Petice za reformu školních obědů

Dobrý den. Minulý rok jsme požadovali změny ohledně stravování žáků ZŠ Světice, nic se ale nezměnilo. Rozhodli jsme se tedy pokračovat. Zde jsou požadavky této petice:

1 Polévky:  Chceme, aby polévky byly na samostatné objednání. Denně se jich zbytečně vyhazují litry za naše peníze a to úplně zbytečně. Pokud se polévky nedají odhlásit, tak chceme, aby se zvedla jejich kvalita.

2 Prezentace: Před 2 lety když se změnil dodavatel obědů nám bylo slíbeno, že budeme mít na výběr ze 4. jídel: 2. českých 1. zahraničního a 1. veganského. Jídlo mělo pocházet z malé farmy vlastněné školou Magic Hill. Realita je taková, že máme na výběr ze dvou jídel které se podle žádného klíče neřídí.

3 Velikost porcí: Porce se dělí na malé, střední, velké a dospělé. Kromě ceny zde, ale není skoro žádný rozdíl, nehledě na to, že porce jsou zoufale malé (alespoň pro starší žáky). Chceme aby mezi porcemi byl větší rozdíl. Taky chceme, aby byla možnost si velikost vybrat, ne aby byla přidělena podle věku.

4 Kvalita: Cena kterou platíme, rozhodně neodpovídá tomu jak by mělo jídlo vypadat. Požadujeme aby se změnila některá jídla a aby se začalo více pracovat s kořením, jinou kombinací surovin a vyvážeností jídel.

5 Komunikace: Žádáme, aby se zlepšila komunikace mezi kuchyní a výdejnou. Kvůli nedostatkům v této oblasti dochází k nedostatku surovin což vede k malým porcím a tím se dostáváme zpátky k bodu 3.

Vyzýváme paní hospodářku školní kuchyně paní Petru Dubovou a vedoucího školní kuchyně pana Filipa Drgoně a paní Martinu Olivovou, aby přišli na schůzi žákovského parlamentu 19. října v 7:30 a osobně nám zodpověděli na naše dotazy. Pokud vám datum nebude vyhovovat můžeme se domluvit na jiném termínu.  Podotýkám, že schůzka bude veřejná.

Žákovský parlament 2. stupně ZŠ Světice

Jeroným Janč    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Jeroným Janč, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.