Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

Honza

#326 STOP KOMUNISTŮM!!!

2012-11-13 21:54

Petici jsem podpořil proto, že si myslím, že by komouši neměli dostat do ruky takový úřad právě odbor školství. Ale to by byla maličkost vůbec jsem znechucen z voleb, které vyhrála ČSSD v závěsu s KSČM. Ono je to totiž jedno obojí jsou stejný bolševici. Komunisty bych hnal sukovicí co nejdál a vůbec celou tu partaj KSČM bych zakázal stejně tak jako jejich kolegy Štěpánovský KSČ, který se rozmáhá na východě naší republiky, to jsou totiž snad ještě větší komouši než ty co máme my tady v jižních Čechách. Zkrátka komunisti jsou xindl.

Jestli si lidi, kteří volilí KSČM nebo ČSSD myslí, že za vlády těchto dvou stran bude blaho jak komunisti rádi slibujou, tak bych je rád vyvedl z omylu. ČSSD utahuje lidi akorát na tom jak sníží daně, jo možná že jo, ale to že budou prohlubovat zadlužení tohohle státu to už celkem nikoho nezajímá.  Když se stávající mezi většinou občanů nepopulární vládě podařilo trochu dluh snížit, chybí už jen to, aby zase přišli k moci ČSSD dali se do holportu s KSČM a bude zase co splácet. Takhle se stát z následků po komunistickém režimu z let 1948-89 nikdy nezbaví.

Honza

#327 Re:

2012-11-13 22:01

#324: -

Plně s souhlasím s tímto názorem jenom bych měl menší možná trochu vtipnou poznámku. Paní Baborové bych nedal oslovení paní nýbrž soudružka jak si bolševici mezi sebou říkají.

madqwert

#328 Re: STOP KOMUNISTŮM!!!

2012-11-13 22:39

#326: Honza - STOP KOMUNISTŮM!!!

Tato vláda snížila dluh? V roce 2006 byl 800 miliard, v roce 2010 už 1 300 miliard a nyná je 1 600 miliard - to je snížení? Ty musíš hulit dobrej matroš...

kaku61

#329 Re: STOP KOMUNISTŮM!!!

2012-11-13 22:39

#326: Honza - STOP KOMUNISTŮM!!!

Dobrý názor. Víte, ale je v tom trochu problém: pokud naší mládeži nebudou schopni jejich profesoři vysvětlit, o co se vlastně jedná, tak to bude v budoucnu docela problém. Dnešní mládež-studenti-podle mého názoru nemají vlastní názor, zvláště vlivem "masáže" médií. A je na profesorech, hlavně na gymnáziích (která vždy v minulosti byly jakousi "elitou" ve středoškolském vzdělání - jsem také absolventem gymplu 1980-1984), aby studentům sdělili jakousi vizi toho, jak by mohla u nás fungovat společnost. Ale podle zkušeností mého syna, také absolventa gymnázia, jim učitelé jen "odpapouškovali" učební texty. A v tom vidím problém -dnešní absolventi o "naší době" v podstatě nic nevědí. A jak potom mají mít nějaký - svůj - názor? To je však jen výčitka profesorům ... Ale jak jsem jsem již napsal dříve - každý národ má takovou vládu, jakou si zaslouží. A to je bohužel strohá pravda...

kaku61

#330 Re: Re: STOP KOMUNISTŮM!!!

2012-11-13 22:41

#328: madqwert - Re: STOP KOMUNISTŮM!!!

Přečti si alespoň nějaké základní dokumenty - a pak si zahul ten svůj dobrej maroš.


Nepřihlášený uživatel

#331 Re: Re: Re: STOP KOMUNISTŮM!!!

2012-11-13 22:44

#330: kaku61 - Re: Re: STOP KOMUNISTŮM!!!

Neřešte ho, je to placený rozbíječ debat známý z jiných serverů.

