Společně za propuštění dívek z Pákistánu


Nepřihlášený uživatel

#76 Re:

2013-11-12 10:30

#75: -

Opět děkuji všem, kdo se modlitbou, půstem,sdílením  nebo jen vyjádřením solidarity aj. připojují  k této iniciativě. Pokud k nim má v jejich situaci někdo přivézt pomoc, pak to bude jen a jen  Bůh . Žádné energie !! Jsou v takové situaci, kdy lze opravdu jen prosit o zázrak a Boží milosrdenství. Od zítra ( 13.11.2013)  se budeme společně po dobu 9 dní modlit novénu odevzdanosti, kdo je k  tomu ochoten  a  ten kdo ji nemá, pak se po dobu 9  dní prosím společně připojte jakoukoli  jinou modlitbou na úmysl o záchranu děvčat, naději a pokoj pro  jejich  těžce zkoušené rodiče, obrácení únosců a pokoj pro tuto zemi. Děkuji Vám. PS : už pracujeme na překladu do znakového písma urdu. Připojíme do textu  dopisu za anglický překlad. K.


Nepřihlášený uživatel

#77

2013-11-12 11:52

Jistě bohulibá akce a vítám takové. Také mám dvě dcery a každý den se o ně v dnešním světě bojím...

Nepřihlášený uživatel

#78

2013-11-12 12:56

Nesmírně děkuji za možnost podepsat tuto petici. Jako matce pěti dcer a syna, učitelce a publicistce mně není lhostejný osud obou dívek, který prožíváme v rodině od počátku jejich zmizení. Současně patříme do občanského sdružení Živá rodina při YMCA v ČR a pozdě, ale přece uvažujeme o další podpoře, zatím se aspoň takto k vám přidáváme. Jana B. Klepková

Nepřihlášený uživatel

#79

2013-11-12 13:29

Veľmi ďakujem za túto petíciu a za akúkoľvek aktivitu vedúcu k prepusteniu Hanky a Toničky na slobodu. Modlíme sa za ne, slúžili sme za ne bohoslužbu a budeme vďačný, ak Boh obmäkčí srdcia únoscov. Nech Boh žehná obom dievčatám, aj ich rodinám. Juraj J. Dovala, brněnský biskup CČSH

Nepřihlášený uživatel

#80

2013-11-12 17:55

Děkuji za vaši iniciativu.
Prudilová

Nepřihlášený uživatel

#81

2013-11-13 13:30

Uprimne si prajeme, aby sa srdcia matiek unoscov po tychto prosbach otvorili!
Josefáč

#82 Re: Re:

2013-11-15 11:40

#48: - Re:

Bude možnost svůj podpis odvolat, pokud nebudu sohlasit s novým zněním petice?

Lucker....

#83 Proč tam jezdili !!!!

2013-11-17 10:25

kdo chce kam pomožme mu tam meli sedet na prdeli doma a byli by v pohode beztak je to nahrany se tam zamilovali do nejakych tech ptrefenych fanatiku a chteji jim vydelat penize !!!!

Nepřihlášený uživatel

#84 Re: Proč tam jezdili !!!!

2013-11-18 08:21

#83: Lucker.... - Proč tam jezdili !!!!

V odpovědi na komentáře pod č.82 a 83 :

Srdečně Vás zdravím,

k č. 82) : jiné znění dopisu než  je zveřejněno v této výzvě, nebude.  Text je z pohledu pákistánské ženy zcela v pořádku. Dle jejího vyjádření je napsán jemně a  neurážlivě. Svým způsobem je dopis již doručen do Pákistánu.  Předpokládám proto, že není nutné podpis odvolávat. Zda je to možné nevím, nezkoušela jsem  to.  Sama jako  spoluautorka dopisu a  této výzvy  přímý přístup  k úpravám textů v petici nemám. Musím se zeptat naší technické podpory.

k č. 83) : Věřím, že  autor textu s přezdívkou Lucker jednoho dne dospěje do postoje milosrdného a neodsuzujícího.  Velice mu to přeji a vyprošuji. Ať  Vám  jsou  Vaše slova i Vás postoj odpuštěny. Říká se, kdo je bez viny, hoď po ní/něm kamenem. Váš text  žel zobrazuje  stav dnešní společnosti - je  vulgární, kritizující, neodpouštějící,podezírající, bez naděje a tvůrčího ducha.  Kéž  uděláme každý i vše, co je v našich silách pro uzdravení  tohoto nemocného  národa. O to více děkuji všem, kteří se  v lásce a a naději k této výzvě připojili, věnovali svůj čas, obětují modlitby  a děvčatům i jejich rodinám přejí a vyprošují jen dobré.


