STOP NÁSILÍ v Hradci Králové

Co se děje?

Hradec Králové měl vždy pověst bezpečného města. To se však poslední dobou výrazně mění.

Po nastěhování antisociálních rodin bez civilizačních návyků do obecních bytů v úplném centru města se v okolí zvýšila kriminalita, a to včetně té nejzávažnější násilné. Jen v květnu prokazatelně proběhly 2 mimořádně brutální, zákeřné a nevyprovokované útoky romských mladíků, po nichž skončili 3 napadení v nemocnici. Jeden z nich doposud bojuje o život. Více v reportáži Prima CNN.

V okolí Auparku a hlavního nádraží se otevřeně prodávají a užívají drogy. Obzvlášť ve večerních hodinách jsou běžné potyčky vyvolané narkomany, bezdomovci a bezprizorními mladíky.

Napětí mezi většinovou společností a nepřizpůsobivými stoupá a hrozí, že bude eskalovat. Toho se chceme vyvarovat.

Proto požadujeme, aby Magistrát města Hradec Králové:

• Okamžitě zajistil trvalou přítomnost Městské policie v problémových lokalitách. Je nutné zabránit dalším útokům na pokojné obyvatele. Zhoršená bezpečnostní situace má navíc dopad i na podniky, které tratí, pokud se do těchto míst lidé obávají chodit.
  • Přestal poskytovat sociální bydlení v historickém centru města a městské byty privatizoval. Není spravedlivé, aby v jedné z nejžádanějších lokalit, kde si teď může běžný člověk koupit byt za nejméně 6 milionů Kč, bydlel někdo jiný na náklady daňových poplatníků. Navíc v době nedostatku bytů.
  • Prověřil schopnost rodin agresorů vychovávat své děti a případně navrhl nápravná opatření. Jak je možné, že 14letý chlapec ve 3 ráno napadá venku lidi?

Jiří Novák    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Jiří Novák svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.