Založení strany

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Založení strany

Amík

#26 Dotaz

2011-09-07 13:03

Pane Žižlavý,
pokud by se Vaše strana dostala do parlamentu, co dál?
Jak chcete bojovat s ODS či ČSSD , když je to jedna velká m.afie provázaná s policií, soud atd.
Děkuji za odpověď Robert Široký

Nepřihlášený uživatel

#27

2011-09-07 13:06

vyházet je z oken všechny, šmejdy podvonický
Amík

#28 Re:

2011-09-07 13:19

#27: -

Nejlépe z mrakodrapu


Nepřihlášený uživatel

#29 Re: Dotaz -odpověď

2011-09-07 14:27

#26: Amík - Dotaz V první řadě se snažím získat co nejvíc příznivců.Pokud se dostaneme do parlamentu,žádná smlouva,žádné dohody.Budeme předkládat návrhy zákonů hlavně ke změnám funkce parlamentu,t.j.okamžitá odvolatelnost,zrušení imunity,zrušení senátu(změna ústavy)úprava pravomocí prezidenta,změna volebního systému a další.Pokud nebude v moci změnit hlasováním systém politiky,budeme bojkotovat až do vypsání předčasných voleb,kde bysme měli získat voliče na svou stranu.Pak prosadit tyto zásadní změny a začít z čistého stolu.Pak přijdou na pořad zákony schválené komromisem všech stran tak,aby se nemusely každé volební období měnit.

Je to možná dlouhá cesta,ale pořád lepší,než Klausova rychlá privatizace.Proto prosím o co největší propagaci už teď,abychom zbytečně nepromeškali další období.    Díky za hlasy    Žižlavský

 


Nepřihlášený uživatel

#30 Re: Re: Dotaz -odpověď

2011-09-07 14:40

#29: - Re: Dotaz -odpověď Pokud máte kontakty,rozesílejte je známým.Zatím vše budujeme po internetu,taky jsem pracovně činný,takže jinak to nejde.    Díky

 


Nepřihlášený uživatel

#31

2011-09-14 09:11

Co se děje v dnešní době, je neomluvitelné. Mám toho všeho plné zuby, proto jsem pro změnu v tomto chaosu.

Nepřihlášený uživatel

#32 nová strana?

2011-09-14 10:10

Kdy vám to lidi konečně dojde!?Nová malá strana nemá žádný význam.I kdyby byla základna této strany široká.Nedokáže nikdy přehlasovat silnější strany.Před posledními volbami jsem tvrdil.Že VV jou strana vytvořená jen na oko.A teď se vše jen potvrzuje.Každý by měl více pátrat po souvislostech.A hlavně se více zajímat o propojení členských základen každé strany.A ne se zajímat jen tváře které tyto strany reprezentují.Jak to dělaji moc rádi i za úplatu čeští novináři.Také již pár let říkám.Že Česká republika je sakra malé hřiště.Což je někdy kámen úrazu.Protože všelijaké vazby kamaradské i rodinné jsou zde velmi propojeny.To je důsledek bohužel bývaleho totalitního režimu.A tak zásadní,že hodně lidí kteří se dostanou do rozhodujících funkcí má tímto syndromem svázané ruce v rozhodování.Další zásadní problém byla opoziční smlouva.Což zřejmě až teď dochází hochům z ČSSD.To byl hrob pro demokracii.Ale největší problém je systém státních zastupitelství.Které mají faktickou výkonou moc v tomhle státě.Protože z titulu své moci dokáží ovlivnovat chod celé společnosti.Soudci kteří rozhodují o lidských osudech nemusejí abslovovat žádná zdravotní či psychologická vyšetření mi přijde samo osobě dost perverzní.Napsal jsem několik bodů.Odstraňte tyto negativní nešvary a bude se zde dařit.Vstupte do některé ze tří nejsílnějších stran a prosazujte tvrdě a neústupně tyto změny.A studujte historii.Pro mě je volba v tuto chvíli jednoznačná.

