Prosím neprodávat

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Prosím neprodávat

jak

#1

2012-09-19 01:57

Nic proti Penny nebo jinému velkému obchodu, ale ať ho postaví na okraji města a ne aby kvůli tomu zhyzdili vcelku úhledné místo kousek od náměstí.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2012-09-19 02:01


jak

#3 PS:

2012-09-19 02:02

#1: jak - Už tak dost je toho příšerného hebeda nevzhledného, které vyrostlo na kopci nad koupalištěm. To je taky učebnicová ukázka absolutního nevkusu a znásilnění okolní přírody...

 


Nepřihlášený uživatel

#4

2012-09-20 01:08

Zdeni, jsi moudrá a odvážná. Napsala jsi to správně, mluvíš mi z duše!
Oli
Miroslav

#5 nemusi se zlikvidovat mistni obchodnici, at si Penny zustane kde uz je

2012-09-20 12:04

... a v miste v centru mestecka lze nechat klidnejsi zonu ... neni to fakt potreba
jablo

#6

2012-09-20 16:57

... jsem rád, že ještě jsou lidi, kteří nemají jediné měřitko pro své štěstí a tím je cena rohlíku

Josef Unčovský

#7

2012-09-22 09:40

Ta krabice kterou tam postaví bude jako pěst na oko,
kontrast s konečně opraveným historickým mostem bude otřesný.
Kdo chce udělat větší nákup a ušetřit sedne do auta a za 10-15 minut
je v Žamberku nebo Ústí tak proč si to u nás hyzdit.
Ale ono to s těmi cenami také není tak jednoznačné,záleží na
každé konkrétní položce.
Občan

#8 Re:

2012-09-22 10:12

#7: Josef Unčovský -

Ano, krabice to bude, prostě tak vypadají všechny nové obchody, domy, úřady atd. Kontrast s historickou částí - ano bude,  nikdo už nebude stavět jen z kamene a dřeva jako v 13. století, prostě jsme už o pár set let vývoje dále. Navíc, most nikdo zakrývat nechce. Co se týká dojetí si do Žamberka nebo až do Ústí pro ušetření, tak tam se úspora stírá samotnými náklady na cestu. Máte auto? Já ne, a vléci velký nákup autobusem nebo vlakem aby se mi vyplatila úspora? Děkuji, nechci. A co se týká cen, věřte, že nás známí z HK (po shlédnutí cen základních potravin v našich dvou velkých nejmenovaných prodejnách) zahrnuli otázkami typu: co to u vás je za ceny?, to tu nemají konkurenci ?, a kope za vás vůbec radnice nebo je na druhé straně barikády? Zkrátka pokud tu Penny zlepší konkurenční prostředí tak lidem zbyde i nějaká kačka na něco jiného, než jen na přežití.

občanovi

#9 Re: Re:

2012-09-22 10:43

#8: Občan - Re:

milý občane, Penny Market nezlepší konkurenční prostředí, on ho prostě bud převálcuje až ke krachu místních podnikatelů, nebo tam lidi budou chodit pouze pro zboží v akcich, a v takovém případě budou v mínusu a do dvou let zavírají krám a prodávají ho prvnímu kdo po něm skočí.. tedy bud realitce s cigánama, nebo vietnamcoj s tržnicí.....

zůstane po nich město v dluzích! s totálně ucpanou Nádražní ulicí ze které se budou snažit vyjíždět ambiciozně autobusy z nového neštastného autobusáku, kde se ten autobus, ale bohužel ani neotočí

a až zas k vám pojedou známí z HK, tak určitě budou nadšení jakou pěknou slavobránu na vstupu do města máme....... budou říkat jací tu jsou lidi blbci, že si nechali zničit krásnej funkční autobusák jen kůli levnýmu polystyrenovýmu hnusnýmu rohlíku.....ušetři si raději na auto, ono i v Praze člověk musí do toho marketu jet bud autem, nebo někde tři zástávky metrem, či tramvají....takže to je jak do Letohradu, bo Žbk...

Josef Unčovský

#10 Re: Re:

2012-09-22 12:17

#8: Občan - Re:

Konkurence v Jablonném je,prodejen potravin je zde minimálně 5!

