Petice proti nepravidelnosti rodičovských příspěvků.


Nepřihlášený uživatel

#51 Re:

2013-02-20 18:26

#50: -

Nechtěla byste z toho živit i fotra? Takhle náhodou?


Nepřihlášený uživatel

#52

2013-02-20 18:36

jsem matka samoživitelka dvou dětí. Z rodičáku musím platit školné a stravné ve školce, mladšímu plínky a stravu. Snažím se výjít do další mateřské tak tak, a to se hodně bojím aby děti neonemocněli. Za poslední tři měsíce dávky přišly s týdením rozdílem. V lednu skrz amnestii, v únoru technická chyba a bojím se jaký důvod si najdou v březnu.

Nepřihlášený uživatel

#53 Re:

2013-02-20 18:39

#52: -

Ať vám píchne fotr. Nakonec už to dvakrát udělal...


Nepřihlášený uživatel

#54 Re: Re:

2013-02-20 18:41

Nechápu o co vám jde... Jestli chcete provokovat tak jďte někam kde vám za tyhle řeči dá někdo na hubu.

zdena

#55 Re: je to smutne ale je to tak :-(

2013-02-20 19:11

#11: -

taky sem to mivala nejdele 8 na učtu ale ted me to přišlo 20 na učet je to opravdu smutne musela jsem zmenit přikaz na strhavani, a přišti mesic budu muset asi taky změnit, je to oprabdu smutne že se stat takhle chova k maminkam, pak se diveju že je mala porodnost, v dnešni době hlavne že oni maju co jist a deti naše nemusi, ja jsem s detma sama rodiče nemam a nikdo mi nepujči  měli by stnovit datum kdy davky budou chodit jako jsou duchody a ty chodi vždy 6-----  nebo tak neco


Nepřihlášený uživatel

#56 Re: Re: Re:

2013-02-20 19:58

#54: - Re: Re:

Jde mi pouze o to, že dva lidé, manželé/partneři spolu mají dítě, protože ho chtějí, bez ohledu na nějaké dávky, notabene na datum. Zde se mi zdá, že dítě je pouze výsledkem nějakých, slíbených dávek, popřípadě vychcaného neuvedení otce, aby to trochu přisypalo. A nikoho neprovokuji. Že si někdo kejhne, čistě jeho věc...


Nepřihlášený uživatel

#57 Re: #20

2013-02-20 20:34

#23: Paní Rozlobená - #20

asi máte dost peněz a živitele k tomu


Nepřihlášený uživatel

#58

2013-02-20 20:52

mam ve vychoje vnučku sebraliste pšispjevej rodičovsky davala sem si žadost o pjestonske ato je rušeni že babičky se maj starat ja mam častečnej duchot 3600 sem na davkach vnučke je 13 ta uš potrebuje dost ja si mislim že mate taky deti tak to vite lenže ty bohaty nepochopikokaj se na sebe ana druhy kašlov ato dela vlada že neni prace jak mame žit bes praceato je najem 8000dalši polatki eletrika 2400 aco zbyde hovno pro ty pohaty to nedela nicty penize ale pro chudych to je hodne zbyde 3000 ny jidlo a vnučke nemam zčeho ji kopitboty dofam že si to vemete na vjedomi dekuji

Nepřihlášený uživatel

#59

2013-02-20 21:14

Začněte s námi zacházet jako s lidmi a ne jako s póvlem, ke kterému si můžete dovolit co chcete. Chcete po nás děti, ale při tom nám jen podrážíte nohy!

Nepřihlášený uživatel

#60

2013-02-20 21:18

Dobrý den mám jedenácti měsíčního syna a mateřská my chodila nejdéle 7 den v měsíci.Měly by dát jeden určitý datum a peníze posílat ve stanoveném datu.Kdyby přítel neměl výplatu nevím kde bych vzala peníze na pleny a umělé mléko,natož maminky samoživitelky.
Nikitka

#61 Uz je toho dost!

2013-02-20 21:33

Mam 8mesicni dcerku a pocitam kazdou korunu to co chodi od statu staci sotva na vydeje a zbyde jen na jidlo porad prezivam k materske od materske a pocitam s nim ze to prijde 11 a kdyz ne tak uz si pujcuji penize a porad se jen zadluzuji ale co mam jineho delat proste oni si snas delaji jen srandu a to ze jsme rozmazleni .. No tak to jim asi vazne preskocilo!!! CHCEM PRESNY DATUM VYPLATY!!!!!

