Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

HISTORII NEJDE SMAZAT ANI PŘEKROUTIT

#2226 Vážení studenti víte proč nepřijela VEŠ-KRNOVÁ ?

2012-12-15 18:43

Havlová nepřijela
Zaznělo na protestu: Dagmar Veškrnová podepsala Antichartu, proč ji zvete

Stovky lidí se ve čtvrtek večer sešly na českobudějovickém Piaristickém náměstí, kde se konala další z demonstrací proti jmenování Vítězslavy Baborové za KSČM na post krajské radní pro školství a kulturu. Studenty pozvaná bývalá první dáma Dagmar Havlová napřijela.
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zaznelo-na-protestu-Dagmar-Veskrnova-podepsala-Antichartu-proc-ji-zvete-255329

Studenti si dokonce na čtvrtek pozvali bývalou první dámu Dagmar Havlovou. Ta ale nepřijela, přesto, že jim podporu slíbila. Odpůrci stávky si ale klepou na čelo, že byla pozvána právě Havlová.

„Tato bývalá první dáma, herečka Dagmar Veškrnová, podepsala před rokem 89 Antichartu, k tehdejším mocipánům měla více než vřelý vztah a teď by tu měla hřímat proti soudruhům? To by bylo více než trapné a snad to pochopila i ona a proto nepřijela,“ uvedla pro ParlamentníListy.cz jedna z přihlížejících Božena Neumannová, která prý nevolila komunisty, ale s protesty nesouhlasí.

I podle dalších odpůrců prý jen studenti dokázali, že netuší, proč protestují, když pozvali někoho, kdo sloužil minulému režimu, měl z něj výhody a podepsal i Antichartu - dokument proti bojovníkům proti tehdejšímu režimu.


http://data.zpravy.cz/soubory/ln_redakce/A070108_HRN_STR3.PDF
http://data.zpravy.cz/soubory/ln_redakce/A070108_HRN_STR4.PDF
http://data.zpravy.cz/soubory/ln_redakce/A070108_HRN_STR5.PDF
http://data.zpravy.cz/soubory/ln_redakce/A070108_HRN_STR6.PDF
HISTORII NEJDE SMAZAT ANI PŘEKROUTIT

#2227

2012-12-15 18:52

Za realizační tým Šimon Heler

#2228 Bacha na ty komunisty budou Vás pořád strašit sdělil V. Havel.

2012-12-15 18:53

http://necyklopedia.wikia.com/wiki/V%C3%A1clav_Havel

"Komunisté vás budou strašit nezaměstnaností. Není to pravda, ničeho se nebojte. Dvacet let tvrdila oficiální propaganda, že jsem nepřítelem socialismu, že chci v naší zemi obnovit kapitalismus, že jsem ve službách imperialismu, od něhož přijímám tučné výslužky, že chci být majitelem různých podniků… Byly to všechno lži…"

- Václav Havel

"Jsem lehce znekliděn."

- Václav Havel - o vývoji česko-slovenských vzťahov

"Jsem znekliděn."

- Václav Havel - o vývoji česko-slovenských vzťahov

"Jsem zdrcen."

- Václav Havel - o vývoji česko-slovenských vzťahov

"Jsem zhroucen."

- Václav Havel - o vývoji česko-slovenských vzťahov

"Ehň, hň, chrr, hň…"

- Václav Havel - o svojich plánoch v samostatnom Česku

Václav Havel
Václav Havel

Narodenie 5. október 1936
Praha
Úmrtie 18. december 2011
V Spánku(pozn. Spánku nie je mesto v ČR)
Známy vďaka Prezident Československa, prezident Česka - jediný, ktorý nekradol perá
Manželka najprv Oľga, potom Dáša.
Deti Nemal, a ani sa nepokúšal otehotnieť.
IQ Má

Toto je ľudo, alebo aj nadľudo z Necyklopédie
Vašek bol dominantnou osobnosťou všade, kde sa objavil. Aj vo vlastnom manželstve.

Václav Havel, známy aj ako Václav Lahev, Václav Veškrna, Václav Chrchla Bombarďák, Vencek Havluj či Sv. Václav je prvý (absolútne prvočíslo!) český a posledný (desiaty - iba číslo) těžkoslovenský president, disident a restituent. Pre Necyklopédiu je veľmi sympatický tým, že je aj absurdný dramatik (naozaj absurdný), ľudo ktorý za to všetko môže.

Tento pán je jasným príkladom toho, že „Politika je umením možného“. A možné je všetko.
Obsah
[zobraziť]
[upraviť] Curiculum Vitae

Václav Havel sa narodil v chudobnej podnikateľskej rodine. Je vnukom Hugy Vavrečkovej (či tak nejako). Jeho otcovi okrem Václavského námestia, jednej Lucerny a Barrandova nepatrilo takmer nič. Možno teda povedať, že dôverne pozná pomery, v akých žije chudoba. Ako mladý mal preto blízko k myšlienkam komunizmu. Ani to mu však nepomohlo: z kádrových dôvodov (vadilo, že jeho matka sa volala Božena a nebola Němcová) ho neprijali na AMU a musel, chudák, vyštudovať techniku.
[upraviť] A zrazu umelec

Pri pohľade na jeho neskoršiu tvorbu si uvedomíme, že v nejakom technickom povolaní by bol pre komunizmus skutočnou hrozbou. Preto sa radšej rozhodol, že komunizmu nebude škodiť, a stal sa disidentom. Šlo o pomerne náročné povolanie, vyžadujúce si časté pobyty v base a kamarátenie sa s jedincami ako Čuňas a Magor, ale to až neskôr. Najprv, úpiac pod čižmou totalitného režimu diaľkovo vyštudoval aj tú totalitou odopieranú divadelnú fakultu a napísal pár hier, ktoré priam volali po tom, aby ich nikto nehral. Roku 1966 vydal svoju prvú knihu Protokoly sionských mudrcov.
[upraviť] A zrazu uznávaný umelec

