Zastavte výstavbu věží na pražských Lužinách !

Janka

#51 Re:

2013-09-21 05:32

#50: -

pojdmě a začněme hlasovat napříklado o vyvlastnění vyšeho auta a pak bytu ...


Nepřihlášený uživatel

#52

2013-10-07 13:55

Jsem zvědavá, jak se k tomu postaví zastupitelstvo obce. Pan Starosta Vodrážka sice v médiích a i v časopisu Stop slibuje maximální podporu pro nerealizaci tohoto "megaprojektu", ale nevím ,nevím. Osobně s ním nemám moc dobré zkušenosti. Pár věcí nám už slíbil a zatím nedodržel. Ono by stačilo, kdyby stavební úřad prostě nevydal stavební povolení. A navíc, pokud toto megalomanské řešení nebylo v územním plánu, tak nevím, proč se to rovnou nesmete ze stolu. Asi je to vše o penězích.... Je mi z toho mdlo Zdenka Bláhová
Michal Hrazdíra

#53 Re:

2013-12-13 21:24

#52: -

základní problém je v tom, že to v územním plánu je a investor to s tím vědomím kupoval. Dokonce spolky chtěly, aby tam nebylo jen obchodní centrum ale tzv. smíšené využití. Investor toho jen využil. Vodrážku bych z toho vynechal...


Nepřihlášený uživatel

#54

2015-02-07 23:52

Již nyní chybí parkovací místa, jelikož tu parkují navíc mimopražští, kteří do našich popelnic navážejí smetí např. ze stavby svých domů. Pošta tu chybí, Hůrka na to nestačí, jsou tam fronty. Ještě navíc stavět domy před okny, aby lidé měli ještě větší tmu v bytě je nesmysl. Stavět mohou v polích kousek dál, kde už stojí jiné prosklené budovy (Stodůlky). Sliby lidem z Lužin splňte, lhát se nemá.
RSDr. J. Flinta

#55 Re: Nechci se koukat z ložnicového okna......

2015-02-23 01:52

#10: -  

To je jednoduché, ak se nedívejte, nakonec nekupoval jste si výhled do okolí, ale zřejmě koupil, nebo pronajal vlastní byt... To OC mělo vypadat jinak už kdysi dávno, kdy bylo postaveno, a koukali jsme celá léta do hnusné tmavěšedé škatule.... a co, stejně se tam chodí jen přespat, ne koukat se z okna. Takže pokud tady bude stát něco smysluplně vypadajícího, tedy lépe než původní nedodělek, tak proč ne? Je třeba změnu, a trochu architektonického oživení sériové socialistické výstavby. Nechápu, proč tady lidi fňukají, ve světě je to normální. A bude tady aspo'n konečně živěji. No a pokud se to někomu nelíbí, má přece možnost se za hezkým výhledem odstěhovat třeba na venkov..... a nebude mít ani problém s parkováním, a s přetížeností pošty, obchodů atd..... Akorát to metro na venkově pravda bude chybět. Ale tam zas není potřeba :-) A navíc, budeme se mít lépe všichni, protože z nových staveb budou další daně z nemovitostí, za které se jistě pro nás vybuduje něco užitečného nebo hezkého.

RSDr. J. Flinta

#56 Re: , mimopražští, popelnice, parkování

2015-02-23 02:07

#54: -  

 Ale ale.... ano parkují, ale na veřejném prostranství. A copak by jste chtěl, aby jezdili až do centra autem? No to by teprve bylo zoufalé.... Nakonec k čemu vlastně potřebuji tady u domu auto? K ničemu, mám to 3 minuty na stanici Metra, kterým se dostanu kamkoliv pohodlně a rychle. Popelnice jsou hezky a jednoduše vyřešeny na Proseku - jsou v zamčených klecích, a je pokoj? Je.Takže tak to není argument. Vy máte v bytě velkou tmu? Snad ne, a pokud ano, no tak si přece rozsviťte, ne? V polích stavět je nesmysl, to už je daleko od metra, a méně atraktivní. A navíc, tím, že se lidé budou koncentrovat díky výškové výstavbě na menší prostor, odpadne zbytečné ježdění.... A tak si myslím, že u OC Lužiny by klidně ty věžáky mohly být i 30 poschoďové, aspoň by tady žily víc i obchody... Mě to opravdu nevadí, stejně většinou za tmy odcházím za tmy přicházím... A co dalších lidí bude mít radost z toho, že to má na metro pěšky 2-3 minuty. V polích? Tam se může stavět spíš pro ty sociálně slabší, ne?

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2015-05-19 15:24



Nepřihlášený uživatel

#58

2015-05-20 19:06

NEMAM RADA VEZAKY
gw

#59 Proč tohle vše?

2018-07-02 20:56

Asi proto, že existuje poptávka a trh .