PETICE PROTI ZRUSENI NEMOCNICE VE STERNBERKU !!!!!!!!

Jitka

#51 nemocnice Sternberk

2012-10-08 12:18

Zde je informativni clanek o nemocnici Sternberk.

https://or.justice.cz/ias/ui/vypis-vypis?subjektId=isor%3a800013341&typ=actual&klic=sd8ewo

Preji vlastnikum nemocnice Sternberk hodne zdaru a uspechu, protoze na jejich uspechu zalezi i nas uspech s touto petici, a lezi na nich cela budoucnost nemocnice Sternberk.

Hezky den!

Nepřihlášený uživatel

#52

2012-10-08 13:45

Rodí se málo dětí tak zrušili školky, rodí se pořád málo dětí, zrušíme nemocnice a až všichni umřou zrušíme i hřbitovy, ať si to ti lidi dají třeba na zahradu...
charlie

#53 Re: Re: Re: Hoax

2012-10-08 14:16

#14: Hoax II - Re: Re: Hoax 

 Vidím to úplně stejně jako "hoax", pan Zemánek poroznášel petiční archy k podpisu, jsou všude v nemocnici, po celém městě s odkazem na odevzdání do kanceláře ČSSD v Olmouci. Je to jeho postoj k volbám. VZP neuvažuje o zrušení nemocnice, pouze o odebrání 30 lůžek za celou SMN.


Nepřihlášený uživatel

#54

2012-10-08 14:32

Od začátku slavného Agelu bylo jasné,jaký záměr tito tuneláři mají. Pár špičkových lékařů zde zůstalo,většina se ale na ten bordel odmítala dívat,tak rozvázali,nebo museli rozvázat pracovní poměry. Zájem zavřít nemocnici a udělat z ní pouze LDN se tiše šeptalo od změny ředitele. Nově vybudovaná oddělení,špičkový tým lékařů,spokojení pacienti,bezpočet lidí,kteří by přišli o práci atd .... Pro Boha je už tohle normální??? Kdo má zase málo a potřebuje nahrabat ??? Ať si tento magor zkusí jet třeba z Jívové na urgent do Fakultní nemocnice V Olomouci a v zimě!!! Normálně myslící člověk se pod petici podepíše,teď by mě ještě zajímalo,kolik lidí se o této chystané prasárně vůbec dozvědělo.

Nepřihlášený uživatel

#55

2012-10-08 15:04

Nesouhlasím se zrušením nemocnice ve Šternberku.
balatova

#56 to snad ne

2012-10-08 18:14

porodila jsem ve šternberku obě své dcery, přestože bydlím dva kilometry od šumperka nesvěřila bych jim ani morče, než se v šumperku dočkam ošetření dítěte na pohotovosti jsem ve šternberku dvakrát a z mnohem lepší péčí. Jestli chce nějaký šíenec tohla špičkové pracoviště zrušit měl by se léčít o pár stovek metrů dál

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2012-10-08 21:43


Jitka Kanova

#58 Clanek z Medical Tribune CZ

2012-10-08 21:56

Gajdáček: Zdržují nemocnice, ne pojišťovny

08.10.2012 08:57
Zdroj: www.tribune.cz
Autor: ivb

Nejdou to pojišťovny, ale nemocnice, které brzdí proces vyjednávání o smlouvách na příští rok - myslí si Jaromír Gajdáček, prezident Svazu zdravotních pojišťoven.
„Pojišťovny jsou ty, které čekají na zdravotnická zařízení, až jim podepíší tzv. úhradové dodatky smluv v aktuálním roce.
A zdravotnická zařízení si pěkně dávaly na čas, aby se „neunáhlily“ a aby ze zdravotního pojištění „vytáhly“ co nejvíce peněz,“ uvedl Gajdáček pro Medical Tribune.


Probíhají v současné době jednání s pojišťovnami o smlouvách na příští rok? Pokud ano, se kterými nemocnicemi nyní jednáte? Se kterými se chystáte jednat v nejbližší době?

Jednání probíhají permanentně. Nelze specifikovat, který den jednáme s jakou nemocnicí, ale jednání skutečně probíhají. Zrovna před několika dny jsem byl osobně přítomen jednání s nemocnicí v Roudnici nad Labem. Výsledek je zatím takový, že s 56 nemocnicemi jsme se již dohodli, takže tam bude podepsána smlouva. S těmi, se kterými do konce roku nedojde ke shodě, bude uzavřena krátkodobá smlouva na rok a tuto „překlenovací“ dobu využijeme k dalšímu jednání.

Oslovili jsme zástupce krajů s dotazem, zda jednání o restrukturalizaci péče pokračují. Odpověděli nám, že od léta žádná jednání neprobíhají. Proč tomu tak je?

Jednáme primárně s nemocnicemi, takže je možné, že oslovení zástupci krajů nebyli dostatečně informováni ale s většinou se jednalo.

Kdy budou podepsány smlouvy s nemocnicemi? Až na konci listopadu?

Předpokládám, že v průběhu listopadu. V každém případě tak, aby od 1. ledna platily.

Které nemocnice vlastně navrhuje Svaz zdravotních pojišťoven ke sloučení či zrušení?

