu jezdit od páté třídy vlakem každý den na gymnázium někam do Chebu ? Nebo kam ? Neumím si to vůbec představit ... Protože když se něco jednou zruší, pochybuji, že se to ještě někdy v životě obnoví. S Mariánkami to jde pořád víc a víc z kopce, co se týká kulturního života a školství. Na Hlavní třídě v její horní části nemá normální člověk šanci si pronajmout jakýkoliv obchůdek, vše ovládají podivní týpci. Před pár dny zavřeli i naši oblíbenou kavárnu "ART CAFE", paní chtěla snížit mimo sezónu nájem, všichni víme, jaké je to s kšefty v zimě v M.L. Pan majitel byl ale jiného názoru, tak je po kavárně a po nejlepší horké čokoládě ve městě. Trochu jsem odbočila od tématu "školství" ... Jestli tady nebudou školy pro děti, tak budeme muset za pár let prodat byt a odstěhovat se zase pryč :-( Proč by tu měli mladí lidé zůstávat a zakládat rodiny ? I s hledáním zaměstnání je to tu těžké, jen práce v hotelích ... V těhotenství musím jezdit po všech městech - Chebu, Sokolově, Plzni. Není tu pořádná nemocnice, porodnice, nic, záchranka s lékařem v Teplé ... Jsem tu jen kvůli krásné přírodě v okolí ( Slavkovský les atd.), ale až nadejde čas a malý půjde do školy, další setrvání v tomto městě pořádně zvážíme ... Ještě mě napadá, že jsem již párkrát četla, jak si na vyšších místech v Karlovarském kraji stěžují v tisku na nízkou úroveň vzdělání ...

Nepřihlášený uživatel

#57

2013-11-22 15:51

Zachování osmiletého gymnázia je nutnost pro zachováni a rozvoj budoucí vědecké elity národa.

Nepřihlášený uživatel

#58

2013-11-22 16:02

Ani nemám slov, co všechno se městu nehodí do krámu. Je mi z toho smutno!
Fretka Mercuryová

#59

2013-11-22 16:53

Nemocnice je zavřená, gympl se bude asi taky rušit... co dál? co v tom zkur*enym městě zbyde?!

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2013-11-22 16:58


Naďa Holubová Salamehová

#61

2013-11-22 17:12

Děti přijaté ke studiu na osmiletá gymnázia, jsou děti s nadprůměrnými výsledky, PROTO JE NEODDISKUTOVATELNOU POVINNOSTÍ NAŠEHO STÁTU jim umožnit rozšiřovat, rozvíjet a zdokonalovat jejich znalosti a dovednosti. Jedině tak si stát zajistí budoucí vědeckou a humanitní elitu. Je velmi strašidelné, jak neznalí lidé mají tu kompetenci, o takto závažných věcech rozhodovat aniž by měli jakoukoli odpovědnost za následky takto špatného a závažného rozhodnutí. ÚSPORY???? Ano, ale nikdy ve školství ani ve zdravotnictví, vždyť se jedná o základní pilíře schopného a dobře fungujícího státu, jakým si přejeme bezpochyby býti.
Fretka Mercuryová

#62 Re:

2013-11-22 17:21


Nepřihlášený uživatel

#63

2013-11-22 17:27

Podepsáno.
Tygr-53

#64

2013-11-22 17:29

Občané tady je už dávno rozhodnuto a to vše je jen a jen mlha okolo !!!
Když naši radní s klidem zrušili nemocnici,tak náka škola je pro ně maličkost!!!
Kapitalizmus není o lidech ty jen překáží A NEUSTÁLE NĚCO CHTĚJÍ !!Kapitalizmus je jen a jen o penězích a ne o lidech aby byli spokojený!!!

Nepřihlášený uživatel

#65

2013-11-22 18:45

Arogance moci! Už aby pana Sloupa i s jeho blbými nápady vzal čert!!!