Nepřihlášený uživatel

#33

2011-09-14 10:17

Nesouhlasím s tím co se v současné době v našem státě dějě.
Ševčík , mob. 603 871 501

Nepřihlášený uživatel

#34

2011-09-14 11:01

Líbí se mi, že to chcete vzít od podlahy. Jsem přesvědčený, že parlamentní demokracie je pro české prostředí ten nejhorší model řízení státu. Současně si nejsem jistý, zda přímá demokracie, kam směřujete, u nás může fungovat jako třeba ve Švýcarsku. Když si pročítám diskusní příspěvky kdekoliv na netu, nemám z toho nejlepší pocit. Tím neříkám, a můj podpis pod peticí to potvrzuje, že se vzdávám naděje. Každou snahu o systémovou změnu u nás vítám. K přírodě má sice nejblíž diktatura, jenže kde vzít Šalomouna?

Nepřihlášený uživatel

#35

2011-09-14 11:32

Bylo by opravdu potreba udelat uz neco s tim bordelem co mame v parlamentu..jako hlavni a nejdulezitejsi vec vidim zruseni imunity,majetkovou zotpovednost(ma ji snad kazdy skladnik v soukromem sektoru-jen ne "megaskladnici" v sektoru statnim),velke tresty za korupci..do te doby je vse ostatni druhorade...
Kaczka

#36

2011-09-14 11:52

Pane Žižlavský, založit novou stranu nestačí. Malých neúspěšných stran je u nás mnoho. Takhle bití na poplach nevypadá. Plánujete nějaké akce? Lidi je třeba probudit z letargie, volební účast je tristní, všichni se domnívají, že ať zvolí kohokoli, vždy se to zvrtne. Přesto ještě věří na pojmy "levice" a "pravice". Cítí se být jen diváky toho tyjátru ve vládě. Chybí zákon o referendu. Zákon o stávce není, pouze je zmínka o pravidlech stávkování v rámci zákona o kolektivním vyjednávání. Vláda zastrašuje i těch pár lidí, kteří jsou schopni něco dělat, demonstrace se tají nebo nepovolují, popřípadě je provázejí policejní manévry. A občané se dávají dohromady jen z podružných důvodů, viz Šluknovsko. BTW - tamější demonstrace to mají s povoleními jak?
Takže - je hezké, že děláte aspoň něco, ale jen z bezpečí židle u kompu. Burcování vypadá jinak. Máte možnosti, máte webový prostor, čas na něj upozorňovat. Můžete kolem sebe shromáždit lidi, kteří by byli schopni i přiložit ruku k dílu (já jsem jedním z nich). Ale vy jen teoretizujete. Na to, že byste mohl být mým otcem, mi váš počin přijde dost naivní, nezlobte se. Zakládání stran nestačí. To už tu bylo. Nehledě k nejasnému programu - co členství ČR v NATO a EU? Co hospodářství země jako takové? Cílem vlády by mělo být postarat se o základní potřeby jejích občanů - jinak bychom žádnou vládu nepotřebovali a můžeme rovnou vyhlásit anarchii. Jak si to představujete vy? Protože to je hlavně o zodpovědnosti. Jak byste se s takovouvo byl schopen eventuelně vyrovnat? Představy typu "ono se to nějak vyvrbí" jsou velmi nebezpečné.

Nepřihlášený uživatel

#37 Re: nová strana?

2011-09-14 12:17

Odpovídá Žižlavský.    Je hezké,jak to tady popisujete,ale nenapsal jste to nejdůležitější.Jak to chcete udělat.Vstupte do některé ze stran,které jsou finančně natolik propojené s mafií,že se jí musí řídit.Tam neuděláte nic,a buďto budete souhlasit,nebo můžete odejít.  Tato strana je založena na opačném způsobu a chce být finančně nezávislá na státě.Vím,že je něco nedotažené,ale pokud vznikneme,určitě bude dost nápadů,jak se vším hnout.

