Petice.com

NE těžbě uhlí!

Kontaktujte autora petice

Nepřihlášený uživatel#76 Feb 13, 2012, 19:13
jedine novej Gotvald je zastavi Praci čest
Nepřihlášený uživatel#77 Feb 13, 2012, 20:57
Jako by nestačilo jak ČEZ NIČÍ KRAJINU NA SEVERU a pak vyváží elektřinu do ciziny, všichni vidí jen zisk NE NE Ne!!
Nepřihlášený uživatel#78 Feb 13, 2012, 21:03
Tezba uhlí na Mělníku, v žádném případě!!!
Nepřihlášený uživatel#79 Feb 13, 2012, 22:49
Děkuji za tuto petici.
Nepřihlášený uživatel#80 Feb 13, 2012, 23:39
V tom pdf. - v rozdělovníku- absolutně chybí např. správa CHKO, Archeologický ústav, Hydrologický ústav atd. atd. jak je to možné??? - buď tedy existuje další korespondence, nebo -a to spíše- se na tyto instituce "zapomělo"..
Nepřihlášený uživatel#81 Feb 13, 2012, 23:42

NAHLÉDNUTÍ DO SPRÁVNÍHO SPISU A DOKUMENTACE - SPĚCHÁ ! ! !

PROSÍM VIDĚL NĚKDO Z PŘÍTOMNÝCH TU DOKUMENTACI NA MŽP?? POKUD ANO, PROSÍM KONTAKTUJTE MNE - ČAS BĚŽÍ A VE STŘEDU KONČÍ TERMÍN PRO ODEVZDÁNÍ NÁMITEK A STANOVISEK!!! SNAD S TÍM JEŠTĚ NĚCO PROVEDEME.. DĚKUJI!!!
BC. FILIP KRÁSNÝ, MUZEUM MLADOBOLESLAVSKA, 737829326
Nepřihlášený uživatel#82 Feb 13, 2012, 23:44
Je rozumnější usilovat o zavedení známých nových technologií, které využívají jiné zdroje, než je stavební materie naší Zeměkoule. Tím pácháme nenapravitelné a v dnešní době již zbytečné škody. Ať se uhelní a ropní magnáti přeškolí nebo ať se o zisky rozdělí s objeviteli a výrobci energií z obnovitelných zdrojů. V tom bude asi ten problém, že? Moje rodné Mělnicko vykořisťovat nedám! Božena Musilová
Dag#83 Feb 13, 2012, 23:52

Re: Ne!!!

#23: -

Váš komentář mne potěšíl a souhlasím s Vámi. Dag

Roman (23#84 Feb 14, 2012, 02:43

Jsem pro těžbu, ale s jinou vládou a za jiných podmínek

V této době energetické náročnosti, s možností efektivního využití zelené energie v ČR maximálně tak z vody, protože ostatní se mýjí účinkem bych byl pro využívání našeho nerostného bohatství. Dokážu si představit využití kombinace jádro/uhlí 80%/20% s možnými niancemi, ale pro dobro státu a všech. Samozřejmně pokud by někdo nabídnul rozumnou alternativu bydlení, tzn. řekněme městečko na zelené louce s vešekerou obč. vybaveností kam by se hold lidé z oblastí těžbou zasašencýh přestěhovali, tak proč né? Samozřejmně né vybudovaného za peníze státu, ale za peníze dolující firmy. Ale to by to v naší zemi muselo fungovat jinak. Nesměly by se vyvádět peníze, vypisovat neprůhledné tendry a rekultivační práce by museli provádět firmy s letitými zkušenostmi a rozumnou cenou (rozumná nerovná se nejlevnější) při veřejných výběrových řízeních.
Nepřihlášený uživatel#85 Feb 14, 2012, 07:59
Pokud si nepřejeme, aby bylo uhlí nalézající se v našem regionu jakkoliv využito, je logické nesouhlasit především s průzkumem jeho zásob´.
Nepřihlášený uživatel#86 Feb 14, 2012, 08:50

Re:

#35: Michal -

Jsem proti těžbě a souhlasím s Vámi. Spodní vody neskutečně ubývá a je podstatně cenější než uhlí.  Nepochybným cílem není nic jiného než to, že se napakuje státní úřednictvo, těžební firma a prostý  občan co by daňový poplatník to vše zaplatí ve stále zvyšující se ceně uhlí, tepla , TUV  a i  chystané uhlíkové daně nebo tzv. komínové daně. Mají to dobře vymyšleno.

