Petice na odvolání guvernéra ČNB Miroslava Singera


Nepřihlášený uživatel

#651

2017-01-24 07:24

Politika ČNB je debilní a politika ECB je také debilní.
Rozdíl je jenom v tom, že debilní politika ČNB má delší historii.
Debilní politika ČNB trvá delší dobu a proto je na tom ČR tam mizerně.
Naproti tomu debilní politika ECB je tu zatím krátce a proto EU je na tom zatím dobře.
Jenom Švýcarsko má rozumnou měnovou politiku.


Nepřihlášený uživatel

#652

2017-01-24 07:27

ECB je podplacená agenty z USA. Debilní měnová politika ECB má za úkol ochránit křadnoucí americký dolar.

ČNB je zase podplacena agenty z Německa. ČNB má za úkol udržet českou pracovní sílu pro německo levnou.


Nepřihlášený uživatel

#653

2017-01-24 07:53

A jak už tu bylo řečeno --- nemovitostní bublina doopravdy přestane existovat  teprve ve chvíli, až lidé začnou prodávat ty nemovitosti, které nepotřebují. ČÍmž nejsou myšleny pole, ale jsou myšleny byty a domy, ve kterých nikdo nebydlí.
V současnosti rozhodně neplatí, že by lidé prodávali nemovitosti, které nepotřebují --- ba právě naopak --- nakupovali nemovitosti, které nepotřebují !!!

A nelze se divit tomu, že lidé nemovitosti, které nepotřebují, neprodávají, protože co by tím prodejem získali? Jenom peníze! A jak víme, hodnota peněz, obzvlášť v dnešní době, je hodně vrtkavá. Takže nikoho to nemotivuje k tomu, aby vlastnil peníze. Úroky v bance jsou nula, úroky na dluhopisy jsou dokonce záporné, takže peníze nelze nijak zhodnotit. Ba právě naopak, peníze ztrácí na hodnotě inflací... a vzhledem k tomu, jak obrovské objemy peněz se v poslední době tisknou, tak tu hrozí, že inflace začne přerůstat v hyperinflaci... lidé cítí toto riziko a proto nechtějí vlastnit peníze.

Lidé nechtějí vlastnit peníze, ale k čemu to vede?
Nikdo z těch lidí, kteří vlastní nemovitost, ji nechce prodat, protože nikdo nechce peníze.
A naopak - lidé kteří mají peníze, tak se chtějí peněz zbavit - a chtějí nakupovat nemovitosti, akcie či cokoliv. (ale nemotostím dávají přednost, protože s akciemi mají díky našim zákonodárcům špatné zkušenosti)
Vzniká tam situace, kdy je obrovská poptávka po nemovitostech (hodně nakupujících) ale současně nízká nabídka (žádní prodávající).
Někdo by teď řekl, že cena je prostě tržní, odpovídá počtu prodávajících a nakupujících neboli nábídce a poptávce, a tímpádem je všechno v pořádku.
Jenže počet nakupujících a počet prodávajících je určen politikou ČNB !!!

ČNB záměrně vytváří paniku, v důsledku které za uplynulé dva roky ceny nemovitostí prudce rostli.
Pokud by bylo cílem ČNB cenová stabilita, tak to dělají velmi špatně, protože naopak vytváří cenové bubliny tedy cenovou nestabuilitu. Ve skutečnosti se ČNB o cenovou stabilitu vůbec nesnaží.

ZA rok 2015 ceny nemovitostí dost narostli a na to měla ČNB zareagovat rozvázáním měnového kurzu.
Kdyby ČNB již před rokem rozvázala měnovou politiku a nechala posílit korunu na kurz 25 koruna za euro, tak by za lonský rok mohli nemovitosti přestat růst na ceně, sluníčko by dále svítilo a zažehnala by se katastrofa.
Místo toho ČNB vyráběla nové a nové peníze, jako o život, aby udržela slabou korunu na kurzu 27kč/€ , a tím podpořila v roce 2016 ještě rychlejší růst nemovitostí.
Nyní v roce 2017 je cena nemovitostí hodně přepálená a hrozí, že spadne stejně prudce, jako prudce narostla. Tato hrozba by tu nebyla, kdyby již před rokem ČNB měnovou politiku uvolnila - a nebo kdyby ČNB nikdy nesrazila korunu na kurz 27kč/€.


Nepřihlášený uživatel

#654

2017-01-24 08:15

Za uplynulé roky 2015 a 2016, kdy se neustále zrychlovalo tištění peněz ač to na statickém kurzu koruny k euro nejde vidět, prudce narostly ceny nemovitostí.
Vypadá to, že ČNB záměrně vyrobila další nemovitostní bublinu.
Jaká bude další politika ČNB v blízké budoucnosti a následujících letech?

