Založení strany

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Založení strany


Nepřihlášený uživatel

#101

2011-10-20 10:02

Česká republika potřebuje konečně vystřídat tuto hroznou vládu od roku 89!!Pokaždé jsou ve vládě ti samí zloději!A dát jim VŠE k úhradě jako to udělali na ISLANDU!

Nepřihlášený uživatel

#102

2011-10-20 10:07

Ano che to udělat jako na ISLANDU,hnát zloděje před soud.Stačí si najít na YOU TUBE ISLANDSKA REVOLUCE a vzít si příklad.Jen že češi v dnešní době se všeho bojí,počínaje prací a konče leností.

Nepřihlášený uživatel

#103 Nová strana-Mé zamyšlení

2011-10-20 14:17

Světu nevládnou a nejspíš téměř nikdy nevládli rozumní a chytří lidé.
Auto musí řídi způsobilá osoba, letadlo zdravotně a psychicky zdravá a inteligentní osoba, raketoplán nejlepší z nejlepších, ale jak je možné, že celý stát (státy všude) a potažmo svět mohou řídit naprostí i*ioti? Kteří nejsou nejlepší, nejsou příkladní, nic neumí,mnozí by u pravidelných psycholgických vyšetření hned skončily svoji karieru.Poněvadž většina z nich nemá žádný smyls pro zodpovědné chování k naší lidské minulosti a budoucnosti. Mnoho z nás je slepě ještě podporuje!? Proč se vzdělaní a chytří lidé bojí převzít zodpovědnost za řízení všech? Proč neexistuje vzdělávací institut pro politiky, když ani zedník nemůže vykonávat správně profesi bez vyučení?!Když dá někdo Bendovi ministerstvo zemědělství.To už je za daleko za hranicí veškeré tolerance!!!Proč neuzákonit že určitou funkci může vykonávat jen a pouze osoba s tím resortem uzce spjatá svým vzděláním a zaměřením.Která v daném odvětví něco znamená.S vyšší funkcí samozřejmě musí jít i kontrolní mechanismy na tuto osobu.
Když se občas pročítám životopisy různých funkcionářů.Zaráží mě jedna podstatná věc.Drtivá většina jsou karierní prasata!!!Promiňte mi ten výraz.Ale když někdo léta studuje někdy s nevalným úspěchem.Po studiích se hlasí někde jako referent většinou na příslušných okresních úřadech.Místo toho aby se věnoval své profesi.To je už samo o sobě zavádějící.Ale pokračujme.Většina takových rekrutů se plíží stěnami různých úřadů jako stín roky a roky.Po nějakém čase se vyšvihnou na pozici zástupce či náměstka.Kde získává široké spektrum kontaktů.Které následně v téže funkci už plně využívá pro své obohacení.Samozřejmě do této míry to funguje asi na celém světě.Ale oni tam venku přitom dokáží něco pro ty lidi udělat.Viz.třeba silniční síť v Německu.Řešení křižovatek.Samé nájezdy a výjezdy.Dle dopravních expertů nejbezpečnější křížení silnic.U nás samé kruhové objezdy.Mnohdy na místech silně nevyhovujicích.Někdy tak provedené,že to hlava nebere(Betonové květináče posazené na původní vozovku.To fungovalo v Itálie nebo ve Francii někdy v 60 letech.Lide Český to jsme jako národ tak krátkozraký.Sice tito papaláši udělají jmění,že z toho budou žít i jejich potomci.Ale ptám se.V čem budou žít, co to bude za společnost.Ale co je hlavní je historie.V době počítačů se historie lépe ukládá.A ptám se těchto omezenců.Jak budou žít jejich děti?