V roku 1968 zohral veľmi významnú, avšak pomerne tajnú úlohu. Keď sa jeho hry nezačali hrať ani po vstupe spriatelených armád (108 mŕtvych), rozhodol sa, že to ďalej takto nepôjde. Nadviazal preto družbu s tajnými službami prehnitého Západu, ktoré mu poskytli trvalé a dobre platené zamestnanie maskované ako cena Obie za hry Vyrozumění (1969) a Ztížená možnost soustředění (1970), ktoré naozaj otriasli svetom a neustále sa hrajú v najlepších divadlách na Marse a v republike Underground. Menežovania a propagácii jeho umeleckej dráhy sa v tomto čase ujali rôzne masmediálne rádiá, hlavne Slobodná Európa, Hlas Ameriky a ťežkoslovenské vysielanie rádia BBC.
[upraviť] A zrazu prominentný disident

V období Studenej vojny vydával Vašek svoje literárne diela na západe. Tantiémy, ktoré za ich predaj získaval mu stačili na to aby býval vo veľkom byte na Vltavskom nábreží, mal usadlosť „Na Hrádečku“ (tréningové miesto na budúci „Hrad“), kde jeho a jeho priateľov verne strážila povestná ŠtB. Sledovať utláčaného disidenta Václava Havla nebolo ťažké. Jeho tuzexový Mercedes sa z dohľadu tak ľahko nestratil.

Toto všetko bolo v režime, v ktorom si bežný smrteľník musel pýtať na cestu na vtedajší Západ „devízový prísľub“ a každý uliaty od vekslákov kúpený dolár si schovával do tuby od zubnej pasty, či na iné niekedy aj intímne miesta, či rovno do riti strkať.

Aby upútal ešte viac, zapojil sa do hnutia Chátra 77, v ktorom zastával funkciu šľachtica. Týmto dal najavo svoj vzťah k proletárom všetkých krajín.
[upraviť] A zrazu na prezidentskom workshope

Za jeho nehrané divadelné hry získal mnoho ocenení a pozornosť mládeže. Ocenenia za ne boli o čosi vyššie ako Nobelove (narp. Cena CIA), vyplácané boli doživotne. Takto zabezpečený potom absolvoval workshopy a školenia v base, popíjajúc koňak, zajedajúc ho kaviárom. V tomto období ťažkého útlaku na jeho politické a humanistické zmýšľanie sa školil, podobne ako mnoho svetových osobností pred ním, za prezidenta. Vo svojich stresoch upadal do tranzu a mal sen, v ktorom sa neraz videl na hrade. Možno aj preto boli odznaky s textom „Havel for president“ vyrobené tri mesiace pred novembrom 1989.

Treba si uvedomiť, že v období totality sa bežne vyvlastňoval majetok odporcov režimu, neboli vzácnosťou prípady, kedy policajti umlátili takýchto nepohodlných ľudov na smrť. Hrozil im tak zničený život, že mnohí radšej menili svoju tvár, či riskovali svoj život pri preskakovaní dvojitého ostnatého plotu s vlčiakmi za zadkom.
[upraviť] A zrazu splnený sen našich národov

"Budu jen presidentem na přechodné období..."

- Václav Havel - štvornásobný prezident

Sen sa Václavovi naplnil vďaka Nežnej manchestrovej revolúcii, počas ktorej davy skandovali „Dubček na hrad“. Václav toto volanie vyslyšal a Dubčeka nahradil, čím sa mu otvorila cesta k reštitúciám a k pozývaniu celebrít. Za jeden z jeho najväčších činov možno označiť objavenie sa na balkóne hradu spolu s Rolling Stones. Prišiel ho pozdraviť aj bývalý šéf CIA, vtedajší prezident USA George Bush starší. Popularitu zíkal aj označením socialistických panelákov za „králikárny“.

Za prezidenta ho vlastne v decembri roku 1989 zvolil vo Federálnom shromáždení všetci komunisti. Nezabudol vtedy na svojich strádajúcich spoluväzňov a „drahých priateľov“ a z humánnych dôvodov podpísal asi najväčšiu amnestiu aká bola kedy prezidentom schválená. Vtedy vyhrala „pravda na lží a nenávistí“.

Na slobodu sa dostalo 23 260 väzňov (z 30 000), medzi ktorými bola masa vrahov a recidivistov. Zločiny, ktoré títo utláčaní chudáci potom spáchali stálo život 30 ľudov. Známy je prípad z tohto obdobia, keď jeden deviantný recidivista znásilnil niekoľkomesačné dievčatko, ktoré potom zabil a pohodil pod posteľ na ktorej sa potom vyspal. Keď sa neskôr na Havla obrátili rodičia dieťaťa so žiadosťou o trest smrti pre tohto páchateľa, Havel to z „humánnych dôvodov“ odmietol. Páchateľ bol človek a mal predsa na život právo... to dievčatko asi nemalo.

V tomto období sa na Havlov popud z humánnych dôvodov zrušil trest smrti, vznikla tzv. konverzia, čo bol cudzí názov pre zrušenie zbrojného priemyslu na Slovensku. Potom si Havel zašiel na výročie vzniku ČSR do Bratislavy po pár vajec do ksichtu a Slováci sa stali na dlhé roky ultranacionalistami.
[upraviť] Pracovná kariéra

Roku 1974 deväť mesiacov Václav st. Havel pracoval v trutnovskom pivovare ako robotník a konečne bol chvíľu šťastný. Mal tu možnosť ochrániť verejnosť pred alkholizmom tým, že svojou osobnou spotrebou znižoval zásoby piva v skladě hotových výrobků.
[upraviť] Humanitární bombardování

Vynález termínu humanitárne bombardovanie vynieslo Václava Havla na piedestál svetovej diplomacie. Vďačné USA mu začali tesať sochu sedemnásťkrát väčšiu ako Mt. Rushmore (Sv. Václav sediaci na bombe), ktorá zatieni aj sochu Tašunka Vitka, pokiaľ to Chuck dovolí. Ale asi dovolí, pretože súhlas najväčšieho humanistu sveta s bombardovaním je na nezaplatenie.
[upraviť] Prípravy na svätorečenie

