Týdny občanského neklidu

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Týdny občanského neklidu


Nepřihlášený uživatel

#1076 Re:

2016-10-29 16:27

#1060: -  

 Možná ani nevíš co je pražská kavárna.


Nepřihlášený uživatel

#1077 Re: Re:

2016-10-29 16:34

#1076: - Re:  

 

„Zavedl jste pražskou kavárnu jako označení pro určitý typ lidí. Můžete definovat, koho tím míníte?“ vyzval Žantovský hlavu státu na úvod pořadu. „Začal bych jakýmsi historickým přiřazením. Můj mluvčí Jirka Ovčáček mě upozornil na to, že tzv. pražská kavárna, kterou si budeme za chvíli definovat, se chová podobně, jako se chovala tzv. elita za druhé republiky. Pokusím se to ilustrovat dvěma příklady. V kavárně Praha sto padesát vysokoškolských studentů v říjnu 1938 skandovalo „Židi ven“. No a v listopadu téhož roku jiní studenti na filozofické fakultě strhli bystu nebo sochu Tomáše Masaryka. Studenti, to je skvělá sociální skupina, ale ještě nemá životní zkušenosti, aby nenaletěli totalitní a elitářské ideologii,“ sděloval Miloš Zeman v Pražské kavárně.

Pražská kavárna je podle prezidenta skupina lidí, kteří jsou zklamáni osudem. „To znamená lidí, kteří někdy něco byli, zastávali nějaké funkce, pak je ten osud vyplivl. Tito lidé teskní po své bývalé slávě. Sepisují nějaké petice, jednu za druhou, a ty zanikají jako jepice. A když se někdy pokusili o volební boj, tak téměř vždycky prohráli. Jsou to lidé, kteří byli uskupeni v těch politických stranách, které zanikly díky neschopnosti jejich vedoucích představitelů. Jsou to frustrovaní lidé, kteří vydávají nejrůznější manifesty a jejich smůla je, že tyto manifesty kromě spřátelených médií nikdo nečte,“ pokračoval v definici Zeman s tím, že součástí pražské kavárny jsou i ona spřátelená média.

 

 

Hlavními médii pražské kavárny jsou podle prezidenta týdeník Respekt, Hospodářské noviny a Aktuálně.cz. „Společným rysem těchto médií je, že patří Zdeňku Bakalovi. Největšímu zlodějovi a tuneláři, podle mého názoru, po Viktoru Koženém. Já bych se styděl brát peníze od Zdeňka Bakaly. A oni je berou, pražská kavárna. Toto vše je pražská kavárna,“ dodal k tématu Miloš Zeman.

Podle Petra Žantovského je potřeba pražskou kavárnu rehabilitovat. „Vždyť přece nepatří jenom jim. Patří i nám, kteří jsme tam chodili, když jsme byli mladí. Najednou tam nesmíme, nejsme součástí pražské kavárny. Někdo si tady uzurpuje nárok být intelektuální elitou národa,“ konstatoval Žantovský.

„Naprosto souhlasím. Rehabilitovat pražskou kavárnu znamená vrátit se z druhé republiky zpátky do první republiky a pak tam můžeme chodit oba dva a vstup není zakázán nikomu. Za první republiky byla kavárna opravdu intelektuální elitou. Dnes je to pseudoelita,“ je přesvědčen prezident. Pražská kavárna podle něho dnes sama říká, že ona určuje hodnoty společnosti, přestože je nikdo nevolil. Navíc prý také coby „opinion leaders“ vedou společnost ke světlým zítřkům a vedou veřejné mínění. Zcela nejhorší prý je, že chtějí i tvořit veřejné mínění.

Projevuje se to například tím, že je snaha spolu se zpravodajstvím předkládat i komentáře. „To je vlastnost veřejnoprávní České televize. Komentované zpravodajství se ten zrůdný hybrid jmenuje. Tohle všechno jsou konstitutivní rysy pražské kavárny, já se proti tomu bouřím a říkám: tady je společenství aktivních, sebevědomých, přemýšlejících občanů, kteří mají zdravý rozum. Ti mají dostávat informace a nemají dostávat názory několika rotujících novinářů částečně placených z Bakalových peněz.

„Jsou-li Evropské hodnoty vedeny pornohercem, je to tak trošku komická scénka, ale nic víc, podotkl prezident na poznámku Petra Žantovského, která se týkala zmíněného spolku, placeného z peněz českých daňových poplatníků a institucí Evropské unie.

