Petice za historizující podobu Slezanky

Podpořte přestavbu Slezanky do historizující podoby z počátku roku 1945 !

Centrum Opavy bylo zničeno osvobozovacími boji na konci 2.světové války. Nyní je centrum stále nedostavěné a zaplácnuté předraženou budovou Slezanky, i díky přesunu úřadů do areálu kasáren na Krnovské ulici vyprchává z centra život.

Podařilo se odstranit komunistický panelák a následně se podařilo zabránit výstavbě obřího shopping centra vykoupením projektu ze strany města. Podařilo se rovněž vytvořit velmi zdařilou studii rozvoje území v prostoru za Slezankou, kde se již v roce 2018 podařilo zčásti opravit část parku.

Nyní je potřeba přejít k akci. Podpořme společně záměr přestavby Slezanky do historizující podoby před 2.světovou válkou! Domy Slezanky na Horním náměstí má zafinancovat město Opava jako své obecní domy s obecními byty a nebytovými prostory, prostor za Slezankou pak mohou vybudovat soukromí podnikatelé.

Je potřeba po více než 10 letech konečně začít jednat !

POJĎME SPOLEČNĚ TVOŘIT MĚSTO, VE KTERÉM ŽIJEME

Snímek_obrazovky_2019-12-31_v 19.31_.11_.png

Video s prezentací přeměny centra města Opavy je na tomto odkazu ZDE

Libor Witassek    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Libor Witassek, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.

ei tarvitse kysyä