Uzavření škol i pro MATURANTY

Uzavření škol i pro MATURANTY / Oznámení / Reálná podoba petice / Komentáře


Nepřihlášený uživatel

#1

2020-04-16 11:29

Radek Bartoš
NT

#2

2020-04-16 11:47

Dobrý den, 

 

máme arch poslat na adresu Lobeč 1174, Kraluy nad Vltavou? 

Děkuji


Nepřihlášený uživatel

#3

2020-04-16 12:51

Dobrý den, větší úspěch budete mít s on-line peticí pokud ji zachováte. I ta má význam!!! Nová - reálná petice chce řešit jiný směr, než tato původní, což je při počtu 32 tis. škoda. Zachovejte on-line petici až do 50 tis.!!! Hodně štěstí!

Nepřihlášený uživatel

#4 reálná petice

2020-04-16 12:53

Nestačilo by u realné petice jen scan? Fyzický podpis mít budete a je to mnohem jednodušší, bezpečnější a hlavně rychlejší.


Nepřihlášený uživatel

#5 Petice

2020-04-16 13:29

Zítra vyrazím pozbírat pár podpisu navíc po svém okolí tak snad se vydaří.

Bohužel scan podpisu není platný.


Nepřihlášený uživatel

#6

2020-04-16 13:40

Kdyby každý třetí poslal tu fyzickou petici s jedním podpisem, tak je to doma!


Nepřihlášený uživatel

#7

2020-04-16 13:56

Zajistěte někoho v Ostravě, kdo lidi objede. Já s manželem vám to klidně podepíšeme. Budete to mít možná rychleji, když seženete někoho ve velkých městech .-) Nebo mě napadlo, zajistit styčné osoby na konkrétních místech a ti, co vám to budou chtít podepsat, tak se tam v určitou hodinu dostaví.


Nepřihlášený uživatel

#8 Re:

2020-04-16 14:07

#6: -  

Pokud na to máte jen 8 dní, tak to nestihnete. Nespoléhejte v dnešní době na rychlost pošty. Níž vám navrhuji řešení. V určitý den postavit osoby s podpisovými archy na určitá místa po ČR, zde v petici a všude možně uvést, kde přesně ty osoby budou a lidi vám tam dojdou. Pak až to dejte dohromady.


Nepřihlášený uživatel

#9

2020-04-16 14:27

Počítá se tato petice i pro učební obory co teď čekají závěrečné zkoušky?

Nepřihlášený uživatel

#10

2020-04-16 16:03

Chtěla bych se zeptat, může se na fyzickou podobu petice podepsat i člověk, který již podepsal online petici?
._._._._._._._._._.

#11 Re: Dotaz ohledně podpisů na petici

2020-04-16 16:26

#10: -  

Ano můžete, důležité je, že nejste podepsaná ve fyzické 2x. Důležité je dodržet sounáležitosti fyzické petice. Zdravím všechny a věřím, že naše věc obstojí. Studenti nemají jednoznačně stejné podmínky a obav z nákazy rodiny je tu dle mého názoru na 90%. Nenechme se zastrašit !!!!!! 


Nepřihlášený uživatel

#12

2020-04-16 16:54

Bylo by mnohem lepší kdyby doopravdy pár lidí vytisklo víc arch a řekli by místa kde by se to dalo postupně podepsat, protože si nemyslím že by to poštou bylo dostatečně rychlé. 


Nepřihlášený uživatel

#13 PETICE OSTRAVA!!!

2020-04-16 18:27

Jestli chcete jsem schopný dojet na místo, které si vyberete v Ostravě. Viděl bych to na odpoledne tak okolo 4-6 hodiny. Návrhy pište tady pod tento koment a zítra ve 12h dám přesné místo a čas.  

 

Přeji hezký zbytek dne a ať se nám to podaří


Nepřihlášený uživatel

#14

2020-04-16 18:34

Ještě bych měla dotaz ve fyzické petici musí dotyčnému zájemci, který chce petici podepsat alespoň 18 let že?

Nepřihlášený uživatel

#15 Re:

2020-04-16 18:35

#14: -  

Na petici je uvedeno 16+


Nepřihlášený uživatel

#16 Re: PETICE OSTRAVA!!!

2020-04-16 18:37

#13: - PETICE OSTRAVA!!! 

Ostrava-Poruba, u mekáče.


Nepřihlášený uživatel

#17 Pro autory petice

2020-04-16 19:18

Napište nové OZNÁMENÍ, ohledně toho, že můžou lidé přijít podepsat a vyberte ta místa. Kdo zaškrtl políčko, aby mu informace  k této petici chodily e-mailem, dozví se o tom. Někdo tady tu diskusi nečte. Zvýšíte tím počet lidí, kteří se o tom doví. Někdo to třeba teď nemá možnost vytisknout, či má jiný důvod, ale ten podpis by vám rád dal.