Sestavování různých seznamů „nepřátel“ nás podle prezidenta vrací zpátky do uniformní totality. „K seznamům lidí se přidal i seznam periodik. Třeba zrovna ParlamentníListy.cz, které obdivuji za to, že dávají prostor všem názorům od leva do prava, jsou označovány za proruské periodikum,“ řekl Zeman a odsoudil snahu ať už lidi, nebo média tímto způsobem jakkoli vyřazovat ze společnosti.

Ideologie pražské kavárny je totalitní ideologie. Vzpomeňme si na komunisty. Každý, kdo s nimi nesouhlasil, byl agent imperialismu, agent Západu, agent Spojených států atd. Dnes je to totéž v modrém, je to stejně totalitní myšlení. Jsi můj přítel, pokud máš stejný názor jako já, pokud ho nemáš, jsi agent nějaké cizí moci. Nikoho nenapadne, že ten člověk má prostě vlastní nezávislé myšlení a nechce být v tom stádu nebo spíš stádečku; protože jich je strašně málo a nafukují se, aby vytvořili dojem, že jsou masa,“ dodal prezident k tématu pražské kavárny.


Nepřihlášený uživatel

#1078 Re: převýchova

2016-10-29 16:39

#29: - převýchova 

 V několika pražských divadlech jsem kdysi pracoval a můžu to potvrdit. Jejich hlavním zájmem je se denně ožírat v divadelním klubu.


Nepřihlášený uživatel

#1079

2016-10-29 16:40

Protože Milošmiprdel.

Nepřihlášený uživatel

#1080

2016-10-29 16:43

Živě pamatuji jak nás komunist PODVEDLI v r,1968 a nakonec i v r. 1989 do dnes posílají si oběžníky v kterých plánují převzetí moci.Jeden se mi v roce 1990 podařilo zadržet je to oběžník číslo 2. a přesně jim to vychází .

Soudruzi a soudružky, pracující, stranická inteligence, pracující!!!
Dostávají se vám do rukou závazné zásady, jež možno shrnout jako dokument doby. Nedejte se odradit současnou situací v našem socialistickém státě. Nedejte se zviklat a buďte právě dnes věrnými členy, zocelenými bolševickými zkušenostmi. Naše strana vás právě dnes potřebuje. Máme pro vás pádné argumenty, kterým musíte věřit, že tato doba je jen přechodnou a že jednou budeme opět u moci my a pak se už nikdy nebude opakovat tak trapná situace do které nás někteří naši vedoucí soudruzi dostali. Proto:1.
V OF máme své lidi, kteří tam sice působí pro tzv. demokraty jako horliví členové, ale ve skutečnosti narušují činnost, a získávají tak občany na svou stranickou linii. Vstupujte do OF a budete dostávat od KSČ pokyny. zanášejte do OF sváry a diskutujte s jejich členy za každou cenu. z OF musí odejít ti, kteří jsou našimi skutečnými nepřáteli, a vy všichni ostatní se snažte o to, aby se od nich veřejnost odvrátila.
2. Komunisté, za každou cenu s snažte udržet na svých místech aspoň do voleb, protože budeme mít dostatek vlivu na voliče, jedině když budete na svých místech vedoucích, a počítejte stále se strachem, který nevymizel.
3. Jakékoliv kritické připomínky k soudruhům ve funkci kvalifikujte jako trestný čin pro napadání osoby a veřejného činitele, trvejte na prokurátorovi a civilním soudu. Tím členy OF nejlépe diskriminujete. Soudruzi prokurátoři jsou na naši straně a zákony také.
4. Projevujte solidaritu s odvolanými funkcionáři a ať neodstupuje celé vedení. Propagaci zaměřte tak, aby se z vás stali mučedníci národa.
5. Napadejte tzv. demokratické řešení situace jako zvůli a násilí. Jako zlo, které na vás neprávem svalovali, nahrazujte druhým,horším a nečestným lidské tváře.
6. President Havel - jeho výroky o nenásilí a vzájemném dorozumění vysvětlujte tak, že se nemá používat jakéhokoliv nátlaku, jinak se porušuje základní článek demokracie. Obhajujte se jeho slovy. Tím nám dal do rukou obrovskou zbraň
7. Nastává boj o získání závodů, družstev, obcí a malých měst. Zde zahrajete roli, vy sedření drobní pracující, a apelujte. Nastoluje se kapitalismus, bude nezaměstnanost. Zdůvodňování odborníků na jakýchkoliv stupních bagatelizujte jako fráze, jimiž veřejnost ohlupují.
8. Mezi studenty, kteří byli zmanipulování, dochází již k prvním rozporům. To je naše dílo, soudruzi, ne jejich, A tak by to mělo jít všude.
9. Při ponižujících odvolávajících se procesech se braňte: Musel jsem, to byla taková doba. Každý z OF také pomáhal straně, aby se udržel v práci. využívejte toho!
10. Zveličujte jakékoliv chyby, jichž se demokraté dopustí, rozšiřujte je a vyhledávejte argumenty. Poctiví členové KSČ vám v tom pomohou.
Pokládejte tento oběžník za přísně důvěrný! Čest naší záslužné práci!Propagační středisko ÚV KSČ