Nepřihlášený uživatel

#104

2011-10-21 23:16

Dobrý den pane Žižlavský,
plně souhlasím s vašimi názory a věřím, že se nejedná pouze o další snahy skupiny jedinců, jak se obohatit na úkor zbytku. Snad nejde jen o vtip, jelikož věřit tomu, že se najde někdo kdo půjde, dá se říci, proti té sebrance co tam nyní sedí, je v dnešní době risk. Je zapotřebí začít, jak se říká ode dna. Je mi zle z toho co dnes a denně čtu ať na novinkách či na idnes - samá korupce, podvody, malé domů a jiné fígle jak naplnit paretovo pravidlo. Mít tu moc, tak 95% lidí co tam sedí letí a ani by za sebou nestihli zavřít dveře, ale bez majetku, který si nakradli - dnes na takové lidi neplatí žalář, ale majetky - bohužel společnost, tak zdegenerovala, že raději konzumuje skrze TV naprosté bláboly a co je v pozadí již nevidí.
V případě pomoci při naplnění Vaší snahy mě klidně kontaktujte - chci změnit to co se tu děje. Hezký den

gargamel

#105 Souhlasit

2011-10-22 08:21

Vážení a kdo mi zaručí,že ta vaše nová strana nebude vydržovat cikány ,jako to dělá tahle sebranka mafiánská?
saki.san

#107 Re: Re: Re: nová strana?

2011-10-22 10:08

#43: - Re: Re: nová strana? 

 Vazeny - jste typicky pripad proc se v teto zemi veci nemeni - z vas primo cisi negativita a navic jestli jsou-li vase

myslenkove  pochody na stejne urovni jako je vase cestina, pak jen dokazujete, ze jen rad do vseho mluvite jeste

drive nez si neco promyslite. Tato strana nepotrebuje miliony clenu, ale cleny kteri na to maji a jsou ochotni pro

svoji stranu neco udelat a to bez ohledu na financni nebo jine vyhody. Ja osobne jsem v politice nikdy nepusobil

a pusobit nehodlam, ale podporim jakoukoliv stranu, ktera bude pracovat pro lidi a ne jen pro par svych papalasu,

jak je u nas zvykem. Cesi berou politiku a volby stejne jako fandi svemu klubu. Bez ohledu na hodnotu jakehokoliv

navrhu se zajimaji ne o to co se navrhuje, ale kdo a za kterou stranu, ten co neco navrhuje kope.

Proc se kdekoliv ve zpravach i pri sebemensi dopravni nehode, nebo jinem precinu hned v uvozovkach uvadi

(CSSD nebo ODS) - to proto aby volici vedeli maji-li souhlasit nebo ne. Cesky narod je stado ktere se necha

utahnout na uvarene nudli. Ja ocenuji snahu kohokoliv, kdo se snazi tento bordel zmenit prestoze vim, ze to

jakakoliv nova strana nebude mit v Cesku lehke ....asi jako v Busku z Vilhartic " vas kdyby chteli ucit vsichni

svati - zda vsimnou si jich Cesi palicati a nakonec svaty rad bud zes nebyl bit...." Proc kdykoliv, kdyz nekdo

z Cech chtel pomoci svemu narodu byl nakonec kamenovan nebo vyhnan. Komenskym pocinaje a Batou konce.

Cesi si nedokazi vladnout - dekuji za pozornost.

Konichava

#108 nova strana

2011-10-22 10:32

podporim jakoukoliv stranu, ktera se jen i pokusi neco delat s timto bordelem. Jinak se ani to co se v nasem state deje neda popsat. Ovsem co se da delat s narodem, ktery po 40 letech pod vedenim komunistu, kteri obehnali zemi ostnatym dratem a znicili cele rodiny a nestitili se ani popravovat lidi jen zato ze se ozvali proti jejich systemu a nakonec nevahali ani pozvat Rusaky k okupaci, ktera trvala dalsich 20let a ted je KSCM druhou nejduveryhodnejsi stranou v parlamente? Nezbyva se jen zamyslet co lide opravdu chteji a co jsou ochotni pro to udelat.
Vykriky jako "vyhazet ty podvodniky - na Pankrac s nimi - defenestrace" nestoji za nabrani dechu.
Kolik lidi je ochotno prestat vykrikovat hesla a prilozit ruku k dilu? Asi by jsme meli snadnou
praci je spocitat a to prave vedouci strany u vesla dobre vedi a stim i pocitaji. Nekde se ale zacit musi - predevsim si precist a prostudovat profily kandidatu nez jim dame svuj hlas. Ne jen
zvolit toho, kdo se libi a naslibuje nemozne a pak na nej jen nadavat.
Aleš Žižlavský
Autor této petice