 

 


Nepřihlášený uživatel

#38

2011-09-14 12:22

Bez činů zůstává i nejkrásnější myšlenka bezcennou a běda tomu, kdo zůstává nestranný před krvácejícími ranami svobody ;o)

Nepřihlášený uživatel

#39 Re:

2011-09-14 12:29

Odpovídal jsem na předešlý příspěvek

Dávám vám za pravdu.Na nic jiného než na to co dělám nemám čas ani peníze.Musím totiž pracovat a peníze bohužel chybí.Proto mi jde především o to,aby byla strana založena,zvoleno vedení a začala vlastně normální práce.Nevím,jak bych mohl něco prosazovat jen tak.

 

 


Nepřihlášený uživatel

#40 Přísloví

2011-09-14 12:50

Dost se řídím starými příslovími,jako třeba "naděje umírá poslední".Vždycky je nějaká naděje,když nebude,život jde dál.Nevím proč,ale je mi líto budoucnosti.Protože si myslím,že se situace bude spíše zhoršovat.Ti,co mají dost a dost času se na to vykašlou.Ti,co jsou v háji už na to nemají čas vůbec.Jak to teda udělat.Jedině zajímavou koncepcí pro lidi a tak,aby je to nestálo mnoho času.Aby nás bylo dost,co chtějí nový systém,v prosazování zákonů.

Nepřihlášený uživatel

#41

2011-09-14 13:33

do programu bych zařadil zavedení systému přímé demokracie, občanské referendum...
FrKr

#42 založit novou stranu nestačí ...

2011-09-14 14:24

hlavní je, mít jasnou představu o tom, čeho chcete docílit, jaký má být konečný stav.
Pro normálního člověka je důležité vidět světélko v černočerném tunelu, ve kterém se nyní nacházíme.
Než vytvářet nové a nové pidistraničky, je opravdu lepší spojit všechny lidičky, kteří chtějí změnu a chtějí pro to něco aktivně udělat a postupovat společně.

Určité iniciativy se již rýsují:

www.jednotniobcane.cz
www.ekonomickareforma.cz

Ovšem moje denodenní zkušenosti mě přesvědčují o tom, že lidi vlastně ani žádnou změnu nechtějí :-((
Voni asi budou spokojení, aj když jim budou věšat tatu a mama bude na řadě a budou si říkat ... ještě není tak zle .. ještě není tak zle ...

Nepřihlášený uživatel

#43 Re: Re: nová strana?

2011-09-14 14:45

#37: - Re: nová strana? 

 Tato strana je založena na opačném způsobu a chce být finančně nezávislá na státě.Pane Žižlavský toto nemyslíte vážně?Nechci vás urazit.Ale takto naivní názor při základání nové strany raději nehlásejte.Pro mě je to právě jeden z mnoha bodů proč s vámi do toho nejít.A ten kdo přesto s vámi do toho půjde,tomu zbydou jen oči pro pláč.Pokud preferujete finančně nezávislou stranu mám přípomínky.Kdo to vše bude financovat?Bohužel finance jsou dnes potřeba.To ví každý dospělí člověk.To je jako být s pěknou babou ale po čase se každá na vás bez kaček v... nebo přinejmenším na to bude doplácet právě vztah mezi vámi)hádky atd..A žádné řeči o lásce vám nepomůžou.Pokud se nová strana chytí alespoň okrajově.V tu chvíli máte mezi sebou už nasazené lidi kteří pracují pro někoho jiného.Vrháte se do politiky a ta je bohužel hodně špinavá.A teď vás musím upozornit TO v celém světě.Politik je pro mě člověk který nenese odpovědnost za své činy.Jmenujte mi jména nějakých politiků kteří to opravdu jak se říká lidově odnesli(odsouzení,exekuce a pod.)Mlátit prázdný pytel slámy do nějakého nesmyslného politického středu nemá žádný význam.Já zástávám názory hodně odlišné od čechů.Byť jsem se jako čech narodil.Mé názory jsou někdy hodně extrémní.Češi nikdy neměli dobyvačné,válečnické geny proto jsou stále tam kde jsou.Od bitvy na Moravském poli jdou češi vždy krok pozadu za někým.Proč?Ne nejsem členem ani přívžencem extrémistických skupin.Jen radikalizuji své názory.Když se podívate na příspěvek výše od nicku KACZKA který má velmi zajímavé názory ke kterým se příkláním.Dojde vám,že pokud to budete myslet s touto zemí vážně Musíte se nebát udělat rozhodnutí která za vás nikdo neudělá.Viz.EU co nám přináší co dává ale hlavně kam míří.Kam míří NATO spojenectví s US a pod.To jsou otázky které bude nutno řešit aby jsme se mi a naše děti měli zde dobře.Mít tu odvahu jako politik navrhnout lidem zde v CZ vystopení z těchto uskupení.Nebudu vám popisovat své nápady a podněty.Na to se neznáme.Ale nepříkláním se k založení nové politické strany ve vašem podání.Pro uživatele Kaczka a pro lidi se stejnými názory mě můžete psát na nordline@seznam.cz


