Výzva zastupitelstvu Městské části Praha 13

Kontaktujte autora petice

Nový projekt Polyfunkčních domů na Lužinách

2017-02-01 09:03:11

Dobrý den,

obracím se na vás, protože jste před třemi lety podepsali výzvu Zastupitelstvu MČ Praha 13 ve věci Polyfunkčních domů na Lužinách. Ač se to může zdát jako dlouhá doba, téma je stále aktuální.

Před pár týdny dodal investor do procesu EIA kompletní dokumentaci a posudek nové varianty návrhu. Ta sice odstraňuje některé nedostatky původního návrhu, ale stále počítá s výstavbou dvou šestnáctipatrových věží.

Domníváme se, že i nový projekt představuje pro danou lokalitu nepřijatelnou zátěž a je třeba se proti němu jasně a věcně vyhradit. Proto vás žádáme o spolupráci:

- do 10. února může k novému návrhu veřejnost zasílat připomínky
- v úterý 7. února se v 16:30 v KD Mlejn koná veřejné projednávání posudku EIA, kterého se může každý zúčastnit

Jedná se o jednu z posledních šancí jak realizaci tohoto projektu zastavit. Situace je velmi vážná, neboť příslušné odbory Magistrátu hlavního města Prahy, městské části Prahy 13 a Institut plánování a rozvoje k posuzovanému návrhu už vyjádřily souhlasné stanovisko se záměrem. Jediná naděje na odmítnutí návrhu tak spočívá v intenzivní občanské aktivitě.

S přáním pěkného dne,

Petr Soběslavský
pdluziny.cz


Petr Soběslavský

Polyfunkční domy na Lužinách - další vývoj

2015-02-11 23:33:49

Dobrý den,

před časem jsme na internetu podepsali Výzvu zastupitelstvu Prahy 13 k podpoře občanů v odporu proti výstavbě Polyfunkčních domů na Lužinách.

Od té doby nám sice Rada MČ a celá řada politiků před komunálními volbami deklarovala svojí podporu, ale ani to nestačilo k tomu, aby projekt začal získávat nějaké akceptovatelné rozměry.

Naopak, investor dodal do procesu EIA projekt s alternativní variantou, počítající s výstavou nikoliv 15, ale rovnou 26patrové věže, která prý ještě lépe dokreslí panorama Lužin a podtrhne význam stanice metra jako jejich přirozeného centra.

Pokud se vám takový nápad stále nezamlouvá, podpořte nás prosím i nadále a zašlete do 18. února do procesu EIA své vlastní připomínky. Informace, jak na to, naleznete na našem webu:

http://pdluziny.cz/co-delat

Děkujeme,

Petr Soběslavský,
pdluziny.cz


Petr Soběslavský

Výzva zastupitelstvu Městské části Praha 13 a další kroky

2013-09-19 07:51:21

Dobrý den,

obracím se na vás na všechny, kdo podepsali Výzvu zastupitelstvu Městské části Praha 13.

Díky úsilí mnoha jednotlivců, občanských sdružení a majitelů bytů v dotčené lokalitě se podařilo informaci o plánované výstavě rozšířit mezi širokou veřejnost. O tématu informovala Česká televize, idnes.cz, Aktuálně.cz a další média.

Starosta Městské části svolal na dnešek mimořádné zasedání Rady, které se bude tématem zabývat. Výzvu i s více než 740 podpisy jsem proto dnes ráno odeslal všem zastupitelům Městské části.

Připomínám, že podpis online výzvy je pouze jeden ze způsobů, jak se plánované výstavbě postavit. V pondělí 23. září je uzávěrka pro zaslání připomínek do zjišťovacího procesu EIA. Čím více kvalitních podnětů do tohoto řízení podáme, tím větší je šance, že Magistrát nařídí kompletní projednání vlivu stavby na životní prostředí a nám se podaří příslušné úřady přesvědčit o nevhodnosti projektu.

O dalším vývoji budeme informovat prostřednictvím webu www.pdluziny.cz a Facebookové stránky.

S přáním pěkného dne,

Petr Soběslavský
pdluziny.cz


Petr Soběslavský



Sdílet tuto petici

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

  • Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.