Zrusenie povinneho cipovania psov
Re: M.
Tak toto neverím ani vo sne.Podľa toho čo som čítala ,na čipe nieje uvedený majiteľ psa .O ďalších údajoch sa rozpisovať nebudem,lebo tomu nerozumiem. Viem len 100%-ne to ,že za svojho života mám teraz už tretieho psíka ,aj ten má už 8 rokov a ani jeden mi nikdy neutiekol,. Na obojku mali vždy moju adresu a číslo telefonu . Osobne som vrátila majiteľom ich zabehnúteho psíka ,tiež vďaka tomu že mali na obojku telefónne číslo.Ešte si dovolím jeden môj názor: Zodpovední majitelia psov si pomáhajú aj takým spôsobom . Teda stačí to telefonné číslo a bydlisko. Ak by tie psy čo sa údajne vrátili vďaka čipom ,natrafili na nejakého človeka so zlým úmyslom tak by mohli mať aj desať čipov,lebo čip sa prečíta len z 20 cm vzdialenosti.Sme ľudia,tak uvažujme logicky a nedajme sa zlákať všeliakými reklamami .
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: spravme niečo
#249: Mucinkov ocko - Re: Re: Re: Re: Re: Re: spravme niečo
Presne . V jednej Filopovej pesničke sa spievá o Slovákoch:-My sme národ holubičí-Veľakrát som sa v duchu pýtala ,či to nemyslel nie o holubičej povahe ,ale o holubičích mozgoch. Podľa toho ako ľudia veria,že čipovanie niečo vyrieší a nemyslia nato,že uškodia svojím psom ,by som aj verila ,že to myslel s tým holubičím mozgom .Páni nato prišli a robia si s nami čo chcú .My im to máme dovoliť?
NECIPOVAT!
Na slovensku je uz asi tretina naroda na urovni chudoby a oni stale hladaju ako z nich tahat peniaze.
a maciek
Bojujte proti čipovaniu
Re:
ano, presne tak, pes je vnímavý a je to člen našej rodiny... chcem sa tomu vyhnúť za každú cenu, avšak na pokuty nemienim zarábať. Treba osloviť slušného právnika, určite je tam diera, v každom zákone je diera a musí sa dať obísť. Veterinári majú svoje isté. Ja tento čin rázne odmietam. Začnú zvieratami a potom budeme na rade my - prečo ešte nejdeme do ulíc? S vidlami na nich (politikov), bastardov...
Re: Bojujte proti čipovaniu
#258: laska - Bojujte proti čipovaniu
ako mame bojovat? Ako, ked nas nikto nepocuva... treba v septembri zvolat verejne zhromazdenie, pochod, protest a dat o sebe vediet...
Re:
My ho davame ockovat, veterinar nas moze nahlasit... skusim sa s nim dohodnut - je veriaci - pozna teda dovody tohto cipovania, nakolko je to aj v Biblii - dufam, ze nebude svina...
Re:
To znamena, ze zakon je paskvil. Ak stat nemoze cipovat moj majetok, tak zakon je skutocne iba test - kto je rozumny, cipovat neda...? Ci?
Re:
Jednoducho tú dieru v zákone zaplátajme tým ,že Nedame čipovať.
Re: Re:
Presne o to ---ČI?---- ide.Sme na pochybách. Nebojme sa ,nedajme čipovať a nepýtajme sa kde je naša slobodná vôľa . Vieme,že máme právo sa slobodne rozhodnúť ,tak naša slobodná vôľa bude to že odmietneme dať čip svojmu psovi. Len treba byť jednotní. Dúfam,že si tu niekto nemyslí,že páni čo ten zákon prijali ,čítajú naše komentáre.Tak jednoduco sa nebojme a nedovoľme čipovať.
Re: nie so za to
tí čo si dajú psa očipovať ho nevyhodia, a tí čo ho chcú vyhodiť ho neočípujú
Pre jaju
To si musela dlho vymýšľať.
Re: Re:
podme do ulic, lebo tymto uz preteka pohar, zakonodarci pachaju na nas zlo, sluzia zlym silam...od zvierat len kusok k cloveku, cakaju kolko vydrzime a my sme ticho ako vzdy...
Re: nie so za to
majiteľ problém nemá, lebo majiteľovi na tom psovi nikdy nezáležalo a tak ho nemá ani nijako označeného, ani prihláseného na úrade, ani na veterine, neplatí zaňho dane....nikto, kto investuje do psa, ho nevyhodí na ulicu...
| This discussion has been closed. |
je veľmi vitálny a je predpoklad odbehnutia a zatúlania tak pravdaže čip pomôže,ale pre starých
psíkov ktorý sa už ledva pohybujú a mačky,fretky žijúce len v byte je to neprijateľné a nezmyselné.