Ihneď po splnení základnej podmienky (smrť) sa začala masívna mediálna kampaň s cieľom svätorečiť Václava Havla a takto oživiť náboženstvo v ateistických Čechách a nahradiť už opotrebovaného Járu Cimrmana. Z najlepších mediálnych počinov vyberáme:

Walesa o Havlovi: Mimoriadny hlas múdrosti bude Európe chýbať - Svetové i domáce osobnosti rozprávajú o tom, čo pre nich znamenal Václav Havel.
George W. Bush: Nezastrašen hrozbami, nezměněn politickou mocí, Václav Havel protrpěl kvůli svobodě moc a stal jedním z největších hrdinů. - Džordž Bl. Buš, ktorý tiež tú moc nejako pretrpel , cíti s Havlom a jeho obeťou ľudstvu
Hillary Clintonová: Jeho smrt je ztrátou pro ochránce lidských práv po celém světě. Byl pro mě inspirací a byla jsem pyšná na to, že jsem ho mohla nazývat přítelem. - známa ochrankyňa ľudských práv sa hlási k vynálezcovi humanitárneho bombardovania
Madeleine Albrightová: Jeho hlas byl v nepokojné moderní Evropě nejzásadovějším a nejpřesvědčivějším. Neustále pátral po tom nejlepším v sobě a ve všech z nás. - o tom, že kde nič nie je, tam ani čert neberie
Slovákom Havel porozumel, hovorí Michal Kováč - náš exprezident ukazuje, že fikcia a fantasy mu nie sú cudzie: Incidenty na Slovensku nebral Václav Havel podľa Kováča vážne. Ani Slováci neberú Kováča vážne.
Literárnu cenu si zaslúži každý Havlov text - od gymnaziálnej eseje až po daňové priznanie, Havel bol najlepším spisovateľom všetkých čias
Víťazstvu pravdy a lásky veril do konca - možno bol nútený trochu zmeniť definície pravdy a lásky, ale bojoval až do posledného dychu
Kaščák: Havla považujem za spolutvorcu Pohody - o tom, že Havel bol duchovným otcom všetkého
Radičová: Sľub, čo som dala Havlovi, dodržím - bývalá premiérka si vystavuje bianko šek na svoje budúce činy
Iveta Radičová o Václavovi Havlovi: Je pre mňa vzorom z každej stránky
Havlove ženy - každá bola iná a obe mu pomohli prežiť
Reakcie svetových médií na smrť Václava Havla
Zomrela ikona dvoch národov – Václav Havel
Havlovu smrť oznámil Fejsbúk - aj Fejsúk si prihrieva polievočku
Slávne výroky Václava Havla
Expert Economistu o Havlovi: Úžasný prezident
Havel chodieval s disidentmi na kysucké Brízgalky - epizóda zo života Majstra pre budúcich hľadačov skrytých významov
Havel nebol zodpovedný za kolaps zbrojoviek - odpustok pre jeden zo starších hriechov
Dosah Havlovej amnestie sa nedá presne určiť - odpustok pre ďalší hriech
Osobný lekár: Havel išiel na hranicu svojich síl - o tom, že aj nečinnosť je činnosť
V magickom roku 2011 zomrelo viacero disidentov - poukázanie na svätosť disidentov a presidentov, ako aj na skutočnosť, že rok 2012 sa blíži
Havel si musel k Slovensku hľadať cestu - O Slovensku najskôr veľa nevedel, ale učil sa veľmi rýchlo, hovoria Havlovi blízki a spolupracovníci. Naozaj len oni.
Havel mal Slovensko rád, aj keď ho tu skoro zbili - v schopnosti odpúšťať predčil Havel aj Ježida
Rádová sestra: Havel netušil, že prichádza koniec - ale majetok na Dášu pre istotu prepísal
Havlovo gesto dôvery a lásky: Všetko prepísal na Dášu - o tom, že láska ide cez peniaze a že ani prezidenti nedoprajú krajine daň z dedičstva
Lekcia z kontrastu: svet porovnáva Havla s Kim Čong-ilom - ten Havel predsa len nebol taký zlý, pár rozdielov sa podarilo nájsť
Havel umrel na mieste, kde požiadal Dagmar o ruku - tzv. Hrádečský zázrak
Prečo nebol Václav Havel nikdy na Stanici? - záhada zo svätcovho života
Havel sa vedel smiať: do dejín vojde jeho výrok: „Ježišmária, Dášenka, ja som zase prezidentom. To mi bol čert dlžen.“ - ďalšia neuveriteľná udalosť v živote svätca
Za Rusov príde na Havlov pohreb iba ombudsman - rúhanie Rusov a predpoveď ich následného pádu - Česi si to zapamätajú!!!
Gašparovič poletí do Prahy špeciálom, disidenti sa už k nemu nezmestili - opäť rúhanie, tentoraz v podaní slovenského prezidenta hlavy štátu - ani toto Česi nezabudnú!!!
Katolík Havel: Nie je mi dobre, ale viem, že On je - odstránenie poslednej prekážky k svätorečeniu - Havlovho ateizmu
Zomrel Havel. Muž, ktorý pochoval totalitu - kto mečom bojuje, ten mečom zahynie
Svet sa lúči s Václavom Havlom - celý
Jeho pohreb bol druhou najvýznamnejšou udalosťou v histórii Česka - v Česku sa toho veľa nestáva
Miroslav Kusý: „Stretol som sa krátko aj s pani Dagmar Havlovou. Len sme sa osobne pozdravili.“ - obrovský úspech slovenskej zahraničnej politiky
Václav Havel zmenil celý národ
Václav Havel: Muž, ktorý zmenil svet

"Havel jako slušný člověk zanechal svoji stopu v české politice. Ale není to nikde vidět."

- Jiří Jírovec

Havel sa vráti na Slovensko - predpoveď skorého zmŕtvychvstania

"Národ je třeba odhavlit!"