Abcdefghijklmn

#332 Re:

2012-11-13 22:54

#324: -  

 

ta schůzka je dle studentu zítra v15:00
ctiborekskutr

#333

2012-11-13 23:00

Myslíte, že to že nám tu budou vládnout komunisté je náhoda nebo co ??? Jsou to občany zvolení představitelé v řádných volbách a to svědčí o národu. Strana, která 40 let dělala věci jaké dělala je po 20 letech znovu zvolena ?????? To už je fakt moc!!!! Já osobně odjíždim z České Republiky pryč, protože se nebudu koukat na to jak se takové věci dějí podruhé. Lidé si sami zvolili tak to chtěj a já se toho prostě účastnit nebudu.
Pepa

#334 Úroveň školství

2012-11-13 23:21

Konečně KSČM napraví ten bordel ve školství. Dnes už postupně budou jenom studobat dětičky zazobaných rodičů. Za 23 let klesla úroveň školství na samé bahno. Proto lidé volili jak volili.
jasan

#335 Re: petice

2012-11-13 23:23

#325: - petice

To si jako myslíte , že vám bude Zimola hledat někoho koho mu schválíte ? Nejspíš by se hodil nějaký kmotr z příbuzenstva , ne ? Dejte nějaký rozumný návrh s ccv.


Nepřihlášený uživatel

#336 Re: Úroveň školství

2012-11-13 23:26

#334: Pepa - Úroveň školství

A právě kvůli tomu poklesu naši studenti vyhrávají i na mezinárodních odborných soutěžích.

Že budou studovat jen dětičky zazobaných rodičů? Vždyť středních škol je řada a neznám nikoho, kdo by se nevystudoval, když chtěl. zato znám řadu lidí, kteří před listipadem 89 mohli na studia kvůli kádrovému posudku zapomenout.


Nepřihlášený uživatel

#337 Re: Re: petice

2012-11-13 23:29

#335: jasan - Re: petice

Zimola a ČSSD se školstvím zaklíná jen před volbami. Školství teď dal rád  KSČM. Ono se tam totiž bude slučovat a bude to tuhé.


Nepřihlášený uživatel

#338

2012-11-13 23:29

.
Pepa

#339 Re: Re: Úroveň školství

2012-11-13 23:33

#336: - Re: Úroveň školství

Prostudujte si hodnocení úrovně školství před rokem 89 a nyní. Asi každý čtema jiné statistiky. Já bohužel již znám řadu lidí a znám taky spoustu rodičů, kteří podplácejí učitele, aby jejich dětičky dostudovali, ačkoliv na to nemají.


