Vliv kancléře Vratislava Mynáře. Otevřený dopis ministrům vnitra a spravedlnosti.

Vážený pane ministře,

dne 30. března 2020 zveřejnil internetový portál redakce Deníku N na svých stránkách informaci, podle které se vedoucí Kanceláře prezidenta republiky Ing. Vratislav Mynář podílel na tvorbě vyděračného dopisu Velvyslanectví Čínské lidové republiky adresovaného zesnulému předsedovi Senátu Parlamentu České republiky Jaroslavu Kuberovi. Krátce před svou smrtí byl v tomto dopise náš druhý nejvýše postavený ústavní činitel varován, že pokud podnikne svou plánovanou cestu na Tchaj-wan, doplatí na to vzájemné vztahy našich zemí, ale i naše ekonomika. Podobné vyhrožování se nachází daleko za hranou korektních diplomatických vztahů a připomíná spíše komunikaci s vazalským státem.

Údajné spoluautorství nebo snad objednávku tohoto dopisu kancléřem prezidenta republiky považujeme za naprosté překročení jeho pravomocí a snahu o negativní ovlivňování našich mezinárodních vztahů a suverenity demokratických institucí České republiky. Vydírání předsedy Senátu skrze ambasádu totalitní velmoci pak považujeme za čin hraničící s vlastizradou.

Chceme být ujištěni, že Vy a Vaše ministerstvo děláte i v těchto těžkých časech dostatek pro to, aby bylo toto podezření řádně prošetřeno. Dále chceme být ujištěni, že podobné chování, ukázala-li by se výše zmíněná podezření jako pravdivá, odsuzujete.

Ondřej Markus Zeman, předseda Společně Brno - pro dobrou věc, z.s.    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Ondřej Markus Zeman, předseda Společně Brno - pro dobrou věc, z.s., aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.