Nepřihlášený uživatel

#18 Mimořádná situace žádá mimořádnou maturitu.

2020-04-16 19:45

Hezký večer,

1. Dovolila bych se zeptat, zda ví někdo, jaký je přibližný počet letošních maturantů?

2. Chtěl by někdo z maturantů letos odmaturovat klasicky? Nebo je to hloupá otázka? :) Znáte někoho takového?

Protože by pak mohlo být zajímavé to porovnat, kolik je maturantů a kolik se vám podařilo sehnat podpisů. Berme v potaz, že každý maturant má rodinu, příbuzné a přátele, kteří předpokládejme budou pro vás v petici podporou. Také by možná stálo za to, zajistit alespoň pár kontaktů na maturanty z každé školy. Ti by mohli sehnat podpisy vzájemně.

Tato situace je naprosto mimořádná a udivuje mě, že vláda nerozhodla o maturitě průměrem. Jako rodič i jako pedagog prvního stupně se dokáži vcítit do vaší nelehké situace a pokouším se pomoci. Pokud by se však stav nezměnil a k maturitě byste jít opravdu museli, nezoufejte, nikdo z pedagogů přece nyní nemůže hodnotit běžným způsobem. Určitě k celé situaci, že jste se museli učit sami, v nejistotě a za vypjatých podmínek, každý z nich přihlédne. A tu vlastně vyvstává zamyšlení nad tím, když tedy pedagog bude "nucen" přihlédnout k této mimořádné situaci, jak by měl tudíž hodnotit? Co přesně? Dokázal by správně určit, kolik se toho kdo mohl naučit? Znal by všechny okolnosti samostudia každého maturanta? Byla by pak taková hodnocení objektivní? Proč tedy potom hodnotit? Proč uskutečňovat tedy klasický průběh maturit? Nebude za daných okolností spravedlivější a objektivnější spíš maturita průměrem?!

Zamyslete se nad tím, prosím, kompetentní osoby, pokud můj příspěvek čtete. Protože uskutečnit klasickou maturitu by znamenalo vynaložit vyšší ekonomické náklady. Zdravotní riziko nejenom pro učitele. Vyšší nároky ohledně hodnocení na učitele, kteří by vlastně v konečném důsledku stejně nemohli hodnotit zcela objektivně. Přinese klasická maturita něco víc a nebo naopak bude výhodnější maturita průměrem, kdy odpadnou mnohé negativní faktory a starosti maturantů, jejich rodičů, jejich pedagogů, ředitelů škol a mnoha dalších a dalších osob. Pokud se na to podívám z psychologického hlediska, od počátku nebyly stanoveny hranice, kdy bude termín maturit, protože to ani nebylo za dané situace možné, posléze se maturanti upli k možnosi, že maturity budou provedeny průměrem, a nakonec "zklamáni", že budou klasicky. Co to logicky muselo udělat s jejich psychikou? A nejhorší na tom je, že ono to nemá a nemá konce! Oni věří, že když vláda jednou něco nastínila, nemůže jim to teď "vzít". Oni stále bojují. Přestože zde mají už přes 32 tisíc elektronických podpisů, tak chtějí shromáždit maximum možných podpisů i fyzických, aby dokázali, jak je to pro ně důležité. Vždyť ti šikulové založili několik petic, které mají obrovský úspěch zejména u rodičů, kteří se hojně podepisují a jejich komentáře u podpisů hovoří za vše. Jedna z petic je ta, v níž získali za pár dnů přes 101 tisíc podpisů, ale paradoxně z ní - dalo by se říci - těží někdo jiný :D No není to úsměvné?... Z druhé strany však stále velmi silně vnímají potencionální zdravotní hrozbu, která číhá. Jsou tedy schopni věnovat se nyní učení plnohodnotně? Mnohdy do jejich duše nevidíme, myslíme si, že jsou už dospělí, vždyť mají složit právě zkoušku z dospělosti. Nesložili ji tímto? A společně. Co myslíte? Stále jsou to však děti, naše děti, naše budoucnost. Nechtěla bych být v kůži ani jednoho z nich, je mi jich líto, a tímto bych jim chtěla velice ráda pomoci. Prosím, pomozte jim i vy. Oni mohou napsat, co je trápí, my vás můžeme za ně prosit, ale rozhodnout můžete jenom vy, milá vládo.

Pevně věřím, že bude přihlédnuto nejen k tomu, že by mohlo dojít k vyššímu přenosu nákazy, ale také k tomu, že za těchto velmi specifických podmínek se opravdu nedalo a nedá v klidu studovat, (vidím to u svých mladších dětí), a že vláda po opětovném vyhodnocení celé situace od klasické maturity letos nakonec upustí.

