Petice proti nepravidelnosti rodičovských příspěvků.


Nepřihlášený uživatel

#1

2013-02-19 22:17

nejsem už mladá maminka,ale podepisuji kvůli vám všem,co jste na dávkách závislé.a přítelkyně mého syna taky.je 19.a peníze nikde.:(

Nepřihlášený uživatel

#2

2013-02-19 23:01

Budu na RD závislá už jen pár měsíců, ale její nepravidelnost mě přivádí do finanční tísně.

Nepřihlášený uživatel

#3

2013-02-20 09:42

Toto petici podepisuji jen proto, abych pomohla maminkam,které jsou na děti sami a musejí počítat,aby každý měsíc vyšly už s tak drahými potřebami pro děti a potravinami a vším ostatnim, a všem ostatním,které sice partnera mají, ale i tak to není na dnešní drahou dobu jednoduché vyjít.Vždy to šlo posílat bez problémů pravidelně,nanejvíš jen nějaký den zpoždění ale né měsíc.Ať si to jsou PÁNI POSLANCI vyzkoušet vystačit s pár tisícema na měsíc, zaplatit z toho jídlo, poplatky, potřebi pro dítě a počítat, aby mi do další výplaty pro jistotu něco zbylo, kdyby náhodou Ti b.... zase neposlali dávky, jak mají. Naštěstí mám muže, který nás dokáže zaopatřit, ale pokaždé to tak taky nemusí, ale jiné takové štěstí nemají. Více nebudu rozebírat, člověk by se musel rozčílit.

Nepřihlášený uživatel

#4

2013-02-20 09:54

Uz by meli ustanovit presny datum, presne jak u vyplaty, prece musej pochopit ze to neni normalni kdyz jeden mesic mate rodicovske 13 a druhy mesic 21, museji uvedomit, ze mame rozpocitany jak sunar tak pleny na mesic, bohuzel te rodicovske nejsou tak velke aby jsme s tim mohli vyjit az 1.5 mesic

Nepřihlášený uživatel

#5

2013-02-20 09:58

Je to bordel! neskutečnej bordel!!!!!! :-(((

Nepřihlášený uživatel

#6

2013-02-20 10:41

Ano, už mě nebaví,jak mi volají z banky, že splatnost půjčky vypršela, že nemám zaplcenou pojistku co mi ručí za půjčku,volá mi operátor, že nemám zaplacený telefoní účet, že děti nemají zaplacené obědy..vláda řekne, posuňte si příkazy,ale jak a kam? Ve škole musÍ být peníze včas,jinak nemůžou zaplatit dodavateli(státu) za potraviny a moje děti nedostanou obědy, operátor mi řekne ano posuneme termín,ale musíte tohle zaplatit a než to zaplatím,mám další vystavený účet, tak že kolečko..a banka..tak tam se to také nedá do nekonečna posouvat, i oni chtějí své peníze do určitého datumu v měsíci..ano zítra mi zablokují internet, tak toto je asi poslední možnost se vyjádřit..zítra mi naskočí úrok za nesplacenou splátku napůjčkY, dneska mi skončila pojistka na tu půjčku...nu a nevím, kdy mě vystěhují za nezaplacený nájem,Elektřinu a pod.. malé problémy? VLÁDO A KDO MI NAKRMÍ DĚTI? DALA JSEM TI 4 POTENCIONÁLNÍ PLÁTCE DANÍ..TAK JE NAKRM VLÁDO, ZEMANE CO SI RETUŠUJEŠ PLAKÁT DO ŠKOL,POSLANČE,KTERÝ SE NEVZDÁŠ SVÉHO POSTU A BUDEŠ VLÁDNOUT Z BASY ZA VÝPLATU A NAŠE PRACHY...ČEZ A BULHARSKO.. VLÁDO..JDĚTE UŽ S TÍM VAŠÍM LHANÍM DO HAJZLU..


