Záchrana lesů v okolí Ještědu

ŽÁDÁME NAŠIMI PODPISY okamžité zastavení kácení stromů v okolí Ještědu a  o změnu projektu revitalizace tak, aby se nekácely dřeviny ze stavebních důvodů a neporušovaly se zákonné normy na ochranu dřevin

Jsme proti realizaci projektu (nové sjezdovky na Ještědu)  Bohužel zde padne velké množství dřevin a  u  mnoha z nich nepůjde o špatný stav, ale o to, že překáží při stavebních úpravách. Stromy budou nejen káceny, ale i poškozovány pojezdy těžké techniky. To poškodí kořenové systémy dalších stromů na Ještědu. img_1_16593547482901.jpgPředevším s opakujícím se suchem a poklesem hladiny spodních vod.

Vyplývá to i z posudku ČIŽP (České inspekce životního prostředí), která upozorňuje na to, že stavba není schopna dodržet zákonné normy pro ochranu významných dřevin, které na Ještědu máme. Tyto všechny argumenty již padly a nebyly ze strany města vyslyšeny. S přicházející klimatickou změnou není náhradní výsadba adekvátní náhradou. Stromy slouží každému obyvateli města a měli bychom s nimi zacházet s patřičnou úctou. Obzvláště v místech s tak velkou historií jako je v okolí Ještědu

Nechceme ohrozit stromy, které pamatují založení naší republiky!Nechceme ohrozit naše přírodní i kulturní bohatství!

Michal Svoboda 《《ZLJ》》 Záchrana lesů Ještěd    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Michal Svoboda 《《ZLJ》》 Záchrana lesů Ještěd svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.