STOP zřízení centra pro bezdomovce v ulici Klikatá, Praha 5

1992

#1

2015-06-11 20:51

Naprosto nesmyslná petice, od nelidských jedinců! 

Petr Březina
Autor této petice

#2 Re:

2015-06-11 21:05

#1: 1992 -  

Naprosto nesmyslný komentář od "čtyř čísel". Lidský jedinec má jméno i příjmení. Nesmyslně urážíte 120 lidí, kteří za dva dny tuto petici podepsali v tištěné podobě, žijí v Jinonicích a na rozdíl od "1992" vědí o čem je.

1992

#3 Re: Re:

2015-06-12 05:32

#2: Petr Březina - Re:  

 Lidi jako vy jsou ostudou naší republiky! Pomáhat by se mělo všem i bezdomovcům! Hloupou petici nezakryjete hloupýma kecama o mém jménu, jste hloupý nehumánní člověk a měl byste se stydět!

Obyvatel Jinonic

#4 Re: Re: Re:

2015-06-13 23:12

#3: 1992 - Re: Re:  

 ok.Jestlize jsme nehumani protoze nechceme bezdomovce v blizkosti svych domovu,tak tedy muze vzniknout petice,ze si bezdomovce nastehujete blizko sveho domova!!!Ono kazdy ma plnou hubu kecu dokud se ho to netyka!!!Vite co reknu Vam malou zkusenost....Bydlel jsem 10 let v centru Smichova na Andelu a byl jsem tam spokojeny dokud se nerozhodlo,ze centrum pro drogove zavisle bude naproti parku Skalka a od te doby se projdete po Andelu...potuluji se tam fetaci z cele Prahy v parcich si pichaji jehly,moci mezi auty,smrdi na pesi zone,okupuji vsechny lavicky v centru Andela...a tak muzu pokracovat dale...mam jedenactimesicniho syna a opravdu neni mi prijemne prochazet se mezi takovymi lidmi s kocarkem a uz vubec nemam dobry pocit kdyz jde manzelka s ditetem po Andelu sama. Tak jsme se prestehovali do Jinonic,je tu zelen a klidno a najednou se tu ma objevit centrum pro bezdomovce??Po me zkusenosti z Andela,ktery mnel ambici stat se klidnou a prijemnou cvrti pro zivot a je z Andela fetacke doupe jiste pochopite ze petici podepisi hned!!!!Jestli by to slo podepisi ji treba milionkrat!!!! Navic jsem presvedcen,ze pokud by melo centrum pro bezdomovce stat ve vasem okoli take to podepisete!!!! Tak nebudte pokrytec!!!!!!! Jinak centrum pro bezdomovce stehujeme k Vam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Petr Březina
Autor této petice

#5 Re: Re: Re: Re:

2015-06-14 10:21

#4: Obyvatel Jinonic - Re: Re: Re:  

 Děkuji Vám za přesné popsání situace, budu velmi rád, pokud se budte podílet na aktivitách našeho nového Spolku za lepší Jinonice. V několika dnech bude plně funkční spolkový web i Fecebook. www.lepsijinonice.cz Přeji krásnou neděli

Madla

#6 Re: Re: Re:

2015-06-14 13:07

#3: 1992 - Re: Re:  

Souhlasím s Vámi v tom, že pomáhat je správné. Myšlenka tohoto centra má podle mě s pomocí jen pramálo společného. Spíš jde o přemisťování problému o pár kilometrů vedle. Navíc zrovna bezdomovci jsou podle mé zkušenosti skupinou, které se pomáhat moc nedá. Vysoké procento z nich o to totiž vůbec nestojí.

Jinak psát jedovatá slova na internet, navíc anonymně, je o hodně snazší než něco udělat. Třeba sestavit petici...

1992

#7

2015-06-14 18:43

Typický český národ. Nemá cenu se namáhat, jak říkával můj tatínek, tento stát nikdy nikomu nic dobrého nepřinese.


