Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM


Nepřihlášený uživatel

#3426 Re:

2013-01-19 11:35

#3425: -  

 Zeman osobně možná ne, ale dovolil to v obrovské míře Šloufovi, Tvrdíkovi, Grossovi, Krausovi,... mám pokračovat?

Nevím navíc nic o krádežích, tunelování a podvodech pana Schwarzenberga. Myslím, že z Vás mluví pouhá typická rudá nenávist k lidem jiného názoru. ( Nebo, že by závist kvůli majetku a urozenosti?.-))) Malý, český bolševíček, co?.-))))

 

MIP - pro debilní studenty

#3427

2013-01-19 13:57

18.1.2013
JAK "ČESTNÝ" SCHWARZENBERG NEZASÁHL PROTI KORUPCI NA SVÉM MINISTERSTVU
IHNED: "Odhalil korupci. Ze Schwarzenbergova úřadu musel odejít, teď dostal cenu"

"Shromáždil jsem důkazy [o korupci na MZV] a šel jsem za panem náměstkem současného ministra Karla Schwarzenberga. Ten mi odpověděl, že jsem paranoidní," řekl Klouzal. Z ministerstva nakonec Kllouzal musel odejít, protože nesouhlasil se zařazením v oddělení. "Nabídli mi práci, pro kterou jsem potřeboval školení. To mi ale odmítli poskytnout," dodává.

Zdroj: ZDE

Pozn. JČ: Z výše uvedeného vyplývá, že představy stoupenců Karla Schwarzenberga o jeho "neúplatnosti a poctivosti" jsou naprostá fantazie. Předvolební prezidentská kampaň v ČR se vyznačuje neschopností požadovat od kandidátů, aby se zodpovídali ze svých poklesků. Které jsou známy, ale média je dnes ignorují. Najdete je dokonce i na stránkách těch médií, kteří například Schwarzenberga dnes nekriticky adorují. Články odrážející skutečnost zapomněla vymazat... :)

Vadí nám to bezostyšné lhaní. Britské listy se na něm nebudou podílet, přestože nás někteří čtenáři kritizují, že nelžeme taky.
zmanipulovaní ne

#3428 uplacení

2013-01-19 14:04

http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/z-domova/karel-trochu-jinak-4-jeho-excesy-v-politice/
Karel trochu jinak (4) Jeho excesy v politice
Karel Schwarzenberg, předseda TOP09
Karel trochu jinak (4) Jeho excesy v politice
Třebaže se Karel Schwarzenberg často snaží ze své zodpovědnosti vtipnými hláškami a mlžením vyvázat, je spojen s řadou kontroverzních kroků.
19.leden 2013 - 11:27
Zvednul například ruku pro snížení důchodů, pro zvýšení daní, pro zrušení základní slevy na dani z příjmu fyzických osob pro starobní důchodce, pro Evropský stabilizační mechanismus (tzv. euroval), pro církevní restituce, stejně jako předtím v Senátu pro americkou radarovou základnu v Brdech.

Nejen pro věřící by mělo být těžko přijatelné, že za konzervativce se vydávající Karel Schwarzenberg hlasoval pro registrované partnerství, všemožně podporuje homosexuály, ale i adopce dětí homosexuály.

Jindy se zase vyslovil pro to, aby v Česku byly zřizovány muslimské mešity. "Je-li v dotyčném městě dostatečný počet věřících, tak by měli mít možnost pořídit svou svatyni, nezávisle na tom, jestli je to kostel v muslimské zemi, či mešita u nás," řekl.

Tento podivný přístup, kdy se tváří jako konzervativec, ale počíná si jako liberál, se táhne celým jeho politickým životem a to už od mládí.

V době prvních politických krůčků ve Vídni se pohyboval v kruzích židovsko-levicových intelektuálů a politiků, blízko měl například k rakouskému kancléři židovského původu, předsedovi rakouské sociální demokracie Bruno Kreiskému. Ten mu v roce 1985 dohodil prestižní místo předsedy Mezinárodního helsinského výboru.

Jeho političtí přátelé mu rádi přezdívali "soudruh-kníže", Karel sám trval na tom, že není konzervativcem, respektive, že je jím méně, než byl v mládí. I proto mu nedělalo problém kandidovat v České republice za extrémistickou Stranu zelených a hájit její levicový program.

