ZA ZACHOVÁNÍ HOSPŮDKY U DATLA

Podepsáním této petice vyjadřujeme zásadní nesouhlas s vlastnictvím a provozováním Domu vína U Datla, respektive se stávajícím nájemcem prostor, v nichž je hostinec provozován.

Odmítáme, aby v tomto případě bylo hlavním argumentem formální nabytí vlastnictví zařízení i nájemní smlouvy pro provoz, ale aby tím hlavním argumentem byly skutečné investice jak finanční, tak i know how, tvář a struktura celého podniku. Dům vína U Datla je jednou z mála autentických hospůdek v historickém centru Frýdku a její zrušení by znamenalo citelný zásah do společenského života Frýdečanů i Místečanů a lidí z širokého okolí.

V období po 24. 7. 2013 se o budoucí (ne)existenci hospody rozhodne při vyjednávání. Nechceme zůstat lhostejní k jejímu osudu a svůj názor stvrzujeme podpisem pod touto peticí.

Nejedná se o nátlakovou akci na majitele objektu jenž s námi po celou dobu ochotně komunikují a věříme, že podle dostupných informací mají zájem na tom, aby to U Datla i nadále fungovalo v současném duchu, ale zároveň si přejeme, aby toto bylo stvrzeno i řádnou nájemní smlouvou, jakožto i provozovatelem.

Tato petice především vyjadřuje podporu podniku, jehož genius loci není pohou frází, a snahu o upozornění na jeho nemalý význam.

Jakub Datel Šrubař    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Jakub Datel Šrubař, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.