Petice k iniciativě NECHCI EET
Re: Re: Souhlas s pokladnami
#25: - Re: Souhlas s pokladnami
Po dnešní konzultaci s paní na EET, jsem měla ten samý pocit, podnikám 10 let a mám toho teď plný zuby, stánkaři a ti kterých se to týka níkdy platit nezačnou, já ačkoliv jsem vždy daňe a pojištění platila teď musím zase zaplatit za internet, pokladnu atd je mi z toho zle a nemám chuť dál podnikat, skončím a stát bude platit mě..... určitě se to vyplatí, protože nasr... lidí kolem sebe vidím čím dál víc
Re:
souhlasím :) po dnešní konzultaci na lince EET jsem to řekla i paní na telefonu, o nic jiného nejde :(
Re: Re:
Pokud nepracujete ve státním sektoru, tak ty Vaše daně a pojištění a odvody platí zaměstnavatel, platí podstatně víc než Vy, možná Vám to nedošlo, ale i kdyby každý den odešel v 10 hodin dopoledne je odpovědný za to, že budete mít výplatu na účtu a zaplacené pojistné i ve chvíli, kdy se firmě nedaří, a pokud by to tak nebylo, budete první v řadě, kdo bude křičet, možná Vám to ještě nedošlo, ale pokud on si řekne, že tuhle odpovědnost neponese a skončí, Vy jste bez práce a příjmu.
Pokud pracujete ve státním sektoru, je to ještě smutnější, nemáte totiž ponětí o současném stavu trhu, jako většina politiků. Moje firma živí 5 lidí, vždy jsem platila daně i pojištění, ale celou současnou situaci už nemíním dál řešitm nechci studovat stovky předpisů, abych mohla podnikat, moje práce mě bavila a mé zaměstnance taky, ale je toho moc, raději skončím a půjdu na pracovní úřad a pak sociální úřad, Babiš nově na daních přece vybere tolik, že uživí nás všechny.......
Re: EET mě netrápí, přecházím na bezhotovostní platbu
#45: Majitel hospody ve šluknovském výběžku - EET mě netrápí, přecházím na bezhotovostní platbu
Jsem zvědavá, jak dlouho budou hosté platit za 14 dní.(Asi za chvíli nebudete mít štamgasty, ale dlužníky a rozhádanou vesnici.) Možná tak měsíc, někdy i déle. Jak dlouho vydržíte fiancovat hospodu ze svého. Vím o čem mluvím, protože v případě akcí, které jsou na fakturu, ty největší firmy mají splatnost i 3 měsíce.
Re:
Jasně, že chce, o nic jiného mu nejde, protože pak je koupí sám a bude je i provozovat. Můžu Vám poradit, udělejte z hospody klub.
Petici podepisuji, správně souhlasím že nejde o pár korun od hostinských a kadeřnic, ale o data..a o neustálé připojení na internet. Velký bratr se dívá..a minimálně 500kč měsíčně to bude stát a i ti drobní živnostníci co mrznou od rána u stánků, aby prodaly pár hrnečků co sami uplácali. Nějaké větší firmě je to jedno, ta má už internet v kancelářích. Celkově jsem proti zblbnutí populace neustálým připojením na net. Už od škol jsou naše děti nuceni se připojovat..
Re: Re: EET mě netrápí, přecházím na bezhotovostní platbu
#60: - Re: EET mě netrápí, přecházím na bezhotovostní platbu
Máte pravdu, oni to stejně štamgasti budou platit hned..ale koza se nažere občas poslanou fakturou.