Nepřihlášený uživatel

#8 Re:

2015-06-30 09:30

#7: 1992 -  

 Nech si ty svoje multikulti kydy, tady na ně není nikdo zvědavej. Proč se neodstěhuješ někam do tolerantní Afriky, nebo do Afghanistánu, když jsme tady takoví xenofobové. Dneska tě tady nikdo nedrží, hranice jsou volné. Na to nemáš koule, tak laskavě drž hubu a krok a bu´d rád, že žiješ tam, kde žiješ, hlupáku.


Nepřihlášený uživatel

#9 Re: Re: Re:

2015-07-02 09:47

#3: 1992 - Re: Re:  

 Tak ať zruší tohle centrum a všechny ty bezdomovce si k sobě můžeš vzít ty, ťuňťo a můžeš se s nimi laskat a objímat od rána do noci :-D


Nepřihlášený uživatel

#10

2015-07-11 09:52

Nejsou to lidé jen přístřeší  jsou to bohužel převážně lidi , který jsou závislý na alkoholu , na drogách a problémový lidi a netoužim po jejich blízskosti už pro bezbečí našich dětí , tak tu nejde o nehumání chování ...Je to přírozená obrana...bezpečí především....a doufám, že se tak nestane,měli bysme je totiž jako sousedy a po tom rozhodně netoužíme!

Tomáš

#11

2015-07-15 08:27

Moje zkušenosti s bezdomovci a somráky jsou takové: Jenom škemrají o love a když jim dám, většinou ani nepoděkují, když nedám, často si vyslechnu nadávky, jaký jsem hamižný člověk, když jim doporučím zajít na pracák, ať si najdou smysluplnější činnost než se poflakovat po ulicích a žebrat, tak už jsem rovnou častován nadávkami. A když mají takový hrozný hlad, tak jsem jedné somračce nabídl loupák z tašky, že si koupím jiný. Co vám bud povídat, samozřejmě, že mě poslala do prdele, raději by chlast. Ocením, když se někdoaspoń snaží – pokud hraje v podchodě nějakou zajímavou hudbu, tak pár korun obětuji, ale natáhnout ruce a čekat, že jim přiletí pečení holubi do hub, to fakt ne. Takže většině lidí, co denně potkávám kolem nádraží, sosají krabičáky a páchnou na sto honů, po všech těch zkušenostech potřebu pomáhat opravdu nemám.


Nepřihlášený uživatel

#12

2015-07-16 12:22

Nestojím tady vo žádný nalitý pobudy, chci mít klidnej život.


Nepřihlášený uživatel

#13

2015-07-17 09:43

Souhlas s peticí, podepsáno.

Odsouzenec k smrti lumpenkapitalismem

#14 Tyto chudáky z lidí nadělali pravicoví práglovští hraboši, zloději, podnikoši a banksteři

2015-07-17 22:07

Papež vyzývá k novém ekonomickému řádu,


 kritizuje kapitalismus


10.07 2015|Zprávy


 Papež František ve středu vyzval ke změně světového hospodářského řádu. Zároveň odsoudil novou "vlnu kolonialismu" agenturami, které ukládají úsporné programy a vyzval, aby měl každý "posvátné právo práce".


