Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

ROZSOCHA MARTIN

#1226 pro slečnu nebo paní moniku-Obdivuji bratry Mašinovy a pana Paumera. Ještě že máme tyto a jim podobn

2012-11-26 19:48

Tráva je zelená, nebe je modré a bratři Mašínové byli obyčejní vrazi

Pár historických faktů :

Ctirad a Josef se narodili jako synové Josefa Mašína – slavného československého legionáře a odbojáře z 2. světové války, který byl v roce 1941 popraven nacisty.

První vražda: První obětí bratří Mašínů se stal 13. Září 1951 otec dvou nezaopatřených dětí, čerstvě nastupivší řadový policista Oldřich Kašík. Bratři Mašínové se rozhodli za účelem získání zbraní přepadnout služebnu SNB v Chlumci nad Cidlinou. U Kerska požádali taxikáře aby zastavil a následně ho padákovou šňůrou přivázali ke stromu. Policistu Kašíka vylákali ven a poté, co se k nim otočil zády, ho starší z obou bratrů Ctirad boxerem udeřil do krku. Policista Kašík ale neomdlel, vytáhl pistoli a v sebeobraně se chystal střílet. Mladší Josef tenkrát z bezprostřední blízkosti dvakrát vystřelil a Kašíka na místě zabil. Výstřely bylo slyšet po celém okolí a Mašínové v panice z místa činu uprchli beze zbraní, které měli původně v plánu zcizit. Josef Mašín se k celému incidentu vyjádřil: „Brácha ho klepnul přes hlavu, ale ten esenbák místo toho, aby si tam lehnul, po mě skočil…a tak jsem dvakrát vystřelil..My jsme nejeli do Chlumce s úmyslem někoho zabít, ale situace se vyvinula, tak jak se vyvinula.“



Druhá a nejkontroverznější vražda: 28. Září 1951 zavolal Ctirad Mašín lékařskou pohotovost s tím, že u výpadovky na Hradec Králové leží člověk se zlomenou nohou. Po příjezdu sanitky donutili její posádku nastoupit do prostoru pro pacienty. Při cestě do Čelákovic je poté přivázali ke stromu a uspali chloroformem. Po příjezdu do Čelákovic vylákali pod záminkou nedaleké nehody řadového policistu Jaroslava Honzátka. Ten dorazil na zmiňované místo na kole. Mašínové mu sebrali zbraň, ruce mu spoutali za záda a sanitkou ho odvezli zpět na policejní stanici, kde jim pod pohrůžkou musel odevzdat klíče od skříně ve které byly umístněny zbraně. Ctirad Mašín si uvědomil, že by je spoutaný policista mohl později identifikovat a proto bezbranného strážmistra Honzátka na místě podřezal tupou dýkou. S ukradenými zbraněmi se jim tentokrát podařilo uprchnout. – Někteří zastánci bratří Mašínů argumentují tím, že jsme v té době byli ve válečném stavu, tudíž jejich činy byly v tomto případě plně ospravedlnitelné. Pokládám za důležité připomenout, že pokud to bratři Mašínové brali tak, že jsou ve válce s komunistickým režimem, tak i za války by se v souladu s Ženevskou úmluvou o zacházení s válečnými zajatci v případě podříznutí bezbranného zajatce jednalo o válečný zločin.

- Zastánci vražd bratří Mašínů tento čin často hájí právě tím, že Ctirad Mašín prý tehdy reagoval spontánně a strážmistra Honzátka podřezal z důvodu, aby je policista později nemohl identifikovat. Ctirad Mašín, ale v posledním rozhovoru uvádí pravý opak a přiznal, že vražda strážmistra byla pečlivě naplánovaná: „Řekli jsme si, že tam nemůžeme přijít a říct: Pane strážný, můžete nám dát bouchačky? Já jsem říkal, že nejlepší bude esenbáka okecat, pak mu říct ,ruce vzhůru’, odzbrojit ho, svázat, uspat chloroformem a pak ho oddělat. To jak se píše, že jsme chtěli zbraně a nikomu nic neudělat, tak to je hloupost. Tohle jsou všechno darebáci. Na co potřebujeme zbraně? Ty jsou od toho, aby se s nima stříleli lidi, tak můžeme začít hned s těma, komu ty zbraně bereme.“ Ctirad Mašín tímto tvrzením navíc znedůvěryhodnil vyjádření svého bratra Josefa k případu první vraždy policisty Oldřicha Kašíka, že nejeli do Chlumce s úmyslem někoho zabít, ale situace se vyvinula, tak jak se vyvinula.



