Petice proti sloučení ZUŠ Chodov se ZŠ Chodov


Nepřihlášený uživatel

#51

2012-03-16 09:31

Snad zvítězí zdravý rozum, nad úplnou blbostí,nezničí se to, co funguje a je chloubou města Chodova.

Nepřihlášený uživatel

#52

2012-03-16 09:33

Je nepochopitelne,jak muzou sloucit ZS se ZUS a nechapu,proc dobre prosperujici ZUS chteji takto likvidovat.Ucim v ZUS Kralupy a obavam se,ze u nas se stane totez.Cast nasi ZUS uz se zacina stehovat take do nevyhovujich sklepnich prostor ZS na opacnem konci mesta.

Nepřihlášený uživatel

#53

2012-03-16 09:59

Pokud bude ZUŠ sloučená ztratí svojí úroveň a můžou ji rovnou zrušit , jsem proti sloučení a plně podporuji tuto petici.

Nepřihlášený uživatel

#54

2012-03-16 12:04

Není co dodat, zrušení postrádá veškerou logiku a já jako rodič dítěte, které navštěvu 11. rokem ZUŠ tuto petici rozhodně podpořím.

Ještě bych ráda dodala že je smutné že město nepodporuje organizaci, kde se schází zbytek mládeže, která nepropadla ulici, drogám a alkoholu.


Nepřihlášený uživatel

#55

2012-03-16 13:30

další machinace kde na oko se ušetří ,ale podpořit vzdělání lidí, ne! slučovat.Klesne kvalita a rozhodně si tím ZUŠ nepolepší.

Nepřihlášený uživatel

#56

2012-03-16 14:07

Neslučovat neslučitelné!!! Kvalitních uměleckých škol je jako šafránu a chodovská ZUŠ patří mezi první z nejlepších. Stačí se podívat na výsledky a návštěvnost. Děti si zaslouží kvalitní vzdělání! Petra Timurová

Nepřihlášený uživatel

#57

2012-03-16 17:00

Výuka v ZUŠ má svá jedinečná specifika, která jsou prakticky neslučitelná s výukou v ZŠ. Jestliže má ZUŠ Chodov plně funkční budovu se zázemím pro žáky i učitele a měla by se stěhovat do zchátralé a nevybavené budovy pro výuku ˇv ZUŠ, vidím to jako velký nesmysl ze strany zřizovatele, nebo spíše jde o hazard. Taková ZUŠ jako ZUŠ Chodov je pro děti doslova požehnáním, a nejenom pro ně, především i pro zřizovatele samotného, vždyť jej tato ZUŠka reprezentuje, je nositelem kultury a dalších nadčasových hodnot, jakým je umění vůbec. Apelujte prosím na zdravý rozum!
Hubert Hoyer, bývalý ředitel (dnes v důchodu jako učitel a ekonom) ZUŠ Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem.
Anna Marková, Ústí nad Labem

#58

2012-03-16 19:12

Vážený pane starosto,
jsem zásadně proti Rozhodnutí sloučení "zušky" do základní školy. Myslím si, že hudba a výuka dětí k této krásné zálibě by měla být také v krásných a tichých prostorách. Všem dětem přeji, aby zůstaly ve stávající ZUŠ. V žádném městě jsem neviděla, že by ZUŠ byla sloučena se ZŠ. Přeji hezký den.


Nepřihlášený uživatel

#59

2012-03-16 20:40

Mozna, ze vedeni mesto by se melo vic zajimat o tom, jaka atmosfera panuje v ZUS a jak napomahaji prostory k tomuprispivaji. Nektere deti do budoucna obohacuji hudebni, kulturni a spolecenske tradice a myslim si, ze o to jde. Nesouhlasim s rozhodnutim

Nepřihlášený uživatel

#60

2012-03-17 02:03

Zase jedno hloupé "šetřící" rozhodnutí, které zlikviduje něco prospěšného. Bojím se, že petice je příliš jemná zbraň na tupé úředníky. Což sloučit a případně zrušit tak polovinu všech správních úřadů...
Stát by běžel určitě dál a ubylo by pár nesmyslných oběžníků a dalších lejster.