Nepřihlášený uživatel

#7

2013-02-20 10:50

Nemají přesný datum, arogantně mluvčí ÚP nám sdělí, že vlastně máme smůlu, že oni za nic nemůžou! Vždyt jo, oni nežijí od mateřský k mateřský...Maminky s dětma a oškubávají je nejvíce...Díky "nepřesnému datumu" jsem se stala dlužníkem...děkuji!
Doufám, že se něco změní!

Nepřihlášený uživatel

#8

2013-02-20 11:22

Chci aby chodili příspěvky každý měsíc stejně. A ne jednou 12 a po druhé 20!

Nepřihlášený uživatel

#9

2013-02-20 11:23

Tuto petici podepisuju i když nepobírám rodičovský příspěvek ale vidím kolem sebe zoufalé maminky který na tuto dávku čekaj jelikož jí potřebuji.

Nepřihlášený uživatel

#10

2013-02-20 11:32

chceme pravidelny termín k penezum prosím vi chcete taky pravidelne platit sve položky tak mi chcem taky pravidelné termyny

Nepřihlášený uživatel

#11

2013-02-20 11:51

je to hrozné. Do teď mi chodila mateřská a peníze 7. už na účtu. První měsíc na rodičáku a peníze až dnes (20.) Je to hrozné. Počítám každou korunu, co můžu a nemůžu koupit. Potřebovala jsem nakoupit pro malého pleny, jídlo... Na jídlo pro sebe peníze nezbyly. Říkají, posuňte termíny!! Jak má člověk posunout termín, když se po něm chce, aby to do určitého data bylo zaplaceno a peníze stále nikde?? Chci (a nejen já) pravidelný termín!!!!

Nepřihlášený uživatel

#12

2013-02-20 12:00

Zajímavé je,že na poslání rodičovského příspěvku za min. měsíc mají až do konce dalšího měsíce, ale veškeré poplatky i nájem a vše se platí na ten měsíc,který je a nehledě na to,že třeba nájem musí být zaplacen do 25. v měsíci....všichni to chtějí dřív než 30. ale už nikoho nezajímá,že peníze stát může poslat až právě toho 30.Hlavně je hodně smutné,když spousta maminek si peníze rozvrhne od mateřské do mateřské a když se další mateřská zpozdí,tak nemají co jíst ony ani děti...a to už nikoho nezajímá,at se starají.Stát na to má přece celý měsíc...!!!!to je fakt hrůza....nejhorší je,že s tím nikdo nic neudělá a jim je to jedno,jich se to netýká.Oni nemusejí žít z měsíce na měsíc....

Nepřihlášený uživatel

#13

2013-02-20 12:32

I maminky a tatínkové mají právo dostávat peníze ve stejných termínech jako mzdu. Neschopnost ministrů a ministerských úředníků neomlouvá tento chaos!

Nepřihlášený uživatel

#14

2013-02-20 12:32

ANO !!! PODEPÍŠU TUTO PETICI,PROTOŽE !!! TY VLÁDO !!! JSI ÚPLNĚ K NIČEMU.CHCEŠ ABY ŽENY RODILI ALE NEDÁVÁŠ JIM ŽÁDNOU BUDOUCNOST!TU ALMUŽNU CO DOSTÁVÁME JE K SMÍCHU!O PORODNÝM SE RADŠI NEBUDU ZMIŇOVAT VŮBEC,PROTOŽE BYCH SE ROZČÍLILA JEŠTĚ VÍC NEŽ JSEM TEĎ!CHTĚLA BYCH VIDĚT VÁS CO TAM SEDÍTE NA PRDELI A BERE ZA TO DESETITISÍCOVÉ SUMY,KDYBY JSTE BRALI ALMUŽNU CO MÁME VY A MĚLI Z TOHO VYJÍT NA CELÝ MĚSÍC. CHC*P*I BY JSTE HLADY.PROTOŽE TY VAŠE ROZMLSANÝ HUBY SE NEUMĚJ USKROMNIT A CHTĚJ VÍC A VÍC.ALE MY OBYČEJNÝ LIDI - MATKY - JSME PRO VÁS JEN PÓVL KTERÝ CHCE KAŽDEJ MĚSÍC ALMUŽNU.BOHUŽEL V DANÉM TERMÍNU,KTERÝ VY NEDOKÁŽETE STANOVIT A DĚLÁTE Z LIDÍ JEN DLUŽNÍKY A CHUDÁKY,KTERÝ ZA CHVÍLI NEBUDOU MÍT KDE BYDLET!!!! JE MI Z VÁS NA ZVRACENÍ !!!!!!!

