Zachraňte kulturu 2013

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Zachraňte kulturu 2013

Martina

#351 Re: Re: Kulturní politika a celkový stav naší společnosti

2013-02-09 17:48

#343: - Re: Kulturní politika a celkový stav naší společnosti

Prosím o odkaz na aspoň jeden případ, kde se představitel KULTURY distancoval od urážlivých a hanlivých výroků představitelů --kultury-- na adresu "obyčejných lidí".Děkuji.

Jana

#352 Pražští šaškové chtějí od socek lowe na platy a provoz

2013-02-09 18:45

Jak se chodí ke křížku
Lubomír Brožek( více o autorovi > )
7.2.2013

„My, níže podepsaní, protestujeme proti letošnímu drastickému zkrácení dotací, které Ministerstvo kultury přidělilo na projekty tzv. živé kultury…“ atd., píše se v petici „Zachraňte kulturu 2013“, jež pléduje za navýšení prostředků na kulturní aktivity ze současných 2% z rozpočtu MKČR na úroveň roku 2008, tedy 5,5%. A já se ptám: pokud vám, níže podepsaným, ministerstvo nevyhoví, pak se stane co? Zvednete pohoršeně obočí, zamračíte se, sepíšete další a další supliku v očekávání, že v kritické chvíli vašeho dramatu sestoupí z výšin Černínského paláce předseda strany, která paní ministryni dosadila do čela vámi kritizovaného úřadu, coby deus ex machina, aby k vám, lidu kulturnímu měl blíže, aby vás politoval, nebo snad dokonce podal pomocnou ruku a paní ministryni domluvil?

To jste se, medle, brzy probudili, že jste si nevšimli, že prostředky na živou kulturu klesají vytrvale a dlouhodobě a že se nejedná o náhodný výkyv, ale zcela zřetelný, jasný a čitelný proces, který v žádném případě nezačal včera.

Vzpomínám si, jak jsem krátce po převratu, ještě za páně Lukešova ministrování, seděl s vysokým představitelem ministerstva, který mi v chmurném žertu pravil: Někdy tu tak s panem ministrem večer sedíme a přemýšlíme, jestli by nebylo nejlepší to celé „bouchnout“ Japoncům. Nu a tak to šlo a šlo, od ministra k ministrovi – přes Pavla Tigrida, který se nechal slyšet, že kultura se má uživit sama (a ani se nezačervenal při vzpomínce na dotace, jichž se dostávalo za jeho šéfredaktorování magazínu Svědectví), až k Pavlu Dostálovi, jehož jsem měl osobně rád, ale fakt je, že pro zvrácení klesajícího trendu nehnul ani prstem.

A tak jsme došli až sem, ke křížku, my ukřivdění umělci, neboť jsme byli vždy více méně loajální a tohle máme za to, že nám bylo dost fuk, když jiným „rozpočtová (ne)odpovědnost“ zatrhla tipec.

Co si teď počneme s tím křížkem po funuse a suplikou v ruce? Komu ji adresovat, když procesí už dávno odešlo a pastýři duší mají jiné starosti, neboť je čekají restituce. Možná by bylo dobré se pomodlit, ale kdo nás oslyší, kdo se nás zastane?

A koho jste se zastali vy, níže podepsaní? Kde byly vaše podpisy, když se začali ozývat senioři anebo zdravotně postižení spoluobčané, že nemohou vyjít se svými příjmy a jsou mnohdy nuceni volit – ne mezi tím či oním kulturním projektem, ale zda si mohou odpustit některé léky, aby jim zbylo na základní potraviny? Problém je, že se svět změnil a vy jste si toho ani nevšimli.

Bůh vám pomáhej
Honza73

#353 Re: Re: Re: "Kanály ve veřejné službě" právě už léta zadarmo kopeme...

2013-02-09 18:49

#337: Božena Správcová - Re: Re: "Kanály ve veřejné službě" právě už léta zadarmo kopeme...

