Za psí hřiště na Šestce

Obliba psů v hlavním městě roste, stále častěji se však jejich majitelé potýkají s otázkou, kam se psem na procházku, aby se dostatečně vyběhal a přitom neohrozil ostatní obyvatele. Místa pro volný pohyb psů jsou přísně vymezena vyhláškou. Všude jinde platí, že pes musí být na vodítku a pokud není na vodítku, musí být veden v těsné blízkosti doprovázející osoby. Navrhnout nové plochy pro volný pohyb psů ve veřejné zeleni je zcela v kompetenci městských částí. Některé městské části se proto snaží vyhovět majitelům psů zřízením takzvaných psích hřišť nebo psích luk. Jedná se o často oplocené pozemky určené výhradně psům a jejich majitelům, většinou obohacené o určité herní prvky, takzvané agility. Pejskaři na Praze 6 však mají v tomto ohledu smůlu. Chtějí-li svým svěřencům dopřát trochu zábavy, musí do jiných částí Prahy

A co vy? Souhlasíte, aby Praha 6 více myslela na své psí obyvatele?
Pokud ano, připojte svůj podpis k petici “Za psí hřiště na Šestce”

Dana Balcarová    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Dana Balcarová svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.