Moravská televize - sídlo Brno

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Moravská televize - sídlo Brno

Moravák.....

#51 Re:

2012-02-12 09:56

#37: -  

Jaké důkaz prosimtě, co to zase planceš? Já přece nikam nešel:-)))) A kam bych taky chodil???? Sem furt tady:-)

 

Moravák.....

#52 Re: Re:

2012-02-12 10:03

#40: - Re:  

 To je svatá pravda - a první to už dávno měli podepsat především ti sluhové a služky jako např.: moravský předseda vlády, moravští poslanci v parlamentu, moravští senátoři, moravští ministři, moravští náměstci ministrů, moravští hejtmané, náměstci moravskejch hejtmanů a další členové moravské reprezentace, kterou si moravský lid vybral za svoji treprezentaci


Nepřihlášený uživatel

#53

2012-02-12 15:27

Doufejme a věřme že se to povede.Moc tomu fandim.Miloš Vlach
Vladimír Olšanský
Nepřihlášený uživatel

#54 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-02-12 15:36

#50: - Re: Re: Re: Re:

Děkuju za oběť a otestování důvěryhodnosti. Také je dobré, že jste to zde uvedl. S těmi podpisy je to jinak: nesedí počty - podpisů je méně, než odpovídá pořadí. Právě toto jsem měl na mysli, když jsem psal, že někdo se podepsal, ale nepotrvrdil to, takže není zveřejněn ani jako anonymní.

Zlínák žijící přechodně v Brně

#55 Re:

2012-02-12 21:55

#37: -

Já znám lidi z Mariánek, Sušice, Budějovic, Prahy, Jablonce, Turnova, Ústí n. Labem a dalších měst studující a pracující v Brně. Je to důkaz toho, že Čechy za Moravou zaostávají když za lepším vzděláním a výdělkem se musí chodit do Brna. Pryč z Brnocentrismem.

Zlínák žijící přechodně v Brně

#56 Re: Re: Re:

2012-02-12 21:57

#38: Televizní divák - Re: Re:

"Kolik moravských herců už bylo předabováno, protože nemluvili dostatečně pražsky?"

Kolik? Já vím o jednom.

 


Nepřihlášený uživatel

#57 Re: Re: Re: Re:

2012-02-12 22:29

#56: Zlínák žijící přechodně v Brně - Re: Re: Re:

Dost, byť i ten jediný, o kterém víte Vy, je špatně. Představte si, že byste ve svém povolání odvedl podle svého přesvědčení poctivě ten nejlepší výkon a dověděl byste se, že to bylo k ničemu. Uvědomte si, že nevíte všecko, ale chlubit se tím nemusíte. Ani se zaštiťovat tím, že jste Zlíňák. Gottwaldův Zlín už dávno není tím, čím býval Baťův Zlín a Tomáši i Janovi Baťovi od roku 1945 dělá jen ostudu. Pouze dnes pročeská Jihlava a Gottwaldov se v roce 1968 stal spojencem Čechů a Slováků proti moravským snahám o trojfederaci rovnoprávných historických zemí. Když jste se současným stavem spokojen, je to Vaše věc a dobře Vám tak. Tato petice sdružuje nespokojené. Můžete si založit Antipetici. My starší pamatujeme Antichartu, jakož i jednoho Zlíňáka, který Václava Havla ponoukl k výroku o "temných slušovických žilkách prorůstajících celou naší ekonomikou", kterým byla vyvolána likvidace výkladní skříně československého zemědělství. Pamatujeme také výroky o tom, že Československo byl omyl na mapě světa, vedoucí k likvidaci Československa. Nezapomínáme ani na moravské zemské škůdce, kteří největšího uplatnění našli a nacházejí právě v Praze. Na místech nejvyšších. Ze Zlína do Brna je asi 100 km. Do Prahy máte ještě 200 km, takže jste v 1/3 cesty.


Nepřihlášený uživatel

#58 MST?

2012-02-12 22:57

Toš nevím, neměla by se ta televiza menovat Moravskosezská?
Moravák.....

#59 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-02-12 23:41

#57: - Re: Re: Re: Re:  

Také nevím, že by někdo daboval Mirka Donutila, Bolka Polívku, Čmaňu a další. Spíš to u tebe vidím jako nějaký zkrat a navíc hraješ Havlovo kartou a to taky nesvědčí o nějakém mimořádném názorovém ujasnění základní problematiky. 