Je to sice vedlejší a možná se i pletu, ale mám docela obstojnou paměť na tváře a myslím, že jsme se párkrát viděli a dokonce i prohodili pár slov kdysi dávno na naší společné žižkovské alma mater. Ale na tom nesejde. Já jsem vůbec nechtěl diskusi jakkoli hrotit tím směrem, že by si na sebe snad kultura měla vydělávat sama (to prostě v tomto případě, podobně jako v případě základního výzkumu ve vědě a zvlášť ve vědách společenských a humanitních, ani nejde), ani jsem nenaznačoval, že si snad každý herec z oblastního divadla, každý, komu vyjde knížka povídek nebo básnická sbírka v dvoutisícovém nákladu v Mladé frontě, každý, komu pověsí obraz nebo instalují plastiku v některé pražské galerii, nebo každý, kdo o těchhle věcech píše do některého z desítek kulturně zaměřených časopisů, žije jako král nebo hollywoodská hvězda z grantů a dotací poskytovaných státem. Já, i když se pohybuju spíš v akademické sféře, ale mám poměrně dost kontaktů a známých z Vašeho fochu, mám docela solidní představu o tom, jak na tom materiálně naše „kulturní fronta“ je. Ruku na srdce, my všichni, co jsme činní ve veřejném sektoru a nemáme náhodou bohatý rodiče (já jo, heč), strejčky, lukrativně zaměstnaný partnery nebo nějakou tu výhodnou komerční bokovku, jsme – jak to kdysi říkala pražská vekslácko-pinglovsko-taxikářská šlechta, od níž to převzali skuteční i jen domnělí vítězové naší vykutálené transformace – trapný socky.

Moje poznámka byla pokusem o velice přátelský šťouchanec (a mimochodem, já jsem tu petici samozřejmě podepsal), protože mám takový velice neodbytný pocit, že vy, lidičkové od kultury, ale pohříchu to platí i o spoustě mých kolegů z akademické obce, už dlouho a neustále žijete tak trochu v mentální slonovinové věži mimo čas a realitu současnosti a že – jak to výstižně popsal Martin Hekrdla v nedávném komentáři v Týdnu věnovaném téhle petici a reakcím, které vzbudila – začínáte čím dál víc připomínat Bourbony a francouzskou aristokracii po návratu z emigrace do Francie, když došlo k restauraci monarchie po pádu Napoleona. Řečeno slovy Talleyranda, nic jste se nenaučili a nic jste nezapomněli. A bohužel, i Vaše reakce mě utvrzuje v přesvědčení, že mám naneštěstí pravdu.

Pokusím se to vysvětlit. Vzhledem k tomu, že – jak už jsem předeslal – nejsem tak docela bez kontaktů se současnou kulturní komunitou, mám poměrně dobrou představu o tom, co si myslí. I když generalizace může být někdy ošidná a případně i zavádějící, v tomto případě můžu celkem s jistotou a klidným svědomím bytostného empirika tvrdit, že pro většinu jejích příslušníků platí, že sami sebe, i když si to třeba ani neuvědomují, vidí jako výlučnou skupinu „lepších“ lidí a že vůči těm, kteří nejsou jako oni, mají pocit jisté nadřazenosti. Oni jsou zkrátka ti kulturní a duchovně povznesení nad malost plebsu, který nesleduje kulturní časopisy, ba ani kulturní rubriky a přílohy novin nebo programy na ČT2, nechodí na výstavy, do galerií, do muzeí, na koncerty nebo do divadla, do kina přijde jen občas na rodinné animáky od Walta Disneyho nebo Troškovy komedie plné vulgárního fekálního humoru, nekupuje jiné knihy než kuchařky, drby o celebritách, romány Jackie Collinsové a podobný brak, a jeho povědomí o kultuře a jejích reprezentantech utváří výhradně četba Blesku, Rytmu života a jiných bulvárních tiskovin, popřípadě sledování Topstar magazínu nebo VIP zpráv na Primě. Pokud to snad chcete popřít, přečtěte si svůj vlastní předchozí příspěvek.

No, a protože se holt řadí k „lepším lidem“, tak – ačkoli to jsou dost často, s odpuštěním, holé zadky žijící z ruky do huby, jako většina těch, kdo dělají za více či méně podprůměrnou mzdu – si tenhle svůj vyšší sociální status potvrzují tím, že se (a to velmi silně, neřkuli fanaticky) identifikují s politickou pravicí, a to po celou dobu od pádu komunistického režimu dodnes. Schválně jestli uhodnu, koho jste volila od roku 1992 ve volbách do Poslanecké sněmovny, pokud jste byla volit: 1992 – ODS, 1996 – ODS nebo ODA (spíš to druhé), 1998 – US, 2002 – Koalice, 2006 – Strana zelených, 2010 – Strana zelených nebo TOP 09. Tak co, kolik procent mám?:-)))

Ale nic proti tomu, je to sice z pohledu vyspělého světa, respektive tradičních demokracií naprostá anomálie, aby reprezentanti kultury v drtivé většině volili pravicové strany (nota bene takový póvl, jako jsou ty české), ale já to beru jako historicky podmíněnou věc a konec konců každý má právo volit si, koho uzná za vhodné, i když mi to přijde jako značně nekonzistentní chování v rozporu s tím, čeho se titíž lidé domáhají prostřednictvím téhle petice.

