Za bezpečnější Barrandov

received_1004811857462232.jpegreceived_673379841519831.jpegreceived_811348767141287.jpegreceived_3414533378810800.jpegreceived_850190839642128.jpegreceived_1685104798668417.jpegVážené vedení hlavního města Prahy, vážené vedení městské části,

My níže podepsaní občané vás tímto vyzýváme k urychlenému řešení bezpečností situace na Barrandově. Barrandov byl vždy poklidným místem k životu s minimální kriminalitou. Aktuálně se potýkáme s nárůstem narkomanů, bezdomovců a opilců a to hlavně v oblasti základních škol. Tedy míst, kudy denně prochází malé děti a maminky s kočárky. V minulosti již došlo k několika slovním incidentům, fyzickým útokům na děti a v posledních dnech i na dospělé za bílého dne.

Jedná se o zasažené lokality:

TILLEHO / CHAPLINOVO NÁMĚSTÍ

V oblasti u prodejny BILLA a přilehlých laviček za mostem u sochy kameramana se denně shromažďují narkomani, opilci a bezdomovci. Denně dochází ke slovnímu napadání. S přihlédnutím na fakt, že se jedná o hlavní cestu k základní škole je nutné situaci řešit ihned.

PARK ZŠ V REMÍZKU

Park a přilehlé lavičky slouží dlouhodobě uživatelům drog a opilců. MČ byla v minulosti několikrát za tímto účelem kontaktována, bez úspěchu. V této části se nachází dětské hřiště, které není možné využít. Občané bydlící v této části jsou v noci často rušení během nočního klidu.

TRNKOVO NÁMĚSTÍ

Přes den je Trnkovo náměstí místem pro setkávání školáků z přilehlé základní školy a rodičů s dětmi. V podvečer se promění v místo, kde dochází k dlouhodobému porušování vyhlášky o zákazu pití alkoholu, ve večerních hodinách dochází k potyčkám a hádkám. MČ je volána několikrát do měsíce.

My níže podepsaní po městské části a magistrátu hlavního města požadujeme: 1. Zaměstnání na HPP Preventistu kriminality a to jen pro Barrandov.

2.  Posílení hlídek MP v zastižených lokalitách v časech, kdy děti chodí sami ze školy – tj. od 12:00 do 15:00, dále poté v době nočního klidu od 22:00 h.

3. Besedu s občany pro sběr námětů.

4. Návrh řešení ze strany radnice.

Děkujeme.

375200266_3676154695949584_705441589199279364_n.jpgDěkujeme

Tereza Vránová    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Tereza Vránová svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.

Vaši e-mailovou adresu nebudeme veřejně zobrazovat online.