Politický turismus

Karel Schwarzenberg vůbec rád "politicky cestuje". Podívejme se, kterými stranami prošel, aby se dostal na své vytoužené místo šéfa diplomacie:

V senátních volbách 2004 byl nominován US-DEU, jinak byl ale až do zániku strany členem ODA. Finančně v minulosti podporoval KDU-ČSL, spolu s dalšími lidmi kolem exprezidenta Havla chtěl založit stranu Cesta změny. Poté se stal výkladní skříní Strany zelených (než se s ní rozkmotřil, protože zradil její program), aby si nakonec založil vlastní stranu TOP 09.

Marketingový produkt

Stranu TOP 09, která je ryze marketingovým produktem a funguje spíše na bázi zednářské lóže než demokraticky si počínající strany, zakládal spolu s Václavem Havlem, Mirkem Topolánkem a Miroslavem Kalouskem.

Vznikla-li strana na pragmatickém spojenectví dvou politiků, kteří sice léta žili téměř jako sousedé na jihu Čech, ale nikdy dříve spolu nemluvili, byl to dobrý předvolební tah hodný politické vyzrálosti toho bechyňského, ale ostatně i dobrá příležitost pro toho orlického, který – ač vždy zapřísáhlý představitel nepolitické politiky – najednou získal politickou stranu poté, co zkompromitovaná Strana zelených už přestala být pro jeho plány použitelná. Stejně jako KDU-ČSL pro toho prvního.

Schwarzenberg poskytuje Kalouskovi politické krytí, vzájemně si jdou na ruku (Schwarzenberg podporuje Kalouska v jeho sporech s vládou a v jeho kauzách, Kalousek zase Schwarzenberga v jeho sporech s vládou a v jeho kauzách).

Jako ministr zahraničí Nečasovy vlády, předseda koaliční strany a vicepremiér vlády nese také Schwarzenberg odpovědnost za současný politický stav země a za veškeré kroky Nečasova kabinetu.

Karlovy excesy

Našloi bychom jich hned několik. Například překvapil svým kladným postojem ke konečnému řešení cikánské otázky, kdy prohlásil, že vystěhovat Cikány není špatný nápad, že je ale těžko realizovatelný, protože by je žádná země nepřijala.

Karel často lže, protiřečí si, otáčí ve svých názorech - ještě před rokem například chválil amnestii prezidenta jako dobrý nástroj pro řešení přeplněnosti věznic (a souhlasil s tím, že se u nás zavírá zbytečně moc) a amnestii při svém případném zvolení sliboval. Schaloval ji i bezprostředně poté, co ji prezident Václav Klaus vyhlásil, aby se poté populisticky, když se názor veřejnosti změnil, přidal na stranu jejích kritiků.

Často se uchyluje k vydírání, že odejde z vlády (když neodejde Ladislav Bátora z ministerstva školství, když Nečas nekývne na euroval apod.).

V době Topolánkovy vlády zase mnoho svých sympatizantů zklamal tím, když nedodržel slovo, že odejde, pokud se na čas odstoupivší Jiří Čunek do vlády vrátí - Čunek se vrátil, ale Karlovi se z vyhřátého místa ministra zahraničí nechtělo. Nedodržel tak slovo, které dál - buď já, nebo on. Nakonec vše vyřešil šalamounsky - nechal si Čunka prověřit detektivní kanceláří Kroll a tím si své setrvání v křesle ministra omluvil, protože zjištění detektivů podle něho nic neprokázalo.

Tento případ jednak vyvolává nepříjemné otazníky, proč Karel Schwarzenberg nedůvěřoval českým orgánům a najal si na práci s citlivými údaji státu cizí a netransparentní americkou detektivní agenturu, která má navíc úzké vazby na CIA a FBI (před 11. zářím měl výkonný ředitel její newyorské pobočky zodpovědnost za bezpečnost WTC). Místopředsedu vlády a ministra Čunka tak nechal lustrovat cizími detektivy (a nejdražšími detektivy světa, jak připomněla média) - napojenými na zpravodajské služby cizího státu. Tím mohl zemi vystavit bezpečnostnímu riziku.
TD

#3430 Co říká spisovatelka Lenka Procházková

2013-01-19 14:50



„Popravdě nevím, jestli by vítězství Karla Schwarzenberga posílilo vliv církve v české společnosti, bezesporu by se ale zvětšil podíl římskokatolické církve na moci a její vliv na politická rozhodování. Karel Schwarzenberg se netají tím, že protěžuje zájmy katolické církve bez ohledu na to, jaký budou mít dopad na obyvatele České republiky,“ řekla serveru.