Nepřihlášený uživatel

#61

2012-03-17 15:38

Vše co funguje,snaží se mocipáni zničit.

Nepřihlášený uživatel

#62 Zastupitelstvu

2012-03-17 21:31

Zastupitelstvo by mělo přemýšlet jak ušetřit jinde kde se plýtvá a ne na dětech, které jsou šikovné a město Chodov skvěle reprezentují. Snad zvítězí zdravý selský rozum a naše budoucnost, která je v šikovných dětech a lidech, kteří jejich zdárný vývoj a um podporují.


Nepřihlášený uživatel

#63

2012-03-18 01:19

Je asi málo feťáků na ulicích Chodova... Zrušit to co funguje v tehle republice je bohužel normální.

Nepřihlášený uživatel

#64

2012-03-18 11:43

Bože tolik dezinformací najednou.. Nic se neruší, jak velký byl humbuk, když se hledaly prostory pro výtvarku, jak lítaly petice, a osočování .´... a vše vedlo ke zlepšení stavu, prostředí a asi i kvality výuky. Nejinak tomu bude i teď. Nikde napadlo to, že budova "svítí" a i když město spolu s paní ředitelkou a mnoha opatřeními dělalo, co mohlo, tak radon v budově je dál.. Nevím, chtěl li bych mít své děti osvícené.... radonem.. Možná by bylo lepší si počkat na plné informace ,které určtě budou zveřejněny ve sdělovacích prostředcích města , než hypoteticky fabulovat a podléhat okamžitým emocím a náladám a tomu, co kdy, kde a kdo zaslechl či slyšel.. .. Ostatně.. moc udělat změnu má jen a jen Městské zastupitelstvo v Chodově. Nikdo jiný . M.Volek

 

Míla

#65 Re:

2012-03-18 12:12

#64: -  

 Pane Volek asi jste nečetl petici. Nejedná se o budovu, jedná se o sloučení ZŠ a ZUŠ. Tak že ne o radon , ale o vzdělanost dětí. Pokud se tyto dvě školy sloučí přijde ZUŠ o svou akreditaci tak jako o ní přišla ZUŠ sloučením se ZŠ v Karlových Varech.Bylo by dobré pokud město o něčem jedná domýšlet všechny důsledky. Tudíž nejde  jen o budovu a také ne o to že někdo slyšel jde o to co je napsané.Pokud se budeme bavit pouze o budově, tak ani ve střednědobém plánu města do roku 2014 o tom není ani čárka.Moc udělat změnu má jen zastupitelstvo, které je ale voleno lidmi, kterí se tedˇprpti tomuto rozhodnutí vajádřili asi by tedy chtělo aby také toto zastupitelstvo vzalo na vědomí.Nejsme ve fabrice , kde vedení rozhodne a my jdeme dělat máme nárok na svoje vyjádření. Samozřejmě i Vy a proto simyslím , že je nasnadě diskuze.  

 


Nepřihlášený uživatel

#66 Re:

2012-03-18 18:51

#64: -  

 Milý pane Volku,pokud vím,radonové šetření je v naprostém pořádku, jinak by v budově nemohli učit učitelé ani trávit čas děti, zdravotní zprávy myslím každý učitel rád předloží. A nemyslím si, že si výtvarný obor polepšil. Zatímco dřív měl prostory pro výstavy, prostory pro fotokomoru, pro dílnu, nyní je, pokud vím, ve dvou třídách 2.ZŠ, což mi nepřipadá nijak zvlášť adekvátní prostor pro výtvarný obor. Propo, jak říká komentář nade mnou - petice je o sloučení ZŠ a ZUŠ, kde se nikdo nebaví o prostorách, ale o nesmyslné nově vzniknuvší organizace, která je neodůvodnitelná, zvlášť, když ZUŠ Chodov má díky svému¨vedení a celkové organizaci jméno po celé ČR, což je patrné i z podpisů této petice.


