Petice za zvýšení věku dětí, na které je možné v době pandemie žádat ošetřovné

Žádáme tímto poslance, aby byla bez zbytečných odkladů zvýšena hranice věku dítěte, na které je možné požádat o ošetřovné, na 12 let, nebo alespoň mohli ošetřovné čerpat rodiče všech dětí, které navštěvují první stupeň základní školy, a to bez omezení doby, respektive po celou dobu, kdy budou školy vládním nařízením zavřeny, případně se jednotlivé školy ocitnou v karanténě.

V deseti letech ještě není velká část dětí schopna postrádat většinu dne pomoc a dozor dospělých. Často mají problém s ovládáním aplikací k online výuce, neuvaří si, většina ještě není natolik vyzrálá, aby mohla být bez rizika újmy celou pracovní dobu rodičů doma bez dozoru.

Neúnosná je navíc situace, kdy část rodičů dětí z jednoho třídního kolektivu má na ošetřovné nárok, zatímco další část nikoliv.

Za situace, kdy se vláda snaží pomoci většině poškozených skupin obyvatel naší země, žádáme, aby neopomněla rodiče všech prvostupňových školáků. Nemohou být sami doma.

Štěpán Hon, starosta obce Líský    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Štěpán Hon, starosta obce Líský, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.