Vladimír Olšanský

#60 Re: MST?

2012-02-13 00:01

#58: - MST?

Se slezským územím je to poněkud složitější a nad rámec této dikuse. Morava v minulosti sahala až na území dnešního Polska, jižní část Moravy zase byla rakouská, jinou věcí je Těšínsko. Takže televize by se měla jmenovat Moravsko-slezsko-těšínsko-rakouská? Možná v jiném pořadí, abychom někoho neurazili?

Napřed se postarejme o to, abychom vůbec nějakou vlastní televizi měli. O další už nemusíte mít obavy. Moravané jako první v monarchii dosáhli dohodou s panovníkem zrušení roboty, uzákonili nový pravopis (psaní j místo g, í místo j, ň místo nj, v místo w, atd.) dříve než Češi,  v klidu také dosáhli jazykového narovnání moravsky a německy mluvících Moravanů (k velké nelibosti Čechů), na Moravě spolu německy a moravsky mluvící Moravané vycházeli podstatně lépe než Češi s místními "Němci". Na tradičně pohostinnou a tolerantní Moravu se v minulosti stěhovali příslušníci národů, kteří ve své zemi byli pronásledováni. Našli zde novou vlast a obohatili moravskou kulturu. Novokřtěnci (anababtisté, habáni) jsou snad nejznámější, ale z nedávné doby třeba Řekové. Takže v tomto jsem klidný, buďte bez obav, my už se s případnými Slezany dokážeme domluvit k oboustranné spokojenosti.

Je příznačné, že Moravané mají trvalou tendenci starat se především o jiné, než o sebe. Společnost pro Moravu a Slezsko založili Moravané, pro udržení Československa v jakékoli podobě byli do poslední chvíle také Moravané. Není už na čase, aby také Slezané a Těšíňané mluvili za sebe?


Nepřihlášený uživatel

#61 Moravština se předabovávala o sto šest.

2012-02-13 01:24

Předabování moravských herců mohu potvrdit. Pracoval jsem na filmových ateliérech na Kudlově. Dokonce i v 60. letech můj spolužák hrál ve filmu Táňa a dva pistolníci. Pražáka nechali, Zlíňáka předabovali.
Zlínák žijící přechodně v Brně

#62 Re: Moravština se předabovávala o sto šest.

2012-02-13 09:44

#61: - Moravština se předabovávala o sto šest.

...a nebo spolužák holt neměl talent


Nepřihlášený uživatel

#63

2012-02-13 15:43

Pane Olšaníku: "Je příznačné, že Moravané mají trvalou tendenci starat se především o jiné, než o sebe". To platilo tak posledních sto let, kdy Moravané nezištně i ve zbrani pomáhali Čechům v jejich národním obrození a uplatnění státních práv zemí Koruny české. To ale neznamenalo a neznamená, že Morava tím chtěla zaniknout. Cílů bylo dosaženo, nemá význam pracovat ještě na díle hotovém a nyní Morava začíná uplatňovat opět svou samosprávu. Asi to mnohé překvapuje, ale to jsou ti rekordmani, co spořádají mnoho buchet, šišek s mákem i husích stehen. Ať jim chutná, ale na víc ve společnosti zatím nemají.

Nepřihlášený uživatel

#64 Re: Re: MST?

2012-02-13 15:44

#60: Vladimír Olšanský - Re: MST?

No určitě se nejedná jen o Těšínsko ale taky o Opavsko Krnovsko a Jesenicko. Jednoduše se jedná o Slezsko. Nevím proč tu pletete Rakousko. Jde jen o to, aby pro tento projekt byla větší podpora i na území Slezska. Váš názor mi připomíná nějakého šovinistického Čecha. Vidíte v názvu Moravskoslezský nějaký problém?

Podívejte se na podporu strany Moravané v oblasti Slezska. Je to bída. Přitom za doby HSDSMS tu byla podpora srovnatelná s územím Moravy. Určitě by pro Moravany bylo výhodnější spojit se Slezany a ne jako v minulosti se spojit s Čechy a zrušit Zemi Slezskou jako samosprávný útvar, přes odpor Slezského zemského sněmu. A proto Moravskoslezská televize, nebo jen Slezská televize.

Moravák.....

#65 Re: Re: Re: MST?

2012-02-13 20:16

#64: - Re: Re: MST? 