Nepřihlášený uživatel

#85

2013-11-18 08:30

Podepisuji, a pevně věřím ,že se podaří unesená děvčata vrátit do rodin. Myslím na ně a doufám,
že mé myšlenky a víra v dobrý konec napomůže urychlit návrat domů. To je to jediné , co můžu
udělat.

Nepřihlášený uživatel

#86 Re: Re: Re: Re: Nechápu...

2013-11-18 10:43

#11: - Re: Re: Re: Nechápu...

Vážená lidičko Jano, v momentě, i kdyby se ta petice dostala matkám únosců (pochybuju ale budiž), stoupne cena propuštění dívek na víc, než je dosud. Prostě si únosci řeknou, že když se tady dělají petice, tak asi budeme chtít mnohem víc než dosud. Tahle petice je kotraproduktivní.


Nepřihlášený uživatel

#87

2013-11-18 15:06

Alespoň Vaše jméno.
Ať v Pakistánu ví
že Vám osud těch děvčat
není LHOSTEJNÝ.
________________________________________

Matka

#88 Re: Re: Re: Re: Re: Nechápu...

2013-11-18 19:29

#86: - Re: Re: Re: Re: Nechápu...

Tak tedy znovu, díky všem, kteří se k této výzvě ( jinou než petiční formou jsme to na emalil neuměli dostat) připojili. Na úplném začátku této iniciativy pohnuty  posledním videem, jsme měli  v úmyslu to poslat přes média. Pak se podařlo spojit s rodinami, kterým jsem přislíbila , že bez jejich souhlasu nic neuděláme a dospěli jsme po konzultaci s odborníky atd., že přes tisk  nebo jiný sdělovací prostředek to v žádném případě nepošleme. Podařilo se však spojit stovky  lidičky dobré vůle do celorepublikového modlitebního řetězce a to je mnohem více než jakákoli spolupráce s médii. Jak jsem již psala Boží poštou je dopis již  na území  Pákistánu jen  s prostým podpisem  matky ČR ( bez identifikace konkrétních jmen)  ale jak to nyní nebudu objasňovat  a věřím, že bez jakékoli finanční odměny budou děvčata propuštěna. A pro úplnost - únosci si zatím neřekli  o žádnou odměnu.  Není jasné, co vlastně chtějí. Důvěřuji, že do srdcí matek únosců je již doručen a že naši modlitební podpora posiluje i  Hanku  s Toničkou.  Naděje umírá poslední.

Lucie Al-Boukhari

#89 Re: Opatrnost?

2013-11-23 09:24

#19: - Opatrnost?

Je pravda, že způsob uvažování je jiný, adresovat tuto petici matkám je trochu nešťastná volba. Matky bych z celé akce vynechala, protože sice Vás jistě politují, budou se za Vás modlit (takříkajíc dělat dua, tedy prosby k Bohu za návrat dívek), ovšem aktivně nebudou dělat nic. Ženy mají svůj svět a většina se nechce angažovat na veřejnosti. Aby petice nebyla zbytečná, doporučuji ji adresovat některé z pákistánských politických stran, osobně jsem v kontaktu s Jamaat e Islami, ale jsou i další, vlivnější, příp. se lze obrátit na umělce, známé osobnosti, místní noviny či místní organizace. Kdokoliv z Vás kdy pojede do Pákistánu, informujte se o místních zvycích, tradicích a hlavně o oblastech, kam jedete. Do Baluchistánu nejezdí ani mnozí rodilí Pákistánci. A pokud už se Vám něco podobného stane, vyžadujte po únoscích, aby s Vámi jednali podle zásad práva/zvyků Pashtunwali (platí pro Afghánistán a velkou část Pákistánu). Neznalost práva v tomto případě se Vám může stát osudnou. Já sice žádnou petici neorganizuji, nicméně s pákistánskými představiteli výše zmíněné strany podnikáme určité kroky, prozatím se snažíme kontaktovat kmeny v Baluchistánu, což ovšem není vůbec jednoduché, navíc se musí zachovávat určité dekórum a hlavně nádech ,,top secret". Také děláme překlady do Urdu. Normálně svůj email k dispozici nedávám, ale v tomto případě udělám výjimku, pokud máte nějaké připomínky či návrhy, jak pomoci, napište na

lucie.boukhari@gmail.com

 


Nepřihlášený uživatel

#90

2013-11-23 09:48

Salam alaikum, You have the opportunity to do the right thing and to present a good face of Islam. Please use it!

