PETICE ZA ODSTOUPENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

bflmpsvz

#1076 Vláda

2012-03-27 09:51

Je to smutné, ale i přes dílčí chyby je tato vláda nejlepší možná. Co by jste chtěli jako alternativu? Sobotku? Tak to já opravdu ne.
ja

#1077

2012-03-27 09:58

Tak já osobně to beru tak, že takovýhle paskvil podepsat nemůžu. Přímá demokracie je absolutní nesmysl. A Nečas tu dvacet let nevládne, takže asi jeho vláda nerozkradla všechno. A socani jsou stejná, ne-li větší verbež než modroptáci. Tak včil mudruj-co teď?

Nepřihlášený uživatel

#1078 Re:

2012-03-27 10:00

#1033: -

Asi jste zapoměl na vlády ČSSD.


Nepřihlášený uživatel

#1079

2012-03-27 17:23

odvolat vladu pokud možno okamžitě.

Nepřihlášený uživatel

#1081 Re:

2012-03-27 23:21


Nepřihlášený uživatel

#1082 Náš stát

2012-03-27 23:52

Pořád se tam držíte,a vás nechcou rozkradli jste co se dalo samá aféra asi čekáte až vás lidé vynesou.Měníte zákony podle svého jste zadarmo drazí poškodili jste náš stát zákonů nehledíte samá aféra.Pro vás slušného slova už nikdo nemá.Jste banda zlodějů a pořád se tam držíte.Senát a to máte tu drzost aby to přejímala televize.Jen vám roztou pupky kecáte projednáváte blbosti.Každý režim si držel a byl zadobře s policijí a voj.složkami.Ti je hájili atd.A vy do nich serete a i do dalšího.PŘEJI VÁM,ABY JSTE KONEČNĚ DOSTALI PŘEZ DŘŽTKU.Jeden vedle druhého jste stejní.Před kamerou se každá strana hádá a pak si podají ruce.Jste banda a tvrdo žijete z obyčejných lidí.To není demokracie.Já bych vás soudil jako zločince,okradli jste nás,jako stát.A konečně by všichni lidé měli do toho jít a stěh postů vás zesadit,ne jen v tichosti odejít s politiky jak některé pamatujem sebrat vám majetky,nic vám nedat a zdechnite v bídě a žijte tak jak ti normální chudáci lidi. Dan

Nepřihlášený uživatel

#1083 Re: bolševici všech zemí ... vyližte si

2012-03-28 01:02

#634: - bolševici všech zemí ... vyližte si

Nu podívej.jsou to jednoduché počty.Dříve také nebylo vše OK.Ale lidé měli nárok na práci,takové bordel nebyl,bezdomovci atd.co tato doba hrkání klíčema přinesla.Zdravotnictví školství,co se týče zemědělství a co ted?Já jsem u komunistů nebyl a můžu říct měl jsem v tom režimu dost popotahování co se týče komančů.Léta od 1960 až do té slavné revoluce.To nebyls asi ani na světě že?Na vojně také nebyls tak to neznáš snad podle toho co ti kdo řekne,a nebo také podle černých Baronů,a to bylo za Čepičky,pro zasmání ale jinak blbost.O té době nevíš nic.Máš to jen o čem si přečteš a co je dnes moderní a hlavně jste to nezažili.Zdravotnictví zadarmo ,taktéž školství,nárok na práci tím chci říct žádná nezaměstnanost tím pádem člověk měl peníze jak provozovat koníčka jezdit na dovolenou,a že jsme neměli banány?Nato jsem sral.Musels dělat,neflákat se,vyučit se řemeslu a nebo študovat kdo nato měl rozum,ne peníze.To bylo zadarmo.Pokud nedělals,a flákal ses,tak šels do báně.A to bylo správné,žádná podpora,a také měls nárok na důchod.Ted nemáš nárok na nic,vše platíš,na důchod si naspoř.A byt a bydlení dříve?Složil jsem 27tis.a měl jsem byt cihlu 3+1.Ted hodnota přez 1mil 600tis.Byl pořádek jak ve žrádlu vše naše za pár korun.Zlatí komunisti.Tak začni spořit na důchod a i na ty ostatní věci co bylo dříve normální a to byl život.TAK SI TO UŽIJ, a hlavně dej na media.Dříve jzme žili,a také hodně supr pořadů ted jen vše opakují herci z naší doby umírají a tato doba nemá nic.Ano bolševici všech zemí...vyližte si  jednou na to možná dojdeš blbečku.