Nepřihlášený uživatel

#67

2012-03-18 20:06

Jako vedoucí Katedry hudební výchovy Pedagogigcké fakulty Univerzity Karlovy v Praze, která se stará o výchovu učitelů hudební výchovy na ZŠ a zároveň se podílí na vysokoškolském vzdělání učitelů ZUŠ, považuji zrušení reprezentativní, samostatné ZUŠ, která významně podporuje kulturní život v kraji, kde je to velmi zapotřebí, za výjimečně nešťastný krok. Ruší se tím dlouho budovaná tradice, která byla v rámci celé ČR vždy velmi ceněna.


Nepřihlášený uživatel

#68

2012-03-19 13:54

Asi můj příspěvek brzy smažete, ale... Jsem vedoucí ZUŠ, která je součástí ZŠ ve městě. Máme vlastní budovu a do chodu zušky nám nikdo nemluví. Město tak spravuje jednu příspěvkovou organizaci. Neznám detaily sloučení Vaší školy, ale pokud zůstane budova, kantoři a stávající obory, nevidím v tom problém. Ano, do Asociace ZUŠ nemáme přístup. To nás nijak netrápí. Žáků máme i díky spolupráci se ZŠ dostatek a výuku zajišťujeme také s odbornými učiteli se srovnatelnými výsledky. Když porovnám období před a po sloučení, vidím spíš klady. Ano, nemáme "svého" ředitele, ale jen zástupce pro vedení ZUŠ. Ekonomku - hospodářku máme také společnou. Prostě něco se ušetří, ale škola funguje dobře a lidé nám věří. Asi ještě nějakou dobu bude na nás pohlíženo skrz prsty těch samostatných zušek, ale to do času. Kvalitní práce se dá dělat i tímto způsobem, obzvlášť s kvalitními lidmi, jaké v Chodově jsou. Nevěšte hlavy! Celé umělecké školství k tomu postupně stejně spěje...

Nepřihlášený uživatel

#69

2012-03-19 14:08

Plně podporuji

Nepřihlášený uživatel

#70

2012-03-19 17:44

Systém ZUŠ v české rapublice je třeba zachovat, protože je velmi dobře fungující základnou pro růst uměleckých osobností. Nejen to, jako složka vdělávacího procesu pracující individuálně s každým žákem je nenahraditelný.Je vkladem i pro ty, kteří se v životě budou věnovat jiným oborům. Rozvíjí cit, spolupráci, zodpovědnost, vnímavost a mnoho dalších důležitých vlastností člověka. Vytváří důležitou a ušlechtilou náplň života dětí a mladých lidí a nabízí hodnoty, které jsou v protikladu ke konzumnímu způsobu života.

Nepřihlášený uživatel

#71 Re:

2012-03-19 22:19

#64: -

Vážený pane Volku, asi zde není to nejvhodnější místo na přednášku o Ústavě, ale nedá mi to a musím připomenout, že moc nemá zastupitelstvo, ale lid!!! Demokracie je totiž vláda lidu, lidospráva, takže prosím, neberte lidu jejich základní právo na vyjádření svého postoje k této věci. I zastupitelé by si měli být vědomi toho, že vůle lidu je nad jejich individuální nebo skupinové zájmy a jejich další setrvání v ZM je na občanech města.


Nepřihlášený uživatel

#72

2012-03-20 11:51

Absolutní nehoráznost - evidentně "někdo" potřebuje funkční objekt!!!
Jsem taky učitelka ZUŠ a toto si nedovedu představit ani v tom nejhorším snu......
Eliška Boumová
Nepřihlášený uživatel

#73 Re:

2012-03-20 12:27

#68: -

Ušetřit peníze, zlepšit efektivitu byrokracie je jedna věc, to není ani věc špatná ani dobrá, to je prostě idea, která ovšem v rukou vedení města Chodova (tak jako většina podobných hurá akcí) dostává podobu, která spíše uškodí, než pomůže komukoliv.