Nepřihlášený uživatel

#340

2012-11-13 23:34

S Peticí plně souhlasím,a jako člověku narozenému v roce 1953,se mi nestýská po socialismu“ ... společnosti, v níž je jeden člověk nešťastný, protože říká co si myslí, a druhý je šťastný, protože to neříká. Společnosti, v níž nejlépe žije ten člověk, který vůbec nemyslí ... Stát, který chce, aby každý jeho občan měl stejné názory na filozofii, zahraniční politiku, ekonomiku, literaturu a etiku. Stát, jehož vláda definuje práva občana, ale kde občan nedefinuje pravomoci vlády ... Stát, který vždy ví, jaká je vůle lidu, aniž by se lidu někdy ptal. Stát, v němž filozofové a spisovatelé vždy říkají přesně totéž co generálové a ministři, ale vždycky až po nich. Stát, kde se dají výsledky voleb vždy předpovědět...”
Jen nemůžu za to,že jsem celý život měl obrovskou averzi vůči komunistům a jak řekl ...." Karel Čapek .. komunismus má dva pytle, do nichž utřiďuje člověka. V jednom má proletáře, který se odsud vyhrne a udělá revoluci. V druhém je buržoa, který pak má být potlučen a vytlučen. Do toho druhého pytle hází tedy komunista všechno, co není organizováno ve straně a znamenitě si tím zjedušuje obraz světa" "Nejsem tedy komunistou, protože mám rád člověka, protože mám větší úctu a lásku k dílu než k jakékoliv moci."Neboť komunisté to byli,kdo pokřivili páteř tomuto národu a to co se dnes děje ve společnosti je výsledek 40 let jejich působení.
Maximálně mě vytočila otázka soudružky V.Baborové,když píše...."Trochu se divím,že se tímto způsobem vyjadřují lidé,kteří si dobu před rokem 1989 nepamatují".Rád bych se též zeptal soudružky Baborové,proč potom ona a její strana kritizují fašismus,když si tuto dobu nemůže pamatovat?
Nejhorší na devastaci komunisty byla snaha vypěstovat v lidech pocit, že se o ně strana postará, že se nemusí o nic starat. Čekat s nataženou rukou a jen si stěžovat. A proto budu vždy tvrdit:? Lidé bděte! Komunisté jsou skupinou,odpovědnou za největší vykořisťování a zabíjení v dějinách lidstva. Jejich největší zbraní je manipulace a klam?
Je třeba si uvědomit,ženejvyšší hodnota pro ČLOVĚKA je svoboda, a tu máme. Jsou ovšem lidé, kterým nevadí uvázáni na řetězu a bič jejich pána, hlavně že mají suchý chlív a v korytě trochu šlichty. Komunisté možná banány nejí, jiní lidé je mají rádi a koupit si je může i důchodce. Ale nešlo před rokem 1989 jenom o banány, byly i fronty na maso a dokonce i na toaletní papír. Já ještě pamatuji fronty na televizory, auta na poukaz, na dovolenou bez potíží snad jen do NDR a do Bulharska. A všudypřítomné fízlování, posudky na kde co, kdy domovní důvěrnice rozhodovala o tom, jestli smí dítě jít na studium. Tak je nutno přestat glorifikovat to rudé nevolnictví a když se po něm někomu stýská, může si ho užít na Kubě, i když i tam už to brzy skončí, anebo v severní Koreji.Také si je třeba uvědomit jaká je teď nabídka a jaká ,,nabídka,, byla za komunismu.
Já bych hrozně chtěl slyšet od některého komunistického bosse , čeho sám v životě dosáhnul a kolik pracovních míst vybudoval, když tak dobře radí zaměstnavatelům, jak se mají chovat ke svým zaměstnancům, jak s nimi mají zacházet a jaké výhody jim mají poskytovat. To ale asi nikdy od nikoho z nich neuslyším.
Ale, jak praví jedna stará moudrost: strom poznáš podle ovoce a z velké košaté třešně komunismu byla sklizena již nejedna nepoživatelná a životu nebezpečná úroda. Možná, že časem třešně lehce zesládly, jsou na první pohled šťavnatější a snad i méně červavé, ale jsou to stále třešně, neboť děj se co děj, z třešně jablka nesklidíš.
Jestliže Češi chtějí žít v blahobytném státu, který skýtá sociální jistoty, bezpečnost, zdravotní péči a podobně, pak na tom musi tvrdě pracovat a hledat k tomu tu správnou cestu. Ta přes komunisty určitě nikam nevede!
S Pozdravem Jan Vraja Písek



Modrá Straka

#341

2012-11-13 23:35

Petice proti výsledku voleb svědčí, že pan Rasocha byl spokojen s ničením školství pod vedením ODS TOP 09 a VV a že mu to nevadilo, protože studenty pro stávku a petici proti ODS neorganizoval a neorganizuje. Měl dělat něco víc ve volbách, pokud chtěl vítězství pravice v kraji. Nesedět na zadku, když se konají demokratické volby. Chtít změnit jejich výsledek dodatečně je modrobolševická nápodoba staré politiky KSČ.
čmelda

#342 Re:

2012-11-13 23:37

#8: Kajoch -  

 Máte plnou pravdu, ale bohužel mám obavu, že si to většina našich spoluobčanů nemyslí. Více podobných akcí, které jim možná trochu otevřou oči a ukáží, že mladí lidé to vidí jinak.