- anonymný ateista

Na Letisku Václava Havla odhalili na jeho počesť gobelín - odhavlenie sa nedarí, temné sily zo zahraničia sponzorujú kult



Nepřihlášený uživatel

#2229 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vítězslava Baborová mě učila

2012-12-15 18:53

#2164: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vítězslava Baborová mě učila

Jak kolovrátek hrají to své: "komunistou nejsem a nikdy jsem komunisty nevolil". Jenže už Bible praví: "podle ovoce poznáte je". Smrad z bolševické hyení tlamy prozradí bolševika, i kdyby se 10000000000000000000000000000000000000 krát  zaklínal, že "komunistou nejsem a nikdy jsem komunisty nevolil."

Za realizační tým Šimon Heler

#2230 Pro ty co zapoměli číst slovensky

2012-12-15 18:56

Toto je Ľudo, nebo i nadlidi z Necyklopédie
Vašek byl dominantní osobností všude, kde se objevil. I ve vlastním manželství.

Václav Havel, známý také jako Václav láhev, Václav Veškrna, Václav Chrchla bombarďáky, věnečky Havluj či sv. Václav je první (absolutně prvočíslo!) Český a poslední (desátý - pouze číslo) těžkoslovenský president, disident a restituent. Pro Necyklopédiu je velmi sympatický tím, že je i absurdní dramatik (opravdu absurdní), Ľudo který za to všechno může.

Tento pán je jasným příkladem toho, že "Politika je uměním možného". A možné je všechno.
Obsah
[Zobrazit]
[Editovat] Curiculum Vitae

Václav Havel se narodil v chudé podnikatelské rodině. Je vnukem Hugy Vavrečkovej (či tak nějak). Jeho otci kromě Václavského náměstí, jedné Lucerny a Barrandova nepatřilo téměř nic. Lze tedy říci, že důvěrně zná poměry, v jakých žije chudoba. Jako mladý měl proto blízko k myšlenkám komunismu. Ani to mu však nepomohlo: z kádrových důvodů (vadilo, že jeho matka se jmenovala Božena a nebyla Němcová) ho nepřijali na AMU a musel, chudák, vystudovat techniku.
[Editovat] A najednou umělec

Při pohledu na jeho pozdější tvorbu si uvědomíme, že v nějakém technickém povolání by byl pro komunismus skutečnou hrozbou. Proto se raději rozhodl, že komunismu nebude škodit, a stal se disidentem. Šlo o poměrně náročné povolání, vyžadující časté pobyty v base a kamarátenie se s jedinci jako Čuňas a Magor, ale to až později. Nejprve, úpiac pod botou totalitního režimu dálkově vystudoval i tu totalitou odpíranou divadelní fakultu a napsal pár her, které přímo volali po tom, aby je nikdo nehrál. Roku 1966 vydal svou první knihu Protokoly sionských mudrců.
[Editovat] A najednou uznávaný umělec

V roce 1968 sehrál velmi významnou, avšak poměrně tajnou roli. Když se jeho hry hrály ani po vstupu spřátelených armád (108 mrtvých), rozhodl se, že to dál takto nepůjde. Navázal proto Družba s tajnými službami prohnilý Západu, které mu poskytly trvalé a dobře placené zaměstnání maskovány jako cena Obie za hry Vyrozumění (1969) a Ztížená možnost soustředění (1970), které opravdu otřásly světem a neustále se hrají v nejlepších divadlech na Marsu av republice Underground. Menežovania a propagaci jeho umělecké dráhy se v tomto čase ujali různé masové mediální rádia, hlavně Svobodná Evropa, Hlas Ameriky a ťežkoslovenské vysílání rádia BBC.
[Editovat] A najednou prominentní disident

V období Studené války vydával Vašek svá literární díla na západě. Tantiémy, které za jejich prodej získával mu stačily k tomu aby bydlel ve velkém bytě na vltavském nábřeží, měl usedlost "Na Hradecka" (tréninkové místo na příští "Hrad"), kde jeho a jeho přátel věrně střežila pověstná StB. Sledovat utlačovaného disidenta Václava Havla nebylo těžké. Jeho tuzexový Mercedes se z dohledu tak snadno neztratil.

Toto vše bylo v režimu, ve kterém si běžný smrtelník musel ptát na cestu na tehdejší Západ "devizový příslib" a každý ulitý od vekslákov koupený dolar si schovával do tuby od zubní pasty, či na jiné někdy i intimní místa, či rovnou do prdele strkat .

Aby upoutal ještě více, zapojil se do hnutí chatrné 77, ve kterém zastával funkci šlechtice. Tímto dal najevo svůj vztah k proletářům všech zemí.
[Editovat] A najednou na prezidentském workshopu

Za jeho nehrála divadelní hry získal mnoho ocenění a pozornost mládeže. Ocenění za ně byly o něco vyšší než Nobelovy (narp. ​​Cena CIA), vyplácené byly doživotně. Takto zabezpečený pak absolvoval workshopy a školení v base, usrkávají koňak, zajedajúc ho kaviárem. V tomto období těžkého útlaku na jeho politické a humanistické smýšlení se školil, podobně jako mnoho světových osobností před ním, za prezidenta. Ve svých stresech upadal do transu a měl sen, ve kterém se nejednou viděl na hradě. Možná i proto byly odznaky s textem "Havel for president" vyrobeno tři měsíce před listopadem 1989.

Třeba si uvědomit, že v období totality se běžně vyvlastnit majetek odpůrců režimu, nebyly vzácností případy, kdy policisté umlátili takových nepohodlných lidovému na smrt. Hrozil jim tak zničený život, že mnozí raději měnili svou tvář, zda riskovali svůj život při přeskakování dvojitého ostnatého plotu s vlčáka za zadkem.
[Editovat] A najednou splněný sen našich národů

"Budu jen presidentem na přechodné období ..."

- Václav Havel - čtyřnásobný prezident

Sen se Václavu naplnil díky Sametové manšestrové revoluci, během níž davy skandovali "Dubček na hrad". Václav toto volání vyslyšel a Dubčeka nahradil, čímž se mu otevřela cesta k restituci pokud zváni celebrit. Za jeden z jeho největších činů lze označit objevení se na balkoně hradu spolu s Rolling Stones. Přišel ho pozdravit i bývalý šéf CIA, tehdejší prezident USA George Bush starší. Popularitu zíkal i označením socialistických paneláků za "králíkárna".