Nepřihlášený uživatel

#44 Re: Re: Re: nová strana?

2011-09-14 17:52

#43: - Re: Re: nová strana?

Ještě poznámka na závěr.Spíš možná spásné řešení.Kouzlo demokracie spočívá mít možnost si svobodně vybrat.DLE MÉHO NÁZORU NESTAČÍ JÍT JEN K VOLBÁM DÁT HLAS!Lidé této země si to v rychlosti odbydou jako,že něco proto udělali a tím to pro ně končí.Pak jim nezbyde než koukat jak si pár, OPRAVDU PÁR bezcharakterních lidí přehazuje státní rozpočet na své účty a svých kamaradů.Je nezbytně nutné aby se opravdu lidé hlásili do stran.A v těch stranách které jsou jim nejblíže se AKTÍVNĚ A NEUSTÁLE podíleli na tom co chtějí.JE TO SAMOZŘEJMĚ JEDNO Z MNOHA ŘEŠENÍ DNEŠNÍ SITUCE ZDE V CZ.Jenže to by opravdu každý z nás musel vstoupit do nějaké strany a ne si jen stěžovat.Za toto si můžeme opravdu jen mi sami svojí leností,nečiností a hlavně ustupováním-slevováním ze svých nároků!!!


Nepřihlášený uživatel

#45 Re: Re: Re: nová strana?

2011-09-15 09:21

#43: - Re: Re: nová strana? Víte,jsem člověk,který se snaží vždy se vším poradit,sám, a vždy se mi to povedlo.Píšete tady,že jsou Češi vždy o krok vzadu a s tím s Vámi souhlasím.Nepíšete ale,jak to udělat,aby byly krok vpředu.Já říkám jedině prosazením nového systému v politice.Vy říkáte aby byli všichni ve stranách a tam nutili představitele dělat všechno podle nich.Jenže to funguje jinak.Strany jsou dotovány a musí podle toho šlapat.Máte pravdu,že jsou rozhodující finance.To je pravda.Pokud bude strana založena,bude potřebovat finance.Ale pouze od těch,kteří budou respektovat stanovy strany,kde budou jasně a viditelně na internetu k nahlédnutí každému občanovi,takže neustálá kontrola a možnost okamžitého zásahu,včetně odvolání usnesením členů.Ale jak říkám,to vše se bude dopracovávat,pokud strana bude,jestli to vůbec bude strana,to slovo už mi taky nějak drhne v krku.Takže,jestli chceme Čechy změnit,musíme změnit sami sebe a přesvědčovat ,než že začít z čistého stolu,jinak to asi nepůjde,pak jedině revoluce,a na to Češi nemají.

