Petice za zachování telnických MTB stezek, nedaleko Ústí nad Labem.

Využíváme své právo garantované článkem 18 Listiny základních práv a svobod a obracíme se touto peticí zejména na  Krajský úřad Ústeckého kraje, hejtmana Ústeckého kraje a dále také na zástupce Lesy České republiky a.s.

Mezi obcemi Adolfov a Varvažov vznikly ilegální stezky určené pro horská kola.

Bohužel i přes četné jednání jak na Krajském úřadě, tak i se zástupci Lesy ČR a.s., se nám nepodařilo legalizovat ani část stezek. V posledních měsících se situace poměrně vyostřila a LČR chtějí celou trasu zbourat a jezdce kriminalizovat.

Proto podpisem na petici my níže podepsaní,  žádáme legalizaci telnických stezek a to hlavně z těchto důvodů:

• všechny trasy mají přímou návaznost na ski areál Zadní Telnice, v místě je tak k dispozici veškerá infrastruktura.
  • z Ústí nad Labem jezdí každý volný den cyklobus, díky tomu je celá lokalita cyklo dopravně napojena na sto tisícové město.
  • již dnes v lokalitě Telnice, Varvažov výrazně podporují turistický ruch
    již dnes jsou tyto traily navštěvovány jezdci z Německa a podporují tak příhraniční cykloturistiku.Stezky také využívají jezdcií reprezentující ČR na mezinárodních soutěžích
  • celý region je dlouhodobě zasažený těžbou uhlí a těžkým průmyslem, proto by telnické stezky měly umožnit vyžití obyvatel v přírodě
  • jedná se o aktivitu v přírodě, kterou podporují všechny regiony: Alpy- Bikepark Hopfgarten, Zugspitz Arena, Region Oetztal, Nordkette Singletrail / Bikepark Tirol, Valle d'AostaSölden, rindelwald, Livigno, Itálie
    Slovensko: košické cyklotraily, Singletrails Lechnica, Laskomerské singletraily a tisíce dalších po celém světě!
  • Krušné hory mají ideální reliéf na budování podobných trailů, mají velké převýšení, ale jsou poměrně nízko nad mořem, proto nejsou ideální na budování sjezdovek.

Ústecký kraj je charakteristický svou členitostí a různorodostí, což je dáno přírodními podmínkami Krušných hor a Českým středohořím. Prostor Ústeckého kraje patří k územím nejvíce ovlivněným průmyslem v rámci ČR a má tedy nepříznivý dopad na kvalitu života obyvatel ÚK. V Ústeckém kraji je nejvyšší míra nezaměstnanosti v rámci celé ČR. Tento projekt může napomoci k pohledu na tento kraj, jako na krásný a turisticky velmi zajímavý a ukázat finanční možnosti v cykloturistice. Krušné hory mají skvělé podmínky  pro vybudování terénních cyklostezek / trailů/, díky mírnější terénu než např. v alpských oblastech.

Petiční výbor ve složení:

Jakub Štráchal, Karla IV 885, Ústí nad Labem, strachalj@gmail.com

Aleš Hrstka,Masarykova 61/111, Ústí nad Labem,

Jakub Štráchal    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Jakub Štráchal svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.

Vaši e-mailovou adresu nebudeme veřejně zobrazovat online.