Za prezidenta ho vlastně v prosinci roku 1989 zvolil ve Federálním shromáždění všichni komunisté. Nezapomněl tehdy na svých strádajúcich spoluvězňů a "drahých přátel" az humánních důvodů podepsal asi největší amnestii jaká byla kdy prezidentem schválena. Tehdy vyhrála "pravda na lží a nenávistí".

Na svobodu se dostalo 23 260 vězňů (z 30 000), mezi nimiž byla masa vrahů a recidivistů. Zločiny, které tito utlačováni chudáci pak spáchali stálo život 30 lidovými. Známý je případ z tohoto období, když jeden Deviantní recidivista znásilnil několikaměsíční děvčátko, které pak zabil a pohodil pod postel na níž se pak vyspal. Když se později na Havla obrátili rodiče dítěte s žádostí o trest smrti pro tohoto pachatele, Havel to z "humánních důvodů" odmítl. Pachatel byl člověk a měl přece na život právo ... to holčička asi nemělo.

V tomto období se na Havlův popud z humánních důvodů zrušil trest smrti, vznikla tzv.. konverze, což byl cizí název pro zrušení zbrojního průmyslu na Slovensku. Pak si Havel zašel na výročí vzniku ČSR do Bratislavy po pár vajec do ksichtu a Slováci se stali na dlouhá léta ultranacionalistů.
[Editovat] Pracovní kariéra

Roku 1974 devět měsíců Václav st. Havel pracoval v trutnovském pivovaru jako dělník a konečně byl chvíli šťastný. Měl zde možnost ochránit veřejnost před alkholizmom tím, že svou osobní spotřebou snižoval zásoby piva v sklad hotových výrobků.
[Editovat] humanitárního bombardování

Vynález termínu humanitární bombardování vyneslo Václava Havla na piedestal světové diplomacie. Vděčné USA mu začali tesat sochu sedmnáctkrát větší než Mt. Rushmore (sv. Václav sedící na bombě), která zastíní i sochu Tašunka Vítkov, pokud to Chuck dovolí. Ale asi dovolí, protože souhlas největšího humanisty světa s bombardováním je k nezaplacení.
[Editovat] Přípravy na svatořečení

Ihned po splnění základní podmínky (smrt) se začala masivní mediální kampaň s cílem svätorečiť Václava Havla a takto oživit náboženství v ateistických Čechách a nahradit již opotřebovaného Jaru Cimrmana. Z nejlepších mediálních počinů vybíráme:

Walesa o Havlovi: Mimořádný hlas moudrosti bude Evropě chybět - Světové i domácí osobnosti vyprávějí o tom, co pro ně znamenal Václav Havel.
George W. Bush: Nezastrašen hrozbami, nezměněných politickou mocí, Václav Havel protrpěl kvůli Svobodou moc a stal jedním z největších hrdinů. - Džordž Bl. Buš, který také tu moc nějak přetrpěl, cítí s Havlem a jeho obětí lidstvu
Hillary Clintonová: Jeho smrt je ztráta pro ochránce Lidské práv po celém světě. Byl pro mě inspirace a byla jsem pyšná na to, že jsem ho mohla nazývat přítelem. - Známá ochránkyně lidských práv se hlásí k vynálezci humanitárního bombardování
Madeleine Albrightová: Jeho hlas byl v nepokojné moderní Evropa nejzásadovějším a nejpřesvědčivějším. Neustále pátral po tom nejlepším v sobě a ve všech z nás. - O tom, že kde nic není, tam ani čert nebere
Slovákům Havel porozuměl, říká Michal Kováč - náš exprezident ukazuje, že fikce a fantasy mu nejsou cizí: Incidenty na Slovensku nebral Václav Havel podle Kováče vážně. Ani Slováci neberou Kováče vážně.
Literární cenu si zaslouží každý Havlův text - od gymnaziálních eseje až po daňové přiznání, Havel byl nejlepším spisovatelem všech dob
Vítězství pravdy a lásky věřil do konce - možná byl nucen trochu změnit definice pravdy a lásky, ale bojoval až do posledního dechu
Kaščák: Havla považuji za spolutvůrce Pohody - o tom, že Havel byl duchovním otcem všeho
Radičová: Slib, co jsem dala Havlovi, dodržím - bývalá premiérka si vystavuje bianco šek na své budoucí činy
Iveta Radičová o Václavu Havlovi: Je pro mě vzorem z každé stránky
Havlovy ženy - každá byla jiná a obě mu pomohli přežít
Reakce světových médií na smrt Václava Havla
Zemřela ikona dvou národů - Václav Havel
Havlovu smrt oznámil Fejsbúk - i Fejsúk si přihřívá polívčičku
Slavné výroky Václava Havla
Expert Economistu o Havlovi: Úžasný prezident
Havel chodíval s disidenty na kysucké Brízgalky - epizoda ze života Mistra pro budoucí hledače skrytých významů
Havel nebyl odpovědný za kolaps zbrojovek - odpustek pro jeden ze starších hříchů
Dosah Havlové amnestie nelze přesně určit - odpustek pro další hřích
Osobní lékař: Havel šel na hranici svých sil - o tom, že i nečinnost je činnost
V magickém roce 2011 zemřelo více disidentů - poukázání na svatost disidentů a Presidente, jakož i na skutečnost, že rok 2012 se blíží
Havel si musel k Slovensku hledat cestu - O Slovensku nejdříve hodně nevěděl, ale učil se velmi rychle, říkají Havlovi blízcí a spolupracovníci. Opravdu jen oni.
Havel měl Slovensko rád, i když ho tu skoro zbili - ve schopnosti odpouštět předčil Havel i jezidiů
Řádová sestra: Havel netušil, že přichází konec - ale majetek na Dášu pro jistotu přepsal
Havlovo gesto důvěry a lásky: Vše přepsal na Dášu - o tom, že láska jde přes peníze a že ani prezidenti nedopřávají zemi daň z dědictví
Lekce z kontrastu: svět srovnává Havla s Kim Čong-ilem - ten Havel přece jen nebyl tak špatný, pár rozdílů se podařilo najít
Havel umřel na místě, kde požádal Dagmar o ruku - tzv.. Hrádečský zázrak
Proč nebyl Václav Havel nikdy na Stanici? - Záhada ze světcova života
Havel se uměl smát: do dějin vejde jeho výrok: "Ježíšmarjá, Dášenka, já jsem zase prezidentem. To mi byl čert dlužen. "- Další neuvěřitelná událost v životě světce
Za Rusů přijde na Havlův pohřeb pouze ombudsman - rouhání Rusů a předpověď jejich následného pádu - Češi si to zapamatují!
Gašparovič poletí do Prahy speciálem, disidenti se už k němu nevešly - opět rouhání, tentokrát v podání slovenské prezidenta hlavy státu - ani toto Češi nezapomenou!
Katolík Havel: Není mi dobře, ale vím, že On je - odstranění poslední překážky k svatořečení - Havlova ateismu
Zemřel Havel. Muž, který pohřbil totalitu - kdo mečem bojuje, ten mečem zahyne
Svět se loučí s Václavem Havlem - celý
Jeho pohřeb byl druhou nejvýznamnější událostí v historii Česka - v Česku se toho hodně nestává
Miroslav Kusý: "Setkal jsem se krátce is paní Dagmar Havlovou. Jen jsme se osobně pozdravili. "- Obrovský úspěch české zahraniční politiky
Václav Havel změnil celý národ
Václav Havel: Muž, který změnil svět