To, v čem vidím hlavní kámen úrazu, a co ostatně bylo podle mě hlavní příčinou takových reakcí, na které tu žehráte, ovšem byl způsob, jakým tito lidé (a ani náhodou nejde jen o „celebrity“) prezentovali a prezentují své preference, a jak štítivě a opovržlivě pohlížejí na ty, kdo je nesdílejí. A nebylo to jen teď v souvislosti s prezidentskou kampaní. Bylo to tak v každé volební kampani a v mezivolebním období zrovna tak. Stačí jen zalistovat pamětí a vybavit si, jak třeba naše kulturní obec reagovala na vstup sociální demokracie do vlády po volbách v roce 1998. A pokud už paměť neslouží, doporučuju archiv ČT a povolební studio s rozjuchanými reakcemi četných kulturníků (vesměs signatářů téhle petice, jakož i signatářů výzvy tříkrálové a ovšem taky signatářů Impuls99 nebo Děkujeme, odejděte!) na tu hrůzu, která tuhle nešťastnou zemi tehdy postihla v podobě 118 mandátů pro trio ODS, TOP 09 a Věci veřejné. A pusťte si Issovou a Mádla, Přemluv bábu na YouTube, pusťte si video s Hřebejkem nebo Pavla Lišky, jak komentují výsledek 2. kola prezidentských voleb, pusťte si předvolební klipy Menzela a některých dalších nebo povolební výtvor Lišky, Matonohy a spol. „Zemani“ a podívejte se na téměř absolutní absenci negativní reakce jiných kulturníků na tyhle excesy (mlčení znamená souhlas). A pak se divte, že lidé, pro které tohle není ani náhodou „nejlepší z možných světů“, teď dávají najevo škodolibou radost a že mají na představitele kultury (bohužel, hozené do jednoho pytle bez rozdílu) pořádný vztek.

Pokud můžu něco doporučit, tak na tyhle reakce moc nereagovat dalším přiléváním oleje do ohně, protože i když Vám to může přijít jako nespravedlivé a v podstatě iracionální, tuhle tsunami negativních emocí vyvolali Vaši kolegové. Ono to za čas opadne samo, pokud to dokážete nepřiživovat.

 

Zdraví a vše dobré přeje

Jan Červenka


Nepřihlášený uživatel

#354 Re: Pražští šaškové chtějí od socek lowe na platy a provoz

2013-02-09 18:49

Martina

#355 Re: Re: Re: Re: "Kanály ve veřejné službě" právě už léta zadarmo kopeme...

2013-02-09 19:41

#353: Honza73 - Re: Re: Re: "Kanály ve veřejné službě" právě už léta zadarmo kopeme...

Pane Červenka, děkuji za přesný rozbor.Přesně takto to cítím,akorát neumím tak dobře podat. Jsem sama na sebe naštvaná že v tomto případě hážu do jednoho pytle, i kyž vím že to není poctivé. Sama bych byla ráda kdyby se našel nějaký odkaz kde se nějaký herec-hudebník-kdokoli z nich distancuje od těch nenávisných výlevů,jak jsem prosila výše. a máte pravdu i vtom  že se většina příslušníků kulturní fronty cítí nadřazena tomu plebsu,třeba podvědomě ale je to tam. Moje matka pracovala v menším /mimopražském/ divadle, a i když tamější herci vůbec nebyli celebrity, vím jak se cítili a jak se mezi sebou bavili,že jsou lepší kasta. I kyž mě maminka vychovávala k lásce k divadlu,teď v této situaci nemůžu do divadla jít, a nemůžu ani podepsat. Je mi to líto.


Nepřihlášený uživatel

#356

2013-02-09 19:56

Mně postačuje jeden fakt. V době mého působení na MK v polovině 90. let spadalo před odstátněním a převodem příspěvkových organizací na kraje (vyšší územněsprávní celky) celkem 85 organizací a nebyl kvůli tomu zřízený post extra náměstka. Teď jich má MK jen 29 a tahle trafika má být zřízena. Samozřejmě se nebude platit pouze náměstek, ale min. i jeho tajemník, sekretářka a možná další personál. Spočtěte jen jejich roční mzdové náklady, které by se měly spíše převést na granty...
Honza73

#357 Re:

2013-02-09 20:34

#356: -

To víte, o kamarády je třeba se postarat....

