Za znovuotevření solárií a solárních studií

My, níže podepsaní občané České republiky, prostřednictvím této petice žádáme pana předsedu Vlády ing. Andreje Babiše, pana ministra průmyslu a obchodu doc. Ing. Karel Havlíček, Ph.D., MBA, ministra zdravotnictví Mgr. et Mgr. Adama Vojtěcha, MHA a ostatní kompetentní osoby a autority o znovuotevření solárií a solárních studií od 1. května 2020.

Žádáme Vás o otevření provozoven solárií, protože už jen z principu jejich provozu je zde riziko šíření koronaviru minimální. A to z následujících důvodů:

1) Každý zákazník je v soláriu sám

2) Solárium je po každém použití důkladně vydezinfikováno

3) V soláriu je UV, sucho a teplo, tedy podmínky pro jakýkoliv vir nepříznivé

4) UV záření stimuluje tvorbu vitaminu D, na němž stojí celý náš imunitní systém a pomáhá nás účinně chránit před virovými onemocněními

Vámi avizovaný termín otevření provozoven solárií 25.05.2020 je pro provozovatele těchto služeb likvidační, protože v letních měsících dotují provoz z tržeb z jarních měsíců. Pro přirovnání, je to jako kdybyste venkovní koupaliště otevřeli v listopadu nebo lyžařskou sjezdovku v červenci.

Věříme, že naší žádosti vyjdete vstříc. Myslíme si, že v provozovnách solárií lze velice snadno přijmout taková opatření, která šíření koronaviru zabrání. Jsme připraveni na okamžitou spolupráci.

Děkujeme.

Česká asociace zdravého opalování

Česká asociace zdravého opalování    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Česká asociace zdravého opalování, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.