Nepřihlášený uživatel

#1081 Re: Re: Re:

2016-10-29 16:49

#1077: - Re: Re:  

Chci se jen zeptat: je to ten stejný prezident, který vedl špinavou prezidentskou kampaň, dělá ostudu v zahraničí, uráží Peroutku, je přesvědčený o své neomylnosti, jmenuje 'prezidentskou' vládu bez konzultace s parlamentem, oceňuje kamarády, odpůrce uráží a neuděluje zaslouženě pocty (Putna, Brady atd.), na premiéra bere kalašnikov, spolupracuje s lidmi, kteří neprošli bezp. prověrkami, na jejich místě by měl být VŠ vzdělaný člověk, leze Číně do...? A neprotiřečí si tak trochu?


Nepřihlášený uživatel

#1082 Re:

2016-10-29 16:52

#1: -  

         To, co tady máme, není demokracie, ale její kargokultický padělek.  Pozná se to například podle toho, že vlády padají dávno před uplynutím svého mandátu z voleb. Koaliční trpaslíci nadělají tolik škod, že už se to nedá vydržet.

          Fungující demokracie využívá hlasu lidu k určení naléhavosti problémů a k nalezení nejsprávnějšího řešení těch nejzávažnějších. Povolební trpaslíci  jsou odesláni do pryč. Nikoliv do vlády, ale tam, kam patří. Na smetiště dějin.

           Tohoto efektu se ve fungující demokracii velmi prostým způsobem. Volební obvody jsou jednomandátové, a křeslo dostane ten, kdo obdrží ve volbách nejvíc hlasů. Druhé kolo se nedělá.

            To stačí.

           


Nepřihlášený uživatel

#1083

2016-10-29 16:57

Tak se nám uplakané zneuznané herecké nuly vyřádily a teď zase zpátky na prkna. Už toho divadýlka, co předvádíte, bylo dost.


Nepřihlášený uživatel

#1084 Re:

2016-10-29 17:04

#97: -  

 To,je naprosto přesné

                                        R.


Nepřihlášený uživatel

#1085 Re: Re: Re: Re:

2016-10-29 17:05

#1081: - Re: Re: Re:  

 Myslíš kolaboranta Peroutku fascinovaného Hitlerem, jak rozhodl soud? Prezidentskou vládu jmenoval i Klaus. Putna ani Brady si žádné ocenění nezaslouží. Poslechni si znovu výrok o kalašnikovu,  tam jmenoval i sebe. Havlův Schwarzenberg,  který podivně "privatizoval" Becherovku s Bakalou a stejně podivně "restituoval" prověrku měl? A nikomu nikam neleze, to je vaše specialita, pražská kavárno.


Nepřihlášený uživatel

#1086 Re: Re: Re: Re:

2016-10-29 17:09


Nepřihlášený uživatel

#1087

2016-10-29 17:13

Chování tokovích hulvátů nesnáším !!!

Nepřihlášený uživatel

#1088 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-10-29 17:15

#1085: - Re: Re: Re: Re:  

 Možná si přečti výrok soudu. To, že se hulvát neomluví, neznamená, že soud rozhodoval o Peroutkovi. To, co jsi o něm napsal, je ukázka tvé tuposti a očividně netušíš, kdo Peroutka byl. Jen otrocky opakuješ Hradní hospodu 5. cenové. A vládu jmenovali všichni prezidenti, myslel jsem tu vládu složenou z kamarádů. Zjevně netušíš, o čem mluvíš a jen obhajuješ neobhajitelné. Takže mi odpověz nějakou urážkou a nechme diskuse, na kterou intelekuálně nestačíš.


Nepřihlášený uživatel

#1089 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-10-29 17:17

#1085: - Re: Re: Re: Re:  

 Peroutka byl celou válku zavřený v koncentráku. Tak rozhodlo gestapo.

