Petice pro zrušení babyboxů

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Petice pro zrušení babyboxů

markét

#26

2011-07-01 00:03

Osobně se považuji za křesťanku a jsem pro zachování babyboxů všemi deseti. Z diskuse mám dojem, že je křesťanství automaticky spojováno se snahou babyboxy zrušit, což je ale holý nesmysl a názor jen několika jedinců. Samozřejmě by bylo lepší, aby dítě prožilo dětství v teple domova se svými rodiči,vždycky ale budou existovat matky, které se z nějakého důvodu rozhodnou porodit tajně a následně děcko odložit. Pro ty jsou tu babyboxy. Nedá se tedy mluvit o nějakém zbavování se zodpovědnosti, protože dítě by bylo odloženo tak jako tak. Lepší je přece dítě bez rodičů a se stíženým začátkem života než mrtvé dítě!!
Markéta

#27 Re:

2011-07-01 10:49

#1: Milan Zamastil -

To dítě chcete nechat u popelnic ležet, nebo, aby ho matka zabila? Když ho nechce, tak babyboxy jsou na to dobrý, protože to dítě bude zachráněný. Vy křesťani ste fakt někdy vymaštěný.
Babyboxy zachránily několik mimin.

 


Nepřihlášený uživatel

#28 Re:

2011-07-02 13:37

#1: Milan Zamastil -

Bibli jsem přečetl - a jedno vím jistě : odvozovat z ní, že je proti babyboxům může jen chorý člověk.

Karel

#29

2011-07-03 14:06

Co to tady melete za kraviny?
V první řadě jde OSN o dodržování mezinárodních úmluv, ke kterým jsme se před lety zavázali a teď je soustavně porušujeme.
A hlavně je tu stále možnost zříct se dítěte a to buď písemně nebo projeveným nezájmem (podle zákona o rodině 94/1963 Sb.). Nevidím důvod, proč by se ženám vůbec měla dávat legální možnost rodit někde venku a odhazovat děti do boxu, když mohou porodit v nemocnici a dítě tam nechat.

Na okraj trochu čísel: V babyboxech se najdou průměrně 4 děti ročně (babybox.cz). Celkem se v ČR adoptuje průměrně přes 1400 dětí ročně (MPSV). Nepočítám dalších několik tisíc dětí svěřených do jiných druhů péče.
Takže babyboxy využívá méně než promile žen, které se o své dítě nechtějí starat. Proto nevidím důvod podporovat babyboxy, když existuje jiná využívanější a lepší cesta.

 

Nejsem křesťan a zárověň nepodporuji babyboxy.

MM

#30 ????????

2011-07-04 10:00

NEVÍM, O ČEM SE TU DOHADUJETE ........... OSN VYDÁ NĚJAKOU BLA,BLA,BLA A NAŠI PŘIPOSRANÍ PANTÁTOVÉ NA VRCHU Z TOHO UDĚLAJÍ PROBLÉM K ŘEŠENÍ + NĚJAKÝ ZAMASTIL, O NĚMŽ JSEM PŘESVĚDČENA, ŽE NOVOROZENÉ DÍTĚ JEŠTĚ NA RUKOU NENOSIL = KATASTROFA PO ČESKU.
BUĎME RÁDI, ŽE PATŘÍME MEZI TY ZEMĚ, KDE SE NAŠEL ČLOVĚK "MYSLÍCÍ" A NAVRHL TYTO BABY-BOXY.
JEN MATKA VÍ, JAKÝ JE TO POCIT PORODIT DÍTĚ A CO PŘI TOM CÍTÍ. JESTLIŽE SE ROZHODNE TOTO NOVOROZENĚ ODLOŽIT DO BOXU - PAK K TOMU MÁ URČITĚ DŮVOD A NENÍ TO VRTOCH MLADÉ ŽENY.

Nepřihlášený uživatel

#31 Re:

2011-07-06 12:00

#26: markét -

kecy a kecy. Psychopatická matka ho odloží stejně i když má babybox před nosem. A vraždy mimin se vůbec nesnížily, spíš naopak. Takže kecy.


Nepřihlášený uživatel

#32 Re:

2011-07-06 17:08

Přesně tak....a kdo chce někoho zabít, zabije ho stejně...

 

#1: Milan Zamastil -

 


Nepřihlášený uživatel

#33 Re:

2011-07-06 17:08

Přesně tak....a kdo chce někoho zabít, zabije ho stejně...


