Petice za demokratické vedení města Prostějova

My, níže podepsaní občané, prostřednictvím této petice

vyjadřujeme zásadní nesouhlas s vytvořením koalice, která do Rady města Prostějova přivádí zástupce Komunistické strany Čech a Moravy (KSČM), a to právě v okamžiku, kdy si česká demokracie připomíná dvacet pět let od pádu zločinného komunistického režimu. Znepokojuje nás fakt, že město povede strana, která stále nosí ve svém názvu odkaz k tomuto režimu a navíc v Prostějově do čela města vysílá stejné lidi, kteří se na řízení města v čelných pozicích podíleli již v nedemokratickém období před rokem 1989. Vytvoření koalice s komunisty za těchto podmínek považujeme za nepřijatelné pošlapání prostějovské demokratické tradice.

Vyzýváme proto představitele uskupení, která koalici s KSČM vytvořila a otevřela jí cestu k moci na prostějovské radnici, aby od spolupráce s komunisty ustoupili a vytvořili koalici s demokratickými stranami.

Tomáš Blumenstein, Petr Sokol, Pavel Vavrouch, Petr Kousal, Hana Naiclerová, Jan Navrátil, Aleš Maty    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Tomáš Blumenstein, Petr Sokol, Pavel Vavrouch, Petr Kousal, Hana Naiclerová, Jan Navrátil, Aleš Maty, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.