Nepřihlášený uživatel

#15

2013-02-20 13:40

Jsem matka a s tímhle nesouhlasím aby nám stát nebo uřády vypláceli dávky jak se jim bude hodit.

Nepřihlášený uživatel

#16

2013-02-20 13:45

jsem maminka dvou dětí,které potřebují jíst,jak už každé dítě,myslela jsem že jsme stát kde každej už ví jak to tu chodí,že každej je bez práce,počítá každou korunu,jestli má koupit to,nebo to,zaplatit.ať si ti ve vládě zkusí jaké to je žít z těch žebračenek co každej dostáváme.proč aspoň jednou ročně nedají maminkám aspoň něco navíc?protože by neměli oni.doufám že teď co máme mít nového prezidenta konečně zavře oči,a udělá něco aby ty maminky dostali aspoň trochu přidáno.a co se týče datumu splatnosti dávek,tak si myslím že když už jednou byli posílány desátého,tak ať to tak je furt,dělají z lidí akorát debily,naco jsou ty s karty s prominutím na hov..,mají to nechat tak jak všechno bylo.


Nepřihlášený uživatel

#17

2013-02-20 13:51

Každý podnikatel, banky, velké firmy mají na fakturách datum splatnosti. Vadí mi, že toto neplatí pro sociální dávky zejména PPM a RP. Nájem a energie se musí platit k určitému datu. Pokud peníze včas nepřijdou je to velký problém pro rodinu. Potažmo přímé ohrožení stability rodiny.
martan

#18

2013-02-20 13:59

Chci aby chodili mateřské ve stejní den a ne jednou ta a podruhe až ke konci měsice ta vlada stoji za hovno tak at stim laskavě něco dělaj mam dvš male děti až mě to hodně štve.
tynuška

#19

2013-02-20 14:02

jak je to možny že jednou to přijde 13 a pak zase 15 to snad neni možny mam maly dite a co mam asi dělat když nema co jist a vy to posilate pozde přece mi numře kvuli vám hlady začnete něco dělat at to chodi stejnej den hlavně že cigany maji všechno hned jen mi byly mame smulu moje sestra nema narok na přidavky nevim proč když ma maly dety a ciganum date všechno to snad neni ani možny
Šárka

#20

2013-02-20 14:37

Mnoho lidí říká že nemáme šanci s tímto problémem něco udělat... Já si myslím že pokud se opravdu sjednotíme tak máme minimálně šanci o sobě dát vědět o tom že jsme nespokojené. Nechápu jak si stát může dovolit říct: ,,rodičovská bude chodit jak se nám zachce a vy s tím nic neuděláte.´´ a my sklopíme hlavy a nic s tím dělat nebudeme. Každý politik co se chodí do ,,práce´´ jen vyspat, přečíst si noviny a vyřídit si své osobní věci dostává plat (a to nemalou částku z našich kapes!) každý měsíc pravidelně! Tak proč po nás chtějí aby jsme to považovali za luxus kterého se nám nedostane??? Proč, když jim vychováváme nové plátce daní? PŘECE SI TO NENECHÁME LÍBIT!!!!
babička

#21

2013-02-20 14:40

Je zajímavé, že matky s dětmi mají čas do konce měsíce, ale naši privilegovaní cikáni berou dávky včas. Minulý týden se to u nás ve městě jimi hemžilo. A to nemluvím o tom, že jejich první cesta většinou vede do heren a k automatům, i do sázkových kanceláří. A lidi nadávají i když vidí např. v marketech co kupují. Normální rodina s dětmi jenom kouká. Zítra je čtvrtek, tak to budou opět brát. Na ně stát nezapomene. Ti si to přece nejvíc zaslouží. Ti dali státu nejvíce paněz. Já sama jsem již v důchodu, ale moje děti a jejich partneři na ně dělají. To mě nejvíc štve.