#109 mazání příspěvků

2011-10-22 10:36

Aleš Žižlavský
Autor této petice
#74 Re:
2011-10-13 11:35

Smazal jsem řadu příspěků,většina jich byla mých.Bylo jich moc a nevím,jestli baví někoho číst to samé dokola.Nebyl tam úmysl smazat negativní příspěvky a pokud si pamatuju,snad tam ani negativní nebyl.

Jsem poučen,už je mazat nebudu
To jsem psal 13.10.Asi taky nečtete všechny příspěvky,jak je vidět.Proto jsem ty staré smazal.


Aleš Žižlavský
Autor této petice

#110 Re: Re: Re: Re: nová strana?

2011-10-22 10:40

Odpověď na 107.

Na začátek svého příspěvku jste si odpověděl koncem.Nic víc k tomu nemůžu dodat.

 


Nepřihlášený uživatel

#111

2011-10-22 11:01

Je potřeba s touto situací zde, něco dělat.
saki.san

#112 Re: Re: Re: Re: Re: nová strana?

2011-10-22 12:16

#110: Aleš Žižlavský - Re: Re: Re: Re: nová strana? 

 minuly rezim se svymi vladami a je zbytecne opakovat, ze tito pohrobkove komunistickych papalasu zamerne pestuji v lidech neduveru a nevrazivost. Ten, kdo bude chtit neco na tomto systemu zmenit si musi predevsim ziskat duveru volicu a take je predevsim naucit jak si vybirat sve kandidaty nez jim daji svuj hlas. Je smesne jak nasi lide bezmyslenkovite daji svuj hlas nekomu, koho neznaji a voli ho jen podle toho ke ktere starne se hlasi. Proc je vetsinanaroda tak "nasirena" na poslance a jejich prezentaci, kdyz si je zvolili sami. Vazeni - chyba je vnas - z lenosti ci nevedomosti jsme dali svuj hlas nekomu o kom toho moc nevime, ale pak rveme jak krade nebo nedela nic pro sve volice. Proc jsme ho tedy volili? Veskery zdejsi bordel je prave vysledkem nasi neschopnosti si zvolit sve mluvci. Nenadavejme na politiky nebo poslance. Jsme to my sami, kdo je do jejich kresel dosadil a muzeme si za to sami, jenze nase ceska povaha nam nedovoli aby jsme si to priznali. Hledejme chyby tam kde ty chyby jsou -v nas samych. Dokud se toto nenaucime a budeme na mista nasich mluvcich dosazovat stale ty same, budeme take mit stale ten samy bordel - ruku na srdce - vyhazime-li nynejsi poslance kdo tam po nich nastoupi? Opet ti sami. Nam by se vyplatilo si sve poslance najimat za penize a take od nich pozadovat a platit je za dobre odvedenou praci, jako v kteremkoliv presperujicim podniku a ta netahla, co se jen vezou a zadnou praci neodvadi proste vyhodit. My celime skupine lidi, kde kazdy na kazdeho neco vi a je vydiran, aby konal praci jen ze strachu, aby ho nekdo neprasknul za stare hrichy. Proto se drzi ve svych pozicich jak vrchni policiste - soudci a ministri. Bohuzel to se nezmeni jako v nejake pohadce,kde staci mavnout kouzelnym proutkem, nebo zvolit novou starnu. 