Nepřihlášený uživatel

#1084

2012-03-28 20:41

máme co si zasloužíme sami jsme si je zvolili
Frenky

#1085

2012-03-28 23:51

Nikdy nezapomenu, jak Václav Klaus v devadesátých letech říkal, že jsme se odrazili od dna. Bohužel však neřekl, jestli nahoru nebo dolu. Určitě je všem jasné, kterým směrem.

Nepřihlášený uživatel

#1086 Stálý měsíční plat

2012-03-29 14:41

Možnost stálého měsíčního platu bez žádných investic, kromě vašeho času.Mrkněte na
http://pritel007.webnode.cz a přečtěte si info!!
Bernie

#1087

2012-03-30 11:48

Pro ty, co věří v idee úprav či oprav kapitalismu v systém slušný a reformovatelný: vyjádření velmi chytrého politika, označovaného pravicí za dogmatického stalinistu, jak jinak.

Jak chce vláda zabránit referendu
(29.3.2012) Vyjádření poslance Parlamentu ČR a místopředsedy ÚV KSČM Stanislava Grospiče k vládnímu návrhu zákona o obecném referendu.


Česká vláda pokračuje ve hře na demokracii. To, o co se Petr Nečas snaží, se ještě spíše podobá hře na slepou bábu. Jen česká pravice, tentokrát pod vedením místopředsedkyně vlády pro legislativu a místopředsedkyně strany Věci veřejných Karolíny Peake, pozměnila pravidla. Většině občanů se zaváží oči, a pak se jim dá možnost poslepu si chytit kousek pomyslné demokracie. Celkem dvacet jedna návrhů za devatenáct let existence samostatného českého parlamentarismu vyjadřuje snahu naplnit čl. 2 odst. 2) naší Ústavy, kde se říká: „Ústavní zákon může stanovit, kdy lid vykonává státní moc přímo.“ Těch dvacet jedna neúspěšných pokusů vyjadřuje podstatu politiky české pravice, dnes zejména ODS a Věcí veřejných. Referendum je nechtěné a překáží záměru pravice posilovat autoritativní rozhodování moci výkonné. První Československá republika také v Ústavě předpokládala možnost celostátního referenda. Po celé dvacetileté trvání předválečné Československé republiky však nebyl tento institut nikdy naplněn, tradice České republiky od roku 1993 je v tomto zcela totožná, včetně chování všech vládních garnitur.

Petr Nečas ve středu 28. března, když odpovídal na otázku položenou v souvislosti se schválením vládního návrhu zákona o celostátním referendu, na tiskové konferenci řekl: „Máme čárku.“ Karolína Peake se jen cudně usmívala a návrh označila za koaliční kompromis. Přečte-li si však někdo vládní návrh zákona o celostátním referendu, může jej považovat za žert, politickou proklamaci nebo za projev vysoké míry naivity. Návrh však v sobě odráží hlubokou logiku skutečných zájmů vládnoucí mocenské elity, vyjádřených politickou vůlí pravicových stran. Karolína Peake má schopnost předvést pragmatismus rozhodování, v němž účel světí prostředky. Ostatně Věci veřejné přesně totéž předvádějí dnes a denně.