Připomněla, že Schwarzenberg nejenže společně s Miroslavem Kalouskem prosadil zákon o církevních restitucích, ale rezolutně zamítl i ochranné pozměňovací návrhy, jako například ten, který měl zavázat církev k dodatečné úhradě majetku, který by restituovala neoprávněně či podvodem!

Uvědomme si, že majetek církve je majetkem Vatikánu.


Nepřihlášený uživatel

#3431

2013-01-19 14:55

Sandra

#3432 ODS je horší než KSČ

2013-01-19 15:45

Co komunisti nestačili rozkrást za 40 let, to se povedlo ODS s přehledem za 20 let. Kdo je horší?

Nepřihlášený uživatel

#3433 Re: ODS je horší než KSČ

2013-01-19 19:00

#3432: Sandra - ODS je horší než KSČ 

 A to ještě knížecí HAJAJA zruší Benešovské dekrety, pohraničí se vrátí sudeťákům, co tu ještě zbylo, se rozprodá. A k tomu studentům ubývají síly. To je trapné, že? Smekla bych před nima, kdyby bojovali za zachování Česka a hrdosti k zemi. Ale na to nemají, lezou kníže pánovi do zadku. To máme mládež, co? Nemá žádnou národní hrdost a bojuje s větrnými mlýny, je pro srandu králíkům. Radši už zalezte, bojujete za odpadlíky a jejich majetky, za čas poznáte, jak se těžko žije z normální mzdy a nebo bez práce.


Nepřihlášený uživatel

#3434 Re: Re:

2013-01-19 21:08

#3426: - Re: Když o Schwarzenbergově tunelování (případ Pernod-Becher Karlovy Vary), o jeho podvodech s dotacemi a podivných "výjimkách" z privatizace nic nevíte, tak alespoň mlčte.

Schwarzenberg je zloděj a tunelář - a je to o to horší, že krást opravdu nemusel - měl dost.

Dokud lidé jako Schwarzenberg nebudou sedět v pruhovaném mundúru ve vězení demokracie se v téhle zemi nedočkáme.

 


Nepřihlášený uživatel

#3435

2013-01-19 22:15

Stydím se za vládu ČR a chci její demisi
To si dělají sami, aby na sebe upozornili. Už neví, jak by hlasy pro sudeťáka získali. Je to nehorázný fanatismus, co nám předvádí. Protože jsem Čech a né kolaborant, nemohu volit Sudeťáka, který plive na památku obětí Lidic, Ležáků, srovnává Čechy s nacisty a žene prezidenta Beneše před válečný
JAN69

#3436

2013-01-19 22:35

Jsem smutný z malé účasti na demonstraci na Václav.nám. Že by šlo o trestuhodný nezájem Čechů o jejich budoucnost či důsledek nulové propagace této akce? Rozhodně to chce udělat další podobné demonstrace ve stejném duchu, ale s promyšlenou a připravenou propagací.
Monika - NEBUĎ SMUTNÝ TY BLBE, KDO BY TAM TAKY CHODIL

#3437 JAN69 #3436 2013-01-19 22:35 Jsem smutný z malé účasti na demonstraci na Václav.nám.

2013-01-19 23:12

BĚŽ RADĚJI VOLIT SUDEŤÁKA KARLA.

Někdo se tomu snad diví? Šláfenberk dobře ví, co dělá a může prasknout smíchy, jak mu k tomu vypatlané hlavy panáčkují. Jemu stačí lidově promluvit a už mu padají k nohám - óóó kníže pán....óóó jak nám rozumí....óóó nic ze sebe nedělá...óóóó jak je úúúúžasný ...copak vážně nechápete, že podle skutků jejich poznáte je a ne podle šišlavých kydů?


A někteří čecháčci hlavně v Praze mají v hlavě úplně nasráno a nejraději by s ním i souložili..
Karel

#3438 #3437 JAN69 #3436 2013-01-19 22:35 Jsem smutný z malé účasti na demonstraci na Václav.nám.

2013-01-19 23:17

Proč seš smutný hloupý honzo JAN69, asi z toho, že Vás Vy studentští dementi mají obyčejní lidé v prdeli a na háku. chá-chá
http://vtipy.netroof.eu/data/images/slafenberg.jpg

Nepřihlášený uživatel

#3439

2013-01-19 23:39


Nepřihlášený uživatel

#3440 Re:

2013-01-19 23:45

#3435: -

Co to tady melete všichni za blbosti.