Nepřihlášený uživatel

#91 Re:

2013-11-23 18:40

#90: -

Thank you, I will do so. How? Can you help?! Do you know why and who holds the girls?

Nepřihlášený uživatel

#92 Re:

2013-11-24 10:13

#10: -

žádný bůh neexistuje ty šášulo hloupoučký :D

JJ

#93 Re: Re:

2013-11-24 15:47

#92: - Re:

Představ si, že i lidé jako třeba Jiří Grygar, věří v boha. Ovšem trochu jinak, než jako v dědečka na obláčku, pitomečku :-) A to přesto, že je to člověk s inteligencí asi tak 4x vyšší než je tvá :-) Pod bohem si lze např. představit nepoznaný a nepoznatelný princip či přírodní zákony, pod kterými funguje tento vesmír. Je to jen psychologická podpora, nic víc. A tak je to nutné chápat. Ovšem člověk bez schopnosti hlubšího uvažování, člověk primitivnějšího založení a myšlení, nemá šanci toto pochopit. A pokud jsi dítě či pubescent, tak to možná časem pochopíš.


Nepřihlášený uživatel

#94 Re: Re: Re:

2013-11-24 22:24

#93: JJ - Re: Re:

Milí přátelé,  musím reagovat na poslední  2 příspěvky, nad nimiž jsem se musela pousmát i zvážnět současně.  Mám porozumění i soucit pro oba pisatele. Jako spoluautorka  této iniociativy již brzy dám pokyn k uzavření podpisové akce a dopis odešlu, dle dohody s jednou z maminek unesených děvčat, Boží poštou a budu Vás informovat  o doručení. Vaše příspěvky v komentářích  pod č.92-93 svědčí o velké  nezralosti  a že hovoříte o něčem, s čím nemáte zkušenost. Já i můj manžel jsme vysoškolsky vzdělaní lidé a zastáváme odpovědná místa při své profesi. Do svých 18ti let  jsem existenci Boha popírala a zesměsňovala jsem  všechny, kteří se vyznali, že v Boha věří, včetně toho, že jsem to chodila říkat i do kostela, když měl kněz kázání a tam jsem přítomným věřícím vysvětlovala, proč Bůh nemůže existovat.  Znám  ze své  osobní zkušenosti  život bez víry v Boha a život z víry v Boha. Dodnes považuji za nejdůležitější událost v mém životě skutečnost, že mi Bůh dal dar víry a  že mě uschopnil ještě v době totality tento dar přijmout. Darovací smlouva je dvoustranný  právní úkon - dárce , který dává a obdarovaného, který dar přijímá a oba musí vědět. co je předmětem daru, aby vznikla platná smlouva. Mě Bůh  obdaroval tím největším co mi  kdy kterákoli bytost mohla dát - dal  mi  sebe a svou nekonečnou lásku a svobodu. Dodnes považuji po letech prožitých v totalitním systému  svobodu za  jeden z nejcennějších darů, které nám Bůh mohl dát. Svoboda je i v tom, že se můžeme rozhodnout, zda ho přijmeme či odmítneme a jak víru v něj  přiijmeme a hlavně jak ji žijeme ve svých skutcích  ( mimochodem Bůh se neomezuje jen na to , že by byl  nějaká psychologická podpora, s tou bych sio vystačila i sama).  Protože jsem velmi racionálně a pragmaticky uvažující člověk, jedním z  podpůrných argumentů při hledání odpovědi zda Bůh je či není, jsem se také nechala inspirovat příklady a svědectvími uznávaných autorit  jako byl p. Albert  Einstein a spousta dalších  vědců, kteří v Boha věřili vč. našeho  žijícího současníka pana prof. Grygara i dalších. Např. známý fyzik p. Pascal napsal, že  každý  člověk má v sobě  vakuum ve  tvaru Boha, které si ponechal Bůh - Stvořitel pro sebe a pokud toto vakuum nevyplníme  vztahem s Bohem, nenacházíme uspokojení. Proto se rozpadá tolik rodin, vztahů a naše konzumní společnost vypadá tak, jak vypadá.   