Vláda totiž předložila návrh, který říká, že konání celostátního referenda by bylo možné jen tehdy, podpoří-li jej formou petice nejméně 250 tisíc občanů. Vláda následně do 60 dnů předloží Poslanecké sněmovně návrh zákona o otázce položené v referendu. Před tím však bude mít vláda možnost se ještě obrátit na Ústavní soud, aby posoudil ústavnost otázky, o níž se má v referendu rozhodovat. Je třeba dodat, že výčtem deseti bodů, o nichž se referendum nesmí konat, je velice zúžen okruh problémů, o nichž by občané mohli takto rozhodovat. Parlament by následně vládní návrh zákona „řádně“ projednával. Lze i předpokládat, že by se s ním nemusel ani ztotožnit. V takovém případě by se referendum nemohlo konat. Pokud by se Parlament vyslovil kladně, ještě by zákon musel podepsat prezident republiky. Ten by následně po nabytí účinnosti příslušného zákona měl povinnost do 30 dnů vyhlásit celostátní referendum, tak aby se konalo ve lhůtě nejdříve do 90 a nejpozději do 120 dnů. Podstatné je rovněž říci, že vláda by měla právo podat návrh na konání celostátního referenda i sama.

Pro srovnání uvedu, že návrh KSČM počítal s tím, že podnět k celostátnímu referendu by mohlo dát maximálně 200 tisíc občanů, ale také skupina poslanců nebo senátorů a vláda. Na rozdíl od vlády KSČM rozhodně nepředpokládala podvázat závaznost referenda minimální hranicí 50 % oprávněných voličů. A takto iniciované referendum by byl prezident republiky povinen vyhlásit, aniž by tuto otázku formou speciálního zákona posuzoval ještě parlament.

Současný vládní návrh o konání celostátního referenda není o posílení demokracie, a tím spíše demokracie přímé. Je to jen vládní úlitba koaliční smlouvě tří pravicových stran a požadavkům zaznívajícím od občanů. Požadavky občanů však vládní návrh řeší jen naoko – ve skutečnosti by byla možnost konání celostátního referenda omezena na minimum.

Pro KSČM je proto vládní návrh zákona o celostátním referendu nepřijatelný. Považujeme formu přímé demokracie za zásadní otázku, ale vláda ji svým návrhem posouvá do věcně neproveditelné formy. Vládní návrh je fraškou, stejnou jako celá doba vládnutí Nečasovy vlády, která by měla zájmu velké většiny občanů co nejrychleji skončit.

Autor: Stanislav GROSPIČ, místopředseda ÚV KSČM, poslanec PČR za KSČM


Anonymous

#1088

2012-04-03 17:37

bylo toho lhani uz dost,vse zdrazujete berete detedm od pusi jidlo,berete duchodcum penize co jim davate.vse ste prodali rozkradli rozdali si to na sve konta,kdyz delnikovy nekdo vezme narady tak to musi uhradit a tak by to mnelo byt i ve vlade.co komuniste nevzali to ste vytunovali vy to byli dovolene co.
Čech

#1089 Vláda lidu

2012-04-03 20:03

Tak když vidím úroveň znalostí mateřského jazyka u většiny diskutujících, jen to posiluje můj názor, že přímá demokracie a referenda jsou nesmyslná. Jak může chtít jedinec, který není schopen napsat větu bez hrubé chyby, rozhodovat třeba o jaderné energetice nebo mezinárodních smlouvách? Takže přímou demokracii ne. Referenda také ne.

Nepřihlášený uživatel

#1090

2012-04-03 20:04

KOMUNISTÉ všech zemí...polibte mi pr.el!!!!!!!!!!!!!!

Nepřihlášený uživatel

#1091 Re: Odstranit vládu

2012-04-03 20:58

#749: jaasa - Odstranit vládu 

 zdravi stalo se mi ze sel s pritelkini a s ctyreltym klukem do skolky a nesll jsem mu zber papir do skolky vlezu do auta a co nevidim corkar cikan nezletili drzim homezitim moje s klukem volaji policajty ja ho drzim v aute a jak prijeli tak ho odvezli ja a ma mlada jsme sepisovali papiry 2h a co senestalo on ten zmrd je nezletili a ty polisi podle zakona nam maji dat nahlednout do spisu jenomze oni nechcou nam ukazat jeho profil unas v cesku je takovy bordel ze to nema obdovi. vidis cigana tak ho zabi ja ti dam osobe pochvalu a ty skurvene vetki taki strilet. omomcme si.