#1: Milan Zamastil -  



Nepřihlášený uživatel

#34 Re: Tahle petice je pro idioty

2011-07-06 17:19

#14: Ivan Dvorak - Tahle petice je pro idioty

Tebe by bylo třeba poslat na léčení a to hodně rychle!!!


Nepřihlášený uživatel

#35 Re:

2011-07-06 17:22

#16: -

jenom debil nezjistí že je těhotný, to si každý zjistí už za 14 dní, ty toho z biologie moc nevíš co?

 


Nepřihlášený uživatel

#36

2011-07-06 18:14

Autor této petice asi nečetl Bibli dost pozorně nebo ji nečetl celou. Rozhodně přehlédl tu část (Jan 8, 1 až 11), kde zazněla slova: "Kdo z vás je bez hříchu, ať po ní hodí kamenem první!" Přehlédl tak, že Ježíš horlivost mravokárců, kteří chtěli veřejne potrestat cizoložnou ženu, rozhodně nepochválil. A přehlédl, že ti "horlivci pro dobré mravy" byli nakonec natolik soudní, že po těchto Ježíšových slovech se jeden po druhém potichu vytratili. Ani jeden kamenem nehodil. Takže, signatáři této petice, zkuste se, prosím, zamyslet. A všimněte si, prosím, že v té části Bible také nakonec zaznělo: "Jdi a od nynějška už nehřeš."

Nepřihlášený uživatel

#37

2011-07-07 08:55

Pane Lasico.
Pokud to nemám brát jako nejapný žert, potom Vám otevřeně sděluji, že jste pořádné pako! O pár set let dříve by jste předsedal senátu pro upalování čarodějnic! Proberte se pane a začněte přemýšlet o zásadách které prosazujete. Daniel Witt
matka

#38 Re: zrušení babyboxů

2011-07-07 10:06

#1: Milan Zamastil -  

 M. Zamastile, Vy máte totálně vymaštěnou hlavu. Jinak byste tu nepsal takové bláboly.  Tuto petici může podepsat opravdu jen idiot.


Nepřihlášený uživatel

#39 Aneta

2011-07-18 12:15

Užívat si sex... ten si může užívat každý (tzn. žena i můž), akorát žena to může "odnést" dítěm, které v její dané situaci může být požehnáním, ale třeba také ne. Souhlasím, dítě je zázrak a je nádherné, když přijde na svět. Důležité je ale zamyslet se i nad tím, co bude dál. Pokud rodička ví, že dítě nechce, nebo se o něj nemůže, nedokáže postarat, je lepší, když dítě dá prostřednictvím babyboxu do rukou lidí, které Bůh neobdařil tím štěstím - štěstím mít vlastní dítě. Bůh chce, aby lidé byli šťastní - babyboxy přináší štěstí v podobě zachráněných životů a jejich nových rodičů. Názor na zrušení babyboxů se mi proto jeví jako zcela zcestný a naopak Boha zhanobující.

Nepřihlášený uživatel

#40 Re: Aneta

2011-07-18 12:27

#29: Karel -  

 Mylím si, že babyboxy jsou v souladu s platnou legislativou - právo na život je prioritní, ústavou dané.

Je sice pravda, že ženy mohou porodit v nemocnici a dítě nechat tam, ale mnohé to tak nechtějí, protože se jim to nejeví jako bezpečné - anonymní. A navíc.. mají pravdu, protože v nemocnici je požadován OP, přinejmenším jméno pacienta - rodičky.

A pokud i babybox zachrání pro vás byť i JEN jediný dětský život, je to záslužné - z vašich peněz to nejde. Pozn. co kdyby zrovna Vás Vaše matka XX lety nechtěla a měla v úmyslu Vás "někde" odložit, protože se bála rodit veřejně v nemocnici?

comtb

#41 Ponechat Babyboxy!

2011-07-21 22:00

Nevím jaký "věřící" vymyslel tuhle přihlouplou petici. Věřím, že to bylo myšleno dobře, ale zcela bez pohledu na více aspektů jako je lidská krutost. Copak je lepší, že si matka dítě nechá a pak ho jaksi vychovává; buď ve zlosti, protože ho nechtěla nebo ho zanedbává.... Není mu líp u adoptivních rodičů (Mezi náma Ježíš je v podstatě taky adoptovaný - Josef byl náhradní otec!)
No a nebo ty děti končí v popelnici, jámě a podobně - Jo aha, dostanou se rychleji k Bohu, co?
Babybox je způsob jak dát i krutým či jen nešťastným lidem možnost udělat něco lepšího, dát dítěti šanci!