"Havel jako slušný člověk zanechal svoji stopu v české politici. Ale není to nikde vidět."

- Jiří Jírovec

Havel se vrátí na Slovensko - předpověď brzkého zmrtvýchvstání

"Národ je třeba odhavlit!"

- Anonymní ateista

Na Letišti Václava Havla odhalili na jeho počest gobelín - odhavlenie se nedaří, temné síly ze zahraničí sponzorují kult

Nepřihlášený uživatel

#2231

2012-12-15 19:15

Tak to má být, milí bolševici, jen zuřte :)

Nepřihlášený uživatel

#2232

2012-12-15 20:08

Děda vzpomíná: Když jsem byl malý, dala mi maminka 20 Kčs a poslala mě do obchodu. Přinesl jsem dva chleby, dvě mléka, balíček bonbonů, čokoládu, deset vajíček, koblihu a ještě mi zůstalo na kolotoč.
Dnes už to není možné, mají tam plno těch zkurvených kamer …

Nepřihlášený uživatel

#2233 "Ehň, hň, chrr, hň…"

2012-12-15 20:09

už se peče

Nepřihlášený uživatel

#2234 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vítězslava Baborová mě učila

2012-12-15 20:10


Nepřihlášený uživatel

#2235 Re:

2012-12-15 20:13

#2231: -

Aby mohli bolševici zuřit, musel bys jim sdělit co tak má být. Jinak se obávám, že zuřit moc nebudou. Polepši se!

hadak

#2236 Chrchla už odplul, můžeš za ním skočit.

2012-12-15 20:17


Nepřihlášený uživatel

#2237 Re: Re:

2012-12-15 20:18

#2235: - Re:

Být má to, že zuří. Hned odhodí masku vlídnosti a ukazují, že jsou to stejný predátoři, jakými vždy byli.


Nepřihlášený uživatel

#2238 Re: Chrchla už odplul, můžeš za ním skočit.

2012-12-15 20:20

#2236: hadak - Chrchla už odplul, můžeš za ním skočit.

Jen dál a více. Ukažte, co v těch duších skutečně máte.


Nepřihlášený uživatel

#2239 Kam se podíváš, tam Havel. Už mám strach otevřít ledničku ...

2012-12-15 20:23


Nepřihlášený uživatel

#2240 Re: Re: Re:

2012-12-15 20:24

#2237: - Re: Re:  

 

Tento výkřik reaguje na nějaký komentář v diskusi, nebo z tebe jen tak bezděčně vyhřeznul? Všichni jsou predátoři, komunisti i nekomunisti, ty i já. Tak už jsme biologicky stvořeni. Moc si to ale neber.

Nepřihlášený uživatel

#2241 Re: Re: Re: Re:

2012-12-15 20:27

#2240: - Re: Re: Re:

Ten komentář reaguje na tebe. Jenom agresor z podstaty si nalhává, že i ostatní jsou agresoři, tak proč ne on. Jen aby schoval svoje ruce násilníka.

#2241 máš úplnou pravdu, má krev na rukou

#2242 Jenom agresor z podstaty si nalhává, že i ostatní jsou agresoři, tak proč ne on. Jen aby schoval svo

2012-12-15 20:38

#2241 máš úplnou pravdu, má krev na rukou

#2243

2012-12-15 20:40


http://www.czechfreepress.cz/uvadime-videa/humanitarni-bombardovani-pod-vlivem-drog.htmlTento dokument není oslavným dílem o velkém humanistovi!!! Tento dokument ukazuje špinavého lokaje imperiálních mocnosti, který systematicky ničil hospodářskou suverenitu ČR a podporoval agresi v bývalé Jugoslávii. Tato agrese přinesla stovky civilních obětí, genocidu kosovských Srbů páchanou kosovskými teroristy z řad UČK a nebývalý rozkvět Albánské mafie, která nyní ovládá 80% evropského obchodu se zbraněmi a heroinem.
Ti zasraní komunisti jsou všude.

#2244 Že by byl Mašín komunista asi jo zakuklený.

2012-12-15 20:44

http://www.lidovky.cz/masinuv-dopis-vaclavu-havlovi-z-roku-1996-f0j-/ln_redakce.asp?c=A110813_142709_ln_redakce_spa

Mašínův dopis Václavu Havlovi z roku 1996
13. srpna 2011 14:27
Otevřený dopis Ctirada Mašína "dávnému spolužáku" Václavu Havlovi k 50. výročí založení koleje Jiřího z Poděbrad, v které byli oba žáky na jejím buržoasním začátku.