Nepřihlášený uživatel

#1092 Re:

2012-04-03 21:03

#26: carerra -  

 tak podme tu skurvenu vladu postrilat. ja sem chytil fetku v dodavce jak mi ji vykrada a polisi ho pusti no basi ho odpravim a co s kurvam


Nepřihlášený uživatel

#1093

2012-04-03 22:40

Dobře už bylo.

Nepřihlášený uživatel

#1094

2012-04-03 22:41

Zlatí komunisti.

Nepřihlášený uživatel

#1095 Re:

2012-04-05 16:01

#1: -

Jse pro at uz tahnou k certu jen obcani okradaji a nic vic uz jsou horsi jak komunisti rozkradli uz celou republiku lide jsou bez prsce mne je 56 a kdyz prijdu zadat o praci tak mi vsude reknou ze uz jsem stary pro vlada neudela nejake zakony aby obcane vnasem veku nasli praci a jeste verejne ukazujou jake si davaji odmeny adelaji ze sebe komedianti alidem se smeji do oci uz aby sli od valu Zdenek Vyssocina.


Nepřihlášený uživatel

#1096

2012-04-05 17:19

Kdo je nespokojen může přijít sem:
Přehled měst, kde se bude konat celonárodní shromáždění

15. 4. 2012 v 17.00:

KRAJSKÁ MĚSTA:

Praha - Václavské nám. - www.holesovskavyzva-praha.cz

Brno - nám. Svobody - www.holesovskavyzva-brno.cz

České Budějovice - nám. Přemysla Otakara II. - před radnicí

Hradec Králové - Masarykovo nám.

Jihlava - Masarykovo nám.

Karlovy Vary - nám. Milady Horákové

Liberec - nám. Edvarda Beneše - http://nr-liberecko.mypage.cz/

Olomouc - Horní náměstí

Ostrava - Masarykovo nám. - www.holesovskavyzva-ostrava.cz

Plzeň - nám Republiky

Zlín - náměstí Míru



OSTATNÍ MĚSTA:

Havlíčkův Brod - Havlíčkovo náměstí

Jablonec nad Nisou - Mírovém náměstí ( u radnice)

Jičín - Valdštejnské nám

Kladno - náměstí Sítná

Krnov - Hlavní náměstí

Náchod - Masarykovo nám.

Prostějov - náměstí T.G.Masaryka

Tanvald - Krkonošská ulice, parkoviště České Spořitelny

Trutnov - Krakonošovo nám.

Uherské Hradiště - na náměstí

Valašské Kloubouky - Nám. T.G.Masaryka

Valašské Meziříčí - Masarykovo náměstí

Žďár nad Sázavou - nám Republiky



5.4.2012 od 20,50 do 21,40 bude na ČTV 1 v pořadu "Máte slovo s M. Jílkovou" diskutovat s ministrem Drábkem,
s členem NERVu, panem Kohoutem a s dalšími hosty i Centrální koordinátor HV ČR, pan Čermák.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2012-04-05 19:46



Nepřihlášený uživatel

#1098

2012-04-05 19:49

Žádné politické strany, žádné politiky, ale jako na Islandu, odborníky.

Nepřihlášený uživatel

#1099

2012-04-05 20:21

nějak se nám tu ti soudruzi přemnožili, tak to dopadá když se věci neudělají pořádně

Nepřihlášený uživatel

#1100

2012-04-05 20:35

Ano, pražskej zlodějskej taxikář kterej jezdí za 100/km je ten pravej, kterej má co mudrovat o slušnosti. A tupý ovce mu budou tleskat. Ach jo, kde to žiju