Za původní ráz Podolí

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Za původní ráz Podolí

Pavla

#1

2016-05-13 10:25

Nebydlim v Podoli, ale prakticky to same, vcetně petice se nyni resi na Starem Proseku, kde ma na navsi ustouput stary hostinec U Brabcu novemu bytovemu domu. Takze za mne velka podpora a muj hlas. Tohle mne vzdy dokaze zvednout ze zidle. Ta neucta k historicko-architektonickemu odkazu minulych generacii je alarmujici.

Dáša

#2 Klaudiánka

2016-05-16 12:20

V Podolí jsem vyrůstala pod Vyšehradem a teď bydlím sice v podnájmu ale U Kublova, Podolí ale miluju, je to moje srdcová záležitost, někdy starší nevyhovující zástavba musí ustoupit - ale NE v TOMTO případě, je to velká neúcta a nepokora vůči okolí a geniu loci této čtvrti........


Nepřihlášený uživatel

#3

2016-05-26 16:37

Potvrzuji a budu posílat dál...Martina Janoušková

Nepřihlášený uživatel

#4

2016-06-10 05:32

Děkuji za článek v Lidových novinách a v plném rozsahu souhlasím s ním. M. Hloušková, Praha 4 - Podolí

Nepřihlášený uživatel

#5

2016-06-10 08:04

Tuto petici podepisuji, byť se mě na první pohled netýká, ve skutečnosti tomu ale není tak. Vše funkční, hezké a hodnotné, co se zbourá a zničí, či nahradí něčím jiným novým, je nenahraditelnou ztrátou i pro lidi, byť bydlí na druhé konci republiky. Praha je v řadě oblastí života společnosti určující fenomén a jakékoliv rozhodnutí, učiněné v Praze, stávají se do značné míry vodítkem i pro ostatní části státu. Ať už v kladném či záporném smyslu. Tento případ patří do druhé kategorie.
Petr Přibyl

#6

2016-06-10 09:37

Nikde není "developerovo". Vila vydržela všechno, proč ne "demokracii "?  Nebo jde o prachy až v první řadě?

Nwebo si naši zbohatlíci mohoud ovolit všechno?


Nepřihlášený uživatel

#7

2016-06-10 10:36

Jednoduše už mám dost všech těchto ,prý " úspěšných" lidí. Jsou tak bezohlední a snad vůbec jim nezáleží na tom, co tady po nás jednou zůstane!!!! A další věcí je, že chci i já žít v hezkém prostředí! A stavitelé by se měli nad sebou zamyslet! Prachy jsou pěkná věc, ale....Děkuji a doufám,že bude Vaše mise úspěšná!!! Pudlová
Václav
Nepřihlášený uživatel

#8 Petici jsem podepsal!

2016-06-10 10:54

"Nafukovací" domy rostou všudemožně jak houby po dešti a s nimi pochopitelně i potřeby pro další a další auťáky do ulic a garáží. Holt byznys pro bezohledné a sobecké "vyvolence". Mně se takový přístup hnusí a říkám to mj. z hlediska své profese (architekt), byť už jen co by odpočívající důchodce.


Nepřihlášený uživatel

#9

2016-06-10 11:36

Možná by ji podepsalo ještě víc lidí, kdyby ji dostali do schránek. Bydlím v Podolí, ale o petici jsem se dozvěděla až z internetu, přitom v Podolí bydlí hodně starších lidí, kteří internet neovládají.
Tereza Němečková
Nepřihlášený uživatel

#10 Re: reakce autora petice

2016-06-10 11:52

#9: -  

Letáčky s peticí jsme distribuovali od března do schránek a vylepovali jsme všude tam, kde bylo v našich silách. Bohužel nám to někteří lidé strhávají...

Pokud byste chtěla pomoci s distribucí, ozvěte se prosím na email v zápatí petice (sem ho bohužel nelze vložit)

Díky!

Tereza Němečková

#11 Poděkování

2016-06-10 11:56

Děkujeme všem komentátorům za podporu.

Pokud byste někdo chtěl pomoci se šířením petice,prosím ozvěte se na email ze zápatí petice.

martin

#12 Podolská ulice

2016-06-10 12:14

Dobrý den, 

 

v Podolské ulici (což je ostatně taky Podolí, ne že ne) jsem nezahlédl petici nikde. Což je škoda, jelikož se jedná o nejobydlenější část čtvrti. Já ji podepsal online, ale co ostatní obyvatelé, kteří nejsou online?

Tereza Němečková

#13 Re: Podolská ulice

2016-06-10 12:46

#12: martin - Podolská ulice 

Dobrý den Martine,

jak už jsem uvedla, letáčky jsme umístili všude tam, kde jsme se zvládli. Zpravidla co nejblíže dotčené stavby, protože jsme předpokládali,že nejbližší sousedy to bude zajímat nejvíc.

Nejsme profesionálně organizovaná skupina, ale sousedé, kteří se kauze věnují ve svém volném čase a na své náklady.

Proto uvítáme podporu a pomoc od všech, kterým to není jedno. Zájemcům na emailu nasepodoliZAVINACgmail.com poskytneme letáček a text petice k šíření.

Petici je přímo v Podolí možné fyzicky podepsat v kavárně Cheecup (Nedvědovo nám.14) a v Drogerii Na zlatnici 18. V jiných provozovnách, restauracích  a institucích nám umístění letáku i petice odmítli z důvodu strachu, nezájmu nebo proto,že si myslí,že mají zůstat nestranní. To je jen poznámka k tomu,že vůbec není snadné petici dostat někam do veřejného prostoru, natož do domu a do schránek.