Třetí vražda: 2. Srpna 1952 byl Josefem Mašínem společně s partizánem Švédou u obce Žleby přepaden vůz vezoucí výplaty dělníkům Kovolisu do Hedvikova. (Starší Ctirad byl v tu dobu za pokus o neopávněné opuštění republiky uvězněn v Jáchymově). Uvnitř dodávky tehdy seděl kromě řidiče, bezpečáka a vedoucího závodní kuchyně i hlavní účetní Kovolisu Josef Rošický. Josef Mašín se ujal řízení vozidla, zatímco Václav Švéda vedl oba zajatce pěšky. Poté, co vůz odbočil k blízkému lesíku se bezpečák pokusil strhnout řízení. Josef Mašín ho nechal společně s účetním vystoupit. Během toho sáhl účetní Rošický po zbrani a došlo k potyčce během které ho Josef Mašín zastřelil. ( Existuje několik verzí popisujících incident : Dle tvrzení člena skupiny Milana Paumera se pokladník zastřelil, když při potyčce stiskl spoušť ve chvíli, kdy mu Josef Mašín zkroutil ruku, tak, že hlaveň mířila přímo na pokladníkovo břicho; dle původní výpovědi bratří Mašínů pro Otakara Rambouska však Josef Mašín pokladníka obelstil, vykroutil mu zbraň z ruky a teprve poté jej zastřelil.)

Skupina Mašínů se zmocnila 900 000 tisíc korun, ale místo toho, aby je použila na osvobození vězněného Ctirada, tak pro sebe nakoupili kožené boty, módní oblečení, motorky a pro Václava Švédu i vodovod do bytu a rozkládací gauč…

V roce 1953 byl po prezidentské amnestii Ctirad Mašín propuštěn na svobodu. Bratrům hrozil nástup na vojnu, proto se rozhodli emigrovat. 6. Října 1953 překročili hranici do bývalého východního Německa skrz které se chtěli dostat na západ. Nedaleko Freiburgu přepadli vojenský transportér a kvůli nim bylo následně mobilizováno přes 20 tisíc členů Volkspolizei a armády. Při útěku plném přestřelek za sebou Mašínové nechali další 4 mrtvé a několik zraněných. Členové skupiny Václav Švéda a Zbyněk Janata byli postřeleni a dopadeni. Švéda s Janatou byli později dopraveni do Československa a popraveni. Do Berlína se bratři Mašínové dostali na podvozku nákladního vlaku až poslední říjnový týden a později odtamtud dorazili až do země svých snů – USA.



Jedním z argumentů zastánců činů bratří Mašínů je ten, že se jednalo o odboj proti komunistickému režimu. Copak lze za odboj proti režimu označit několik poškozených lokomotiv či zapálených stohů? Dalším z řady nesmyslných argumentů zastánců vražd bratří Mašínů je ten, že se jednalo o zabití kolaborantů komunistického režimu. Kdo byl v té době vlastně kolaborant? Ten, kdo byl členem komunistické strany? – Ale to byl v té době přece každý druhý. - Dokonce i matka bratrů Mašínů byla členkou komunistické strany… Byla tedy také kolaborantkou? Řadový policista Kašík, strážmistr Honzátko či účetní Rošický nebyli lidé přímo spjatí s komunistickým režimem. Tito lidé tehdy dělali svoji práci, stejně tak, jako by ji bývali dělali za každého jiného režimu a jejich vraždy nelze ospravedlnit ani tím nejšlechetnějším úmyslem. Bratry Mašíny bych pokládal za hrdiny, kdyby se tehdy pokusili o atentát na Klementa Gottwalda či jiného významného komunistického představitele, nikoliv za loupežná přepadení a ideologické vraždy obyčejných lidí, které zároveň využili ke svému vlastnímu prospěchu. Řekneme si to na rovinu: Tráva je zelená, nebe je modré a bratři Mašínové byli obyčejní vrazi. O tom se nediskutuje. Tečka.