ZUŠ v Chodově se zhruba před 15 lety stěhovala do budovy po mateřské škole. Budova se musela celá přestavět a bylo nutné investovat spoustu peněz, aby byla uzpůsobena potřebám aspoň hudebního oboru. Nehledě na to, že fyzické stěhování stálo podle mne město také pěkné peníze. Za ty roky, co v této budově ZUŠ působí, byla budova zmodernizována, vybudováno nahrávací studio (které nikdo nerozmontuje a nepřenese), takže dvě třetiny práce se budou dělat nanovo. Stejně se tehdy stěhováním nepovedlo dostat všechny obory pod jednu střechu. Takže děti běhají po celém městě, protože literárně dramatický obor (LDO) a taneční obor jsou v jiné budově školní jídelny. Vzhledem k budově, kam se má nyní ZUŠ stěhovat, se to nepovede opět, protože není možné zase vyříznout baletní sál udělaný na míru a přenést ho. Není možné vést hodiny tanečního oboru ve sportovní tělocvičně, kde je podlaha pro sálové sporty (škola je zaměřena na rozšířenou sportovní výchovu). Kam přijde klavír? Do studené tělocvičny mezi švédské bedny, bradla a koně? Výtvarný obor měl svou budovu, jednu z nejstarších budov, které v "Panelákově" zůstaly, byla to vila majitelů porcelánky. Byla sice v katastrofickém stavu, ale město peníze do opravy neinvestovalo, radši budovu jednorázově prodalo soukromému majiteli. ZUŠ tak tehdy přišla o prostory vhodné pro umění, přišla o svou galerii a děti začaly chodit malovat do další ještě jiné ZŠ, stejně tak byl LDO přesunut do družiny.

Už se v Chodově zrušila v devadesátých letech ZŠ s rozšířenou výukou jazyků, postupem času se vytvořila obchodní akademie, která je výhodná hlavně proto, že děti zůstávají na střední škole doma, na ni bylo nalepeno gymnázium, o jehož kvalitě se dá diskutovat. To tam vzniklo, aby se neřeklo, že město Chodov nemá gymnázium (i když v okolí jsou 3 poměrně významná). Je pochopitelné, že ZUŠ je nezisková záležitost, tedy pokud se bavíme o horentních sumách vykazovaných každý měsíc. Většina dětí, která do ZUŠ kdy chodila, vystudovala vysoké školy, jsou to lidé úspěšní po celém světě, a jak to bývá, do malého města se nevracejí, protože najdou lepší uplatnění jinde. Tak investuje město do vzdělání, myslí na dlouhodobou budoucnost a opravdu chce ušetřit, nebo je prostoduše zaslepené okamžitým nápadem a jde mu o krátkodobý zisk?

Pokud chce město opravdu v něčem prospět (jak rád říká pan starosta, že mu jde vždy "především o ty lidi"), mělo by ustoupit ze svých olbřímých direktivních představ a ku prospěchu všech stran PŘEDEM jednat s kompetentními lidmi a diskutovat...zeptat se třeba veřejně těch lidí, o které jim jde.

V každém městě je něco, všude jsou třecí plochy.

Přeji hodně sil a oběma stranám, aby našly rozumné společné řešení.

 


Nepřihlášený uživatel

#74 Re:

2012-03-20 14:49

#64: -

Pane Volek, když budova "svítí" a je plá radonu, tak to ji zbouráte ? Obávám se toho, že tento argument je laciný. Aby to nedopadlo tak, že tam za dva roky bude nějaká firma, nebo snad bude přístupná jinak pro veřejnost, které ten radon vadit nebude ? Nebo jaké má město Chodov plány s touto budovou ? Prodá ji i s lukrativním pozemkem ? Kdo má o ni zájem, Tima ? Krušnohorská ? Zdá se mi, že zde nejde ani moc o lidi (děti) ale jde o prodej lukrativního pozemku do soukromé sféry.


Nepřihlášený uživatel

#75

2012-03-20 20:45

Myslím,že se někomu asi náramně hodí takto zrekonstruovaná a dobře vybavená budova. Kdo ví k jakým zištným důvodům. Raději ani nechtít vědět. Prostě to bude dál hudební škola, to je bez diskuse. Ať si hledají chtíči něco jiného.