Nejsem  žádný náboženský  fanatik ani stará bába, jsem docela  i finančně  úspěšná podnikatelka ve svém oboru, procestovla jsem už všechny kontinenty světa  a nad lidi jakéhokoli vyznání i bez vyznání  se nepovyšuji, nekritizuji  ani je neurážím. Nemám ráda vulgarismy a kategorické závěry. Při svém pragmatismu i vzdělání jsem si existenci Boha potřebovala vysvětlit  racionálně a současně se s ním setkat. Tzv. si na něj "sáhnout". Mimochodem,  byli jste na Antarktidě či na Marsu nebo prožili jste 1. světovou válku nebo půjdu ještě dále prožili jste třicetiletou válku když nás okupovali Švédi apod ??!!  A věřite,  že Antarktida  je a že byla 1. světová válka ??  Pokud  v to věříte, ptám se Vás proč ?  Jak to víte?? Vždyť jste na Antarktidě   či  Marsu patrně nebyli a 1. světové války jste se asi nezúčastnili. Tvrdíte, že na tyto skutečnosti věříte nebo je víte, protože Vám to řekli  nebo jinak dosvědčili jiní. Jak tedy víte s jistotou,že Bůh není   nebo  že je jen psychologickou podporou?  Zkoušeli jste Ho hledat ? Máte s ním vlastní zkušenost?  Ale jsou miliony lidí, kteří  svědčí o tom, že Bůh je a jeho existence  vůbec nepopírá  současnou vědu a poznání, naopak. Kdo slyšel přednášku RNDr.Marka Orko Váchy o vzniku světa , přírodovědce vyučujícího na 3. lékařské fakultě UK , má to v hlavě srovnané i po této vědecké stránce. Ale je  třeba znát dějiny,  naučit se Bibli správně číst ve všech historických souvislostech, nevytrhovat věci z kontextu ( to  často vede k náboženskému fanatismu nebo  sektářství) . Hlavně to chce dobrou vůli - svobodné rozhodnutí - dát souhlas -   poznat tohoto  skutečného Boha - nejlaskavějšího a jediného věrného přítele , který Vás nikdy nezradí - stále živého  a všudypřítomného ( ne najěký duchovní prinicp , pozitivní myšlení, vesmír  a jiné neoosobní či oddosobněná pojmenování), který Vás  zná jménem a považuje Vás za jedinečnou a pro něj důežitou osobu.  Až tohoto Boha poznáte, neopustí Vás radost, pokoj, naděje a budete  šťastní í v tom, co děláte. To Vám moc přeju a za to se za Vás modlím.

PS : naše  mnohé babičky i dědečkové  nebo starší předci -  neměli vzdělání, možná tak hluboko ani neuvažovali, možná by je někdo co do jejich  vzdělání či společenského  postavení označil za primitivní,  ale  byli moudří, měli praktické vnímání světa  a  mnozí z nich přijali dědictví svých předků - víru v Boha a ti, kteří podle toho i skutečně žili, byli šťastní. Moc si těchto starých lidí vážím, těch co pisatel shora  označil za primitivnějšího založení či myšlení,  protože Bůh naštěstí tady není jen pro intelektuály a lidi vzdělané, ale dává se poznat i těm  nejhloupějším. Nepřišel spasit moudré, chytré, vzdělané  a lidi tzv. bez viny či hříchu, považují-li se někteří za takové, ale  přišel spasit právě ty největší hříšníky, ty kterými tento svět nejvíce pohrdá  ( znalci Písma sv. prominou  nepřesné citace).   Je tady pro všechny lidi bez rozdílu. A právě za tu Jeho spravedlnost a skutečnou pravdu  Ho nade všechno milují a tato láska mi umožňuje  milovat bližního jako sebe samého.

Moc Vám všem, kteří jste takovou bezpodmínečnou lásku neprožili, vyprošuji, aby jste ji v nadcházející  době adventní zkusili hledat. Stojí to za to!  Amen.