Tento článek vyšel též na: http://hassan.blog.idnes.cz/ -


patrikoclock

#1227

2012-11-26 19:50


1.
Vážení studenti, je demokracie, máte právo demonstrovat proti výsledku demokratických voleb a máte také právo ze sebe nechat udělat pitomce. Protože ve skutečnosti budete demonstrovat jen za zájmy kmotra z Hluboké a podobného odpadu, nikoliv za demokracii.

jakubmares.blog.iDNES.cz

#1228

2012-11-26 19:51

Studenti stávkují proti komunistům

Dočetl jsem se, kterak studenti Jihočeských vysokých a středních škol svolávají stávky. Trvají na odvolání krajské zastupitelky Vítězslavy Baborové (KSČM) z postu radní pro oblast školství a kultury.

Předně nechápu proč stávkují, vzhledem k výsledku demokratických voleb, ČSSD popř. komunisty v kraji vytáhli zřejmě zcela demokratickou zoufalou volbou voliči. Chápu, že studenti vidí svět zřejmě dosti naivně, ptám se ALE! Studenti posledních x let spí? Momentálně se potápíme, za což vinu nesou předně pravicové strany. (Dodávám sám jsem nevolič, i když programy pročítám.Nikdy si nevyberu. Upřednostňuji slušné lidi před stranickou orientací.)

Jejich stávka mi přijde směšná, možná jsou někým ovlivňováni. Proč nestávkují třebas proti nuceným pracím, které zavedl snaživý úředník Gestapa Drábek? Oproti tomu je krajská funkce Baborové naprosto bezpředmětná záležitost.

Možná se studenti vidí ve studentech ze sametové revoluce, jenže i ti byli pouze komparz. Revoluce nedělají studentíčci, revoluce dělají tvrdí muži a zbraně. Jeden ozbrojený muž měl třeba jistě pro Castra cenu tisíců studentíků.

Takže až studentíci dostudují, většina z nich nenajde práci (co vím tak pro absolventy je práce naprosté MINIMUM, a to i vysokých škol), budou zařazeni do pochybných programů jako hlášení přítomnosti na poště v rámci DONEZU nebo veřejně prospěšných prací….Nebo jim spolu s dalšími spolupracovníky nebude vyplacena výplata za odvedenou práci a po stížnosti na inspektorát práce jim teno úřad odpoví, že to není jejich starost a kontrolu kvůli Vám dělat nebudou a dále je to vůbec nezajíma (osobní zkušenost).



Tak pak si možná ťuknou na čelo a nějakou Baborovou může vzít čert.

Rakušan

#1229 Studenti běžte se učit, je demokracie, zřejmě nevíte, co to je!,

2012-11-26 19:59


Studenti běžte se učit, je demokracie, zřejmě nevíte, co to je!
Ve volbách v Rakouském Štrýrském Hradci byli komunisté druzí. Letos, v roce 2003 taky. Stávkuje tam někdo, ne, klídek, pěšinka..... Ve Švýcarsku, v Ženevě, starostoval l999-2005 komunista. Opakovaně zvolen, oblíbený, stávkoval někdo v Švýcarsku? To jen blázni v Jižních Čechách.
reagovat
kantor

#1230 Re: Re: Re: Re: Re: Komunisté

2012-11-26 20:01

#1195: Monika - Re: Re: Re: Re: Komunisté

Moniko, dopoledne jsem Vás žádal, abyste jmenovala alespoň jeden hrdinský čin bratrů Mašínů. Stále čekám.....

Jan Novák

#1231 STRANA " LIDEM " KTEROU NIKDO NEVILIL

2012-11-26 20:01



Jan Novák 21.11.2012 18:31
JanNovak

STUDENTI---DĚLNÍCI--INTELIGENCE---PRACUJÍCÍ a vůbec občané ČR, občané!, pojďme DO ULIC a na NÁMĚSTÍ ! Pojďme protestovat proti LIDEM!!nikdo je nevolil a oni ŠKODÍ naší vlasti! PANE PREMIERE ODVOLEJTE PEAKE a její mikro-partu!