Jak velkých /Marta,Konzum/ tak malých /Rodinka,Hruška,Večerka atd./+bufet v Nádražní,cukrárny..

O kolik si myslíte že  bude Penny levnější než třeba Hruška?

Vladislav Kryl

#11

2012-09-22 13:27

Společnost penny vysadí za každý poražený smrk deset jiných.Také jsem se dočetl,že bychom se měli smířit s tím bydlíme v malém městě a tak ne máme nárok na ulehčení lidem kteří zde nakupují.
Láďa Ježek

#12

2012-09-22 13:59

nedělejme si iluze, Penny market je jen podnikatel s velkými penězi v zádech. Umí z lidí líbivěji odčerpat peníze, než asi zatím naše místní konkurence. Ve světě velkého podnikání jde jen o jediné a to je zisk. K tomu samozřejmě patří i potlačení konkurence a následné zvýšení cen. Velké řetězce mohou čekat na svůj zisk i několik let, než se naplní jejich strategie. Nikdo nám nic zadarmo nedá. To nemáme dost zkušeností z Evropské únie? Každému jde nakonec jen o jeho vlastní prospěch. Ale nic proti Penny, jak je dobře napsáno v petici. Nemohu se ale smířit s tím, že má Penny dostat mimořádnou výhodu od města - pozemek na který si ukáže. Takouvou výhodu nedostal žádný náš místní podnikatel. Argument, že jinak stavět nebudou neobstojí. Když stavět nebudou, časem vyplní prostor na trhu v Jablonném někdo jiný. Ten možná nebude mít takové nároky na prostor a nakonec všichni uvidíme, že se jeho obchod dobře začlenil do architektury našeho města. Přestaňme se bát, že nám něco uteče. Už dědové říkali "práce kvapná, málo platná". A ještě něco nakonec: Dokážete si představit, že by v podobném německém, nebo rakouském městečku představitelé města pozvali konkurenci od nás, aby zlepšíli služby ve svém městě :-)?

Nepřihlášený uživatel

#13 Re: Re: Re:

2012-09-24 12:05

#10: Josef Unčovský - Re: Re:  

 Tak, tak - nejsou tu přece jen ty dvě velké prodejny...

Odpůrce nesmyslného odporu.

#14

2012-09-24 22:27

Drazí ovčané, podepisujte si co chcete. Síla peněz má velkou moc a já věřím v to, že celá situace dopadne ve prospěch výstavby supermarketu. Sice mi bude líto našeho národního stromu v podobě několika lip mladšího vzrůstu na onom "překrásném místě", avšak pro zničení některých místních "podnikatelů" se musí něco obětovat. Je totiž až nechutné, co si někteří z nich v podobě cen potravin, k nám spotřebitelům dovolují. Tento fakt musí uznat každý soudný člověk příroda-nepříroda. Všechno se točí okolo peněz. Takže až se ve většině místních obchodů s potravinami začne prodávat v "bežné cenové relaci", nebudou se muset zdejší obchodníci ničeho obávat, možná jenom front u pokladen, viz. vámi nenáviděný Penny Market. (Pí. Balšánková je kapitolou sama o sobě, kdo by nebránil své "koryto"? Jste k smíchu!)

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2012-09-24 22:51


Zdenka Balšánková
Autor této petice

#16 Re:

2012-09-24 23:09

#14: Odpůrce nesmyslného odporu. -

Škoda, že si nestojíte za svým názorem tak abyste se podepsal. Asi jste petici nečetl, nebo nepochopil. Ta petice vůbec není proti Penny marketu, ale proti prodeji pozemků autobusového nádraží do rukou německých obchodníků. Za to, že Penny market odmítá stavět jinde já opravdu nemohu.