Svaz zdravotních pojišťoven ČR nejmenoval ani jednu nemocnici, která by se měla kompletně zrušit. Jde spíše o diskuse o změnách ve struktuře poskytované péče. Nemocnice většinou berou tuto změnu v případě přeměny na lůžka následné péče jako likvidaci.

Uvedl jste v tisku, že absolutně nehrozí, že by prvního ledna někdo neměl smlouvu. Můžete vysvětlit, co jste tím myslel?

Přesně to, co jsem řekl. Nemocnice, se kterými se na restrukturalizaci dohodneme, budou mít uzavřenu novou smlouvu. A nemocnice, kde ke shodě nedojde, budou mít „dočasnou“ smlouvu patrně na jeden rok, abychom vytvořili prostor pro další racionální jednání. Jsem přesvědčen o tom, že kdybychom nebyli v předvolebním čase, celá situace by byla docela jiná – dohod by bylo více a rozhodně by nebylo kolem jednání tolik emocí. Je škoda, že někteří politici si berou právě zdravotnictví za hlavní téma svého předvolebního boje. Chci ujistit především občany, pacienty, aby nepodléhali vyhrocenému tlaku kolem smluv. Oni svoji zdravotní péči, na kterou jsou zvyklí, dostanou i po prvním lednu. To mohu zaručit. Praxe je spíše opačná: pojišťovny jsou ty, které čekají na zdravotnická zařízení, až jim podepíší tzv. úhradové dodatky smluv v aktuálním roce.
A zdravotnická zařízení si pěkně dávaly na čas, aby se „neunáhlily“ a aby ze zdravotního pojištění „vytáhly“ co nejvíce peněz.

Dodatky smluv podepisovaly až těsně před koncem nikoliv nadcházejícího, ale aktuálního roku. Takže pojišťovny po celý ten rok žily v nejistotě, jaké budou skutečné celkové náklady na zdravotní péči, a zda tedy vůbec na ni budou mít peníze. Je vcelku zajímavé, že tato obrácená situace se nikdy nestala středem zájmu médií.

(ivb), www.tribune.cz
http://www.tribune.cz/clanek/28050-gajdacek-zdrzuji-nemocnice-ne-pojistovny
Roman

#59 Re: nemocnice Sternberk

2012-10-10 17:58

VL

#60

2012-10-10 21:07


Ať už je situace v nemocnici jakákoliv, pořád je lepší mít nemocnici poblíž bydliště, na záchraně života rozhodují minuty a Olomouc je opravdu dál. Moje zkušenosti s nemocnicí z dřívější doby jsou pouze kladné, zachránili tam život mému otci, dceři a mně, to opravdu není málo. Nyní tam docházím na další vyšetření a vždy se ke mně chovají mile,nikde dlouho nečekám a věřím, že investice do nemocnice z poslední doby nebyla zbytečná a situace se uklidní a znovu bude fungovat tak, jak má. No a pokud někdo nechce se léčit ve Šternberku, má určitě možnost jít jinam, v tom mu určitě nikdo bránit nebude.










Micák

#61 ??!!??

2012-10-10 22:57

Kterej debyl toto vymyslel??? To může napadnout pouze neskutečného VOLA!!!!
JUDIT

#63

2012-10-11 09:25

Zrušit nemocnici Šternberk je holý nesmysl. Toto rozhodnutí je neprofesionální. Skupina lidí co takto rozhoduje, rozhoduje takzvaně od stolu. Tito lidé vůbec nemají představu, jaký má význam nemocnice Šternberk pro svůj region.
Nemocnice Šternberk je známa svou vysokou prafesionalitou a milým lidským přístupem, který se ve většině zdravotnických zařízení nevidí. Mám vlastní zkušenost.
Doufám, že zvítězí zdravý rozum a nemocnice Šternberk bude zachována.

Nepřihlášený uživatel

#64

2012-10-15 09:38

NERUŠIT NEMOCNICI..bez včasné pomoci lékařů,je ohroženo tolik lidských životů..
Ondik

#65 NERUŠIT ... ZACHOVAT

2012-10-25 12:57

zrušit by se měl ten kdo navrch na zrušeni Šternberske nemocnice podal ... moje posledni skušenost byla na pohotovosti kdy sem byl zašivat ruku co sem a jak sem si udělal je vedlejší ale přistup lekařu byl naprosto v pohodě a profesionalně zašito a ošetřeno jak už tu ... a jet z uničova do olomouce když šterberk je za rohem ... ja na životě ohrožen nebyl, ale denně se stane tolik urazu u kterych rozhoduji minuty takže ja sem jednoznačně pro jeji ZACHOVÁNI
NEMOCNICE

#66

2012-11-10 17:52

nemocnice sternberk neni dobra,,mela by se zavrit...nevim proc vsichni chcou rodit tam,,nestacil vam pripad jak skurvily porod maminky ktera ted zada odstupne...me tam zemrel tatinek jen po operaci ruky a to tim ze zanedbaly peci pred a po operaci...proste jak ste nad 50 tak na to serou ani prevoz nezajisti...totalni hrozna nemocnice na kterou zemrelo zbytecne uz plno lidi NECHAT ZRUSIT TUTO BLBOU NEMOCNICI IHNED ||||||||||