"VÝZVA" všem demokratickým zemím Evropy, politikům, i všem občanům ČR

Výzva všem slušným a taky odvážným lidem v postkomunistických zemích v Evropě, případně i v Asii ... a apel na zodpovědné politiky těhto zemí.

Vyzývám tímto občany všech demokratických zemí, které byly dříve součástí Sovětského východního bloku, a kteří tak mají historickou i také osobní zkušenost s Ruskem, s jejich komunistickou a bolševickou rétorikou, rozpínavostí, a taky se vší tou i dnes zcela očividnou lží, s jejich prolhanou propagandou, vždy plnou jen nenávisti, vzájemné zášti, pohrdáním, a především lží o míru, osvobození, které jak dobře víme vede jen k zotročení, podmanění, a  které nám dnes opět ožívá před očima, aby žádali po svých vládách, zapojení do bojů proti ruskému agresorovi, proti Putinovi, Putinovskému Rusku.

Sami jste už mnohokrát slyšeli, o co Putinovi jde, a netřeba o tom pochybovat, chce návrat do minulosti, před rok 1997, tedy do minulosti, kdy naše země nebyly součástí obraného paktu NATO. Budeme čekat, až tento psychopatický a vyšinutý jedinec, obsadí celou Ukrajinu, Moldávii, až zase nabere a zmobilizuje další síly, a napadne další země bývalého východního bloku? Opravdu budeme čekat, až porazí Ukrajinu, která mu nyní klade hrdinný odpor, a bojuje jak správně říká, i za nás, za mír v Evropě? Vyhlašme válku Rusku, respektive Putinovi, tedy pokud okamžitě neukončí boje na Ukrajině! My jsem sice součástí NATO, ale rozhodně můžeme také jednat každý sám za sebe, a přesto společně. Nešlo by tedy o zapojení NATO do války, a nešlo by vůbec o zapojení USA - šlo by o naše nejvlastnější zájmy, a o naše vlastní bezpečí. Jednoduchá logika, stojící proti vylhaným důvodům Putina.

Je to také způsob, jak nezavdat mocichtivému šílenci možnost, rozpoutat jederný konflikt, omlouváním účasti NATO, USA, a je to jediný způsob, jak skutečně podpořit nejen Ukrajinu, ale především ochránit své vlastní zájmy, svou vlastní svobodu a budoucnost. Pokud to nechápeme, nemáme právo na svobodu. K čemu nám jsou navíc armády, nejsme-li je skutečně schopni a ochotni použít při obhajobě svých vlastních zájmů, vlastních životů, své bezpečnosti a mírové budoucnosti? Budeme se opravdu jen dívat, jak nějaký vyšinutý psychopat, odtržený od reality, vraždí bezbrané obyvatele jiné země, a čekat, jestli pak nebude chtít to samé dělat i u nás, pokud mu "západ" nevyhoví? Posadí se pak zástupci Evropy bez uzardění za kulatý stůl, k jednání o budoucnosti Evropy s vrahem, s člověkem co má krev na rukách, a který navíc už mnohokrát prokázal, že jakékoliv dohody, smlouvy a mezinárodní smlouvy, jsou pro něj jen cár papíru?

Žádám tedy tímto i svou vládu, a všechny skutečně zodpovědné zástupce ČR, aby v tomto duchu vedla v celé Evropě, v EU podobná jednání, která by jednoznačně vedla a směřovala k jakékoliv podobné aktivitě a k rychlé pomoci, aby už déle neotálela s faktickou, tedy fyzickou pomocí Ukrajině, a tím i k zajištění své vlastní bezpečnosti, a k bezpečnosti svých vlastních občanů v blízké budoucnosti.

Karel Ábelovský

PS: A vás prosím, pokud sdílíte podobné chápání a vidění celé problematiky, pak tuto výzvu sdílejte, šiřte, překládejte i do dalších jazyků, rozesílejte svým přátelům a známým - žádejte a apelujte tak na své volené zástupce, na své politiky, na své vlády. S dodatkem, že jsme samozřejmě také připraveni nést veškeré následky takového jednaní, což k tomu rozhodně patří. Není však možné a omluvitelné, nadále jen přihlížet, jen soucítit, a přitom pouze mávat vlaječkou. To nyní opravdu nepomůže. A Putinovi to rozhodně v ničem ani nezabrání. Tihle jedinci rozumí jediné řeči, a tou je skutečná síla. Síla rozhodnutí, ale síla deklarovaná nejen verbálně, ale především skutečnými kroky a činy.

Karel Ábelovský    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Karel Ábelovský svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.