Jan Novák

#1232 oprava chyby - strana " LIDEM " kterou nikdo nevolil

2012-11-26 20:03

STUDENTI---DĚLNÍCI--INTELIGENCE---PRACUJÍCÍ a vůbec občané ČR, občané!, pojďme DO ULIC a na NÁMĚSTÍ ! Pojďme protestovat proti LIDEM!!nikdo je nevolil a oni ŠKODÍ naší vlasti! PANE PREMIERE ODVOLEJTE PEAKE a její mikro-partu!
váš Štětina

#1235 To Vám studentíci nevadí

2012-11-26 20:25

http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Miliony-pro-Peake-Skandalni-reci-o-manzelovi-spoluzakovi-a-luxusni-vile-253263
-------
Koupit vilu za necelých deset milionů, za třináct jí zrekonstruovat a po téměř sedmi letech užívání jí prodat téměř za šedesát milionů - to vypadá jako pohádkový byznys. Povedl se místopředsedkyni vlády Karolíně Peake a jejímu manželovi. Za vrcholící hospodářské krize v roce 2009 vydělali na prodeji domu v Troji 33 milionů. Navíc jej prodali firmě s nejasnou strukturou a možnými konexemi na mocné pražské ódéesáky. Toť zjištění časopisu Týden.

Nepřihlášený uživatel

#1236 Re: oprava chyby - strana " LIDEM " kterou nikdo nevolil

2012-11-26 20:41

1234

#1238 ll

2012-11-26 20:45

Pane Nováku nikdo s vámi nikam nepůjde protože jste komanč s rudou tlamou tak
poslanec BENDA

#1239 Pan Benda od svých 18 let nepracoval

2012-11-26 20:46

Kardiochirurg Jan Pirk zřejmě nevěřil vlastním uším, když slyšel poslance Marka Bendu (ODS) hovořit o církevních restitucích. Zákonodárce prý před kamerami České televize bezostyšně lhal. V komentáři pro pondělní MF Dnes Pirk dodává vlastní restituční zkušenost, na které ukazuje, že k restituentům z 90. let nebyl stát zdaleka tak štědrý, jako je dnes k církvím.

Přijedeš do špitálu v meďouru tak půjdeš hned na sál,když na kole se sponkami na nohavicích,tak tě pověsí ve sklepě na hák a počkáš si až si ukrajinská uklízečka dopije kafe a pak se ti bude věnovat.

http://vtipy.netroof.eu/item/7951/nove-logo-karoliny-peake-je-plagiat-stejne-jako-cela-strana-lidem/
ROZSOCHA MARTIN

#1240 Vážení stávkující studenti, už zase máme volby.

2012-11-26 20:55

ROZSOCHA MARTIN

#1241 Volte pana Kalouska.!!

2012-11-26 20:57

Rakušan

#1242 Neviditelná ruka trhu.

2012-11-26 20:59

Petruška

#1243 Naše Petruška vzpomíná.

2012-11-26 21:02

1234

#1244 ČR

2012-11-26 21:11

Kradu, kradeš, krademe, a této zemi vládneme. Jsem poslanec ODS, nakrad sem si do nebes. Nikdo mě tu nezabásne, imunitou vše pohasne. Já jsem lupič z povolání, zloději mě nedohání. Nakradu si přes daně, uvažuji prohnaně.

Ptá se Pepíček tatínka: "Tati, dneska jsme ve škole probírali boj proti korupci a já tomu nerozumím, můžeš mi to vysvětlit?" Tatínek jde s Pepíčkem na dvůr, kde mu ukáže dva kýble, jeden prázdný, druhý naplněný kamením. Vezme ten kýbl s kamením a vysype ho do toho prázdného. Pak se zeptá Pepíčka: "Tak co změnilo se něco?" Pepíček se zamyslí a povídá "Vlastně nic!" Tatínek mu odpoví: "Správně, ale toho rachotu kolem!"
jasan

#1245

2012-11-26 21:45

Studenti probuťe se , ztratili jste kontakt se současností.
xxxxxx
Komunisté úspěšní i v Rakousku
V obecních volbách do zastupitelstva hlavního města rakouské spolkové země Štýrsko Hradce zřetelně narostly hlasy pro Komunistickou stranu Rakouska KPÖ, a to z 11 na 20%, patrně na úkor socialistické strany SPÖ a Zelených, kterým hlasy ubyly. Ztratila též starostenská Lidová strana ÖVP. Podrobnosti na veřejnoprávní televizi ORF
Kromě komunistů byli úspěšní i Piráti, kteří budou poprvé v obecní radě Štýrského Hradce
Jestli tato zpráva uklidní nebo ještě více zneklidní antikomunisty v české kotlině, se ukáže. Rozhodně však stojí za to se občas podívat za hřebeny Šumavy. Například z Třeboně to není zase tak daleko.A spojení pirátů s komunisty tak to už je úplná bomba.
xxxxxxxxxxxxxxx

Spojení pirátů s komunisty , to už je úplná bomba.