Na druhou stranu se musím podělit o to, že já na svou maturitu vzpomínám velice ráda, byl úsměvný jeden předmět, kdy jsem se naučila pouze otázky ze třetího ročníku a vynechala jsem ty ze čtvrtého z důvodu časové tísně s předpokladem, že alespoň půlku dám. Tři otázky byly jen ze čtvrtého ročníku. No a já si samozřejmě vybrala jednu z těch tří, kde jsem neuměla ani slovo. Po vytažení otázky jsem málem chytla infarkt. Když paní profesorka viděla mé oči v sloup, přispěchala mi na pomoc. Bylo to moc hezké, když jsem odezírala z jejích úst a hovořila o jaderných elektrárnách, takovém ideálním a běžném tématu pro jemnou dívku. No byla to sranda. Dostala jsem za 3. Nebojte se. Pokud nic, tak na to budete alespoň po čase se smíchem vzpomínat. Tyto vzpomínky vám nikdo neveme a o ty byste byli ochuzeni :)

Přeji vám k tomu hodně štěstí a hlavně zdraví.

JT, Ostrava

J

#19 Re: Mám pocit, že kolem 80 000

2020-04-16 20:04

#18: -  

 


Nepřihlášený uživatel

#20 Re: Mimořádná situace žádá mimořádnou maturitu.

2020-04-16 21:35

#18: - Mimořádná situace žádá mimořádnou maturitu. 

Naprosto s vámi souhlasím !!!

Můj syn, letošní maturant, se o nás již od počátku března stará, abychom nemuseli přijít do kontaktu s nemocnými a zajišťuje nám úplně všechno. Snaží se dodržovat hygienické předpisy na té nejvyšší úrovni, dokonce ani nespí v našem domě kvůli nákaze a už přes měsíc spí v kufru auta. Rád bych se vás zeptal, jestli je opravdu nutné aby letošní studenti museli složit stejnou zkoušku jako všechny ostatní roky. Rád bych podotkl, že můj syn není jediný, kdo se stará o své rodiče ve velké míře a přeci jen vidí zdraví rodiny jako mnohem víc než (teď mne omluvte) "cár papíru" zvaný maturita. Studuje na gymnáziu a s jedničkami a dvojkami se dopracoval až do konečného ročníku. Netvrďte mi prosím, že letošní rok nevyžaduje speciální řešení... Považuji svého syna za vysoce vyspělého, ne kvůli maturitě, ale kvůli tomu, jak je schopný se postarat v případu nouze. Děti skoro všech známých pomáhají kde se dá. Řekněte mi prosím proč bychom je měli vystavovat ještě většímu riziku, když už takhle to mají extrémně nelehké a upřímně mi nepřijde, že budou mít všichni maturanti rovnocenné podmínky. Spousta z nich nyní žije v ukrutných obavách o své nejbližší. Nevystavujme je prosím ještě větším rizikům. Přihlédněme prosím k psychické i fyzické náročnosti maturity a připočtěme k tomu navíc i stres, obavy a hlavně strach. My, jakožto jeho rodiči, spadáme do ohrožené skupiny a s největší pravděpodobností bychom nákazu nepřežili. Žádám vás proto tedy, jestli by nebylo možné přehodnotit již vyřčené.
 
Děkuji vám za přečtení a přeji vám alespoň klidnější dny, než máme my!

Nepřihlášený uživatel

#21 Re: Dobrý den, jsem z Ostravy Poruby,budu sbírat podpisy ve svém okolí,pokud jste z OV, domluvime s

2020-04-16 22:51

#7: -  

 


Nepřihlášený uživatel

#22 Re: Re: Mám pocit, že kolem 80 000

2020-04-16 22:53

#19: J - Re: Mám pocit, že kolem 80 000 

Pokud je maturantů kolem 80 tisíc, tak 32 tisíc elektronických podpisů je opravdu hodně. Má to statisticky obrovskou váhu.


Nepřihlášený uživatel

#23 Re: PETICE OSTRAVA!!!

2020-04-16 23:09

#13: - PETICE OSTRAVA!!! 

Jsem z Ostravy Poruby, bydlím u Duhy, mám už na petičním listu nějaké podpisy, tak pokud by chtěl někdo další petici podpořit z mého okolí, pište, můžeme se domluvit. p. Lukášová

 


Nepřihlášený uživatel

#24 Re: Mimořádná situace žádá mimořádnou maturitu.

2020-04-17 04:40

#18: - Mimořádná situace žádá mimořádnou maturitu. 

Dobrý den,

prosím, pošlete Váš příspěvek na ctnamety@ceskatelevize.cz

Poslala jsem také jeden, z pohledu dálkového studenta (40+). 

MD

 


Nepřihlášený uživatel

#25 Re: Re:

2020-04-17 06:41

#8: - Re:  

S návrhem, v určitých dnech postavit osoby s podpisovými archy na určitá místa v ČR, souhlasím. Přijedu ho podepsat třeba do Kladna, Mělníka, Kralup nad Vltavou nebo Prahy.




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...