Nic nového pod sluncem a to nejen v těchto končinách. Pusťte si někdy Jistě, pane ministře a Jistě, pane premiére.

Honza73

#358 Re: Předmět

2013-02-09 20:56

#301: Vybrat přezdívku - Předmět

Skleróza je holt sviňa...:-))))


Nepřihlášený uživatel

#359 Re: Re: Re: Kulturní politika a celkový stav naší společnosti

2013-02-09 21:20

#351: Martina - Re: Re: Kulturní politika a celkový stav naší společnosti

Paní Martino, nezlobte se, ale především KULTURA -- kultura --, nebo ať už to napíšete jakkoli, není žádný úřad, který by měl své správní orgány a představitele. Chápu, že to mnohdy laciné podlézání Knížeti nebo poměrně nenevybíravý způsob podpory pravice, viz. PEN klub nebo starší akce ala Mádl-Issová, může někoho slušně vytočit. Na druhou stranu by mě zajímalo, kdo mají být ti "obyčejní lidé"? Tušíte vůbec, že granty jsou otevřené nejen "kulturní frontě" ale i "obyčejným lidem"? Každému, kdo CHCE něco umělecky produkovat, BEZ OHLEDU NA TO, JESTLI PATŘÍ K TĚM NEBO ONĚM. Nikdo "obyčejným lidem" v ničem nebrání!

Je to svobodná vůle všech "obyčejných lidí" považovat se za obyčejné a zcela dobrovolně delegovat kulturní produkci někomu jinému!

P.S. ano, ony urážlivé a hanlivé výroky jsou skutečně trapné.

 

 

Martina

#360 Re: Re: Re: Re: Kulturní politika a celkový stav naší společnosti

2013-02-09 21:29

#359: - Re: Re: Re: Kulturní politika a celkový stav naší společnosti

Použila jsem pojmy z příspěvku na který jsem reagovala.Není to původně moje pojetí. Obyčejné lidi jsem použila ve smyslu ne kulturně profesionálně činní. Vzhledem ke kontextu jsem předpokládala ,že by to mohlo být pochopeno.


Nepřihlášený uživatel

#361 Re:

2013-02-09 21:55

#9: Buran Lopatovič -

souhlasím bez tý vaší pokřivený kultůry se myslím slušní a poctivý lidé obejdou,copak vám nevadí peníze od rudých a hnědých prasat jak nás voliče Zemana nazval provládní tazvaný umělec Hřebejk,pokud si na sebe nevyděláte kulturou tak holt budete asi muset ručičky ušpinit,šetří se na duchodcích na postižených tak snad nebudeme plakat,že zdravý umělec bude muset vzít do ruky lopatu,nikomu to neuškodilo tak  žádný soucit kapitalismus je přece vaše cesta,cesta kde vyhrává silnější,drzejší,agresivnější,co by vám asi napsali chudáci bezdomovci,vyloučení lidé ze společnosti,hrajete si na celebrity,ale chudoba okolí vás nezajíma,smysl žití přece není o tom jak co nejvíc urvat na úkor druhých,bohužel společnos nespojujete,ale rozeštváváte..........

Honza

#362 Běžte na brigádu

2013-02-09 21:57

do hypermarketů za kasu a z výdělku si financujte své umění.
Honza73

#363 Hej, kulturníci, hádejte, kdo tuhle petici taky podepsal:-)))

2013-02-09 23:38

2308 Miloš Zeman [Česká republika] Nové Veselí prognostik 2013-02-06 00:58
Honza73

#364 Re: Hej, kulturníci, hádejte, kdo tuhle petici taky podepsal:-)))

2013-02-09 23:41

#363: Honza73 - Hej, kulturníci, hádejte, kdo tuhle petici taky podepsal:-)))

Pravda, Karel je lepší, podepsal to už dvakrát....:-)))

Denník referendum

#365 Simulakrova prezidenstská kampaň a magie stalinismu

2013-02-10 00:41

.Absolutní odstřižení mediálního obrazu Karla Schwarzenberga od reality politiky, jíž vykonává, stejně jako nenávistné reakce na kritiku tohoto obrazu, připomínají stalinský kult osobnosti.
Výsledkem první přímé volby prezidenta je souhrn poznatků o ideologii v liberální demokracii. Ideologie se kdysi jevila jako věc minulosti, která se týká snad jen KSČM. Představme si však, že jsme v nějaké neznámé zemi. Vystupuje tu politik XY. Je to místopředseda vlády, která je krajně neoblíbená (zavádí opatření proti neprivilegovaným, bezhlavými škrty narušuje hospodářství, sociální systém, zdravotnictví, školství, kulturu. Zároveň rozdává pohádkové sumy určitým zájmovým skupinám).