Na tomto diskusním fóru jsem dlouhý čas nebyl, ale nestačím se divit, jak se debata zvrhla v demagogický přednes.

V prvé řadě, by bylo dobré, aby všichni rádoby vlastenci měli tolik vlastenecké cti a osobní hrdosti a pod svůj výtvor, neboli názor se podepsali. K výše probírané poslední aktuální otázce "Benešových dekretů", by bylo opravdu, ale opravdu (po Klausovsku) dobré, aby jste si pustili a hlavně prostudovali oba dva televizní přenosy, jak přímý přenos na ČT (kde byla tato otázka probírána) ale hlavně komerční šou na Primě, do které se jako druhý moderátor včera zapojil Miloš Zeman a kde bylo toto téma totálně zkresleno. Pro úplnost : nebylo řečeno, že p. Beneš je válečný zločinec, ale bylo řečeno, že za tyto kroky by v dnešní době mohl být p. Beneš takto souzen.  Jestli se tento národ nechá vodit za nos a vláčet přínosem informací stylem silvestrovské zábavy, tak se poté nesmíme divit, že najednou sami od sebe se komunisté jmenují za plnohodnotnou demokratickou stranu.

Asi vám všem chybí uliční výbory nebo firemní ZO KSČ, kde se formy osobní závisti plně prezentovali a měly veliké úspěchy.

Podotázka jen tak mimo téma, co to vlastně navrhl pan Zimola za zastupitele kraje, když je doposud nemocen a nemůže vykonávat svoji funkci. Jak je vidět, obor školství asi jede sám podle sebe i bez vedení KSČM.

Výzva pro pana Zimolu : neproplaťte pí Baborové odměnu, když nemůže pracovat, a za ušetřené peníze nechte symbolicky opravit díry na silnicích v Jižních čechách - automobilový lid Vám bude zajisté vděčen.

Krýdl Petr České Budějovice.

Chytrolín Krýdl z Budějovic -Co to tady melete všichni za blbosti.

#3441 Jasně Krýdle, raději pořádně podnikej " pracuj ", moc oblíbený taky nejseš, asi jseš velký lempl.pl

2013-01-20 00:00

http://rejstrik.penize.cz/ares/60846763-petr-krydl#sr


Podnikatel: Petr Krýdl
Sídlo: České Budějovice,
Identifikační číslo: 60846763
Elektrické instalace
Institucionální sektor: Ostatní osoby samostatně výdělečně činné
Počet zaměstnanců: Bez zaměstnanců
Hodnocení firmy -87
--------------------------
http://vtipy.netroof.eu/item/9778/dekujeme-knize-za-odsouzeni-benese-a-cechudopustili-se-strasnych-zlocinu-kdyz-branili-vlast-proti-tvym-kamaraden-nikdy-nezapomeneme/

Nepřihlášený uživatel

#3442 Re: Re:

2013-01-20 00:00

#3440: - Re:

Výzva pro autora tohoto příspěvku: nechte se vyšetřit s hlavou. A nechte paní Baborovou na pokoji a nepište sem ty Vaše pindy. Děkujeme.

kámoši z Luna baru

#3443 #3441 Jasně Krýdle, raději pořádně podnikej" pracuj " moc oblíbený taky nejseš,asi jseš velký lempl

2013-01-20 00:08


#3441 -TO JSTE UDEŘIL HŘEBÍČEK NA HLAVIČKU ....Je to tak.

Pane Krýdle, BĚŽTE RADĚJI VOLIT SUDEŤÁKA KARLA, vždyť my tě ty lemple známe, kecat jo, ale pořádnou práci udělat to ne.
Tví bývalí kámoši z Luna baru

#3444 #3440 Re: 2013-01-19 23:45 Co to tady melete všichni za blbosti.

2013-01-20 00:15

Asi vám všem chybí uliční výbory nebo firemní ZO KSČ, kde se formy osobní závisti plně prezentovali a měly veliké úspěchy.

Krýdle v 50-ti bys už měl mít trochu rozumu ne. A ty kecy Ti píše kdo. Náš budoucí vůdce Karel?

Nepřihlášený uživatel

#3445

2013-01-20 00:16

To s těma dírama neni vůbec špatný. Alespoň by byla něčemu prospěšná.

