Pozměnění přepravních podmínek DPO

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Pozměnění přepravních podmínek DPO

Sarka Klauzova

#26 DPO zamyslete se

2014-11-07 09:41

Mam 2 deti male a jsem tehotna a presto mam byt ted v zime s detma v yhozena za to,ze radne platim jizdne? Kolik je platicich cestujicich mezi opilci,bezdomovci,nakupu chtivych bezohlednych duchodcu a nasich obcanu snede pleti?! Kdo castecne pokryva naklady udrzby spojene s mhd? Vyse jmenovani? Nebo maminky,vozickari a pracujici?! Je videt,ze tohle mohl vymyslet jen clovek co jezdi autem a nebo nema male deti! V preprav.predpisech je to jiz dlouho a donedavna se to nikde nedodrzovalo a najednou se Ostrava rozhodla,ze to dodrzovat bude! A co tedy posilit spoje? Nebo tedy dat jizdne nam zdarma kdyz budeme namisto hodiny cestovat 2-3hodiny?? 

Achjo

#27 Vazne?

2014-11-07 09:53

Tady se zas pri zakladani nekdo nudil. V prepravnich podminkach je to uz nekolik let a nikdy jsem nevidel, aby ridic(ka) nekoho takoveho z prepravy vyloucil. A maminka-vozickarka s kocarkem me dostala nejvic, protoze takovy pripad je velmi casty. Jezdi i 4 kocarky v jednom voze (tram, a-bus). Nereste hovadiny a zacnete delat neco smysluplneho.


Nepřihlášený uživatel

#28

2014-11-07 09:59

Připojují se,protože uz mě nebaví se hádat s řídiči,jestli si mam vystoupit se třemi detmi a čekat na další prázdný spoj,kdyz potřebují někam nutně dojet a vysvětlovat dětem,ze musíme čekat na jinou tramvaj,ze v te uz je kočárek nebo vozicek.

Nepřihlášený uživatel

#29

2014-11-07 10:00

Momentálně nebydlím v Ostravě ale jezdím tam za rodiči a kamarádkami které mimochodem mají taky děti a jezdíme SPOLU na výlety nebo když někam potřebujeme a do teď nebyl problém... Nedovedu si představit že pojedeme na bazén a někdo z nás bude muset jak ....... čekat půl hodiny na další spoj a myslet na to zda se vůbec "vejde" a co třeba když pojede někam rodina? (otec s dítětem a matka se sourozencem) necháte je jet zvlášť jenom proto že prostě někdo z "kmene starších" si usmyslel že ukáže kdo je tady víc? Myslela jsem že právě Ostrava chtěla zmenšit smog v okolí a ne aby si každý teď dělal řidičák jenom pro-to aby se dostal někam s kamarádkami, rodinou, atp... Už tak je tam dost aut a parkovaní je nad lidské síly. Tak s chutí do toho! Podpořme tím automobilky a smog, jen tak dál... Neb vozíčkáři a kočárky asi nepotřebují nikam nutně spěchat a asi na to ani nemají právo... Gratuluji DPO......................

Nepřihlášený uživatel

#30

2014-11-07 10:02

Rebeca tohle,jen opravdu na, hlavu postavene.Kfery trotl tohle vymyslelnebo spis nemyslel??? Bude zima,mraz nebo snih,matky s kocrky,lide,na voziku budou v pasti.Jake to asi je zustat v desti mrazu bezmo ne stat pfed tramvaji,autobusem jen proto,ze uz tam jeden kocarek vozik je?A tramvaj j,treba poloprazdna?Kolik lidi bude nemocnych,kolik deti,kdo to vse zaplati?lecbu usly vydelek,stres....
Kateřina Ulmanová
Autor této petice

#31 Re:

2014-11-07 10:29

#22: -  

 Já vím, že je to v přepravních podmínkách dlouhá léta. Ale poslední dobou se setkávám s takovým nárustem vyhazování kočárků a vozíčkářů z vozů že si nemyslím, že by touha toto změnit byla špatná. Na druhou stranu si ani nemyslím, že by měli trpět řidiči, na kterých si maminky a vozmeni vylévají zlost protože ti jen plní to, co mají.
Myslím že bych nevymýšlela hlouposti, netvořila petice a podobně kdybych sama nebyla účastna několika takových situací kdy byli vážně z dopravy vykázáni. 