 

 


Nepřihlášený uživatel

#95 Re: Re: Re: Re:

2013-11-24 22:28


Nepřihlášený uživatel

#96 Re: Re: Re: Re:

2013-11-24 22:50

#94: - Re: Re: Re:

Ještě PS k  mému předchozímu mailu - omlouvám se všem, které pohoršují překlepy a drobné gramatické chyby,  jimiž se dehonestujeme, ale nemám čas  komentáře  - odpovědi po sobě číst a dost při jejich sepisu spěchám a když je odhalím, nejdou už opravit , protože systém je uzamkl proti opravám. Soustředím se na obsah a ne na formu, tak  zejména češtináři promiňte. (-:


Nepřihlášený uživatel

#97 Re: Re: Re: Re:

2013-11-25 11:46

#94: - Re: Re: Re:

Ještě PS k mému  komentáři pod bodem 94 v reakci na kometáře 92-93 : důvěřovat Bohu neznamená, že už nemám problémy, potíže,  že mi není  mi občas smutno a  že nemám jiné lidsky  pochopitelné stavy mysli i těla. Mám problémy a  nemohu sedět s rukama v klíně a čekat, že za mě Bůh něco odpracuje nebo rozhodne. Důvěřovat Bohu znamená, že už na řešení svých potíží a denních úkolů nejsem sama,  že jsem mu dala souhlas a pozvala ho do svého života a On je řeší se mnou.Vzhledem k pravdivosti pořekadla, že ve dvou se to lépe táhne, tak mě Bůh díky této důvěře uschopňuje k činům, které bych jen díky své chytrosti nebo schopnosti  nezvládla nebo jejichž výsledek by byl mnohem horší  nebo jiný než  když jsem  je svěřila Bohu v důvěře, že On vždy vše promění ( i to zlé a nedostatečné co vychází ze mě) k dobrému. Důvěřovat Bohu znamená odložit strach, že přijdu o svou svobodu a nezávislost, Důvera je také odložit obavu že  budu jen figurkou na Boží šachovnici  nebo pasivní přijetí toho, že už je stejně všechno dáno dopředu a schovávat se za Boha.  Tak to není  důvěra.  Bůh  po mě nechce pasivitu nebo  abych je útrpně přijímala co mi den přinese. Naopak, kdo má rád adrenalinové záležiosti, nechť se otevře Bohu a nestačí se divit, co nového mu každý den přinese. Když člověk pochopí, že  při hledání Boha jde o podstatu života, že "jde o život" , jak to nyní označili  autoři nového diskuzního pořadu na TV NOE,  tak zjistíme, že Bůh je přítomen v každém mém dobrém činu, ve kterém jsem se vydala z lásky a z toho nejlepšího dobrého co je ve mně, jako se Bůh již zcela vydal z lásky k nám. Ale to ještě  neznamená, že se mi všechno na co sáhnu bude 100% dařit. Jen  i tehdy, když bude něco bolet a nepůjde úplně dle mých představ, bude ze mě zářit radost a pokoj,který tento svět nemůže dát a mohu se tak stát nástrojem pro šířění lásky a naděje.


Nepřihlášený uživatel

#98 Re: Re: Re: Re: Re:

2013-11-29 13:33

#97: - Re: Re: Re: Re:

Vy jste asi nepochopila, že já naopak víru v boha hájím a chápu, doporučuji si příspěvek č. 93 přečíst ještě jednou a pomalu. Reagoval jsem na hloupý příspěvek č. 92.

JJ

#99 Re: Re: Re: Re:

2013-11-29 13:40

#94: - Re: Re: Re:

Ještě jednou, tím hloupým a primitivním jsem myslel toho člověka, co napsal příspěvek č. 92, nikoho jiného. Myslel jsem, že z toho mého příspěvku č. 93 je to naprosto jasné a pochopitelné, nevěděl jsem, že to musím napsat explicitně :-/

JJ

#100 Re: Re: Re: Re: Re:

2013-11-29 13:44

#97: - Re: Re: Re: Re:

P.S. - to velké číslo s hashem (to je ten křížek) znamená číslo příspěvku a to číslo v bledě modrém obdélníku, je číslo příspěvku na který člověk reaguje. Prosím, čtěte pořádně vlákno, abyste někoho neprávem neobviňovala.