Jednalo se o jedno z jeho nejdelších a Papež vyzval k přetvoření hospodářského řádu. Papež narozený v Argentině, 266. v pořadí, vyzval svět k tomu, aby přetvořil svůj hospodářský řád. Požádal také o odpuštění za hříchy spáchané římskokatolickou církví u domorodých Američanů. Peníze nazval "hnojem ďábla" a řekl, že by chudé země neměly sloužit jako zdroj surovin a levná pracovní síla pro země rozvinuté. Papež hovořil o současné situaci ve světě na setkání lidových hnutí, kde se sdružují lidé postaveni na okraj společnosti, chudí, nezaměstnaní apod. Papež František hovořil o tom, aby měl každý ve světě právo na tři věci: zemi, bydlení a práci. Jeho řeči předcházely poznámky levicového bolivijského prezidenta Eva Moralese, který se odkazuje k myšlení Ernesta Che Guevary. "Neměli bychom se bát to říct: chceme změnu, skutečnou změnu, strukturální změnu", řekl papež v rámci hanobení systému, který má "uloženou mentalitu v získávání zisku za každou cenu, bez zájmu o sociální vyloučení nebo zničení přírody". Nesnesitelný systém"Současný systém je opravdu nesnesitelný, nesnesitelný pro zemědělce, dělníky, komunity, lidi...I sama matka Země říká, jak je to nesnesitelné, říkám to i já", řekl František v hodinovém projevu, který byl často přerušován bouřlivým potleskem. Od svého zvolení v roce 2013 mluvil často první papež z Latinské Ameriky o obraně chudých a proti bezohlednému kapitalismu. Jeho projevy se však setkaly s kritikou, především ze strany politiků a komentátorů ze Spojených států. "Nový kolonialismus nabírá různých podob. Někdy se tváří anonymně pod vlivem mamonu - korporace, úvěrové agentury, volný obchod, úsporná opatření...". Minulý týden vyzval papež František evropské orgány, aby zachovaly lidskou důstojnost v centru debat o řešení hospodářské krize v Řecku. Hájil odbory a chválil chudé lidi, kteří si vybudovali družstva k vytváření pracovních míst, kde dříve byly jen "drobky modlářské ekonomiky". V jednom z úseků o kolonialismu papež řekl: "Říkám to s lítostí. Mnoho hříchů bylo spácháno proti původním obyvatelům Ameriky ve jménu Boha" a dodal: "Já pokorně žádám o odpuštění, a to nejen za trestné činy samotné církve, ale i za trestné činy spáchané proti původním obyvatelům po dobytí Ameriky". Publikum věnovalo Františkovi bouřlivé ovace za všechna jeho slova.

Karel

#15 Je to jednoduché ..

2015-07-23 20:25

Na adrese Klikatá 1238/90c sídlí ADRA. Přijde mi docela logické, že prostory pro bezdomovce vytvoří u sebe, ne? Do teď nikomu činnost Adry nevadila ... Když se k tomu přičtou hloupé argumeny, typu bývalý sběrný dvůr, hasiči a Motorlet prý tvoří centrum rezidenční čtvrti ... Nestačím žasnout

B.

#16 Centrum rezidenční čtvrti? Ehm.

2016-01-08 08:45

Ano, toto je opravdu centrum rezidenční čtvrti. Takhle přesně si ho představuju... BTW - žiju v koridoru 137, s bezdomovci od Alberta v Peroutkově se bavím a mám s nimi dobré zkušenosti, jsou to hodní lidé. Z petice jsem znechucena.

Jarka
Nepřihlášený uživatel

#17

2016-02-03 12:17

Naprosto souhlasím s p. Březinou. Jsem v podobné situaci, jsem tu pouze "naplavenina", ale ve velmi krátkém období si mě Jinonice získaly. Takovéto problémy by se měly řešit jasně, průhledně, věcně a jakákoliv realizace je opodstatněná až na základě oboustranné komunikace - místní lidé versus Praha 5.

Jarka
Nepřihlášený uživatel

#18 Re: Re: Re:

2016-02-03 13:01

#3: 1992 - Re: Re:  

 Tak když se má pomáhat všem, tak jim pomozte. Vemte si je třeba všechny domů! Lidé jako Vy - 1992- jsou ostudou. Ani nemáte "koule" se pod své ubohé komentáře podepsat. Pomoci se dá i jinak než daným projektem, ale o tom asi Vy nemáte ani ponětí. 

Jarka
Nepřihlášený uživatel

#19 Re:

2016-02-03 13:04

#7: 1992 -  

 Tak když Vám náš stát nic nepřinese, co tady ještě děláte? Máte svobodu, můžete se přestěhovat, třeba na Aljašku. Určitě by to pár lidí uvítalo...