Nepřihlášený uživatel

#66

2013-11-22 20:38

Dobry den. Studovala jsem na osmiletem gymnáziu a mám tim padem k němu blízký vztah. Ale z mého hlediska je toto řešení velmi kratkozrake. Jsem narozena v roce 1979, tedy generace velmi početná. A nyní maji moji vrstevníci děti ve veku v průměru cca 3-6 let. Řešíme nedostatek míst ve školce a proto tuším, ze za par let budeme diky těmto opatřením řešit velký problém se střední školou.. Lucie Žáčková
J.W.GOETHE

#67 škola ,školky, jesle atd .

2013-11-22 20:52

Budeme ještě rádi za pár let, že se najdeme na mapě pod názvem "Potěmkinova vesnice" Dr Nehr a
ostatní spoluzakladatelé Mar .Lázní se musí obracet v hrobě kam jsme to dopracovali s naším kdysi krásným městem.

Nepřihlášený uživatel

#68

2013-11-22 22:06

souhlasim se zachování gymnazia v Mariánských Lázní
En

#69 Re: Inf

2013-11-22 23:26

#35: - Inf

Sdílím s Vámi.....


Nepřihlášený uživatel

#70

2013-11-23 10:53

Rušit osmiletá gymnázia mi přijde velmi nesmyslné, nebezpečné a nekoncepční. Proč nedopřát nadaným mladým lidem kvalitní výuku, kterou jim mohou osm let dopřát kvalitní pedagogové? Vychovávají si své žáky prakticky odmala, učí je samostatnosti a dovedou až k maturitě. Co si přát více?


Nepřihlášený uživatel

#71 Chebský deník

2013-11-23 13:08

„Vzhledem k tomu, že se jednalo o přípravu změny v oborové struktuře, nebyla věc předem se školou diskutována," řekl nakonec k celé kauze v pátek okolo poledne náměstek hejtmana Václav Sloup. „Na základě čtvrtečního jednání výboru pro výchovu a vzdělávání a po znovuposouzení bude do rady předložen materiál, jímž bude Gymnázium a obchodní akademie Mariánské Lázně vyňato z návrhu na zrušení víceletého statutu. Vše bude projednáno s ředitelem Gymnázia a obchodní akademie Mariánské Lázně Miloslavem Pelcem v rámci jeho hodnocení," dodal náměstek hejtmana Václav Sloup.

Čtěte více na: http://chebsky.denik.cz/zpravy_region/kraj-chce-utlumit-marianskolazenske-gymnazium-20131123.html

Nepřihlášený uživatel

#72

2013-11-23 16:38

ahoj všichni ten karlovarský kraj už neví jak nás zrušit nejdříve nemocnice v M.Lázních a ted ještě gympl myslím si že ty papaláši mají mozek tam dole jinak si to neumím vysvětlit proto jsem proti celej karlovarský kraj stojí za velký HovnO

Nepřihlášený uživatel

#73

2013-11-23 17:10

Nějak se mi nechce věřit, že je po všem...Dá se věřit komunistovi, politrukovi, "specialistovi" na školskou problematiku, který rozhoduje o rušení osmiletého gymnázia, nejatraktivnějšího a nejvíce naplněného oboru,jen tak od stolu? Nepodařilo se to v Aši,tak si Černého Petra vytáhnou Mariánky?Opravdu promyšlená a dlouho připravovaná koncepce!Nenechte se ukolébat, podepisujte dál.Neskládejte zbraně.Lidé, bděte!(Tomu jistě bude pan Sloup rozumět).

Anonymous

#74

2013-11-23 18:43

Je to naprostá hloupost! Jsem sama studentka toho gymnázia a pokud by všechny děti měli zůstat na základní škole, tak ať půjdou na jakékoliv gymnázium,zvládají to špatně, protože na něj mají špatnou přípravu... Mám s tím i zkušenosti od ostatních

Nepřihlášený uživatel

#75

2013-11-23 20:25

Šedé průměrnosti tu myslím bylo už dost a je na čase dát průchod inteligenci. Je nanejvýš ostudné znepříjemňovat dětem dostupnost kvalitního vzdělání. Doufám, že zvítězí zdravý rozum nad naprostou ignorací vládnoucí garnitury (byť krajské).