Jsou možné dva scénáře:

A) ČNB letos konečně uvolní kurz koruny k euru, což ale měla udělat již před rokem jako reakci na růst nemovitostí během roku 2015.
ČNB uvolní kurz příliš pozdě a to bude mít za následek propad cen nemovitostí. A teď je otázka, jaké mají banky rezervy a jesli jsou zajištěny proti ztrátám.
Po prasknutí cenové bubliny nemovitostí nebudou mít banky získ, ale naopak ztrátu - a pokud si banky nevytváří žádné rezervy, tak budou mít existenční problémy.
( má někdo informace o bankách??? to by mě velmi zajímalo !!! )

B) ČNB se bude snažit ochránit banky tím, že se bude snažit co nejdéle udržet přehřáté ceny nemovitostí, a to až do doby, kdy současné ceny nemovitostí budou dohnány postupně rostoucími platy (a ty platy mimochodem nominálně rostou jen proto, že se každý rok vyrobí další a další peníze - v době, kdy se platilo zlatem, tak platy nerostly a nemohli růst, avšak životní úroven rostla) .
Pokud by se však ČNB rozhodla ochránit nemovitosti proti poklesu cen, respektive ochránit banky které na nákup nemovitostí půjčují, tak by to znamenalo, že ČNB bude udržovat slabou korunu již na věky věků. Nebo nejméně dalších 5 let.

Každopádně, kdyby ČNB uvolnila kurz k euru již před rokem, tedy v době, kdy nemovitostní bublina byla ještě malá, tak by ČNB nemusela řešit vůbec žádný problém a prasknutí malé nemovitostní bubliny by vůbec nic neznamenalo.
Jenže rok uplynul a teď už není nemovitostní bublina malá, ale je velká.
Takže teď jsou dvě možnosti a obě jsou špatné:

A) Uvolní se měnový kurz a praskne nemovitostí bublina -  a může to ohrozit banky, které nemají rezevy pro případ ztrát.

B) Bude se dále udržovat slabá koruna tisknutím dalších a dalších peněz a povede to nutně k hyperinflaci, protože těch peněz bylo vyrobeno již příliš mnoho.


Nepřihlášený uživatel

#655

2017-01-24 23:16

http://www.mesec.cz/clanky/cnb-da-bankam-kvoty-na-hypoteky/

Analytik: ČNB hasí svůj vlastní požár

Limitování ukazatele LTV je podle Rajdla pochopitelné kvůli obavám z dopadů vývoje realitního trhu na budoucí finanční zdraví bank. Dodal ale, že ČNB svými zásahy pouze řeší problémy, které jiným kanálem právě ona způsobuje. Stěžejní jsou v tomto smyslu pokračující intervence na kurzu koruny proti euru, kvůli kterým na trh proudí nadbytečná likvidita. Důsledky přebytku peněz se pak projevují na straně nabídky i poptávky hypotečního trhu. Banky jsou rády, že mohou při záporných výnosech státních dluhopisů přebytečné prostředky umístit do relativně bezpečných hypoték a investoři se v honbě za výnosy zaměřili právě na nemovitosti. Dokud bude na trhu přebytek peněz a bude trvat prostředí nízkých výnosů, daly by se kroky ČNB k limitování LTV přirovnat k brzdění automobilu se zařazenou rychlostí a sešlápnutým pedálem plynu, vysvětlil analytik.

 


Nepřihlášený uživatel

#656

2017-01-24 23:22

Režim masivního tisknutí peněz ČNB (2013 až dnešek) je absurdní a nezdůvodnitelný.
Dalo by se pochopit, kdyby hrozil propad výše mezd, což by mohlo ohrozit zadlužené lidi (ale srávně se nemají zadlužovat) - nuže pochopil bych, že ČNB bude takové lidi ochranovat.
Ale
KOHO
ČNB
ochraňuje
když
se
bojí
deflace nebo-li poklesu cen v obchodech
?????????


Nepřihlášený uživatel

#657

2017-01-24 23:24

POCHOPIL BYCH CÍLOVÁNÍ RŮSTU MEZD NA 2% JAKO OCHRANÁŘSKÝ SYMBOL,
ALE CÍLOVÁNÍ INFLACE ZBOŽÍ NA 2% JE NESKUTEČNÁ PIČOVINA !!!


Nepřihlášený uživatel

#658

2017-01-26 07:14

Nepochopil jsem důvod, proč je třeba inflaci uměle vytvářet.  Snad by nejmenovaný soudruh mohl nějak vysvětlit, proč se to dělá. 

Když ten důvod pochopím, přestanu podporovat požadavek na jeho zastřelení.


Nepřihlášený uživatel

#659 Re:

2017-01-31 17:53

#658: -  

 Já jsem to také nepochopil a pochybuji, že by to chápali samotní bankéři z ČNB.
Jedná se o politický handl. USA musí tisknout peníze, protože je silně zadlužené a pomáhá si tímto způsobem od dluhu. EU musí tisknout peníze, jinak ji USA vojensky napadne, o čemž se však nesmí mluvit. A ČR musí tisknout peníze, protože má nůž na krku od EU. Němcům nebude tak moc vadit, že se znehodnotilo euro, když vidí, že koruna se znehodnotila ještě více - to je pro němce takový lék na uklidnění.

