Ochránci přírody jsou proti plošnému kácení jedovatých dřevin v Mladé Boleslavi


Nepřihlášený uživatel

#1

2014-06-26 07:08

Nelze přeci vymýtit všechny "jedovaté" rostliny, všude v trávě jsou jedovaté pryskyřníky, sasanky, konvalinky... Lidé neblbněte!!! Příště snad zbouráme skály, aby děti nemohly spadnout, a napadá mě tisíc dalších absurdit. I člověk je v jistém smyslu pro přírodu "jedovatý", co uděláme, až se příroda rozhodne NÁS vymýtit...?

Nepřihlášený uživatel

#2

2014-06-26 09:09

Daleko nebezpečnější jsou si lidé sami sobě. Měli bychom se naučit s přírodou žít ne si ji neustále přizpůsobovat.

Nepřihlášený uživatel

#3

2014-06-26 13:56

Lidé zamyslete se. V jakém prostředí žijeme? V jakém chceme žít? Nemůžeme přírodu přeci vymýtit.
To, co se stalo, je známkou toho, že selhal lidský faktor, nikoli příroda. Rodič je za své dítě zodpovědný a má si ho hlídat a má ho poučit. Příroda nám již dnes dává zřetelně na vědomí, že s ní neumíme spoluvycházet. Kam až chcete dojít? Zde je jasný viník. Proč to neumí nikdo vyslovit? Zodpovědnost je jednoznačně daná.

Nepřihlášený uživatel

#4

2014-06-27 11:48

Toto město se stále více pyšní betonovými či vydlážděnými plochami s mrňavými stromky, když už je někde trochu zelený trávník, je zničený od pejskařů, pejsci za to nemůžou, pejskaři neuklízí.Už tolik nekácet, nestříhat, neořezávat, naopak!!!

Nepřihlášený uživatel

#5

2014-06-27 20:59

Paní Erika by si měla svého pětiletého syna lépe hlídat,ona je na vině a nikoliv dotyčný strom či keř.A pan primátor by měl posuzovat věci s větší rozvahou než dá povel k likvidování zeleně na základě hysterického výstupu nezodpovědné matky.

Nepřihlášený uživatel

#6

2014-06-28 12:18

auta jsou nebezpečnější, přesto je nezničíme a naučíme se my i naše děti se s nimi a mezi nimi pohybovat. Léky jsou také nebezpečné, ale musíme děti před nimi chránit. Ani vypitý jar není zdravý. V logice vymýcení všech ohrožujících stromů ve městě je třeba pak vymýtit tyto stromy i mimo město. Co takhle zkontrolovat zábradlí nad železniční tratí? možná efektivnější. Také by se dalo všechno vybetonovat, aby neměli klíšťata kde žít a neohrožovala.

Nepřihlášený uživatel

#7

2014-06-28 21:28

Filozofie městské správy o nebezpečnosti přírody v obci je bohužel velmi častá. Plošné kácení také. Podobně zmizela stoletá lipová alej v Palackého ulici (spadla větev na policejní auto), vzrostlé topoly na parkovišti před Olympií (kořeny několika stromů zvedly asfalt) a letos kaštanová alej za zámkem v Kosmonosích. Je to zkratové řešení. Zřejmě ti, kdo rozhodují, městem moc často nechodí. Kulturní města ve vyspělých zemích chrání stávající zeleň a tichá místa k spočinutí. Nárůst zastavěných ploch a prostoru pro automobily je typický pro rozvojové země.

Nepřihlášený uživatel

#8

2014-06-30 07:58

Myslím si,že kácení dřevin je nesprávný.Maminka by se měla více věnovat svým dětem a poučit je,jak se mají chovat v přírodě.

Jitka Rozová
Nepřihlášený uživatel

#9 Předmět

2014-06-30 17:25

Ani jako učitelka mateřské školy nesouhlasím s vykácením těchto dřevin, neboť tu byly vysázeny jako okrasné...
Vzpomeňte na Šípkovou Růženku ... i ona si nakonec růže oblíbila. :-)


Nepřihlášený uživatel

#10

2014-07-02 11:53

Příroda má vyšší inteligenci než pan primátor, naslouchejme jí a bude lépe:-)

Nepřihlášený uživatel

#11

2014-07-06 16:45

Maminka uvedla, že šlo o chvilkovou nepozornost, ale stačil vybrat, a není to jednoduché, semena ze dvou lusků. Hlídala skutečně chlapečka maminka?
Když jsem byli malí, tak nám maminka, pokud jsme něco takového sebrali, pleskla přes ruku a už jsme si to pamatovali. Děti se vychovávají doma, ve škole se učí!!! Připomíná mi to, jak opilý řidič havaroval do stromu a zabil se, a rodiče trvali na vykácení aleje. Ach jo.

Nepřihlášený uživatel

#12

2014-07-07 18:00

Nedávno jsem se zúčastnil akce, která se konala v areálu jednoho zámku. Kromě jiných dřevin zde mají převážně jedovaté stromy a keře. Skupinky malých dětí si celou dobu hrály střídavě v tisech, v tůjích, aniž děti kdokoliv hlídal. Přesto se za šest hodin trvání akce nikdo neotrávil. Vzpomínám si též, že když mi bylo pět let, dokázal jsem rozlišit co je k jídlu a co se nejí. Zodpovědná je matka toho kluka, napařil bych jí pokutu, aby si to pamatovala! Pamatuju si dobře, na generaci našich babiček, kterak tito lidé měli všeobecné znalosti, včetně znalosti rostlin, stromů a keřů. Dnešní mladá generace zná možná tak marjánku a tím to končí. Co takhle ukázat dětem, co roste kolem, co se dá jíst a co ne? Těžko, když nepoznáte brambory od kopřiv! :-)