Ladislav Čmelík


Nepřihlášený uživatel

#343 Re: Re: Re: Úroveň školství

2012-11-13 23:38

#339: Pepa - Re: Re: Úroveň školství

Školství před rokem 89 žádným srovnávacím hodnocením neprocházelo. Něco psala inspekce, ale že bychom se srovnávali se světem, to ne.

Dnes naši studentě běžně jezdí soutěžit po celém světě a nevedou si špatně. To ale neznamená, že vedle kvalitních škol nejsou školy špatné. Podplácení učitelů a protekce je odporná věc, ale v českých školách věc známá již před rokem 89. Na střední školu, kde jsem studoval,  se tehdy přijímalo jen s průměrem známek  do 1,2. Nicméně synek městského tajemníka s průměrem 3,1 se tam dostal. Na P.F. jsem zažil studujícího učitele rodného jazyka, který měl těžkou řečovou vadu, ale dobře postavené rodiče atd.


Nepřihlášený uživatel

#344 Re: Úroveň školství

2012-11-13 23:39

#334: Pepa - Úroveň školství

Soudruhu a kdo studoval za komunistů?Jen děti,jejíž rodiče měli rudou knížku!Jsem ročník 1950 a vím o čem píši.Po roce,1968 jsem musel v přihlášce na škollu odpovídat na otázky:"Jaký je Váš názor na vstup vojsk VS na území ČSSR 21.8.1968.Jaký je Váš názor na pobyt sovětských vojsk na našem území a pod.Kdo napsal pravdu,tak se dostal maximálně k lopatě.Soudruhu.Vždy tvrdím,dá se obře žít i bez komunistů.A jak dobře


Nepřihlášený uživatel

#345 Re:

2012-11-13 23:40

#341: Modrá Straka -

a) Nikdo nechce měnit výsledek voleb.

b) Přečtěte si po sobě, jaký roztomilý textík se Vám vyvedl.

Karel

#346 obdiv a úcta k panu učiteli

2012-11-13 23:51

Pan učitel Rosocha a další organizátoři petice mají naši úctu a pděkování za obranu morálky. Proč národ zapomněl?
celeste

#347 Re: Re: STOP KOMUNISTŮM!!!

2012-11-13 23:52

#328: madqwert - Re: STOP KOMUNISTŮM!!!

POZOR - tento pán s nickem madqwert je vyhlášený prokomunistický internetový troll!!!

Přestalo tě to bavit na diskuzích na iDěsu, Pochu? Aha, vlastně - už tam není moc s kým diskutovat...

Nepleť se tu do věcí, do kterých ti nic není!!!

jasan

#348 jasan

2012-11-13 23:56

Úroveň školství. Dobře že se na to v diskuzi nezapomnělo. Když jsme dnes tak dobří tak jak je možné že máme vysoké školy typu plzeňských práv.

Nepřihlášený uživatel

#349 Re: jasan

2012-11-14 00:01

#348: jasan - jasan

Protože po únoru 1948 byli ze škol vyhnáni vysoce kvalitní odborníci a na jejich místa se dostali lidé, kteří na to často neměli. Potom se to začalo škrábat pomalu nahoru a v roce 1968 nastal další čistka a exodus. Normalizace nedbala na kvallitu, ale na čistotu ideologie. Kvalita se udržela na některých technických oborech a na lékařských fakultách, i když i tam byla protekce.

Vedle zoufalých plzeňských práv ale máte v Brně VUT, které je na špičkové úrovni. Jaké tam mají dnes studenti možnosti, to jim jen závidím. Tomu odpovídají i výsledky.

jirka

#350 Zvykáme si....

2012-11-14 00:07

Jediná možnost,když nestojí mimo zákon,s komunisty se nebavit. To je ale politikům při rozdělování koryt cizí. Takže, včera tichá podpora, dnes v krajských radách, zítra ve vládě...