Nepřihlášený uživatel

#3446 Re: #3441 Jasně Krýdle, raději pořádně podnikej" pracuj " moc oblíbený taky nejseš,asi jseš velký l

2013-01-20 00:26

#3443: kámoši z Luna baru - #3441 Jasně Krýdle, raději pořádně podnikej" pracuj " moc oblíbený taky nejseš,asi jseš velký lempl

Děkuji za lustraci, mohl by jste prosím napsat tedy vaše jméno, abych věděl kde jsem a hlavně komu jsem udělal něco špatně, popřípadě co vám nefunguje?

Krýdl Petr

TD

#3447 Re: Re: Dr. Edvard Beneš v r. 1947

2013-01-20 07:06

#3440: - Re:

 

President Dr. Edvard Beneš v r. 1947
Vážení spoluobčané! V nedávné době jsem podepsal historicky významné
dokumenty
pro naší Československou republiku, tj. dekrety presidenta ČSR. tyto
dokumenty
nám dávají naději, že se nebudou opakovat tragické události let 1938-39.
vědom
si neblahých zkušeností našeho národa, zejména z druhé světové
války,zanechávám
Vám odkaz, ve kterém Vás varuji před možnými pozdějšími požadavky na znovu
osídlení našeho pohraničí sudetskými Němci, kteří byli po právu, na základě
mých
dekretů z naší republiky odsunuti. Může se stát, že mé dekrety, vydané z
rozhodnutí vítězných mocností druhé světové války, budou postupem času
prohlašovány za neplatné. Může se stát, tak jako v minulosti, že se najdou
"takzvaní čeští vlastenci", kteří se budou sudetským Němcům za jejich odsun
omlouvat a že budou nakloněni otázce jejich návratu. Nenechte se oklamat a
návratu nedopusťte. Hitlerové odcházejí, avšak snaha o ovládnutí Evropy
Německem
zůstává. Mohou se najít vlastizrádci, kteří budou opět usilovat i o odtržení
Slovenska od České republiky. bylo by to pošlapání odkazu prvního presidenta
ČSR
T. G. Masaryka a jeho spoluzakladatele M. R. Štefánika. Vedlo by to k zániku
obou našich národů. nezapomeňte, že mé dekrety se týkají potrestání
vlastizrádců
a že mají trvalou platnost a potrestejte všechny vlastizrádce, ať je to
kdokoliv
a v kterékoliv době. Dr. Edvard Beneš, Praha, Květen 1947

Mirek

#3448 Sudeťácký advokát na Hradě? To snad proboha ne!

2013-01-20 11:27

Mirek

#1241 Sudeťácký advokát na Hradě? To snad proboha ne!
2013-01-20 11:23


Sudeťácký advokát na Hradě? To snad proboha ne!

Jako opaření zůstaly tisíce Čechů při sledování prvního velkého televizního duelu prezidentských kandidátů před 2. kolem voleb. Karel Schwarzenberg zde totiž odsoudil poválečný odsun Němců a jeho strůjce dokonce označil za válečné zločince.

Ukázalo se tak v plné nahotě, že v blížící se volbě se nehraje jen o to, který stařík usedne na Hradě. Hraje se o celé poválečné uspořádání Evropy, i samu podstatu českého státu.

»Vždy jsem říkal, že to, co jsme v roce 1945 spáchali, by dneska bylo odsouzeno jako hrubé porušení lidských práv a asi by se tehdejší vláda včetně prezidenta Beneše ocitla v Haagu,« uvedl Schwarzenberg. Šokovaný Zeman ihned replikoval, že v Haagu je přeci soud pro válečné zločince a nemohl uvěřit, že Schwarzenberg za takového zločince právě označil prezidenta Edvarda Beneše.

Schwarzenberg však jen pokrčil rameny, za svým názorem si prý stojí. Ba přitlačil ještě na pilu, strůjce poválečného uspořádání označil nepřímo za nacisty. »Museli být nakaženi bacilem nacismu, když vyhnali své spoluobčany,« znělo sálem paláce Hybernia za bouřlivých ovací pražského pravicového publika, v němž nechyběla řada známých umělců.

Podivuhodný byl rovněž Schwarzenbergův názor na poválečné dekrety prezidenta republiky, které postavily novou základnu státnosti. Podle pravicového prezidentského kandidáta již dvacet let tyto dekrety, přeměněné později v zákony, neplatí! Jejich platnost prý skončila s přijetí Základní listiny práv a svobod roku 1993. Udivený Zeman samozřejmě oponoval. »Tyto zákony stále zůstávají nedílnou součástí českého právního prostředí,« prohlásil jasně.

Senilita, nebo zlá vůle?