 


Nepřihlášený uživatel

#46

2011-09-19 08:27

doporučuju všem podepsat už máme této vlády dost DAGMAR

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2011-09-19 13:56


Aleš Žižlavský
Autor této petice

#48 příspěvek

2011-09-19 21:39

odstranil jsem svůj příspěvek
Aleš Žižlavský
Autor této petice

#49 Názory odborníků

2011-09-21 06:43

Díval jsem se na televizní pořad Hydepark s panem Babišem.I když jsem mu občas nerozuměl ,pochopil jsem,že už i podnikatelé,opravdoví podnikatelé mají dost této státní politiky.V jednom příspěvku bylo dokonce řečeno.že by odstraněním špatného hospodaření státu mohly stoupnout platy všech o 50% okamžitě.Já tvrdím,že ještě více,a to nejsem ekonom.Jen z peněz,které podnikatelé zbytečně rozhazují z odpočitatelných položek.Možná je to složitější,ale odborník a řádný tlak vás všech by to dokázal.Nechci být nutně ten,,který tuto stranu povede.Chci ,aby tato strana byla první,která začne měnit starý a špatný systém,který už neumí nic jiného,než okrádat obyčejné občany,nehledě na řešení složitějších situací.

Nepřihlášený uživatel

#50 Nová strana

2011-09-21 15:13

Po několika dnech se dívám na diskuzi.Dle mého by se lidé měli sformovat do nějakého sdružení.Které bude sdružovat nespokojené lidi.A to sdružení fakticky vyvolá takový tlak který povede k vyvolání státního převratu.Samozřejmě se to musí vše načasovat a náplanovat.Tak jak je hodně nespokojených je ale i hodně lidí komu tento bordel vyhovuje.A ty se jen tak nebudou chtít vzdát.A musí se myslet hodně ne jen na domácí scénu.Ale bohužel minimálně v evropském měřítku.Žijeme v době kdy nás politikové oblbli slovem globalizace.A státy jako ČR tímto pouze stratila svoji soběstačnost!To mějte na paměti.Hodně v poslední době sleduji politické dění.Zde něco málo z jedné diskuze.Pro mě hodně důležité jsou informace o Islandu.nasranost spolecnosti
pavel b|26.06.2011 - 01:04
zdravim z canady . tady ja tu kanadskou politiku moc nesleduji . na internetu sleduji ceskou televizi , i ty takzvane kauzy = to je nove slovo , za socialismu nepouzivane. ja bych to nazval ucelove financni podrazy. to neni nic noveho , to udelali v americe na burze /newyork - lehman brothers , to zacalo = g.bush a ministr financi zacali rusit predpisy =regulace znemoznujici financni podrazy = skryte okradani.= proto zkrachovaly banky, na islandu = tam nasranost opravdu zvitezila, = zmena systemu,ustavy = islandsky bankeri =a i politici odpovedni za rozkradeni byli odsouzeny= sedi v kriminalu , = neznam podrobnosti = evropska unie uvalila jakekoli zpravy na udalosti islandu2008-09 informacni embargo , aby se nikdo nedovedel pravdu , evropsky politici byli z toho uplne podelany strachy , aby se neco nestalo v evrope. to same je recko , obvinuji recke pracujici , = ti to nezavinili , to rozkradli bankeri a politici , stejne jako v cechach. chamtivost a hladovost po penezich je nekonecna = kdo ma milion, chce 2, porad vic,
1.svrhnout vládu.2.Vyměnit vedoucí pozice včetně zástupců a náměstků u státních zastupitelství.3.To samé provést u všech soudů s tím založit podmínku pravidelné zdravotní prohlídky a psychologického vyšetření u všech soudců.Do doby než proběhne referendum co s republikou.Vyhlásit vyjímečný stav.Kde faktickou moc převezme prozatím armáda.To jsou dle mého prioritní body pro toto sdružení.