Re:
souhlasím, Bojuji s tabletem...samé klikání a on si stejně dělá vše po svém. A ten program zdarma na EET je fak jednoduchý, ale je to boj na dajších 15 minut z času Vašeho -našeho...mám masáže , kosmetiku a musel jsem pořídit tablet s mobilním internetem, a jakékoliv připojení žere kredit, tablet si žere data a moje peníze ikdyž nechci. Nejde to omezit. Takže abych přirážel zákazníkovy 50kč k účtence..a nebo platit 600kč měsíčně...a o to jde . Jsou v tom velké peníze a data..Tablet chce vědět kde bydlím, co jím, kam běhám, koho mám v kontaktech, kde spím..prostě totální kontrola svobody
Re:
Je to minimálně každé 2 roky(záruka na spotřební zboží) nový tablet za 3500kč, a měsíčně !! 600kč připojení mobilní, nebo 320měsíčně wifi.. a to vše pokud máte EEt program zdarma..jsou zatím 2 pexeso (stojí za prd) a kasa fik..ten je super a pak čas...spoustu času na hraní s tabletem před zákazníkem..cca 15min když budete přepisovat kod z FÚ na účtenku, jinak ještě 3500kč na tiskárnu..počítám, že také za 2 roky nová bude muset být
Re: Re: Re: NEsouhlas s pokladnami
Re:
My zákony dodržujeme, ale nechceme platit každý rok navíc 3500 za techniku, 3500kč za připojení na net.. a spoustu času strávit na Fú, zajištováním chodu eet a papírování....prostě chci dělat svojí práci..pomáhat lidem a na konci roku zdanit co zbyde, Podnikám pro cca 600 lidí za rok ..čili jim musím přiúčtovat cca 10kč k 50kč za ostříhání..proč? komu půjdou ty peníze..do číny na výrobu tabletu a zahraničnímu vlastníku mobilní sítě..takže česko z toho neuvidí ani korunu
Jsem svodobna matka s2detmi.a vedu malou hospůdku v malé obci okolo300obyvatel. Nejen že mi to přidá práce,ale vezme mi to i peníze z rodinného rozpočtu pro stat.a.v čem stát teda podporuje mladé rodiny a podnikatele.natoz svobodnou radobypracujici matku, ktera se dala vzhledem k okolnostem na zivnost. a ted tohle.Jsem zásadně proti eet. :(
Kdo mi zaplatí čas s trávením plateb u EET , jak k tomu přijdou moji klienti, které budu zdržovat díky EET ? Kdo mi zaplatí čas strávený starostmi s výukou a komplikacemi s EET ? Babiš jedná přesně podle přísloví " Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě " !
Oficiální tištěná petice pro zrušení zákona o evidenci tržeb.
Elektronické petice nemá právní váhu, proto jsme tu s tištěnou peticí. Šiřte, tiskněte a podepisujte!
Vážení přátelé,
považuji za nutné reagovat na orwellovský experiment z dílny současné vlády, zákon č.112/2016 Sb., o evidenci tržeb. Tento zákon nejenže radikálně zasahuje do občanských práv a svobod, ale do české již tak polarizované společnosti vnáší další nedůvěru a pokřivení mezilidských vztahů; navyšuje přebujelou byrokracii a legalizuje šmírování a úřednickou šikanu. Naivní je představa, že tyto "nové pořádky" postihnou pouze živnostníky a podnikatele; negativně se dotknou života každého z nás.
Kdo z Vás by měl potřebu podpořit tuto výzvu, prosím, vytiskněte si petici i s podpisovými archy (viz odkaz níže), podepište a zašlete poštou na adresu: Ivo Hucl, Šťáhlavice 63, 332 04 Nezvěstice. Vítané je samozřejmě jakékoliv další šíření a mediální podpora.
Jak kdysi napsal básník Lawrence Ferlinghettti: "Jen mrtví se neangažují".
Ivo Hucl
PS:
Svět se dá spravovat, jen když se do něj příliš nevměšujeme
Jak to vím? Tím, že tomu tak je:
čím více zákonů a omezení, tím chudší je lid..
jak přibývá zákonů, tak přibývá lupičů.
Proto moudrý říká:
do ničeho příliš nezasahuji a lid bohatne
Velký stát by neměl chtít nic jiného,
než aby přivedl lidi dohromady a staral se o ně.
Lao´c
https://drive.google.com/file/d/0B02kK0Dsjaw4bmtmZG5QR05QNTA/view
| This discussion has been closed. |
Nápad s povinnými registračními pokladnami prosazoval už ministr financí Ivo Svoboda. Ten nakonec, nejsa právníkem, skončil na pět le v base. Ani jeho šéf Gross s tím nic nenadělal.