Ohio, dne 25.srpna 1996

Motto:
Mnoho se změnilo, ale lidé zůstávají stejní, jenomže teď víme, kdo je kdo. Kdo je slušný, byl slušný vždycky, kdo byl věrný, je věrný i teď. Kdo se točí s větrem, točil se i dřív. Kdo mysli, že přišla jeho chví­le, myslel vždy jen na sebe. Kdo mění víru, neměl žádnou. Kdo nenáviděl, měl v sobě tu nenávist vždycky. Kdo chtěl dobře, bude chtít zase dobře. /Slova klasika české literatury Karla Čapka./

VÁCLAVE HAVLE:

Jako dávný spolužák vyzývám Vás jménem všech čestných lidí naší vlasti, pro kterou tolik lidí položilo životy: VZDEJTE SE ÚŘADU! Vyčerpal jste dávno veškerý morální kapitál, který jste zdánlivě měl.

Jste zdrojem desinformací, demagogie a morálního zmatku pro národ v kri­tické době. Šest drahocenných let bylo promrháno!
Blíží se naneštěstí doba, kdy Čechoslováci v exilu budou moci plně sou­hlasit alespoň s jednou z Vašich pochybných rad a sice: "Vy jste tady, a my jsme tam a nechme to tak", a dodávají k tomu: "Zaplať Pán Bůh!"

Odjeďte a zalezte do své vily ve Švýcarsku. Nebudete ve Švýcarsku osa­mocen. Bude Vás následovat celá řada Vašich soudruhů. Mnozí dobrovolně. Jejich konta se rychle plní. Někteří nedobrovolně poté, až se národ vzpamatuje a odhodí chomout, který mu Vám podobní nasadili a pod kterým jej pomáháte mistrně držet.

Komunismus je na smetišti dějin. Mnoho smetí však po něm zůstalo a brání poctivým lidem v odvrženi jeho dědictví.

Z Vašich oblíbených hesel: "Nejsme jako oni!", nebo: "Všichni jsou obět­mi komunismu", které je jedním z vrcholných produktů morálního relativis­mu a zcela na dně morální žumpy všech věku.
Toto demagogické heslo je Vámi uplatňováno se zpětnou platnosti. Omlouvá­te se sudetským Němcům. Podařilo se Vám urazit; plivnout do tváře a pošpinit památku obou mojich rodičů a památku statisíců čestných a stateč­ných Čechoslováků, kteří trčeli a padali v boji proti krvavým diktaturám Nacismu a Komunismu.

Stavíte na stejnou úroveň mého otce, generála J.V.Mašina popraveného nacisty v Kobylisích s vrahy K.H.Frankem a Heydrichem. Stavíte na stejnou úroveň moji matku, umučenou, zavražděnou komunisty a odpočívající v hro­madném hrobě opravdových obětí komunismu na Ďáblickém hřbitove, s vrahy Reicinem, Slánským a Pich-Tůmou a dalšími pochopy režimu jako byl Honzátko, Rošický a j.

Dalším důkazem Vašeho pojetí spravedlnosti je Vaše zneužití úřadu presi­denta republiky pardonováním zločinců jako Chadimová a cyklista, který zabil několik lidí svoji neopatrností - což je zvikláváním, zpochybňová­ním důvěry občanu v existující právní systém, který se snaží o kontrolu nad nejhoršími výstřelky kriminálního živlu.

Zajímavou shodou okolností z Vaší "lidumilnosti" mají největší užitek zločinci komunističtí i obecní.

Václave Havle, nejste hoden úřadu který zastáváte! Vaše éra je zhoubnější pro duši národa než řádění Stalinova kata K.Gottwalda. Tehdy národ věděl alespoň kdo je jeho nepřítel.
Gottwald měl odvahu postavit se za svůj "poblouzněný ideál" veřejně, bezkouřově clony.

Vaše "duchovní vedeni" prodlužuje a prohlubuje ideologický zmatek zasetý Komunisty.

Vykládám-li si Vaše výroky o obětech komunismu špatně, nic se nezmění na mé výzvě!

Člověk ve Vašem postavení má znát význam slov a myšlenek. Nezná-li, ne­patří do úřadu který zastáváte.


Václave Havle, jako dávný "spolužák" podle Vás a Vašeho dopisu z 16.12.1987 (dopis připojen, mám právo na důvěrnější osloveni), ale vzdám vám se této výsady. Nechci se ocitnout na stejné úrovni s Vámi. Jsou věci v životě, kterých se člověk nechce dotknout ani deseti stopo­vým bidlem - jak říkají Američani.
Podle Vás - spolužák je každý kdo chodil do školy v té samé zemi, v tom­též století?

Podle Vás - oběti komunismu jsme všichni: Milada Horáková, Reicin, Zdena Mašinová', Slánský, farář Toufar, Pich-Tůma, Gottwald, generál Pika a j.? Měl jste tato jména a jejich význam znát dřív než jste začal razit Vaše relativistické a morálně pomatené heslo jímž jste položil rovnítko mezi zločince a lidi statečné a ušlechtilé. Toto heslo nejlépe vystihuj e Vaši duševní a morální devastaci.

Podle Vás - láska k bližnímu soudruhu překoná všechno. Podle Bible: Zlu je nutno se bránit!

Svoboda je statek, který se vykupuje krví Václave Havle.

Podle Vás - demokracie a právní stát je když komunističtí zločinci mohou veřejně před celým národem na TV a dalších sdělovacích prostředcích po­žadovat aby byli před soud postaveni lidé, kteří proti nim v minulosti bojovali.

Podle Vás - taková drzost je důkazem demokracie. Ale běda novinářům, hla­satelům a komukoliv jinému kdo se odváží kritizovat Vás a Vaše kumpány na poli demagogie a ekonomie.

Podle Vás - pravdu lze ohýbat jako mokrou nudli, kdy se to hodí.

Podle Vás - není nutno odpovídat na dopisy a žádosti bývalých politických vězňů.

Podle Vás - není nutné obeznámit se se základními fakty a historií národa.

Podle Vás - americké cigarety jsou lepší než výrobky čsl. tabákového prů­myslu. /Viz Vaše "Dopisy Olze"/

Podle Vás - Mercedes je lepší než český výrobek.

