Petice proti Nové tarifní struktuře pro DISTRIBUCI ELEKTŘINY


Nepřihlášený uživatel

#1

2016-02-21 20:08

Pokiaľ bude nová tarifa schválená,stredná trieda si bude nútená postaviť vlastné elektrárne a nižšie ekonomické triedy ostanú natrvalo bez elektriny a aj stredná trieda má možnosť ekonomickému blackoutu uniknúť energetickou nezávislosťou svojej domácnosti len za predpokladu,že ide o osoby vlastniace dom.
Osoby s príjmom pod 8´000,-CZK zrejme ostanú vďaka novej tarife bez elektriny.
Osoby žijúce v nájme s príjmom pod 12´000 tiež ostanú natrvalo bez elektriny.
Tomu sa musí zabrániť.
Hlavný istič musí byť dimenzovaný na špičkové odbery,nemožno ho znížiť,lebo by ste nemohli napríklad zapnúť práčku bez obáv,že keď HDO zapne bojler,slabý istič to nevydrží.
Lenže nová tarifa Vás donúti platiť,akoby ste mali neustále všetko zapnuté na špičkový výkon,ktorý reálne nastáva 2x denne na pár minút.
Nová tarifa je nevýhodná aj pre osoby kúriace elektrinou,lebo by vo výsledku platili,akoby termostat nikdy nevypínal,pričom pri dobrej izolácii je po polovicu aj viac času termostat vypnutý,ale platiť sa bude,akoby bol neustále zapnutý.
Keďže ističe 3x25A a 3x32A budú aj pre strednú triedu ekonomicky nedostupné,ľuďom,čo dnes kúria elektrinou,to zabráni naďalej kúriť ekologicky a donúti ich to prejsť na tuhé palivá,čím stúpne zamorenie miest a hlavne obcí exhalátmi,v prípade uhlia či odpadkov toxickými.
Len osoby,ktoré si budú schopné zaplniť strechu aspoň 20 fotovoltaickými panelmi a 1 miestnosť podobným množstvom batérií,budú môcť žiť relatívne rovnako komfortne aj po odpojení od siete.
Nová tarifikácia spôsobí nutnosť používať výhradne ostrovné domáce elektrárne,chudobní ľudia si ich ale nebudú môcť dovoliť,prídu o elektrinu úplne a zo závisti budú často ľudia postihnutí ekonomickým blackoutom ničiť elektrárne tým,čo si ich dokážu postaviť,chudobní ľudia budú strednej triede kradnúť a demolovať fotovoltaiku,čím nakoniec ekonomický blackout postihne celý národ.
Nová tarifa vyvolá ekonomický blackout,tj.finančnú nedostupnosť elektriny a uvrhne nás doslova do temného stredoveku a aj keď si stredná trieda postaví vlastné elektrárne,život sa nám predraží,lebo zo siete sú napájané vlaky,električky,trolejbusy...,tie zdražia,alebo ich bude premávať menej,pekárne tiež postihne zdraženie elektriny,ich rezervovaný príkon sa pohybuje v stovkách ampérov,teda závratne zdraží pečivo a značne zdražia všetky potraviny.
Preto treba novej TOTALITNEJ tarife zabrániť.

Nepřihlášený uživatel

#2

2016-02-22 12:58

Proč bych měl platit víc jen proto, že musím mít silnější jistič kvůli rozřezání paliva 1 den v roce?
Tomáš Novotný
Autor této petice

#3 Re:

2016-02-22 15:49

#2: -  

 To je přesně ono. Jak někdo trefně tuto akci přirovnal k tomu, že bych si platil pronájem místa u benzinové pumpy, abych tam mohl jednou za měsíc natankovat. Na druhou stranu kdybych byl distributobaron, tak by mi nevadilo, že mi každý měsíc někdo (resp. každý) pošle jen tak 1000 Kč. A tomu se musíme bránit, této státem organizované loupeži.


Nepřihlášený uživatel

#4 Re:

2016-02-22 17:40

#1: -  

 No ty brdo, tak moc díky za analýzu. A zkoušel jste to spočítat podle kalkulačky ERU? Nebo to střílíte od boku? Naše babi má jističe 3x25A a na chalupě bydlí asi 5 měsíců v roce. Když jsem to spočítal, vyšlo mi, že ušetří 360 korun za rok. A já čekal velký doplatek. 

Takže než začnete plácat čísly, zkuste si to nejdřív spočítat.

Mimochodem, bydlim v bytě a díky změně usetrim ročně 1700 korun. A to platím měsíčně jen 800. Takže úspora 20 procent. Bájo


Nepřihlášený uživatel

#5 Re:

2016-02-22 18:04

#2: -  

 No protože nikdo neohlídá, že ho budete řezat jen jeden den v roce. Kdyby to šlo zregulovat jako data v mobilu, mohl byste si odběr zaplatit na den. Ale tady platíte za tloušťku kabelu. Proč bych za váš kabel měl platit já z panelaku? Tak se na vsi dohodněte a mějte pilu v jedné chalupě. Pak tam nebude muset být vedení jak pro fabriku. Budete se střídat, což vám na den v roce stačí a cenu si rozdělíte.


Nepřihlášený uživatel

#6 Re: Re:

2016-02-22 18:09

#3: Tomáš Novotný - Re:  

 Řekl bych, že distributoři je to jedno. Vybere stejnou částku jen jiným poměrem. Ta pumpa není dobre přirovnání. Můžete stát ve frontě a čekat. Kdyby vám ERU nastavil, že budete s odběrem čekat, až bude volná přenosová síť, to by bylo stejně jako dnešní pumpa. Pak by stačila univerzální kapacita a každý by mohl platit stejně.


Nepřihlášený uživatel

#7

2016-02-23 08:15

Nesmysly zásadně nepodepisuji. Proč ještě nevíte kdo je prezident Zeman ? Jděte do ....