Kateřina Ulmanová
Autor této petice

#32 Re: Re: Re: Tragédi

2014-11-07 10:30

#23: - Re: Re: Tragédi 

Poslední dobou se setkávám s takovým nárustem vyhazování kočárků a vozíčkářů z vozů, že si nemyslím, že by touha toto změnit byla špatná. Na druhou stranu si ani nemyslím, že by měli trpět řidiči, na kterých si maminky a vozmenI vylévají zlost protože ti jen plní to, co mají.

Myslím že bych nevymýšlela hlouposti, netvořila petice a podobně kdybych sama nebyla účastna několika takových situací kdy byli vážně z dopravy vykázáni. 

Kateřina Ulmanová
Autor této petice

#33 Re: Vazne?

2014-11-07 10:40

#27: Achjo - Vazne? 

 A to, že není maminka vozíčkářka častá zanemná že na ni nebude brán ohled, jednu dobu se mnou jezdila každý den maminka na vozíčku - elektrickém a před sebou měla kočárek.
Ano několikrát jsem zažila situaci, že byla maminka z vozu vykázaná protože už se nacházel ve voze jiný kočárek.
Dělám smysluplných věcí dost a tato se zařadí mezi další smysluplné. Navíc petice vznikla, až po několika dnech kdy se na FB vytvořila událost, skupina a podobné věci. Já se s případem setkala včera a rozhodla jsem se ty to skupiny sloučit a udělat něco, co by mohlo mít váhu. Mrzí mě, že to odnáší řidiči, kteří za vzniklou situaci vlastně ani nemůžou a chtějí se jen vyhnout problémům s vedením DPO.

Achne

#34 Re: Vazne?

2014-11-07 10:42

#27: Achjo - Vazne? 

 Vážně........já už mám děti dospělé, sama jsem kdysi byla takto z tramvaje s kočárkem vykázána a v součanosti jsem takovéto situace byla svědkem. Většina řidičů a řidiček má rozum a na tuto "debilní" klauzuli v PP kašle, ale bohužel se najdou i takoví, kteří se jí řídí a to do puntíku :-(. Je to zase jen o lidech..............Proto by tento bod měl z PP skutečně zmizet, aby se podobné situace nemohly opakovat. Myslím, že nikdo netvrdí, že tento jev je na denním pořádku, ale skutečně se občas objeví a pro dotyčnou osobu s kočárkem (či vozíčkáže) je to skutečně velmi nepříjemná situace. Proto souhlasím a podepisuji. I kdyby se to stávalo 1 x za měsíc, přijde mi to nepřístojné, ponižující a nesmyslné.

Kateřina Ulmanová
Autor této petice

#35 Proč petice? Za co petice?

2014-11-07 11:01

Chci jen upřesnit, že petice nemá být brána jako: "pojďme to těm řidičům tramvají natřít!" Řidiči tramvají, autobusů a trolejbusů, jsou v této situaci zcela nevinně a naopak jsou zatlačeni v koutě. Když vyhoví cestujícím budou porušovat předpisy, můžou být při nehodě žalováni a podobně. Když jim nevyhoví stanou se terčem nadávek a vzteku. Chci jen ventilovat vztek občanů - částeně i svůj vlastní vztek z této situace - na dobrém místě. Nejde mi o to aby byla daná situace vyhrocená do extrémů aby se tady psalo jak je to na ..... a na ..... . Chtěla bych jen s touto situací, která už vznikla a mě osobně připadá diskriminující a zbytečná, něco udělat. Nějak ji poupravit ku prospěchu všech a stále zachovat bezpečné cestování v DPO. 
Takže pointa petice je zastat se občanů, ale také řidičů kteří se nacházejí v patové situaci a stávají se terčem nadávek a vzteku.
Díky za pochopení Kateřina


Nepřihlášený uživatel

#36

2014-11-07 11:13

Nelíbí se mi to.....