  

   


Nepřihlášený uživatel

#113

2011-10-22 14:04

Souhlasím s Vámi, státní rozpočet se rozkrádá. Bohatý ještě více bohatnou a ti chdší ještě více chudnou. Chtěl bych změnit valorizaci důchodů. Měli by všichni důchodci dostávat při valorizaci stejnou částku. Výše důchodu byla vypočítaná při nástupu do důchodu. Takže ti co měli vyšší výdělky mají dostávat více. Ale při valorizaci mají všichni důchodci dostávat stejnou částku. Jinak se ty pomyslné nůžky rozevírají. Je to můj názor a myslím, že spravedlivý. Hezký den M.Vrzák
vakarimaska

#114 Re:

2011-10-23 09:29

#113: -  

 Vazeny pane Vrzaku, nechci diskutovat o tom jak "spravedlivy" je vas nazor na valorizaci - neprisvojuji si pravo soudit kohokoliv, ale logiku vas nazor postrada. Proc by mel nekdo, kdo mel milionovy plat po odchodu do duchodu dostavat mnohonasobny duchod toho, kdo take cely zivot pracoval a odvadel poplatky. V kazde, tak zvane, vyspele demokracii maji vsichni, kdo si odpracovali a odvedli poplatky ze mzdy, zakladni duchod stejny - at jiz pan premier nebo delnik od soustruhu. Ten kdo vydelaval desetinasobne vice, mel prece sanci si ze sve mzdy daleko vice nasetrit a pri valorizaci, ktera se provadi tudiz odpada vypocitavani rozdilnosti v duchodu, protoze ten je stejny. Proc nasi pani poslanci vzdy vymysleji nove a nove zakony? Proc se neprevezme to co jinde funguje jiz cela desetileti - myslim, ze na tuto otazku zname odpoved oba dva a to bez nejakeho polemizovani. Bohuzel to o prebirani veci, ktere funguji jinde ke vseobecne spokojenosti vsech plati i v jinych odvetvich. At je to zdravotnictvi - finance - nebo dokonce silnicni provoz. Nedavno zavedeny bodovy system pro ridice take jinde funguje jiz cela desetileti. Proc se zde muselo objevovat, jinde jiz davno objevene a pouzivane kolo? Proc se i vy zminujete o bohatsich bohatych a chudsich chudych. Dokonce i komuniste hlasali "kazdemu podle zasluh" U nas zustava problemem potrestat ty, kteri si sve bohatstvi ziskali nelegalne a tudiz by meli byt potrestani - coz se ale nedeje, protoze maji penize a zname, aby se tomu vyhnuli. To je co by meli pani volici sledovat a od svych poslancu vyzadovat a sice aby delali zakony, ktere by tomu zabranily. Staci nedavny pripad pana Trebisovskeho se kterym nedokaze nic udelat ani souda on se vsem jen vysmiva a jezdi si dale jak chce. Tohle by si na zapade nedovolil ani sam pan premier. Stejne jako si pani poslanci uzakoni svoji immunitu, ktera je opet vysmechem vsem obcanum. Kdy jste vy naposledy mluvil se svym poslancem a chtel vedet co dela on jake nazory zastava? Vidite, jak zde jiz nekdo poznamenal - Cesi si neumi vladnout a stale jen nadavaji na ty same zakonodarce, ktere si zvolili a sami dosadili do parlamentu - nepripada vam to trochu absurdni? Take preji hezky den. Protoze pracuji v mediich nehodlam zde uvadet sve jmeno a podepisuji se pan X.  

 

Aleš Žižlavský
Autor této petice

#115 Důchody

2011-10-23 09:59

Jsou zde zajímavé připomínky k tématu.Taky si přidám,abych naplnil heslo naší strany.
Právě v důchodech by se měla objevit spravedlnost.Většinou nikdo nemůže za to že musel pracovat u soukromníka skrblíka jen proto,že chtěl pracovat a mít aspoň něco.Zatím-co jiný měl to štěstí,ať jakéhokoliv směru a vydělával lehce a více.Nikdo to neposoudí.Proto by měly rozhodovat pouze léta potřebná pro získání důchodu systémem solidarity ,tudíž pro všechny stejně.K tomu by se měla upravit ústava,aby bylo vše jasné bez vyjímek.
Toť můj názor.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2011-10-23 10:30


vakarimaska

#117 jeste duchody ....