Nepřihlášený uživatel

#62 Re:

2013-02-20 21:49

ANOOOOO.... nakopala bych jim prdele... hajzlům... měla bych spoustu jiných názvů.. ale to si každý domyslí sám!!! Mám skoro ročního chlapečka a nikoho nezajímá, kde vezmu na sunar, na pleny atd... CO je tohle za stát!!!! STYDÍM SE ZA TO, že pochází z České republiky!!!!!!! A taky nikoho nezajímá, kde ženská vezme na složenky... fakt jděte se bodnout.... vy všichni, co berete ty velký prachy!!!! Fakt jste HOVADA!!!!


Nepřihlášený uživatel

#63

2013-02-20 21:50

To,co se v této zemi děje,je neskutečné.Vláda si myslí,že jsme stádo kreténů,kteří neustále půjdou za tím největším volem????Kolik už tu bylo takových petic?POMŮŽE SNAD TATO S TÍM,ŽE MÁMY PŮJDOU DO ULIC,NA HRAD A NA TUHLE VLÁDU S TÍM,ABY JIMM DALY NA CHLEBA-MLÉKO NEBO JABLKO PRO SVOJE DÍTĚ???VŽDYŤ KAŽDÉ DÍTĚ TOHODLE ZPROPADENÉHO STÁTU NENÍ ANI MATKY KTERÁ HO PORODILA,ALE STÁTU,TAK PROČ SE DOPR...E STÁT O JEJICH DĚTI NEPOSTARÁ?????Proč nechá hladovět děti?Jsme jim všem pro smích,jejich děti hlad nemají,jejich děti se vozí v Limuzínách,dělají průšvihy na pátry...,a jiným ne zrovna legálním způsobem dávají vědět o tom,komu že patří!!!!!!!!!

Nepřihlášený uživatel

#64

2013-02-20 21:52

Já už jsem si své s tímto problémem taky užila.
Bohužel když jsem žádala o rodičovský příspěvek vyskytl se na úřadě problém s křestním jménem mé dcery - jak mi sdělila úřednice, nebylo ihned možné ji zanést do počítače, takže musí dát zvláštní žádost na MPSV, ale slíbila, že penízky dorazí v řádném termínu příslušný měsíc. Bohužel sliby chyby... trvalo to přes dva měsíce než se ona žádost vyřídila.. Na mé dotazy co se děje - prý bylo vždy řečeno, že prý tam toho mají moc!!!!
A že já jsem zůstala bez peněz tak to bylo ,,šumafuk,, Až po podání stížnosti se věci daly do pohybu..
Teď už sice s velkou slávou peníze dorazily, tak jsem vrátila co jsem si nutně musela půjčit a už teď se opět klepu kdy dorazí příští měsíc. A udělat si rezervy či posunout příkazy?? HaHa.. Hypotéka a půjčka nepočká, měsíční zálohy na bydlení také ne, jídlo pro miminko - bohužel nemohu kojit a plenky.. to je kde..?????
No a my s manželem taky musíme něco občas sníst..

Nepřihlášený uživatel

#65

2013-02-20 21:56

Rodičák sice neberu ale zase pro změnu čekám na výplatu nemocenské takže sem na tom stejně proč na to nemůže být určitý datum v měsíci prezident,poslanci,senátoři a další ti nahoře mají taky pevný termín kdy dostanou peníze oni na složenky mají každý měsíc v čas. Tak místo amnestie měli každé rodině dát třeba 30-50000kč aby jsme měli peníze na víc a nemuseli žít od výplaty k nedohledné výplatě.
volfice

#66 Re: Tohle je docela ostré,

2013-02-20 22:03

#35: -

Myslím,že odsuzovat lidi podle toho,zda jsou nebo nejsou zavyslý na dávkách státu je naivní.Jednou bere máma dávky na dítě,jenž má.JAK SI MŮŽETE DOVOLIT ŘÍKAT NĚKOMU ŠTĚTKA,KDYŽ NEVÍTE,ZA JAKÝCH OKOLNOSTÍ JE DÍTKO ZPLOZENO?CO KDYŽ SE DÍTKO NARODILO V MOMENTĚ,KDY JEHO BIOL.OTEC ZEMŘEL A S MATKOU NEBYLI MANŽELÉ???Dítě je automaticky pol,pohrobek,a matka bere jen mateřskou,a nic.......a platit nájem a jiné musí......JE PROTO HNED ŠTĚTKA????A jiné příklady,které nejsou o tom že je máma štětka,dle mého jste vy naivní slepice která klove na kteroukoliv nataženou ruku,namyšlená blbka,jenž nemá ani kamarádky......a neponaučitelná knihovnice,která o reálném životě nemá ani potuchy.Nejsem závyslá na dávkách-mateřské,ale dala jsem státu dítě,a chci aby mi chodilo to,na co mám právem nárok,a jiné matky podporuji.....takže se teď vy jenž se neumíte ani podepsat,(asi víte proč :) )A chudák chlap vedle vás...