Podle Vás - český výrobek si nezasluhuje prestiže a pozornosti presidenta České republiky.

Podle Vás - vila ve Švýcarsku je honosnější a hlavně bezpečnější: velmi prozíravé"... - souhlasím, než vila v České republice.
Podle komunistů a hlupáků jste jediný který může zastávat Váš úřad za da­ných okolností, což je pravda. Jste perfektní jako zadní voj a jejich (dočasném ), nynějším částečném ústupu.

Promiňte vážený a doufám, ze mi rozumíte co chci říct, přesto že moje čeština není součastná- up to date- stalo se tak zásluhou vašich kteří "devastovali" nejen moji otčinu, ale i česky jazyk. Což se nezdá, že by vám vadilo.

Podle nás - máte místo v historií národa zajištěno. A to jako černá skvrna na počátku období, které každý Čechoslovák uvítal jako nový úsvit na obloze.

Podle Vás - několik set tisíc občanu ČSR, kteří byli donuceni poměry /museli/ opustit svoji vlast, mají zůstat kde jsou a neplést se Vám a těm které chráníte a omlouváte plundrovaní toho co zbylo po 40. letech totality.

Podle Vás - je zapotřebí brát ohledy, mít slitováni pro kolaboranty a komunistické zločince, kteří vykořisťovali a utlačovali vlastni národ přes 40 let.

Podle Vás - KSČ si nezasloužila zrušení, protože neprovedli nic podobného puči proti Gorbačevovi.

Podle Vás - byla Říše Zla /"The Evil Empire" - R.Reagana/ hodná pomoci Spojených Států Amerických když jste v řeči před senátem USA žádal pod­poru pro SSSR.

Podle vás - je těch více než 50 tisíc "zbytkových" trestů vyměřených bý­valým politickým vězňům zcela v pořádku a nestojí za zmínku, že např. Václav Švéda popravený Vašimi soudruhy byl odsouzen na 15 let "in memo­riam". Styďte se! Styďte se všichni kdo tomu dali kdy průchod... !!

Podle Vás - zmatky na Balkáne zasluhují Vaší pozornost více než zmatky v zákonech a ekonomii v České republice.

Podle Vás -"devastace" českého jazyka komunistickými nedouky a pseudo-intelektuály není hodna povšimnutí a je přijatým faktem; stala se znám­kou pokroku a je nutno v prznění a ničeni dále pokračovat chce-li člověk aby mu česká "elita" rozuměla.

Jedinou službu národu kterou můžete Vy dnes prokázat - že byste po tom toužil však pochybuji - je odstoupit a uvolnit místo člověku s čistýma rukama, rovnou páteří, nezakaleným mozkem a citlivým srdcem! JSOU TAKOVÍ !

Jak je vidět z Vašeho dopisu, nebyl jste nikdy pro "hrubé" zacházení s komunistickými zločinci jakéhokoliv kalibru - což přijímám! Věcné vylíčení doby a popsaní situace nazývat "holedbáním" nepřijímám.
Rovněž tak nelze přijmout Vaše tvrzení, že jsme byli spolužáky. Vaše tvr­zení se nezakládá na pravdě!

Tenkrát, v roce 1987, jsem to omluvil. Bylo jasné, že Vaše korespondence do ciziny byla určitě kontrolována - nebo snad i diktována StB. Vaše po­zdější chovaní od té doby vsak potvrdilo moje podezřeni nad veškeré po­chyby.

Podle vás - je O.K. /v naprostém pořádku/, když Vaše rodina dostane ukra­dený majetek nazpět a na druhé straně např. František Otta (Mýdlo Rakov­ník) zůstane okraden. Takto dopadlo mnoho jiných občanu kterýchžto majetek byl příliš "velký" nato aby byl vrácen...

Otřesné je s jakou tvrdošíjností odmítáte vrátit ukradené majetky v pl­ném rozsahu církvím. Církve potřebují svůj majetek k dobročinným, chari­tativním účelům ve prospěch všech občanů republiky. /Odpadne Vám tak žebráni po zdejších krajanech na zajištění ošetření těžce nemocných dětí a j. /

Viditelně nedovedete docenit přínos křesťanství k formovaní civilizace! ! A znovu zdůrazňuji: Cirkve potřebují nazpět svoji nezávislost aby mohly sloužit společnosti - t.z. i Vám!

Vašimi "Hovory z Lán" Bibli nenahradíte Václave Havle!
I když se o to pokoušíte ...
Bibli nenahradíte ani Vy, ani nikdo jiný.

Ctirad Mašín
7589 Race Rd.,
N.Ridgeville,
Ohio 44039 U.S.A.
Tel.: (216) 353-0650
Fax : (216) 327-1047
HISTORII NEJDE SMAZAT ANI PŘEKROUTIT

#2245 #2231Tak to má být, milí bolševici, jen zuřte :)

2012-12-15 20:47


2012-12-15 19:15

Tak to má být, milí bolševici, jen zuřte :)

Nepřihlášený uživatel

#2246

2012-12-15 20:58

Jen větší kusy, soudruzi, a houšť. Ať i ten poslední člověk vidí, že rudý teror nebyl náhoda, ale součást vaší bytosti.

Nepřihlášený uživatel

#2247

2012-12-15 21:00

Takhle dopadl hladomor na Ukrajině, který rozpoutali bolševici:

http://www.tyden.cz/obrazek/image13-48876b1dc9ca3_300x199.jpg

To nejsou ty vaše humory, to jsou dějina - 3 - 4 miliony mrtvých hladem v obilnici Evropy.
KLÍDEK AŤ TĚ NEJEBNE

#2248 Plány české "lůzy" zhatí, náš kardinál boubelatý

2012-12-15 21:03


Nepřihlášený uživatel

#2249

2012-12-15 21:06

Těmto nevládl kardinál, ale bolševik. Museli prodávat lidské maso - opět Ukrajina.

http://bigbloger.lidovky.cz/blog/3498/42112/clanok_foto.jpg

Nepřihlášený uživatel

#2250

2012-12-15 21:07