Vzdejte se svého postkoloniálního privilegia covidové vakcinace!

Bill Gates i Angela Merkel se vyjádřili odmítavě k zrušení patentové ochrany vakcín proti Covidu a transferu know how rozvojovým zemím, které jsou Covidem zasaženy disproporcionálně. Jde o další symptom postkolonialismu, proti kterému po kritickém zhodnocení svého bílého privilegia bojuji. Jako gesto dobré vůle a kategorického odmítnutí obchodování se životy jsem se rozhodl vzdát se svých dvou (a všech dalších) dávek covidových vakcín ve prospěch zemí rozvojového světa. Připojte se ke mně svým podpisem a donuťme hamižné firmy a politiky jednat! Zároveň vyzývám Vládu ČR, aby při vyhlašování covidových opatření zohlednila naší osobní statečnost a ochotu v zájmu pomoci potřebným podstoupit velké zdravotní riziko a bylo na nás nahlíženo stejně, jako na vakcinované.

Svým podpisem uděluji Based Pirat svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.