Nepřihlášený uživatel

#37

2014-11-07 11:44

Když je DPO takové chytré a nesmí se ve starších vozech vozit víc jak 1 kočárek nebo vozíček, tak ať koupí novější tramvaje ne? Příští rok rodím, bohužel v zimě, takže to schytám :( no už to říkám předem, jak budu moct a nebude zima nebo tak jdu pěšo, ale jinak je seru, nebudu kupovat jízdenku, kterou cvaknu a než se kvůli chytrolínům zvrchu dostanu kam potřebuji, nevyjde mi to a co? budu si muset kvůli nim koupit novou? budu potřebovat peníze pro malou a ne pro nějaké debily -_- a jak mě chytne revizor že třeba už 3 minuty "přejíždím" tak řeknu ať to nechá zaplatit DPO, nebudu utrácet za jízdenku u řidiče, když třeba na další zastávce vystoupím....


Nepřihlášený uživatel

#38

2014-11-07 12:01

Nestalo se to jen Vám, ale jsem svědkem,kdy řidič nepustil 2 maminy, každou na jiné zastávce. Chytla jsem nervy,protože ty maminy mohou čekat třeba i celý den. Celou dobu to nikomu nevadilo. A co se týče invalidu, můžu vzkázat jen jedno" dpo stydte se!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
VladoCZ

#39 Re: Re: Re: Tragédi

2014-11-07 12:10

#23: - Re: Re: Tragédi 

 Pokud vím, po tomto pravidle vždy následovala věta: Pokud to podmínky dovolí, může řidič povolit přepravu více kočárků nebo vozíků. Tím to bylo vyřešeno. Je jasné, že když je tramvaj přeplněná, kočárek se tam nenacpe, pokud je prázdná, proč ne.

Takže mi jen zůstává rozum stát, kdo toto vymyslel a co tím sleduje.. neskutečné


Nepřihlášený uživatel

#40

2014-11-07 12:11

To zas jeden chytrák řekl "Tak nasereme je" ... A Vám chytrákům, kteří jste toto vymysleli, z celého srdce přeji, aby se Vám posraly ty vaše Audinky a jeli jste k doktorovi s půlročním dítkem v mínusových teplotách a čekali na tramvaj bez kočárku třeba 4 hodiny. Ano, Vám a Vašim dětem to ze srdce přeju !!!!! S pánem bohem
Zuzana

#41

2014-11-07 12:32

V dnešní době člověk nemůže být šťastný,
pořád mu budou házet klacky pod nohy. Když se rozhodneme proto založit rodinu tak máme co dělat aby jsme jí uživili(a to mají řeči o výši  populace), spíš mi připadá, že místo aby nám pomáhali tak jim dělá radost vymýšlet další stupidní věci jen aby se nám žilo hůř a měli jsme starosti s kdejakou volovinou. V dnešní době člověk nic nedostane od státu, ale vidíme že lidé si pomáhají sami. Různými sbírkami a podobně, ten pán co mu to tak vadí by si měl uvědomit že je taky člověk a pokud neví co roupama dělat ať se zeptá lidí jak by mohl pomoci.

Vůbec  si nedokážu představit jak budu v Lednu s novorozencem cestovat, když bydlím na okraji Ostravy a MHD tady jezdí  co hodinu jezdím s konečné na konečnou. To mě nechají stát v mraze s měsíčním dítětem a čekat hodinu na další autobus???

Tak se strašně omlouvám tomu SOBECKÉMU NE EMPATICKÉMU HNIDOPICHOVI co si vozí zadek v autě, že také nemám auto a spolehlivé místo na zaparkování v Ostravě. Měl by si uvědomit, že lidé volí MHD pro snadnější a dostupnější dopravu.

Je to obyčejná zbabělost, lpět na nesmyslném zákazu, tlačit zaměstnance, aby lidi šikanovali a hádali se mezi sebou, nechat si nadávat a pak si sedět v kanceláři vozit si prdel v autě a neřešit následky svého chování.