Teď už jste k smíchu i Rakušanům..... <:-)))
kdemohkrad

#1246 Re:

2012-11-26 21:56

#1201: ROZSOCHA MARTIN -

k prvnimu odstavci  vaseho prispevku  snad jen to. ze kryptobolsevik ruml, redaktor rudeho prava ve svych clancich k procesu s dr. miladou horakovou zadal s penou u tlamy pro tuto damu psi smrt. v roce 1968 vsadil na kulhaveho kone a musel pak od valu. tu ho osvitil duch svaty a stal se z nej mavnutim proutku demokrat a humanista nad jine. jeho synacek jan ruml, pasak koz pred rokem 1989, ktery si chodil za penize pro podporu disentu od janoucha ze svedska ci z francouzske ambasady macet chobot s opilci kolem  vaclava havla, (alias vaska blekoty jak byl kamarady z mokre ctvrti nazyvan ) do hospody u tygra. po roce 1989 si tento lenoch a flink koupil od myvala na zapadoceske universite v plzni titul doktora prav, ktery mu dosud nebyl odebran.jinak je o nem znamo, ze nerozezna houslovy klic od paragrafu.

mozna, ze si na toho zarostleho vaguse (jana rumla) vzpomenete z doby, kdy měl nastoupit do televize novy reditel, aby tam udelal poradek v drancovani rozpoctu ct a tento hrdinny bojovnik  tenkrat bivakoval na veline ct na kavcich horach a to tak udatne bojoval za nezavislost ct az pri tom pripravil na mleko jednu komentatorku zpravodajstvi.

jo,to byly casy, kdyz na vnitru sefoval pasak koz ruml s namestkem fendrychem a fousatou petruskou, ktera ma plnovous, ze by ji ho zavidel i capajev...statni obcanstvi pro kolaborantskou slechtu se prodavalo jako na bezicim pasu, z kapu v mathausenu se mrsknutim pera stavali heftlingove, to vynaselo vice nez disidentske pestovani koz, byt s financni podporou francouzske ambasady a pana janoucha. i to heslo na slapohyby nasich policistu pripravil moc hezke - pomahat si navzajem k penezum, jak to jde a chranit moralni devianty z rad modro-cernohnedych klistat na vsech urovnich...

povazujte to za moji skromnou hrivnu k vykresleni verneho obrazu nasich moralnich velikánů, kteri uz 23 let jak stari sokolove lvi silou  plundruji to bolsevicke vetesnictvi, ktere nam v roce 1989 podle jejich verbalnich protitutu ti prokleti bolsevici zanechali....

kdyz jim to obcane dovoli, snad na to maji jeste dva roky...

Kristina Fučíková

#1247 Zrušení diskuse

2012-11-26 22:18

Vážený pane profesore, snad by bylo vhodné tuto diskusi zcela uzavřít, neboť se zcela zjevně stalaterčem útoku úchylných živlů a internetové galerky. Vaše petice a všichni slušnía vzdělaní lidé, kteří se zde objevují si nezaslouží takové bahno a močůvku. Přeji hezký večer. Kristina Fučíková
BACHANAKK

#1248 Re:

2012-11-26 22:31

#1225: ROZSOCHA MARTIN -

Rozsocho,Kdemohkrade,Jasane a Vám podobní,

vzhledem k tomu,že Vaše trapnosti zde neustávají,zkuste se do rána z toho vyspat a případně dělat i něco jiného,než neustále dokola psát žlučovité komentáře plné zla a nenávisti.

 

Znechucený občan

#1249 Re: Student - jste na to pyšní?

2012-11-26 22:39

#1237: kantor - Student - jste na to pyšní?

Tohle už nelze nazvat ani hyenismem, to už je fašismus par excellence - výsledek štvanic pana Rosochy a jemu podobných. Už chybí jen ty hakenkrajce... Die Fahne Hoch!

kantor

#1250 Re: Zrušení diskuse

2012-11-26 22:39

#1247: Kristina Fučíková - Zrušení diskuse

Dle mého názoru tato petice neměla vůbec vzniknout. Nevím, co si pan učitel od ní sliboval. Volby nějak dopadly a demokrat by je měl respektovat.  Domnívám se, že je porušován zákon a Ústava.