 Třeba jestli Slezané nejsou militantními Moravany chápáni méně státotvorně....


Nepřihlášený uživatel

#66

2012-02-13 20:32

Toš to by bylo pěkné:-)
Vladimír Olšanský

#67 Re: Re: Re: MST?

2012-02-13 21:03

#64: - Re: Re: MST?

Nevím o žádném představiteli žádné strany, která by se zasazovala o Slezany v ČR. Není tedy s kým se spojovat. Začnite se zabývat studiem historie, protože v tomto máte zjevně pořádné mezery a píšete zde nesmysly. Za ty, které Vy nazýváte Slezany, by měli mluvit ti, kteří se cítí být Slezany (pochybuji, že jste to právě Vy), měli by mít svou vlastní stranu. Stranu Moravané sem nepleťte. Její název i s oblastí zájmu je správný. Podle Vaší podivné logiky by se měla asi jmenovat Českomoravskoslezskoslovenská jen proto, že za ukradená moravská území Moravě byly dány části českého a slovenského území?

Studio ostravské televize je na moravském území, přesto vysílá také v polštině, nic nebrání tomu, aby MT takové vysílání ještě rozšířila. Tím se můžeme zabývat, až MT bude. Jestli ale víte o vysílání ve slezštině, rád se nechám poučit. Současně se s Vámi mohu klidně vsadit o to, že kdyby na Vás někdo promluvil nářečími od Ostravy na východ přes Třinecko po Jablunkovsko, ani byste nevěděl, jako řečí na Vás mluví.

Vaše nesmyslné požadavky mají za cíl jedině diskreditovat tuto petici.


Nepřihlášený uživatel

#68 RE: MST

2012-02-14 00:05

Moravská, Slezská, nebo Moravskoslezská TV asi žádný problém není. Dnes je ve světě televizí málem jako kdysi telefonních budek. To, že se tu chce Moravská není nijak proti Slezsku. Zaslouží si vlastní informační zdroj, zrovna jako vlastní meteozprávy, vlastní finanční zdroje atd. Zkrátka samosprávu, kterou vždy mělo a na základě těchto tisíciletých práv zemí české, moravské a slezské bylo ustaveno i Československo. Teď je třeba už pokročit dál a dbát i na menší regiony uvnitř celku. To v Praze neradi slyší, ale to je jeich chyba. Dobu bude třeba respektovat i tam a čím dříve, tím lépe. Unitární stát je křeč ospravedlnitelná v době ohrožení - 90 let po vzniku už ne.


Nepřihlášený uživatel

#69 Re: Re: Moravština se předabovávala o sto šest.

2012-02-14 01:15


Nepřihlášený uživatel

#70

2012-02-14 01:17

Talent máš ty akorát tak na rýpání a provokování, jinak asi na nic, snad kromě přechodného bydlení v Brně.

Nepřihlášený uživatel

#71 Česká televize Praha

2012-02-14 15:48

Na Nový rok 2011 byl s projevem prezidenta republiky vysílán i proslov primase českého Dominika Duky. Protože Morava má svou vlastní církevní správu, dohodl se Moravský národní kongres s Moravskou národní radou na žádosti vedení ČT o umožnění podobného vystoupení v celostátním vysílání na Nový rok také moravskému arcibiskupovi, který s tímto souhlasil. E-mailová odpověď, že generální ředitel ČT do budoucna nevidí problém, že začátkem roku 2012 o tom bude jednat s vedením ČT a s ředitelem brněnského studia, dala MNK i MNR naději. Po Novém roce přišly zamítavé písemné odpovědi. Na rozdíl od ateistických Čechů se tedy věřící Moravané novoročních proslovů svého metropolity v režimní tzv. "veřejnoprávní" televizi nedočkají.

Timotej

#72 Re: Česká televize Praha

2012-02-14 17:26

#71: - Česká televize Praha 

 No dobře, ale v místech bohoslužeb se jich snad dočkají, ne? Tam je přece nikdo na duchovních požitcích nekrátí, ne? Televizi sledují nejen věřící a telka by v žádném případě neměla být nástrojem církve. A kdo chce slyšet slovo boží by měl jít především do chrámu, ne?


