Starý hrad je i náš

Starý hrad je i náš / Oznámení / Aktuální informace / Komentáře


Nepřihlášený uživatel

#1

2016-07-18 11:19

Dobrý den,

připojuji poznámku jenž by mohla být určitým procesním vodítkem ve věci "neexistujících strategií provádění investic resp. způsobu kultůrní obnovy ve městě Bzenec". Na posledním jednání zastupitelstva jsem osobně zaregistroval odhlasované úkony rady naopak vedoucí k vyjmutí pozemkové části památkové zóný v úrovni 3 v místech zámeckého rybníku. Motiv tohoto jednání nechávám na osobní zváženou každému. Tento osobní postřeh může být jistou paralelou do budoucna jakožto potencionálně očekávaných reakcí ze strany rady města.

Otázkou nadále zůstává zda shora Vámi uváděný ad hoc proces vedoucí k zahájení řízení prohlašování za kultůrní památku objektu torza kaple do budoucna spíše nepřitíží právě mnou zmiňované a tolik potřebné koncepci obnovy kultůrních památek ve městě Bzenec.

Je kupříkladu na zváženou zda pro tento případ by se daleko více nehodilo oblast hradiště Starého hradu prohlásit za součást oblasti tzv. přírodního dědictví jakožto unikátního přírodního fenoménu (viz. Moravská Sahara).

Na závěr podotýkám, že tuto petici chápu jako názorový střet ve smyslu investičního přístupu a způsobu obnovy resp. navrhovaného účelu využívání předmětného objektu jako takového nikoliv zda blokovat kultůrní obnovu území města či komplikovat investiční snahy jako takové.

Kindl M.