Žel bankéři z ČNB jsou příliš posraní na to, aby přiznali pravý důvod cíleného znehodnocování české koruny.

snow

#660

2017-01-31 18:06

Možná by se mohl cílovat růst mezd na 0.5%, aby se minimalizoval počet lidí, kteří se dostanou mimo platební schopnost splácet své zadlužení.
Současně by ale byla chyba cílovat 2% růst mezd či dokonce ještě větší, protože to vede lidi jenom k nezodpovědnosti a nezřízenému nabalování půjček pod heslem "však ona to inflace splatí za mě".
A obzvlášť velkou chybou je cílovat inflaci zboží.

Deflace zboží tedy snižování cen zboží nemůže nikomu ublížit a proto je pitomost se bránit jeho snižování.
Pouze snižování mezd by mohl být problém s ohledem na zadlužené lidi, kterým se sníží výplata.
Ale jak by mohl být problém, když se sníží ceny v obchodech? Jak by se mohli lidé dostávat do problému kvůli tomu, že utratí méně peněz?

A mimochodem - ČNB si stanovila, že inflace zboží musí být nejméně 2% - ale nestanovila kolik to musí být nejvíce.
Takže pokud nás zachvátí hyper-inflace ve výši 50%, tak ČNB proti tomu neudělá vůbec nic, protože horní limit inflace si nestanovila, pouze ten dolní limit má stanovený.


Nepřihlášený uživatel

#661

2017-01-31 18:14

Přeji si, aby v USA bouchla obrovská sopka, protože jedině tak bude USA dostatečně slabé, aby konečně přestalo Evropu nutit ke znehodnocování svých měn.

Snows

#662

2017-02-01 12:41

Školství v České republice stojí za hovno a to zcela záměrně. A víte proč? Protože nevzdělaní lidé si nechají líbit úplně všechno!

Školy mají sice obrovské množství vyučovacích hodin, ale když se podíváte do rozvrhu, tak je to samá umělecká literatura apod.

Švýcarsko má dlouhodobě velmi nízkou inflaci, viz
http://www.kurzy.cz/zpravy/408762-svycarsko-inflace-klesa-uz-23-mesicu-v-rade/
Podle teorie, kterou nám naservírovala Česká Národní Banka, by se Švýcarsko mělo kvůli nedostatečné inflaci zhroutit - ale ve skutečnosti se nic nehroutí !!!


Nepřihlášený uživatel

#663

2017-02-01 13:10

Ekonomika Evropy neroste z toho prostého důvodu, že všechny silnice a železnice jsou zabarikádované imigranty  a kamionáci stejně jako mašinfíři nemohou imigranty přejet, protože to se přece nedělá, takže musí stát, popojíždět, zase stát.
A ECB nerůstem ekonomiky získala argument pro další ničení ekonomiky nezřízeným tiskem eura.

Obávám se, že se bude euro tisknout stále více a více, stejně jako se bude stále více a více přijímat imigrantů.
A kdo bude proti přijímání imigrantů, tak jej přijdou zlikvidovat zmocněnci z ministerstva pravdy.

Nikdy jsem se nechtěl dožít vzniku ministerstva pravdy, ale dožil jsem se toho.


Nepřihlášený uživatel

#664 Re: Re:

2017-08-07 08:23

#659: - Re:  

"...  bankéři z ČNB jsou příliš posraní na to, aby přiznali pravý důvod cíleného znehodnocování české koruny..."

Tak. Úplně přesně.


Nepřihlášený uživatel

#665 FAKTA

2017-09-11 15:30


V UPLYNULÝCH TŘECH LETECH ČESKÁ NÁRODNÍ BANKA ZE VŠECH SIL BOJOVALA PROTI DEFLACI, TJ PROTI SNIŽOVÁNÍ CEN, KTERÉ BY SE PREJ LIDEM NELÍBILO.
V RÁMCI TOHOTO BOJE ČESKÁ NÁRODNÍ BANKA NATISKNULA BILION KORUN ČESKÝCH, KTERÉ SMĚNILA ZA EURA A DOLARY, ABY TAK OSLABILA ČESKOU KORUNU A ZVÝŠILA CENY V OBCHODECH.
CENY BYLY PREJ MOC NÍZKÉ.

POKUD DŮM POSTAVÍTE ZA 2 MILIONY KORUN, TAK ZA BILION KORUN POSTAVÍTE 500.000 DOMŮ.

ZA UPLYNULÉ 3 ROKY NÁS ČESKÁ NÁRODNÍ BANKA DEVIZOVÝMI INTERVENTEMI PŘÍMO OKRADLA O 500 000 DOMŮ !!!!!
 A to nemluvím o proporcionálně snížených mzdách a zvýšených ziscích zahraničních podniků u nás
v důsledku toho otřesného kurzu koruny k euru i jiným měnám.

( česká národní banka se tváří, že je vše v naprostém pořádku, politici se rovněž tváří, že je vše v naprostém pořádku )