Pavel

#1090 Re:

2016-10-29 17:18

#4: -  

 

co to tady melete člověče? vy jste uplně mimo, viďte :-) dejte si nějaký dobrý čaj, jeden či dva lexauriny, zalezte do postele a probůh internet už nechte plavat, nedělá vám to dobře ;-)

děkovat nemusíte, když můžu tak pomůžu ;-)

skada

#1091 Demokracie

2016-10-29 17:27

Demokracie je, když uznám výsledky voleb byť se mi nelíbí a napříště udělám všechno proto, aby zvítězil můj kandidát. Pro autory a podporovatele petice je typický takzvaný doublethink. Kdyby vyhrál jejich Karel, tak by jeho kritika byla ohrožením demokracie. Čili přesně to, co dělají teď oni. 

A patříme na západ? Nebo na východ? Jediná možná cesta je obchodovat se všemi, hrdě si vyjednat dobré podmínky a zbavit se ideologií.

Rusko je agresor? Oni nás obsadili? Ano. A EU? EU je hlavně německo. A to nas neobsadilo. Počkat, neco se mi vybavuje. Můj děda mi o tom vyprávěl. Aha, ale to bylo uplně jiné německo. Jen to rusko je pořád stejné. To je jasný. 


Nepřihlášený uživatel

#1092

2016-10-29 17:28

asi to neumím poraďte!

Nepřihlášený uživatel

#1093

2016-10-29 17:28

To nelze jen podepsat, ale taky podtrhnout červeně.
Zdeněk Voříšek

#1094 Opovrhuji vámi!

2016-10-29 17:29

S obsahem petice  nesouhlasím a  nikdy  jí  nepodepíšu!

Viktor

#1095 anticharta

2016-10-29 17:31

Co je nějakým "umělcům" do toho, že pan prezident, nebo jiný politik se snaží o obchod s Čínou, Ruskem, nebo třeba Mozambikem?! Kdo je povolal proti panu prezidentovi? Vždyď Bartoška & spol, tedy většina těch, co včera vypouštěli do éteru blitky, několik desetiletí komunismu jako takovému doslova s radostí skákali do anusu, rochnili se tam, byli spokojeni a líbilo se jim to! Vypadá to na stejnou komedii jakou sehráli v charta vesrus anticharta. Bartoška by měl především přestat chlastat a morálně si zamést před vlastním prahem. Blbeček!


Nepřihlášený uživatel

#1096

2016-10-29 17:34

Nechci mít za prezidenta hulváta, abych se nemusela stydět, že jsem Češka.

Nepřihlášený uživatel

#1097 Re: Demokracie

2016-10-29 17:35

#1091: skada - Demokracie 

 Proč sem pleteš Schwarzenberga? Co by se stalo kdyby.... neví nikdo a o něm diskuse není. Kdyby dělal stejnou ostudu, zasloužil by stejnou kritiku. Proč to řešíš? A Rusko není stejné, jen ho vede šéf KGB a funkci si drží pořád. A EU? Asi ti to nedošlo, ale třeba Francie taky leží v Evropě. Víc států asi až příště, dnes by toho bylo moc.

Jiří Weiss
Ostrava

#1098

2016-10-29 17:36

Nuže, umělci, herci a herečky, neohroženě do stávky – nejlépe navždy: 

http://www.petice24.com/kavarno_stavkuj_navzdy

Pavel

#1099 Re: Opovrhuji vámi!

2016-10-29 17:41

#1094: Zdeněk Voříšek - Opovrhuji vámi! 

 A víte co se stane? ...vůbec nic! :-)))

Karel Beneš

#1100 Dotaz

2016-10-29 17:43

Sobotka Vám nevadí? Bezpáteřné, kariérní netáhlo bez názoru na cokoliv, které se předem ptá, co by chtěla německá kancléřka v projevu slyšet a během jehož vlády mizí občanské svobody jedna za druhou jak na tobogánu? Co agent STB Bureš se svou snahou privatizovat stát a jeho masová likvidace drobných živnostníků – parazitů a zlodějů? Co poslušná loutka Valachová a její řízená likvidace školství a povinná výuka k „evropanství“? Co poklonkování Bruselu a jeho s nadšením přijímané šílené regulace, zákazy a především občanské svobody likvidující zákony? A co potichoučku pečená megasvinstva typu CEFTA a TTIP? Američané šíří bombami demokracii a Rusové s nimi páchají válečné zločiny? Fakt? Co sebedestruktivní multikulturalismus a vzrůstající vliv středověké ideologie potlačující úplně všechno to, za co si plácáte játra na pódiích a v televizi? Co plíživá instalace eurosocialismu, kdy všichni mají nárok a nikdo práva? A co fakt, že Česká televize, dojná kráva mnoha z Vás, je už stejně prolhaná a plná propagandy jako byla za komančů? Nechcete být ruskou gubernií, ale bruselskou kolonií ano?

Jo táák, tohle všechno Vám nevadí, protože TO přece přichází ze Západu, kam patříme.