Nepřihlášený uživatel#87 Feb 14, 2012, 09:58
Četla jsem článek, který popisoval rodinu z USA,kterou také přemluvila těžební společnost, že se nemůže nic stát a po té co udělali zkušební vrty, tak jim tekla smradlavá voda z vodovodního kohoutku a nedala se pít. Dům se nedal prodat a rodině zbyli pouze oči pro pláč. Chyba se v tomto případě nedá vrátit zpět! Zásoby vody se tenčí a v budoucnu budou války o vodu!
Nepřihlášený uživatel#88 Feb 14, 2012, 10:27
jsem jednoznačně proti těžbě.
Nepřihlášený uživatel#89 Feb 14, 2012, 10:29
Účelnější než petice by asi byly vidle v rukou....
Nepřihlášený uživatel#90 Feb 14, 2012, 10:36
Dlouhodobě chráníme CHKO Kokořínsko a nyní tuto krajinu necháme zničit těžebním zásahem? Pokud k tomu dojde je arogance státních úředníků bezbřehá !!!
Nepřihlášený uživatel#91 Feb 14, 2012, 11:01
Zásadně nesouhlasím s těžbou. Tato oblast se nachází částečně v CHKO a částečně v její blízkosti. Jsou zde vyjímečné rostliny i živočichové. Proto říkám NE Nováková J.
Nepřihlášený uživatel#92 Feb 14, 2012, 11:08

mapa

Nepřihlášený uživatel#93 Feb 14, 2012, 11:15
PODEPSAT PETICI JE JEDNA VĚC. BYLO BY LÉPE ZALOŽIT OKAMŽITĚ OBČANSKÉ SDRUŽENÍ A STÁT SE TAK PARTNEREM PŘI VEŘEJNÉM PROJEDNÁVÁNÍ. DOBRÉ BY BYLO ZÍSKAT DO ŘAD SDRUŽENÍ PRÁVNÍKA A PODPORU MEDIÍ!!!!
Nepřihlášený uživatel#94 Feb 14, 2012, 12:26
náklady na průzkum by byly na několik vodních , větrných nebo geotermálních elektáren
Nepřihlášený uživatel#95 Feb 14, 2012, 14:21
Nepodporuji zadne nevratne zmeny harmonicke kulturni krajiny kvuli vydelku obchodnich spolecnosti.
Nepřihlášený uživatel#96 Feb 14, 2012, 14:44
Jedná se o krajinářsky a vodohospodářsky natolik cenné a dosud relativně nenarušené území, že je třeba je chránit před exploatací ohrožující obě tyto chráněné hodnoty a potenciál území pro zemědělství, sestovní ruch a rekreační využití.
Nepřihlášený uživatel#97 Feb 14, 2012, 15:21
Bez vody se žít nedá, bez uhlí ano.
Nepřihlášený uživatel#98 Feb 14, 2012, 16:42
To, co se v tomhle státě děje, je horší, než Mnichov 1938. Tam nás prodali cizí mocnosti, ale tady nás rozprodávají naši "vlastenci" !
meluzína#99 Feb 14, 2012, 16:59

Re: Jsem pro těžbu, ale s jinou vládou a za jiných podmínek

#84: Roman (23 - Jsem pro těžbu, ale s jinou vládou a za jiných podmínek

Podívejte se jak to vypadá po těžbě,totální devastace krajiny a neobyvatelná,přestěhovat A KAM CECHY NEJSOU TAK VELKÉ a poměrně dost hustě obydlené

Jana#100 Feb 14, 2012, 17:33
Podporuji protest proti nenávratnému ničení dosud nezničené a krásné krajiny.