Nepřihlášený uživatel

#17 Re:

2012-09-25 11:11

#14: Odpůrce nesmyslného odporu. -

Mně spíš příjde nechutné, že kůli prodejně potravin se ruší - přesouvá, to je jedno, autobusové nádraží!! Proč ?? Vždyt jsme město, které je obklopeno polema po celým jeho obvodu..proč to nepostavit na některém z nich ?  Anebo ano, pojdmě to dělat pořádně.. proč rušit pouze autobusák pro malej market ? Zrušme rovnou základní školu a udělejme tam Makro at můžeme o víkendech pěkně stádně všichni shopovat a ukájet své konzumní vášně....Že život není jen o žvanci, ale i o prostředí ve kterém žijem ? Ale kdeže, raděj na smetˇáku, ale s rohlikem za korunu v jedné a paštikou z kuřecího separátu v druhé ruce, spokojeně sedět před market pojdme...než si sednem večer před novu.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2012-09-25 18:01



Nepřihlášený uživatel

#19 Re:

2012-09-25 18:02

#14: Odpůrce nesmyslného odporu. -  

 

#14: Odpůrce nesmyslného odporu. -  

K odpůrci nesmyslného odporu --- Tak já vám přeji dobrou chuť, až si spokojeně z Penny ponesete to pravé máslo za dobrou cenu, které před tím pěkně zrálo zamražené 2 roky v Belgii. Není také nad neprodanou zeleninu, kterou k nám dovážejí z rakouska a německa. Hlavně že je to levný. Uznávám, že někteří lidé moc peněz nemají a chyby jsou i na straně některých místních obchodníků, ale zničit si jednu z posledních větších ploch ve městě jen kvůli "levným rohlíkům" mi přijde jako špatné řešení.


Nepřihlášený uživatel

#20

2012-09-27 15:36

Autobusové nádraží bude stále potřeba, ale stavby pro nákupní řetězce, které za blížící se nekoupěschopnosti obyvatelstva zkrachují, pak zůstanou jen jako ošklivé škatule.
Mira

#21 Re: Re:

2012-10-03 13:17

#8: Občan - Re:

Jasne, zase jde jen o prachy. Zili jsme v J cely zivot bez toho, abychom podnikali vylety za levnejsimi rohliky a vsichni jsme to prezili a byli pysni na to, jak krasne mame mestecko. Kdo chce, at se za levnejsim rohlikem prestehuje.

Veronika

#22 Re: Re:

2012-10-03 13:25

#17: - Re:

Presne! Zrusme Jablonne a postavne obchodni centrum! Muzeme bydlet v chatkach kolem a nejlevnejsi hnusprodukty budou po ruce, protoze konkurence se budou vzajemne prebijet ... rikam si, ze lidi by si meli zaslouzit bydlet na tak krasnem miste a vsechny ostatni bych odlifrovala na Jizni mesto, ono by jim sklaplo..

filla

#23 Re:

2012-10-03 22:00

#14: Odpůrce nesmyslného odporu. -

Nejde ovšem jen o ceny, ale i o kvalitu potravin, které nám především jedna větší nejmenovaná prodejna nabízí. V tom si jistě s Penny nezadá. Ale v Penny k tomu aspoň bude přiměřená cena. Konkurenci tady jisté prodejny potřebují jak prase drbání. To je dna stránka věci. Další stránka je, že jsem též proti nesmyslnému ničení zeleně, a proto si paní Balšánkové velmi vážím, že měla odvahu přijít s touto peticí. Ale je tu ještě jedna stránka, že v této části města  velmi chybí parkovací místa pro auta. Ale i to lze řešit jinak. Rozhodně bychom si měli vážit každého stromu, který nám tu roste.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2012-10-04 16:26



Nepřihlášený uživatel

#25

2012-10-05 18:00

Dobrý den, i když nejsem z Vašeho města, ráda bych se připojila do Vaší diskuze. Je velmi příjemné projíždět městečkem, které není "vyzdobeno" marketem poblíž centra. Neumím posoudit, zda je ve Vašem okolí dostatek obchodů, ale jedno vím jistě..., tento market tam bude další desítky let, nikdo s tím už nic neudělá a možná se Vaše děti budou ptát, proč se nenašlo vhodnější místo někde za městem, jak je to obvyklé ve všech ostatních městech směrem na západ od našich hranic.
Myslím, že doma by si nedovolili o takovém umístění obchodu ani požádat, natož ho tam umístit.
Rozhodnutí prodat tento pozemek, znemožní Vám a Vašim dětem vytvořit zde pro budoucí léta něco smysluplnějšího, něco, na co budete pyšní.
Držím palce správnému rozhodnutí.
Šárka z Ostravy