Petiční stížnost výstavní komisi ČMKU

1. Vážení přátelé, chovatelé a vystavovatelé psů. Rozhodli jsme se sepsat petiční stížnost adresovanou výstavní komisi ČMKU.
  2. Touto stížností chceme poukázat na neustále se zhoršující úroveň mezinárodních výstav pořádaných ČMKU. Níže uvedené postřehy jsou z poslední MVP České Budějovice.  Avšak tyto problémy se objevují více či méně i na ostatních MVP.
  3. České Budějovice 3.4.2022 Hala R1. Přejímka psů 8:50, časování a obsazení kruhu nebylo na místě k dispozici. Venkovní teplota -4°C , přičemž teplota v hale 7°C. Toto je při několikahodinovém pobytu uvnitř více než nekomfortní jak pro lidi, tak pro některá plemena psů. Při daném počasí a nezajištěném zázemí, bylo umístění některých kruhů venku naprostou ignorací potřeb vystavovatelů (platících zákazníků) . Při žádosti o zapnutí vytápění alespoň na chvíli, zněla reakce technického zázemí; netopíme, ani topit nebudeme. Stížnost u organizátorů výstavy nebyla vyslyšena.
  4. Posouzení psů v kruzích probíhalo příliš rychle a bez posudku, jak verbálního, tak i písemného!!!
  5. Špatně organizované parkování. Vystavovatelé, kteří dorazili později, neměli kde zaparkovat. I přes zaplacené parkovné jim bylo sděleno, že tento poplatek se vztahuje pouze na vjezd do areálu a né na možnost zaparkovat.
  6. Podle výstavních pravidel, nemá vystavovatel prakticky žádnou možnost stížnosti na postup rozhodčího.
  7. Jako vystavovatelé se v poslední době cítíme na MVP ne jako platící zákazníci, ale jako lidé, kteří se doprošují o trochu pozornosti za své peníze.
  8. Mnoha hodinová nákladná příprava psů na soutěž, cestovné a ubytování je vykoupeno 1 minutou pobytu psa v kruhu bez posudku.
  9. Ceny startovného se neustále zvyšují, přičemž úroveň organizace a služeb rapidně klesá.
  10. Děkujeme za vyřízení naší stížnosti a nápravu popsaných problémů. S pozdravem  chovatelé a vystavovatelé psů.

Dalibor a Jana Jungovi    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Dalibor a Jana Jungovi svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.