S pozdravem


Nepřihlášený uživatel

#67 Re: #20 jne pro upřeněníí

2013-02-20 22:06

#23: Paní Rozlobená - #20 

 

RD je náhrada mzdy matky není určeno na dítě tak mi to bylo řečeno na UP,kde jsme se tazala proč mám na dvojčata pouze 7800,- a nemohu dostat žádný příspěvek.Milá paní mám 3 malé děti a opravdu mě nikde v práci nevemou a pokud je dám do školky tak mě to bude stát měsíčně 3,5 tis.a kolik si asi tak vydělám,když zde není podporaovaný zkracený úvazek. Ale chtěla jsme jen objasnit ten RD že je to pro Vás ne pro dítě a asi většina znás platí z vyplaty nájmy a ostatní náklady.

Nepřihlášený uživatel

#68

2013-02-20 22:11

Podepisuji tuto petici nejen ze solidarity s maminkami, ale především proto, že mne pobuřuje, když prezident republiky kárá ministra zahraničí, že nekoná v případě ČEZu v Bulharsku, ale to, že maminky s dětmi každý měsíc trnou jestli jim přijdou peníze včas, ho nechává naprosto klidným. Je to jen další příklad "hodnot", které si tahle asociální vláda stanovila. A paní "Rozlobená" - studentka? Podle toho jak udílí rady je možné soudit, že je ještě příliš mladá, ona má ve všem jasno. Jen v té češtině to s tím jasnem poněkud pokulhává. Třeba až dostuduje, pochopí nejen co jsou předpony, ale i to, co všechno se může v životě přihodit. Přeji jí, aby ji její entuziasmus neopustil.

Nepřihlášený uživatel

#69

2013-02-20 22:19

Já sem matka samoživitelka pobírám tu nejnižší sazbu což je 3800kč+500kč přídavky a ještě to chodí pozdě? Nevycházim ani do konce měsíce ještě ty svině přetahujou.Hlavně že si stát hrabe do kapsy,vše je drahý ale prachy nechodí. Budu muset asi předčastně do práce pač je fakt těžký se spoléhat jen na stát..
Maminka na rodicaku

#70 Petice

2013-02-20 22:22

Nerikam, ze dostavame malej RP, ovsem bejt samozivitelka, tak teda nevim, pri dnesnich cenach plinek, potravin, energii, leku...To bych se asi brzo houpala...Ale take mi vadi, ze to posilaji jak chteji!! Nejprve mi to chodilo 14,-15.teho, od te doby co mam tu dementni Skartu to mam nejdrive 18.teho. V Prosinci posilali penize uz 10.teho a tento mesic jsem je mela az 19.teho?? Kazdy mesic platim penale za nesplacenou pujcku, to mi da kdo zpatky? Za to bych mela pulku baliku plin nebo dva obedy pro malou!! A at si trvalaky posunem? A na kdy? Na posledniho? To bych chtela videt, jak by se na to banka tvarila...

Nepřihlášený uživatel

#71 Zase ja

2013-02-20 22:28

Slozenky musi byt zaplaceny do!! Vyplaty taky maji pevny datum vyplaceni!! Tak proc ne sakra ty rodicaky a matersky?? To mam volat do drogerek at mi pockaji s akci na mliko nebo plinky?? Cerny maj penez, ze nevedi co s nima a tem, kteri na ne a za ne budou v budoucnu vydelavat a platit berou co muzou, a pokud neco zbyde jeste to neposlou vcas??!!! Delate tam nahore stejnak hovno.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2013-02-20 22:34



Nepřihlášený uživatel

#73

2013-02-20 23:14

doufám že to bude mít aspoň smysl
Lu.

#74 Nezodpovědnost

2013-02-20 23:18

Každý, kdo nedokáže přežít měsíc bez výplaty, je nezodpovědný negramot. Souložit ano, plodit děti ano, ale financovat? To ne... Nehledě na to, že se jedná o PŘÍSPĚVEK, nikoliv o náhradu mzdy, navíc ze zákona může chodit nepravidelně. Člověk, který si udělá dítě a nemá na něj, by neměl být svépravný. O co v životě má jít více než o zabezpečení sebe a své rodiny? Dle mnohých o zábavu, sex a hmotné statky, že?

Nepřihlášený uživatel

#75 Re: Re: Re: #20

2013-02-20 23:26