Uzavření škol i pro MATURANTY

Uzavření škol i pro MATURANTY / Oznámení / Reálná podoba petice / Komentáře


Nepřihlášený uživatel

#26 Re: Re: Mimořádná situace žádá mimořádnou maturitu.

2020-04-17 07:00

#24: - Re: Mimořádná situace žádá mimořádnou maturitu. 

Dobrý den, poslala jsem to tam :D ... Hodně štěstí, přeji JT


Nepřihlášený uživatel

#27 Re: Re: PETICE OSTRAVA!!!

2020-04-17 07:06

#23: - Re: PETICE OSTRAVA!!! 

Přijedeme s manželem autem třeba k Albertu u Duhy. Nemáme možnost listinu vytisknout. Napište, prosím, v kolik?

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2020-04-17 07:25



Nepřihlášený uživatel

#29 Re: Mimořádná situace žádá mimořádnou maturitu.

2020-04-17 07:50

#18: - Mimořádná situace žádá mimořádnou maturitu. 

Dobrý den, velice si vážím Vašeho názoru ohledně letošních maturit. Jsem rada, že takto to vidí a někteří pedagogové. Mám taky maturovat, ale jenom samotná maturita pro mě byla stresem už od začátku tohoto roku. Trpím psychickým onemocněním, které mi tuto situaci ještě víc zhoršuje. Pocit žít v nejistotě, jestli maturity budou nebo ne je pro mě strašný. A navíc všichni maturanti se asi v červnu roztrnhou na milion kousků když mají psát didaktické testy, ústní zkoušky a potom ještě dělat přijimacky na VŠ? Co když maturant bude mít virus a nebude se moci dostavit? Co s ním bude? To nám ještě nikdo neřekl. 


Nepřihlášený uživatel

#30 Re: Re: Mimořádná situace žádá mimořádnou maturitu.

2020-04-17 08:21

#29: - Re: Mimořádná situace žádá mimořádnou maturitu. 

Dobrý den,

napsala jste to naprosto výstižně. Je to dost podstatný příspěvek, protože určitě nejste jediná. A jsem přesvědčená o tom, že takto to nevidím jenom já, ale většina pedagogů. Je dobře, že jste zmínila tu nejistotu, v které jste se nacházela a stále nacházíte. Co přesně a jak bude. To je totiž dost podstatný ARGUMENT pro to, aby se klasická maturita nekonala. To je přesně ono, na co by se měla vláda zaměřit!

Pokud byla situace nejistá, neměla vláda v projevu na nátlak opozice tu možnost, že se klasické maturity letos možná konat nebudou, vůbec sdělovat. To byla kardinální chyba, tlačit na vládu, aby za nejisté situace sdělovala kroky dopředu, když to nebylo v dané chvíli možné! Zde je výsledek, několik petic a zhoršená schopnost studentů se na učení soustředit. Pokud projev vlády, který jim vnesl trochu světla do "temných dní", maturanti poslouchali, a dovedu si živě představit, jak hltali každé slovo, okamžitě s učením, vlastně samostudiem, polevili a naprosto vypli. Nemůžou teď po nich chtít, aby zase zapli a úplně v klidu odmaturovali. Copak jsou to nějací roboti? To prostě nejde! Vláda je v tom teď nemůže nechat!

Pevně věřím, že veřejnost si toho psychologického momentu také všimla, a že rozumní lidé vás v tom nenechají a pokusí se vám všemi dostupnými prostředky pomoci.

Opatrujte se.

JT


Nepřihlášený uživatel

#31 Nejistota

2020-04-17 09:16

Dobrý den, jako máma maturantky mi vadí především ta nejistota. Moje dcera má výborný prospěch a na maturitu se připravuje bez ohledu na informace, které vypouští Ministerstvo školství. Nicméně je rozhozená právě z té  nejistoty, co jí čeká v červnu. Bez přijímaček bude na základě prospěchu přijata na medicínu, ale chce přesto zkusit přijímačky na školu, kde prospěch není rozhodující. Neví, kdy bude maturovat, neví, kdy bude dělat přijímačky a jaký časový úsek bude mít na přípravu. Podle standardního modelu měla začít maturovat už 8.4. slohem z čj., následovat měla aj a didaktické testy s přesně danými temíny, ústní maturita v týdnu od 25. 5. a přijímačky 12.6. Nyní je to vakuum. 

Káťa

#32 Re: Re: Mimořádná situace žádá mimořádnou maturitu.

2020-04-17 09:37


Nepřihlášený uživatel

#33 Re: Nejistota

2020-04-17 10:11

#31: - Nejistota 

Dobrý den,

ano, máte naprostou pravdu. Každý člověk potřebuje mít stanoveny pevné mantinely k tomu, aby mohl vhodným plánováním dosáhnout určitého cíle. Pokud však není možné hranice pevně vymezit, selhávají plány a prodlužuje se nejistota, která může vyvolat pocit úzkosti a nastartovat velké množství různých negativních psychických procesů.