2011-10-23 11:10

vazeny pane - i ten "skrblik" musi prece od svych zamestnancu vybirat a posilat davky urcene na duchod. Nebo snad ne? Znam systemy, kde zamestnavatel ma povinnost od sveho zamestnance nejen vybirat z jeho vyplaty urcite procento, ale dokonce k teto sume priplacet stejnou vysi a konecnou sumu pak odevzdat na konto toho zamestnance. Na kazdy rok je pak zakonem stanoven rocni prispevek,po jehoz dosazeni se jiz zamestnanci do konce toho roku jiz zadne poplatky na socialni pojisteni nestrhavaji. To nastava ve vetsine pripadech nekdy koncem 3.ctvrtleti. Pri odchodu do duchodu je pak urcena hranice a kazdy, kdo odvadel do statni kasy predem urcenou castku po dobu x let dostava duchod uplne stejny jako kazdy jiny. Kazdy tak jiz do budoucnosti vi kolik bude jeho duchod cinit. Proc je to takovy problem, podobny system, ktery funguje jinde, zavest s nejakymi upravami i u nas. Nekdy mam dojem, ze u nas se vetsina veci komplikuje jen z toho duvodu aby se kalily vody a cely system byl zamerne neprehledny a tudiz moznost ruznych uniku byla vetsi. Tyto penize jsou pak ve statnim fondu, ktery je spravovan odborniky a neexistuje, aby pak nebyly penize na duchody. Jak muze nekdo pravidelne ukladat penize i za sebemensi urok po dobu 40 let a zjistit, ze vlastne na konte zadne penize nejsou - to je mozne jen ve state, kde se krade na nejvyssi urovni a nema to s kapitalismem nic spoleceneho, jak zde spousta volicu veri a na kapitalismus nadava. To,co si nasi socialiste vuci obcanum dovoli maji kapitaliste tak pojistene, ze se to stat nemuze. Zde ovsem nemluvim o soukromych penzijnich fondech, kam si lide davaji penize dobrovolne jako se stalo u znameho priadu u Enronu. To ale nasim lidem vubec nebrani na to poukazovat a ukazovat jako na nesvary kapitalismu. Jako obvykle neznalost faktu nebo jejich zamerne zkreslovani zpusobuje velka nedorozumeni a povery.

Aleš Žižlavský
Autor této petice

#118 Parlament

2011-10-26 05:49

Chodím spát se slepicemi,takže už ráno ve čtyři sedím u počítače.A tak jsem si opět pustil parlament.
Tak jsem si opět položil několik otázek a hledám na tyto otázky odpověď. A odpověď je v konečné fázi skoro šokující.Parlament by nakonec vůbec nemusel mít poslance.
Teď bych rád viděl vaše tváře.Ale je to tak.Parlament dneska slouží pouze k obhajobě poslanců proč se rozhodli ve své straně tak,jak budou později hlasovat.Nikoho v tom parlamentu nezajímá,co kdo pronáší,všichni už mají předem určeno jak zvednout či nezvednout ruku.Všechno ostatní už je předvolební boj pro voliče.
Takže závěr,sice zjednodušený ,ale stojí za úvahu.
Návrhy zákonů by stačily být pouze projednány a schváleny na stranické úrovni a poté předneseny a schváleny na úzkém vedení státu.
Takže v závěru by stačilo pouze volit strany.Zvolené strany by si schválili vedení státu.
Pokuste se zamyslet,odmyslet si zbytečnosti a strach o tomto promluvit,abyste nevypadali za blázny.Taky z toho mám obavy,ale pokud mě něco takového nahlodá,nedá mi to pokoj.Jde jen o to,jak odrazit argumenty proti,které budou hlavně ze strany těch,kterých by se to týkalo.
Dokonce si myslím,že právě na to čeká dnešní svět.Rázně promluvit o skutečnostech které neplní žádou funkci a stojí stát mnoho peněz a času..