Nepřihlášený uživatel

#14

2016-06-10 15:42

Plně souhlasím s peticí proti výstavbě nějaké moderní obludy,která neladí s Podolím a jeho vilami v okolí.Hlavně garáže by byl horror,zničená krásná zahrada,stromy atd.Nemluvě o znečištění ovzduší z tolika garážovaných aut.MH

Nepřihlášený uživatel

#15

2016-06-10 15:47

Pisi tento komentar pres ocean. Prosim nedopustte aby se nase architektonicka historie vymazala. Mnoho takovychto nadhernych domu prezilo komunism a ted by neprezili. Nedopustte aby se unikatni Praha a dalsi mesta v Ceske Republice stala tuctovym mestem kterych je na miliony. Tak elegatni domy se dnes jiz nestavi.
Jitka Fašianoková

#16 Nedejme se !!

2016-06-11 05:12

Podolí znám velice dobře, kokrétně tuto celou lokalitu ulicí Na Klaudiánce počínaje . Bydlela jsem rodiči v Podolí 12 let a stále mám k Podolí silnou vazbu i když jsem se od rodičů odstěhovala.  Rozhodně je třeba vyvinout maximální úsilí a využít všechny prostředky k tomu, aby tento absurdní projekt byl zastaven. Aby ani v budoucnu nedocházelo k necitlivé přeměně takových míst. Navrhovaný objekt je naprosto nepřijatelný. 

Máme tady v Troji podobný problém -  viz Petice  Zachraňme Trojský les ! STOP výstavbě betonového monstra ! 

 


Nepřihlášený uživatel

#17

2016-06-11 14:11

"Památkáři?"-kdo to je,že nechrání kulturní stavby,které vytvořili naši přední architekti a vytvářeli tak charakter pražských čtvrtí.
Zlotřilost developerů jak je vidět nezná mezí a "neznalost"úředníků je zřejmě úměrná závislosti na novodobých stavitelích.
Andrea

#18

2016-06-12 17:35

Přestože v Podolí nebydlím, podepsala jsem. Čistě z principu. Mám už pokrk toho, jak si developeři a bohatí podnikatelé myslí, že jim všechno projde (viz například i pani Matragi a ohavnost, co provedla na Ořechovce). Nemají úctu k ničemu a chtěji akorát vydělat. Tak nám tu všude vyrůstají odpudivé skleněné krychle nebo kvádry bez nápadu, nejčastěji v podobě nákupních center. Kde je jaký kousek zeleně v lukrativní čtvrti, hned ho musí někdo zastavět (např. nové byty na u Klamovky, v té zatáčce, jak se jede od zastávky Nad Klamovou na Klamovku, na křižovatce Podbělohorská a Pod Stadiony...). Tím se kvalita života v těch oblastech, které práve pro svůj ráz byly lukrativní, snižuje.

Andrea

#19 Re: Nedejme se !!

2016-06-12 17:36

#16: Jitka Fašianoková - Nedejme se !! 

 Podepsala jsem Vám to, doufám, že se Vám podaří to odvrátit...


Nepřihlášený uživatel

#20

2016-06-13 07:04

Protože se nám před pár roky podařilo před demolicí zachránit vilu prof. Hoffmanna, primária Českého kvarteta v Lopatecké ulici. Podolí je jedinečné...

Nepřihlášený uživatel

#21

2016-06-13 07:08

Je dobrá.


Nepřihlášený uživatel

#22 Re: vila prof. Hoffmanna

2016-06-25 20:32

#20: -  

 Dobrý den,

ta vila je krásná a byla by jí škoda. Postupně ale chátrá, majitel možná čeká, až bude v natolik dezolátním stavu, že nezbude než ji zbořit...? Opravdu se Vám podařilo ji zachránit? 

S pozdravem

Simona Sternová

 


Nepřihlášený uživatel

#23

2016-07-06 09:27

Jako projektant se dlouho pohybuji v prostredi, kde musim jednat s urady a pamatkari patri v Praze k tem nejobavanejsim - takove stresni okno v domku na perferii je temer neproveditelny napad, kdo zazil, vi o cem mluvim..... no a pak najednou Podoli je "jen" v ochrannem pasmu pamatkove rezervace ( Vysehrad na dohled, to jen na okraj) a nikdo nemuze branit vlastnikovi zbourat jeho majetek..... co asi kazdeho napadne jako prvni? nejaka krabice od vina nejspis....

hajaja

#24

2016-07-11 14:33

Je to takový nový způsob, jak se dostat k prakticky nedostupným parcelám v širším centru Prahy. Zloději skupují historické domy a snaží se je zbourat a nahradit paneláky s 2+káká pro kupce-spekulanty. Přitom Ořechovka, Petřiny, Podolí dělají Prahu Prahou. Stejný případ viz článek na idnes.cz "Režnou vilu nebourejte, bouří se lidé z Petřin nad plánem nového domu"


Nepřihlášený uživatel

#25

2016-07-12 10:37

Witam.....Ja jestem Polką,mieszkam w Warszawie ale mój syn mieszka z żoną na Podoli,,,,i z racji tego znam to miejsce....Myślę jednak że urok tej kamienicy i miejsca żwycięży na chęcią zysku....ta perełka architektoniczna powinna zostać w stanie nienaruszonym...nie pozbywajmy się takich miejsc,,,Ten koszmarny budynek jaki miałby stanąć byłby wielką pomyłką.....Proszę osoby decyzyjne aby o tym pomyślały.....Pozdrawiam...Małgorzata U....Warszawa