Osobně by vám měli rodiče připomenout zásady lidskosti a empatie vůči druhým lidem a né myslet na sebe a škodit druhým.


Nepřihlášený uživatel

#42

2014-11-07 12:36

je to naprostý nesmysl, neúcta k matkám, vozíčkářům atd. jsem zvědavá co na to říkají autobusáci, tramvajáci, jejichž manželky, přítelkyně stojí s kočárkama na zastávkách...

Nepřihlášený uživatel

#43

2014-11-07 12:53

Taky mě to vytáčí !!!! už jsem se stím mnohokrát setkala.. 2 maminky chtějí jet někam s dětmi a nemůžou OBĚ :D vtipné .. a co teprve vozíčkáři ??? je to hnus !!! nemluvě o tom, že v zimě pomalu ani nízkopodlažní autobusy nevyjedou !! takže někde v zimě čekat na další.. no hrůza !!! 


Nepřihlášený uživatel

#44

2014-11-07 13:14

Bohužel je to mu tak ne jen v Ostravě, ale také v Praze- kdy jsem zažila situaci, že při ,nástupu druhé maminky s kočárkem,řidič vylezl z kabiny a mamince řekl, ať si vystoupí, že ve voze smí být pouze jeden kočárek.Bohužel řidiči tímto činěním chrání pouze sami sebe :-(

Nepřihlášený uživatel

#45

2014-11-07 13:19

Nechápu proč teď najednou DPMO chce ,,diskriminovat´´ maminky s kočárkem či vozíčkáře. Vždyť jde o dve skupiny obyvatel které se také potřebují dostat MHD k lékařům či na výlety. Nevidím jediný důvod proč by spolu tyto dvě skupiny nemohly cestovat tak jak to bylo dosud. V přepravních podmínkách je jasně napsáno že buď jeden kočárek nebo jedno jízdní kolo,ne inv.vozík. Na ten se vztahuje následující bod v přepravních podmínkách,kde opět není jediné slovo že by vozík a kočár nesměl být přepravovám současně. Proboha vzpamatujte se pohlaváři v DPMO,vy MHD nejezdíte a cestujícím dosud nevadilo když ve voze byli dva či více kočárků nebo kočárek a inv.vozík.

Nepřihlášený uživatel

#46

2014-11-07 13:34

Jsem maminka dvou malých dětí a neumím si představit, že budu potřebovat dojet s dětmi k lékaři do centra a že se tam nedostanu, jelikož zkrátka nebude místo v tramvaji. Pokud mohu, chodím pěšky, ale přeci jen se dvěma dětmi to vždy nejde. Doposud jsem jezdila i s několika kočárky v nízkopodlažním spoji a nikdy to nikomu nevadilo, tak proč najednou ... A to nemluvím o vožíčkářích. Apeluji na zdravý rozum a lidskost!

Nepřihlášený uživatel

#47

2014-11-07 14:02

Mě sice nevyhodili s kočárkem, zato mě v neděli ráno z prázdného autobusu vykázal se psem, protože totéž platilo (možná stále platí) pro psy. Pouze jeden. Jely jsme s kamarádkou ze cvičáku, takže jsme měly každá jednoho. Pochopila bych, kdyby to někoho obtěžovalo, ale v buse nebyla ani noha. Měla jsem si prý počkat na další... v neděli ráno v Proskovicích!! Podporuji petici proto, že nesnáším nesmyslnou buzeraci!