Takže opět něco na přemýšlení.Alespoň neupadnete do pocitu marnotratnosti
vakarimaska

#119 Re: Parlament

2011-10-26 09:44

#118: Aleš Žižlavský - Parlament 

 vazeny pane, na rozdil od vas ja chodim spat se svoji zenou, ale sdilim s vami stejny nazor, ze takova spousta parlamentnich "kyvalu" je nejen zatez financni, ale zaroven forum pro takove kohouty jako je Rath nebo Paroubek. Paroubek prece jiz pred lety verejne prohlasoval, ze kazdy kdo nehlasuje jak si preje on,porusuje stranickou poslusnost a neni pro nej ve strane misto. Pred nedlouhou dobou to nebyla CSSD vs. ODS, ale Paroubek vs. Topolanek. Nejhorsi je kolik volicu takovy pristup nejen schvalovali ale dokonce jim tleskali. Dokud se lide nenauci premyslet tak vzdy budou mit takovou vladu jakou si zaslouzi. V posledni dobe se toto stava nejenom rcenim, ale realitou. Kdyz po tom, kam nas komuniste dovedli a co udelali s moralkou lidi, se stale najde takove procento volicu, kteri by je znovu volili, pak opravdu nezbyva nic jineho nezli rici - Svata prostoto. Asi jako by v nemeckem Bundestagu dnes sedeli potomci Hitlera - Goeblse a ostatnich nacistickych pohlavaru. My si zde opravdu zit zaslouzime.

Aleš Žižlavský
Autor této petice

#120 Re: Re: Parlament

2011-10-28 06:57

#119: vakarimaska - Re: Parlament Děkuju za rozumný názor.Škoda,že až po letech si člověk uvědomuje,jak byl společností vychován a díky tomu,se s naším státem stalo co se stalo.Bylo to proto,že jsme se báli a spoléhali na naše zástupce jako nejlepší z nejlepších.A ti si vytvořili všechno proto,aby byli nepostižitelní a nezrušitelní.

Rozhodně nechci komunisty,chci změny,které napraví chování a přístup politiky k lidem.Tím si myslím,že se zákonitě změní všechno ostatní.Pokud budou hrozit okamžitá opatření ze strany voličů,změní se chování politiků vůči voličům.Abych řekl zjednodušeně,tržní hospodářství,jeho smysl bude muset býti i v politice.

Určitě se okamžitě nezmění to,co dnes národ nejvíce bolí.nejdřívě musí přijít zásadní změny systému.Musíme lidem říkat,že budou muset být trpěliví.Na rovinu a s přesvědčením,že změny budou,ale ne hned.To ba v tom nakonec byl takový zmatek,že už by to opravdu nedal nikdo dohromady.

 


Nepřihlášený uživatel

#121

2011-10-30 20:38

Konečně někdo, kdo chce a má odvahu porušit hegemonii těch, kteří tady jen 20 let kradou a většině se smějí do obličeje.Držím palce nejen panu Žižlavskému, ale jsem ochoten pomoci s čímkoliv budu moci...
Aleš Žižlavský
Autor této petice

#122 Re:

2011-10-31 06:38

#121: - Nevím,jestli se  povede něco s touto politikou udělat.Bohužel každý chce okamžitá řešení.A ta nejsou.Nechci blafovat a slibovat lidem,jak zařídím a vše vyřeším.To nejde.Začít se musí vybudováním nového systému a to nějakou dobu potrvá,pokud se vůbec podaří něco takového začít.Je totiž potřeba sáhnout do ústavy a toho se každý lekne.Bez toho se ale nehnem kupředu.A když slyšíte,jakým způsobem se dají vydělávat a jaké peníze ve státním aparátu,ani se nedivím.A ještě horší je,že většina lidí si přeje vrátit minulý režim.Co od toho očekávají v této době nevím.Možná věří na zázraky,já ne.