Nepřihlášený uživatel

#42 Ty hloupej

2011-07-23 17:34

a to necháš to dítě trpět nebo zemřít když se narodilo antimatce ?
Podívej se, co je mezi námi lidí, kteří se nechovají podle bible a nikdo je nevystavuje veřejnému ponížení. Nejdřív by se muselo zapracovat na zákonech . A část lidí vždycky bude nenormální ale to dítě za to nemůže že se narodilo špatné matce a má nárok na péči kterou mu poskytne babybos, místo aby ho někdo udusil nebo hodil do popelnice.

Nepřihlášený uživatel

#43

2011-07-26 21:05

Ach jo, zase jeden krestansky fundamentalista...
Zivot je slozitejsi, nez ty vase citaty z Bible. Zadne dite nemuze za to, kdyz se ho jeho biologicka matka zrekne. Tak proc by melo pykat podruhe a treba i zemrit, misto aby dostalo sanci nalezt rodicovskou lasku u jinych, zodpovednejsich lidi?
Doufam, ze pro svoje presvedceni nebudete strilet lidi s jinym nazorem.
Jitka

#44 Text petice

2011-07-29 11:09

Všechno, co tu píšete je pěkné, pravdivé - také jsem proti zrušení babyboxů. Ale kde je text petice? Komu bude zasláno spousty těch podpisů, jaké chce řešení atd.? Text Pavla Lasici vůbec neodpovídá petičnímu zákonu a s uvedeným textem na internetu neuspěje.
Jana Schovancova

#45 Re:

2011-07-29 23:58


Nepřihlášený uživatel

#46 Re: Text petice

2011-07-30 13:28

#44: Jitka - Text petice

Promiňte, vy jste se asi spletla. Pan Lasica napsal petici pro zrušení babyboxů. A zde v diskuzi k jeho petici mu lidé oponují. Pokud jste proti zrušení babyboxů, klikněte nahoře vlevo na tlačítko "Petice24.com" a otevře se Vám seznam petic, kde je také petice Proti zrušení babyboxů.


Nepřihlášený uživatel

#47 Re: s takovouto možností, pravděpodobně, pan "vševědoucí" nepočítal...

2011-07-30 17:35

#21: Iwýsek -

Bůh je opravdu vševědoucí. A kdybychom poslouchali jeho příkazy, nemuseli bychom mnoho věcí, ani takovýchto humánních otázek, vůbec řešit. Co takhle zodpovědný přístup k rodičovství? Ale na to je třeba myslet ještě před tím než ženská vleze s kdekým do postele...


Nepřihlášený uživatel

#48 Re: Ponechat Babyboxy!

2011-07-30 17:40

#41: comtb - Ponechat Babyboxy!

Jsem taky věřící a text k této petici mě dost zarazil. Ale nemyslím si, že je kvůli tomu třeba očerňovat všechny věřící a házet je do jednoho pytle. Kdo ví, kdo tohle nakonec psal. A operovat s citáty z Bible dnes zvládne i ten, kdo ji v životě nečetl a ani ji nemusí mít doma  (www.biblenet.cz)


Nepřihlášený uživatel

#49 Omyl! Právě, že s Biblí je život jednodušší!!!

2011-07-30 17:45

#43: -

dále viz. 48

Jinak souhlasím, že za nezodpovědnost matky dítě nemůže a jsem pro zachování babyboxů. Ale nevím, proč se kvůli tomu navážíte do křesťanů. Ještě navíc, když nevíte, zda je autorem petice křesťan. Nebo snad jo?

Střílet? To snad ne!!! 5. přikázání je Nezabiješ!


Nepřihlášený uživatel

#50 Zachováním babyboxů matky zodpovědnosti nenaučíme.

2011-07-30 18:02

Svým způsobem se dá text této petice chápat i takto. Ale ptejme se, co je víc? Nezodpovědnost matky, nebo zachování života dítěte? Myslíte, že by si ona nezodpovědná matka neužila, když by možnost odložení dítěte do babyboxu neměla? Tomu snad nevěříte? Prostě by dítě skončilo kdoví kde, nebo by šla matka na potrat. A kde je pak právo na život? Zachováním babyboxů matky zodpovědnosti nenaučíme. Té se musí učit od mala výchovou v milujícím prostředí.