Tento politik má na starost zahraniční záležitosti: podporuje přijetí smlouvy omezující svobodu internetu, slepě ruší diplomatická zastoupení své země a podporuje stát, který provádí etnické čistky. Pak se najednou vynoří jeho obraz: politik XY představuje slušnost, kulturu, noblesu. Na obrazu jsou momentky, které z něj dělají ikonu punkové subverze a vůbec člověka, který se dokáže odvázat. Když spočítáme, co všechno má tento obraz společného s politikem XY, zjistíme, že to je pouze tvář.

Jednou z definic ideologie je záměna obrazu a reality, při níž se obraz stává reálnější, než je realita sama. Obraz je vyčleněn z reálných souvislostí a mění se v čistý signifikant (znak bez vazeb na realitu). Pak tu je další operace, která dává obrazu jeho magii: vyvolání nechuti spatřit vazbu mezi obrazem a realitou. Toto nechutenství je hlavním kouskem, který zajišťuje ideologické působení obrazu. Kdyby se v lidech neobjevil odpor k realitě, kolem obrazu by se nevytvořila ideologická aura, která vykřesává jiskru jedinečnosti, neopakovatelnosti a nedotknutelnosti.

Ti, kteří podléhají ideologické auře, mají často dojem, že když se připojí k obrazu, přispějí ke změně reality. To je další kousek, který s lidmi tato ideologie provádí: prosazovat obraz je mnohem důležitější, než se zabývat společenskými a politickými reáliemi. Bude-li vládnout určitý obraz, dopadnou jeho auratické paprsky i na svět kolem nás, a bude se nám lépe dýchat: realita získá kouzlo a bude přitažlivější.

Zde je styčný bod s Marxovým klasickým vymezením ideologie jako ducha bezduchých poměrů, o němž hovoří v souvislosti s náboženstvím. U stoupenců ideologického obrazu pak nastává paralýza jejich kritických schopností a převládá v nich dvojice nadšení/odpor. Nadšení z obrazu; odpor vůči všemu a všem, kteří tento obraz znečišťují realitou.

Tento model nikdy nepůsobil tak účinně jako ve stalinistickém kultu osobnosti. Mnoho lidí z tehdejší kulturní fronty mu podlehlo zcela dobrovolně, včetně těch, kteří bývali kritičtí. Stalinismus se dá aspoň částečně vyložit jako opojení obrazem. Zarážející však je, že tento model se zopakoval v naší prezidentské kampani. Kdo z naší kulturní fronty zůstal odolný?

Skoro to vypadá, jako bychom žili ve třicátých letech v Sovětském svazu a nebyli rezistentní vůči politickému obrazu. Je na něm Stalin jako moudrý, geniální muž s nezkaleným charakterem, který usiluje o konečné vítězství dobra. I když historické okolnosti jsou nesouměřitelné, princip je podobný: Stalinův obraz přestřihl vazbu mezi Stalinem a tehdejší realitou. Totéž se děje dnes s mediálním obrazem Karla Schwarzenberga.

Kritika ideologického obrazu se ve stalinismu okamžitě politizovala: kdo jej kritizoval, byl označen za trockistu nebo agenta imperialismu. V jádru stalinistická byla reakce šéfredaktorky Revolver Revue Terezie Pokorné na kritiku mediální kampaně Karla Schwarzenberga, kterou vyjádřil výtvarník Jiří David: tím, že ses vyjádřil kriticky, pomohl jsi ke zvolení Zemana. Objevíme zde i stalinistické pojetí viny: možná jsi neměl úmysl podpořit Zemana, ale objektivně to tak bylo, a tudíž jsi vinen.