Pokud vláda nemohla za zcela mimořádných okolností stanovit přesná data všech částí maturitních zkoušek, nemůže nyní po studentech chtít, aby došli ke kýženému cíli standardním způsobem, když si své studium a přípravu k maturitě nemohli řádně plánovat a tohoto plánu se držet, zejména díky absenci přesných a konkrétních hranic, které jim i nadále chybí. Vláda po nich nemůže teď chtít, aby i nadále čekali na to, kdy a jak, co bude. Troufám si tvrdit, že studenti právě díky tomuto STAVU NEJISTOTY dávno rezignovali a nejsou schopní se učit. A pokud to ještě někdo z nich dokáže, musí ho to stát obrovské úsilí a vypětí. Už nyní je pozdě, i kdyby teď vláda stanovila přesné termíny, jsem si jistá, že by studentům nijak nepomohla. Zkrátka odmaturovat standardním způsobem tak, aby byla veškerá hodnocení objektivní, je již zcela nemožné. Ještě poměrně včas by to bylo v době, kdy byl u nás vyhlášen nouzový stav. Jenže v té době nebylo možno stanovovat žádná konkrétní data, neboť se vždy musela vyhodnocovat aktuální situace. Není tedy možno vykonat maturitní zkoušky standardním způsobem a jako vhodnější a kupodivu objektivnější se za dané situace jeví právě hodnocení maturity průměrem. Nechápu a zcela mě zaráží skutečnost, jak jsou kompetentní osoby schopné pružně zareagovat na nastálou situaci a velice rychle navrhnout a schválit různé změny v zákoně, různé výjimky, dávky, apod., ale maturitní ročníky nechají na holičkách a odmaturovat standardním způsobem  za zcela nepatřičných podmínek. To je bezprecedentní a neomluvitelné!

Je mnoho poctivých studentů, mnoho, kteří si na známkách zakládají, kteří jsou citliví vůči okolním vlivům a teď ještě nastane taková mimořádná událost, se kterou se předtím nesetkali ani jejich rodiče, či prarodiče. A zrovna v době, kdy se chystají na zkoušky připravovat.

Já doufám, opravdu tomu pevně věřím, že svoje stanovisko vláda ještě přehodnotí.

Přeji Vaší dceři hodně štěstí.

JT


Nepřihlášený uživatel

#34 Re: Re: Re: PETICE OSTRAVA!!!

2020-04-17 16:35

#27: - Re: Re: PETICE OSTRAVA!!! 

Bydlím od Alberta 5 minut. Zavolejte nebo napiste, kdy prijedete a prijdu s podpisovým archem k Albertu.

Můžete klidnê ještě dnes, nejlépe nejpozději do neděle, ať se to stihne poslat zpět do Prahy. Děkuji, Lukášová, tel. 607166490


Nepřihlášený uživatel

#35

2020-04-17 17:18

Dobrý den,

Bydlím v Ostravě Porubě u Duhy, od Alberta 5 minut. Kdo budete mít zájem podpořit petici, zavolejte nebo napište, mohu přijít s podpisovým archem k Albertu.

Nejlépe nejpozději do neděle, ať se to stihne poslat zpět do Prahy.

Děkuji, Lukášová, tel. 607166490


Nepřihlášený uživatel

#36

2020-04-17 19:46

Zdravím, petici podepsal každopádně by mě zajímalo jak by to bylo u učebních oborů kdyby toto vyšlo ? platilo by to stejně jako u maturit ? udělení vyučního listu posledních 3 vysvědčení ? nebo by se to týkalo čistě maturit ?

Nepřihlášený uživatel

#37

2020-04-19 07:32

U koho to mohu podepsat?

Nepřihlášený uživatel

#38 Re: Mimořádná situace žádá mimořádnou maturitu.

2020-04-19 13:32

#18: - Mimořádná situace žádá mimořádnou maturitu. 

Napsala jste to moc hezky, ale měla by to vidět vláda.


Nepřihlášený uživatel

#39 Re: Mimořádná situace žádá mimořádnou maturitu.

2020-04-20 10:08

#18: - Mimořádná situace žádá mimořádnou maturitu. 

Dobrý den, napsala jste to výstižně, zkuste to také poslat vládě a krizovému štábu, třeba tím petice získá určitou váhu. Pokud ministři uvidí, že to vdí i pedagogům, tak to rozhodně neuškodí.

Přeji hodně štěstí a zdraví.


Nepřihlášený uživatel

#40

2020-04-20 18:31

Bohužel to vypadá, že petice vládu nezajímá a maturity budou. Školy už se na to připravují.


Nepřihlášený uživatel

#41

2020-04-26 14:16

Udělejte prosím nějaký update.

Nepřihlášený uživatel

#42 Re:

2020-04-26 14:18

#40: -  

Myslím si, že nás nakonec vyslechnou a udělají to tak jako na Slovensku.

Marek

#43

2020-04-26 15:09

Doplňte prosím, že v den maturit dost studentů využije hromadné prostředky. Vlaky, autobusy. 
Ideální pro šíření nákazy, že ?




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...