Lípy Kosmonosy
Nemohl by sem napsat názor někdo, kdo tomu rozumí a ví, v jakém stavu lípy jsou?
Samozřejmě, že respektuji odborné zdravotní prohlídky stromů. Ale například, proč pan podnikatel kácí od června do podzimu celou Oboru?
Neexistuje lesní zákon?
Jana Tichá
No já doufám, že případné jednotlivé stromy, které pokácí, nahradí novými, jinak by museli přejmemovat ulici "Lípy" (hořká smajlík)
Lipová alej
Připadá mi, že se dnes všude jenom kácí a následně dláždí a dláždí..........bez ohledu na přírodu. Některé stromy z důvodu bezpečnosti si zaslouží pokácet, ale je nutno zeleň zase obnovit a hlavně se o ni starat. Jako výsadba stromků u bývalého prasečáku, sešli se nadšenci vysázeli a nyní stromky zarůstají planou vegetací. Lipová alej si ale zaslouží naši pozornost a ochranu i vzhledem k tomu, jak ubývá staletých stromů v zámeckém parku nebo usychají pro to, že se k nim kvůli dláždění srážková voda vůbec nedostane a odteče do kanálu.
Doufám, že to nepokacejí, chodím tam na procházky s dětmi.. Kam tedy budu chodit ? Nechápu proč ,, je tam nádherně.. Nevím proč chtějí sebrat další památku Kosmonos. A jak přejmenují ulici když se jmenuje Lípy ... to budou Dlaždičky ?
Re: 9
Kolikrát mě napadlo, napsat do Bruselu, ať na tzv. "revitalizace" už peníze neposílají. Chováme se jak třetí svět. Náměstí po Východní Evropě se mění ve vydlážděné neživé planiny. Zákoutí a letitá zeleň pro přirozený život mizí. Nejen pro lidi, ale i pro kytky, brouky, ptáky..
| This discussion has been closed. |