Schwarzenbergovo prosudeťácké extempore nadzdvihlo mnohé. Například spisovatel Jaroslav Čejka to nevydržel a oslovil média svým apelem. Zdůrazňuje v něm, že odsun Němců se neuskutečnil jen z české zvůle či z Benešova rozhodnutí. Šlo o rozhodnutí vítězných mocností, které Československo pouze naplňovalo. »A také není pravda, že byl při něm šmahem uplatňován princip kolektivní viny, jako je tomu třeba dnes u lustračního zákona. Němečtí antifašisté byli z odsunu oficiálně vyloučeni a mohli v republice zůstat,« napsal Čejka.

Tvrzení, že by za odsun prezident Beneš dnes skončil v Haagu, je dle Čejky »buď projev senility pana Schwarzenberga, nebo - a to spíš, protože jiné jeho výroky prokazují, že senilní není - projev jeho zlé politické vůle. Politik, který má radost, že mu fandí Bernd Posselt, vůdce sudetských Němců, nemá co dělat nejen na Pražském hradě, ale ani v české vládě,« burcuje Čejka, byť smutně dodává, že v současné České republice je už možné naprosto všechno.

»Je to tragický výsledek třiadvacetileté devastace školní výchovy, včetně výuky dějepisu, a naopak rostoucího vymývání mozků médii a některými politiky,« konstatuje smutně Jaroslav Čejka.

Schwarzenbergovy výroky vzbudily negativní reakce dokonce i v pravé části politického spektra, ohradil se proti nim například europoslanec ODS Jan Zahradil.

Na obranu republiky!

Jinak Schwarzenberg v souboji se Zemanem těžce ztrácel, za každou vyslovenou banalitu však sklízel bouřlivý potlesk zfanatizovaného davu sympatizantů. Na serveru Novinky.cz desetitisíce lidí dokonce odhlasovaly, že vítězem duelu byl Schwarzenberg, na pomoc přispěchali i různí »odborníci« - Daniel Köppl např. Schwarzenberga označil za vítěze duelu, neboť »naplnil image alternativního sexy staříka«...

Je zjevné, že nikdy od roku 1989 nečelilo Palackého a Masarykovo pojetí smyslu českých dějin tak troufalému a marketingově propracovanému útoku. Příští pátek a sobotu bude svedena bitva o republikánský a národní charakter země, ba poprvé od roku 1945 se povede znovu bitva o český stát samotný!
----------------------------
viz rozhovor s " KARLEM "//// http://www.novinky.cz/domaci/290724-schwarzenberg-jako-prezident-budu-hajit-slabsi.html
V duelu se Zemanem jste řekl, že by dneska prezident Beneš skončil s dekrety v Haagu u mezinárodního tribunálu. Jak jste to myslel?

To je samozřejmě otázka dneška. Jak jsme viděli v Jugoslávii, v Africe, dnes se vyhánění obyvatelstva velice přísně posuzuje.
Co říkáte na to, že váš výrok hned vyvolal takovou averzi?

Já budu říkat věci, které jsou pravdivé, i když vyvolávají kontroverzi. Když se mě na to Zeman zeptal, tak jsem slušně odpověděl. Kdybych se z reakce veřejného mínění podělal, tak by to byla pro mě hrozná porážka.

Nepřihlášený uživatel

#3449 Re: Sudeťácký advokát na Hradě? To snad proboha ne!

2013-01-20 13:14

#3448: Mirek - Sudeťácký advokát na Hradě? To snad proboha ne!

Tak reakce spisovatele Čejky, jako kulturně-politického pracovníka Ústředního výboru Komunistické strany Československa, snad ani nemůže být jiná... Jak nám to pěkně vylejzá, z těch bolševickejch zemljanek panečku.

David Jan Žák

#3450 Proč ne!

2013-01-20 14:09

Komunistickou stranu jsem nikdy nevnímal, ani nevnímám, jako demokratickou stranu. Napsal jsem román Návrat Krále Šumavy, v němž popisuji praktiky komunistických bezpečnostních složek v 50. letech. Sám jsem zažil normalizaci. Ani jedno, ani druhé, už nechci zpátky. Nemohl bych se dětem a studentům podívat do očí. Návrat komunistické ideologie bych vnímal jako zradu spáchanou právě na mladé generaci. Už nechci ostnaté dráty na hranicích, ani třídní nenávist. Proto studenty podporuji, mají právo nechtít to, co jsme my dospělí zapříčinili tím, že jsme ve valné většině nešli k volbám.