Nepřihlášený uživatel

#48

2014-11-07 14:39

je to naprosta blbost!blizi se mrazy a to mam cekat treba i odinu na dalsi tramvaj s malym ditetem?proc nepovolite treba 3 kocary?to si myslim,ze je akorat.nashle

Nepřihlášený uživatel

#49

2014-11-07 15:06

Jsem sama plně invalidní,a vím dobře kolikrát jsem se již setkala s ponižujícím přístupem v přepravě MHD.Kdy je neohleduplnost od řidičů i spolucestujících k lidem s postižením v systému DPMO.Často se mi stává,že mne nikdo nepustí ani sednout a přitom je mé postižení očividně viditelné,kdy jsem odkázána na berličky a speciální ortézy.Co lidé dokáží,koukat na mě jako na exemleplář z obludária.A i když jsem majitelkou průkazky ZTP (zdravotně těžce postižený)přesto ji nepoužívám k výzvě,aby mě lidé pustily sednout na místo pro invalidy,pouze jako k oprávnění přepravy zdarma.Navíc se mi často stává,že mi řidič odjede,kdy jsem sotva metr od tramvaje či autobusu,a to i přesto že zamávám berlí,kdy oni musí tento signál respektovat a i prosím slovně při přímém kontaktu s obličejem řidiče,přesto se dokáží zachovat nelidsky.Za ty roky což je už 7 let,co jsem postižená,spočítám přesně že na mě počkalo celkem pět řidičů,se slovy že to je v pořádku a nemám zač děkovat.Raritou je jedna paní řidička,která na mě čekala minimálně 50 metrů k mému příchodu k tramvaji,jelikož tam jela pouze tato linka a původní zastávka byla v rekonstrukci a náhradní byla posunutá.Tahle paní řidička mi vehnala slzy do očí,s její lidskostí.Dala jsem si tu práci a postupně prošla tramvají až k její kabince,abych ji poděkovala,trvalo mi to dvě zastávky se k ní bezpečně dostat,jenže jsem musela své dojetí a velice milé překvapení ji dát plně najevo.A nesmím zapomenout na nízkopodlažní autobusy s vyhraněnými sedadly pro postižené,katastrofa,tyhle místa musel dělat bezohledný plně zdravý člověk,ochranné plexiskla jsou v tak uzoučkém prostoru,že i zdravý člověk se tam sotva vsune a já,která neohnu nohu,nemám žádnou šanci si tam sednout,takže cestuji ve stoje.V době kdy jsem byla na vozíčku jsem se setkala se situací která je napsaná v této petici,ano musela jsem v zimě čekat na další tramvaj,kdy jsem nepřijela včas na kontrolu do nemocnice a jako bonus jsem dostala zánět ledvin a močových cest i když jsem byla oblečená a zabalená v dece.Lidé s postižením jsou diskriminování ve více směrech než jen v přepravě MHD.Nedochází hodně lidem že i oni mohou být během pár vteřin taky při nějakém těžkém úraze trvale invalidní,tak jako v mém případě.A věřte že to není nic příjemného,slyšet slova při nástupu nebo výstupu z MHD,lez šneku brzdíš provoz,chod pěšky,vyskoč sakra simulante,či mrzáci patří do plynu a né do tramvaje,a od řidiče tramvaje čísla 11,ježíš marjá ženská pohněte zadkem už tak mám zpoždění nemám čas tady čekat než se dobelháte!!!!!!Tehdy se mě všichni cestující zastaly a pěkně od plic mu nadávaly na přeskáčku během celé jedné následující zastávky a JÁ,jen plakala a až při výstupu jsem mu řekla že je dobytek.Mohla bych napsat román jak se chovají k lidem s postižením i sami revizoři,kdy chtějí často předložit i OP k průkazu ZTP,se slovy nějaká mladá ne??na průkaz ZTP.Nj i mladí lidé prožily hrůzu a zůstanou pak postižení,tak jako já.Myslete na lidi s postižením,na maminky a kočárky,a nemějte přítup k přepravě pouze v podobě proměny zisku na účtě MHD od přepravovaných cestujících.


Nepřihlášený uživatel

#50

2014-11-07 16:14

Neodsuzuji řidiče a řidičky,kteří byli donuceni svým zaměstnavatelem k tomuto kroku.Mezi řidiči mám spoustu přátel a určitě sami se nad touto absurditou pozastavují-věřím,že zde jsou i podepsaní.Chápu obě strany,a doufám,že zvítězí zdravý rozum a nadále budeme využívat MHD k naší spokojenosti.Marcela Martášková