Nepřihlášený uživatel

#73 stejný metr Timoteje

2012-02-14 18:56

"A kdo chce slyšet slovo boží by měl jít především do chrámu, ne"? Jistě, nebo si poslechnout primase českého v TV. Jestli jste viděl vysílání TV NOE, tak to je nástroj církve a nevím proč říkáte, že by neměl být. Stejně tak nevím, proč by neměla být Moravská a Slezská TV. Dal bych ještě Lužickou, mají tam hezkou vysílací věž na Ještědu a kultura mezi obyvateli zrovna nevzkvétá.

Nepřihlášený uživatel

#74 Re: Re: Re: Re: MST?

2012-02-14 20:47

#67: Vladimír Olšanský - Re: Re: Re: MST?

Pane Olšanský, nevím podle čeho soudíte, že nejsem Slezan (asi "jasnovědec"). Nejsem vystudovaný historik, ale základní povědomí o Slezsku mám. Proto nevím na jaký nesmysl narážíte. Nevím proč mi podsouváte nějaké výrazy jako "Českomoravskoslezskoslovenská". O ničem takovém jsem nepsal. Pokud vím, tak KSČ zrušila zemi Moravskoslezskou a na to by se mělo navázat. A pokud jste člen VV MNK a máte takové děsivé názory tak potěš klobás.

 

Vladimír Olšanský
Autor této petice

#75

2012-02-14 21:58

Sám píšete, že máte "základní povědomí o Slezsku". Tak si laskavě doplňte vzdělání stejně tak, jak jsem musel udělat já, protože české školství už od vzniku ČSR v roce 1918 moravské dějiny nevyučuje.

Morava měla svou samosprávu do roku 1918 a pražská vláda tak, jak porušila dohody se Slováky a příkarpatskými Rusíny ohledně jejich samosprávy, sebrala samosprávu i Moravě. Podobně se zachovala k místním Němcům. Snažila se o tvrdý centralismus, ale když se proti zamýšlenému župnímu systému rozhodně postavili především Moravané, uměle vytvořili zemi Moravskoslezskou se zemským prezidentem podřízeným ministerskému úředníkovi v Praze. Komunisté v roce 1949 zrušili i tuto pseudosamosprávu, kterou Vy chcete vrátit. Kdybyste znal dějiny, mohl byste oponovat, že země Moravskoslezská tu byla kdysi předtím - ano, za Rakouska, krátce a v jiné podobě. Kolik skutečných Slezanů je v místech, která původně byla většinou moravská, poté osídlena Němci, kteří byli odsunuti a přišlo sem obyvatelstvo z vnitrozemí? Slyšel jste vůbec někdy někoho mluvit slezsky? Se svými názory vycházejícími především z neznalosti byste mohl požadovat obnovení Protektorátu Čechy a Morava. Připomínáte Jesenicko. Víte vůbec, že v Jeseníku se mluví stejnou variantou hanáčtiny, jako v obcích podél toku Hané?

Vás děsí mé názory, které vůbec neznáte. Jsem zcela tolerantní člověk, ale jsem Moravan a nebudu mluvit za žádné Slezany, protože nikdo mně nedal právo za ně mluvit. V mezinárodní politice se tomu říká vměšování se do vnitřních záležitostí jiného státu. Jasně jsem Vám napsal, že ostravská televize má vysílání v polském jazyce. Nevím, oč Vám tedy jde. Na území Moravy žijí také například Řekové a Bulhaři. Moravská televize bude moci klidně vysílat i v jejich jazycích, když o to oni budou mít dostatečný zájem. Nebo ve vietnamštině. Máme svou televizi? Nemáme. Tak se napřed snažme ji mít.

Já Vám nic nepodsouvám, to Vy pořád cosi vymýšlíte. Stejně tak byste mohl požadovat, aby Moravané mluvili za Mauretánce. Že nejste Slezan, jste na sebe prozradil sám tím, co píšete. Oháníte se KSČ, že by se mělo na cosi navazovat. Tady se ale nezabýváme státoprávním uspořádáním ani komunistickými malými kraji, které tu máme v mnohem horší podobě znovu. Toto je petice za Moravskou televizi. Jmenujte mně jednoho jediného představitele Slezanů, o kterých neustále píšete. Nemám námitky proti tomu, aby se se mnou spojil a požadovali jsme Moravskoslezskou televizi společně.
Přeji hodně úspěchů při hledání takového představitele Slezanů.
Toto je do té doby moje poslední odpověď Vám. Když jste tak chytrý, mohl jste petici založit Vy sám.