 


Nepřihlášený uživatel

#123 nová strana(nordline)

2011-10-31 13:41

Pro saki.san Pokud v článcích dělám nějaké ty hrubky.Věřte,že si je kolikrát sám uvědomuji.Ale už neopravuji.Pak tu mám cíléné chyby jako cz nebo čr a pod.Neznám vaše vzdělání nicméně máte jistou zálibu v literatuře.A měl by jste vědět,že máme jeden z nejtěžších jazyků na světě.Kdy v době obrození sami vlastenci měli pochyby co a jak napsat.Dle mého máte s politikou osobně určité zkušenosti.Protože se snažíte minimálně dvěma důvody na mou osobu odvést pozornost zde diskutujicích.O tom že jsem nespokojený,není třeba ani vést diskuzi.A právě pokud by jste nebyl jen ,,demagog'' viděl by jste kolik cest jsem ve svých článcích již nastínil.Proto přikládám odkaz na jedno z témat k zamyšlení.Víte já se nekoukám jen na pár let dopředu a jen na život zde.Musíte vnímat vše co se děje ve světě.A hodně odborné veřejnosti už začíná poukazovat na to jak nynější politické systémy začínají ztrácet pevné základy.Tyto systémy jsou pro udržitelnost života na zemi hrozně těžkopádné.Možná se vám to bude jevit jako hodně vzdálená budoucnost.Ale zkusme se zamyslet na jiným řízením společnosti.http://www.seaplanet.eu/index.php/souvislosti/organizace-spolenosti/324-pravni-stat-je-spoluvlastnictvi-oban-nikoliv-koist-politik
saki.san

#124 Re: nová strana(nordline)

2011-11-02 20:57

#123: - nová strana(nordline) 

 Mnohokrat dekuji, o tezkosti ceskeho jazyka mi vypravet nemusite. Mohu to dobre porovnat - nejenom ze mluvim plyne anglicky, nemecky, francouzky ale take jsem s temi vsemi narodnostmi zil a pracoval. Presto takove hrubky jako vy nedelam. Je to przneni toho, ceho si ma kazdy vazit - vlastniho jazyka. To, ze si sve chyby uvedomujete, ale neopravujete poukazuje na vas smysl pro poradek. Pisete jak jste nespokojeny a nechcete ani vest diskuzi - tak proc se zucastnujete a pisete do techto stranek? My vam dekujeme, ze nas timto odhalenim sebe poctivate stejne jako nazyvate nekoho, koho neznate demagogem. Musite si vsak uvedomit, ze ne kazdy ma stejne nazory jako vy. Stejne odmitam se divat na jine neudrzitelne systemy jako vy. Zajedte se podivat do Australie - Kanady - USA. Zadny z nich nema perfektni system, ale urcite nejsou tak tezkopadne jako ten ve kterem zijete vy. Nikde ve svete jsem nepotkal tolik lidi, nadavajici na sve politiky, ktere si sami zvolili jako zde, v zemi, kde ziji ti nejchytrejsi lide, kteri vsechno znaji a umi. Dekji za pozornost a neberte ten zivot tak vazne, protoze z nej stejne ziv nevyvaznete. Ja jsem se svym zivotem docela spokojeny, protoze se staram o sebe a nekoukam na souseda jestli nahodou nema lepsi auto, nebo mu na zahrade nerostou vetsi hrusky. Az se tohle nauci vetsina Cechu pak se nam povede vsem lepe - to mi verte.     

Aleš Žižlavský
Autor této petice

#125 Re: Re: nová strana(nordline)

2011-11-03 06:13

#124: saki.san - Re: nová strana(nordline) Odpověděl bych oběma diskutujícím.Myslím,že se nemá cenu dohadovat o pravopisu nebo o tom jak kdo žije.V pravopise se dělají chyby,protože píšeme rychle abychom nestratili myšlenku.Pokud chceme něco pro národ udělat zase nekoukáme jen na sebe.Každé má svoje a diskuse by měla být k tématu,a to je založení strany.Daleko radši bych byl,kdybyste doporučili poštou rozšiřovat možnost podepsat petici.A to už je pro někoho problém,protože ač souhlasí a podepíše,bojí se,aby se známí díky tomu na něj nedívali skrz prsty.Takže tajně.Zrovna tak,jak se od nikoho nedozvíte,kterou stranu volil.Tady jsou prvopočátky problémů našeho národa.Bojíme se.Takže pouvažujte,jak tento národ změnit k lepšímu.Pak se i na sebe budeme dívat jinak.