Petice za zruseni senatu.

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Petice za zruseni senatu.

DJ Wich

#1

2016-10-15 19:20

Tos napsal ty sám Babiši? Poser se vzteky, máš v senátu míň členů než Kalouskova TOP09 a to tě sere, kreténe! Ty totiž na pana Kalouska, který byl milionkrát lepší ministr financí než ty, ale vůbec nemáš! Jseš STbácký odpoad a lidský dobytek, kterého volila špinavá lůza za koblihu! Ty a Zeman a Kadimůra, jste ostuda české politiky! Vzdechni magore z Agrofertu a s tebou všichni kobliháři, xenofobní náckové a debilní sockomanči!!!


Nepřihlášený uživatel

#2

2016-10-16 08:10

  • V Olomouci, dne 16. října 2016
  • Dobrý den,
  • bylo zjištěno několik nevyžádaných zpráv z jedné IP adresy a pod několika aliasy či multinicky.
  • Proto bude-li to takto dál pokračovat budeme nuceni vydat bam!
  • Budeme nuceni obrátit se na policii.
  • S pozdravem
  • Správce sítě

Nepřihlášený uživatel

#3

2016-10-16 15:28

Pláčete správně, ale na špatném hrobě.

Senát je volen způsobem, který je s fungující demokracií ještě tak nejkompatibilnější. Z těch, které se v současnosti v tomto státě používají. Většinovým, jednomandátovým postupem. I tak působí řadu mrzutostí, pramenících z faktu, že používá ještě druhé kolo, obdařované pravidelně poloviční účastí kola prvního. Druhé kolo bývá vesměs všichni proti vítězi prvního kola.

   To je  špatné proto, že trucvolba není volba zdravým rozumem, ale deformovaná jednotným, nikoliv náhodným faktorem. Frustrací z porážky vlastního kandidáta.  Teorie říká, že takto vybraný kandidát není tou nejsprávnější odpovědí na skutečný aktuální problém, ale najmě na problém uměle vytvořený.

  Rozhodně ale jednotlivě volení zástupci v Senátu tropí méně škod, než jejich soudruziv Poslanecké sněmovně. Jistěže je to dáno především tím, že Senát v podstatě nic nemůže.

 Ale  zasedá-li Poslanecká sněmovna, nikdo si není jist majetkem ani životem.

 Přitom volby do Poslanecké sněmovny, to je opravdu dílo. To je tedy maso.

      Spíš sado-maso. Více způsoby  zčunit volby v demokracii snad ani nejde. Obvody jsou polymandátní, což je samo o sobě maxiprasárna.  Navíc jsou volby menšinové.   Každý, kdo přeleze dolní limit, může ve sněmovně bojovat za svoji dost často spornou věc po libosti, tj. působit jako ústavou chráněný zemský škůdce.

      Ukazuje se ale, že volič jako celek dokáže objevit nejlepší řešení. Vítěz voleb mu bývá nejblíže, ostatní jsou více na omylu. Tato - jediná - výhoda demokracie je však menšinovými volbami, s oblibou kamuflovanými neškodně vyhlížejícím označením poměrný volební systém, spolehlivě paralyzována. Naprostá paka bez problémů vnucují své pitomé nápady vítězi voleb. Hovadiny, vynucené diagnostikovanými blbci,  zaplatí všichni. Nejvíce daňový poplatník, to jest volič.

      Menšinový volební systém je institucionalizovaným opovržením voličem, a na jeho brutální ignoraci optimality nic  nezmění ani okázalé předstírání spravedlnosti fikanými a vznešeně pojmenovanými machinacemi, součty nepoužitých hlasů, na nikoho jsme nezapomněli!

Ergo,  zrušte spíš poměrný volební systém při volbách do Poslanecké sněmovny. A vícemandátové volební obvody. Jde o těžké škůdce demokracie, protože úspěšně likvidují zdravý rozum Poslanecké sněmovny jako celku. Obnovíte-li zdravý rozum, nebudete muset násilně montovat nějaký jeho surogát, náhražku. Pokud jsou vaše rozhodnutí od samého začátku optimální, není už další optimalizace, dejme tomu pod ne až tak systémovým heslem řídit stát jako firmu,  tak náročná.

 


Víte proč nás mají politici za idioty? Protože jsme je volili!
(Hercule Poirot) 

Nepřihlášený uživatel

#4

2016-10-23 02:16

Čl. 65

(1) Prezidenta republiky nelze po dobu výkonu jeho funkce zadržet, trestně stíhat ani stíhat pro přestupek nebo jiný správní delikt.

(2) Senát může se souhlasem Poslanecké sněmovny podat ústavní žalobu proti prezidentu republiky k Ústavnímu soudu, a to pro velezradu nebo pro hrubé porušení Ústavy nebo jiné součásti ústavního pořádku; velezradou se rozumí jednání prezidenta republiky směřující proti svrchovanosti a celistvosti republiky, jakož i proti jejímu demokratickému řádu. Ústavní soud může na základě ústavní žaloby Senátu rozhodnout o tom, že prezident republiky ztrácí prezidentský úřad a způsobilost jej znovu nabýt.

(3) K přijetí návrhu ústavní žaloby Senátem je třeba souhlasu třípětinové většiny přítomných senátorů. K přijetí souhlasu Poslanecké sněmovny s podáním ústavní žaloby je třeba souhlasu třípětinové většiny všech poslanců; nevysloví-li Poslanecká sněmovna souhlas do tří měsíců ode dne, kdy o něj Senát požádal, platí, že souhlas nebyl dán.

 

Senát, kromě času, je jediný, který může proti seamanovi něco udělat. Možná i proto má takovou chuť Senát zrušit... :-)


Nepřihlášený uživatel

#5 Re:

2016-10-24 09:53

#1: DJ Wich -  

 Úchvatná sonda do duše sluníčkáře, nejspíš voliče TOP09, odkojeného četbou Svobodného fóra šéfovaného alkoholikem Šafrem a Reflexu řízeného feťákem JXD. Smažky z pražské kavárny jedou...


Nepřihlášený uživatel

#6 Re:

2020-03-22 08:33

#1: DJ Wich -  

Ty si debil 

 

komsy

#7 zrušme senát a poplatky za Bruselskou čt

2021-07-11 05:49

Fakticky ovšem kritika bruselské ČT je kritikou lhaní a překrucování. Svoboda slova je správná věc, dokonce i svoboda lhát a překrucovat. Ale vánoční televizní rebelové, faktičtí majitelé bruselské ČT, by měli lhát a překrucovat ZA SVOJE! Zrušte televizní daň, tzv. "koncesionářské" poplatky, a na Kavkách si mohou lhát dle libosti.
 
 
Nechci být sprostý, ale jinak to nejde. ČT je žumpa a dno novinařiny kde je objektivita a vyváženost kterou se zaštítují. No nikde, stále víc mi to připomíná dobu kdy ČT šéfoval pan Zelenka. Jedna streb