V tom všem se projevuje především fatální selhání polistopadového liberalismu, jemuž se nepodařilo vytvořit mediální prostor, v němž vládne duch kritiky vůči všem proudům a postavám. Máme to chápat tak, že liberalismus je opravdu jenom závoj, pod nímž se prosazuje ta jediná správná politika a ekonomika, tedy je to zkrátka maska zcela konkrétních zájmů, jak to tvrdil marxismus? Kdo už konečně vyvrátí podezření, že marxismus měl pravdu?
Lojzina

#366 Omyl, Granty patří VyvolenýmRe: Re: Re: Re: Kulturní politika a celkový stav naší společnosti

2013-02-10 00:44

#359: - Re: Re: Re: Kulturní politika a celkový stav naší společnosti

Granty se dávají pouze těm lepším z nás: TOP a ODS, to ví každé malé dítě....

Drábek

#367 Šaškové

2013-02-10 07:30

prasata nepodojíte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
verdi

#368 Řitní alpinismus celebrit současnému pravicovému establišmentu

2013-02-10 11:40

Poctivá kultura si vždy nechávala odstup k establišmetnu své doby. Například Giusepe Verdi byl ostře nabroušen proti okupantům Itálie Rakousko-Uherskému mocnářství.Giusepe Verdi také pro podporu revoluce v r.1848 musel uprchnout před rakouskými úřady. Při návštěvě císařovny Sisi Italové zazpívali Rakušákům místo hymny Vápenciere. Tj. Zpěv ujařmených Židů (Italů). Dnešní ubohé celebrity však přímo pořádají přebory v řitním alpinismu současné vládní pravici. Děs a hrůza. Ale tato pravice s nimi vydrbává tak, jak vydrbala s dělníky, státními zaměstnanci, vojáky, hasiči...Je to ubohost nad ubohost.

Nepřihlášený uživatel

#369 Re: Řitní alpinismus celebrit současnému pravicovému establišmentu

2013-02-10 12:32

#368: verdi - Řitní alpinismus celebrit současnému pravicovému establišmentu

... byl nabroušen proti okupantům... Trochu problém se srovnáváním nesrovnatelného. Ale jako jednoduchý argument se hodí cokoliv.

Zmatená

#370 Nezkušená v Alpinismusu

2013-02-10 14:54

Jsem už nejen zmatená, ale i zoufalá, jestli jsem pro svou kariéru něco nazanedbala. Volila jsem Kájínka a doufám, že ho brzy propustí na doživotí. Vydržely jsme taky s holkama ne jen 6, ale rovnou deset šlehů páskem na holou od Otce Hyacinta za asistence Otce Czendlika, který nám půjčil 50 odstínů šedi. Teď v 2.dílu už se s hrdinkou Anastasií Steelovou vyjednává, (jak to říct slušně, Otec Hyacint doporučuje představit si Historické Anály Lidstva), a tak jsem teď při tom Alpinismu znejistila, zda jsem něco nezanedbala už při volbách a neměla se vetřít rovnou do LucernaBáru a bolestí plakat. Ale Otec Hyacint, Au!, tvrdí, že nikdy není pozdě. Kájínek prej to podespsal radši dvakrát... Au!! Netušila jsem, že panská láska tolik boli!!
Kulturní imperátor

#371

2013-02-10 15:43

Milý daňový poplatníku, na dotace máme nárok, protože my jsme ta jediná a správná "kultura". Nedávat dotace z veřejných financí na kulturu, to je cenzura. Cenzura je omezování základních práv. Tedy dotace na kulturu jsou naše základní právo. Drž hubu a plať!
Honza

#372 Re: Hej, kulturníci, hádejte, kdo tuhle petici taky podepsal:-)))

2013-02-10 17:30

Kašpárek

#373 Kašparové na dotace mají nárok

2013-02-10 18:33

Tak plédovali za Knížete. Tuze a upřímně ho milují. Všechny oponenty nazvali prasaty. Tolika vychvalovali a propagovali knížepána. Knížepán vidí. Knížepán děkuje. jenom ta poselkyně TOP z družiny to nějak zbabrala. Ale ponížená suplika do Černína, kde sedí Kníže, co má k lidu blíže, a šašci si zase přijdou na své...
PS: Jen kdyby se v koalici tolik nekradlo a nekorumpovalo. Za nedávné loupeže v Dopravním podniku Hl,m. Prahy se odčerpaly státu takové ohromné částky, které by stačily na několik let dopředu všem divadlům v celé republice. Ale zkuste to vysvětlit třeba těm klaunům a kašparům z Prahy.
Honza73

#374 Re: Re: Hej, kulturníci, hádejte, kdo tuhle petici taky podepsal:-)))

2013-02-10 19:06


Nepřihlášený uživatel

#375

2013-02-10 20:02

Toto rozhodnutí,je vražda slušných a poctivých umělců.