Nepřihlášený uživatel

#22

2013-02-20 14:40

Moje dcera má 3letého syna,je samoživitelka...ale co se děje s výplatou mateřské ....to není normální.Všichni vidíme,jaké mají platy všichni ti,kteří rozhodují o nás-obyčejných lidech.Poslanci,státní správa,soudci...smé zlaté padáky,přidávání různých nepochopitelných příspěvků k platům poslanců apod.Jsme jen pokusní králíci státu,co vydržíme?Státy okolo nás,nemají takové problémy,jako my.Protože tam žijí lidé,kteří jsou lidé...a ne samý zloděj,jako v našem státě...
Paní Rozlobená

#23 #20

2013-02-20 15:00

Toto opravdu podepsat nemohu!
Myslím si že tato petice Vám stejně bude k ničemu, jelikož stát nedělá nic nezákonného. Dávky dle zákona mají být vyplácené mezi 1. a posledním dnem v měsíci - to úřad práce plní. Dale zde jsou připomínky že Vy musíte platit složeny k určitému datu, to ale ní pádný argument jelikož PPM a RP nejsou určeny na nájem nebo náklady spojené s bydlení či na splácení úvěrů pojistek ap., jsou to peníze určené na potřeby dítěte ( výživa, pleny, oblečení aj.). Tím směřuji i k výši příspěvku v nejnižší výměře činí 3.800 nevím proč si všichni stěžujete že je to málo, dítě Vás měsíčně určitě více jek 3.800 nestojí a pokud ano, stát Vám od minulého roku dává možnost pracovat a zároveň pobírat RP, nehledě na to že po dovršení dvou let dítěte může jít dítě do školky či jeslí na neomezeně dlouho a dítě mladší dvou let na 4. hodiny denně. Vy které tady hovoříte o nesociálním státu se rozhlédněte po vyspělých zemí skoro nikde stát nepodporuje matky déle jak 6 neděl po narození dítěte. Dále co se týče matek samoživitelek ty dostávají od státu další příspěvky ( na bydlení, živobytí aj.)A to vždy individuálně dle potřeby každé.
Věřím že k mému komentáři zde budou negativní ohlasy ale je mi fuk. A jen pro ty které by se snad chtěli ohánět tím že nejsem matka malého dítěte, tak Vás musím bohužel zklamat. Jsem studující matka co pobírá pouze jednu dávku od státu a to RP v nejnižší výši.
Lenka

#24 To je zlo!

2013-02-20 15:02

Nejsem sice ještě matkou, ale musím tuto petici podpořit, protože jednou se mámou chci stát taky. Finanční situace obyčejných lidí v tomto státě je alarmující. Dítě ještě nemám právě proto, že i s přítelem s financemi neskutečně bojujeme a to jsme oba zaměstnaní ve státní sféře. Představa, že půjdu na mateřskou a příjem se ještě sníží je už tak šílená a myšlenka, že se té malé almužny jako matka ani nemusím dočkat... Hlavně, že páni poslanci si zvyšují platy... Je mi na zvracení...

Nepřihlášený uživatel

#25 Re: #20

2013-02-20 15:05

#23: Paní Rozlobená - #20

Promiňte ale máte děti? Víte kolik na měsíc stojí pleny, sunar, kosmetika, oblečení? S 3.800 by si  maminka samoživitelka opravdu nevystačila...